Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Nista vredno prelaska sa a1..

S druge strane ko juri nov fon, android one program, pouzdan u radu, relativno i dalje jeftin, obican a2 ce mu biti skroz ok(uz minus audio dzeka, jos vecu budzevinu oko kamera i glupi 2:1 radio), a ono drugo sa daunovim sindromom za povrac.

Dosta je ovo prosečan i na prvu loptu skup telefon. S660 je već dosta star čip + baterija od samo 3000mah i prosečan IPS ekran.
Primera radi mi8 SE 6/64 u Kini košta 250e

Jel ima 3.5mm izlaz? Ne mogu da gledam klip trenutno.

Slazem se, ocekivao sam manju pocetnu cenu kod njih za 4/32, ovo asocira na 300+ kod nas prva 2meseca, gde se pokrece prica Mix 2...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Nema...u odnosu na Mi A1, dobija se bolji cip, bolja prednja i zadnja kamera, veci ekran, duza podrska...ne znam da li i Mi A2 ima 32bit DAC, kao Mi A1, ali sto se tice ostalih specifikacija, tu su negde...cim se malo stabilizuje cena, ovo ce biti best buy za ljude koji hoce cist android... :)

Nokia 7 plus nudi slican displej, isti procesor...u sustini, vecu bateriju i malo bolju izradu za 100e vise, sto mislim da se ne isplati... :)

Dual kamera je baš dobro izbačena u odnosu na poleđinu. To mu je glavna mana u dizajnu.

Sent from my Redmi Note 3 Pro SE using Tapatalk

Не знам да ли сте ме разумели, шаоми одустаје од ОНЕ програма.

Ne vidim razlog za kupovinu ovog lite modela pored rn5, a cena im ista. Cak je mozda rn5 malo jeftiniji.

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

Bolji sot na A2 Lite, stock android, bice cenovno slican RN5. Meni je zanimljiviji od RN5.

Manji je, to je nekome dovoljan razlog. A cene A2 su sulude, A1 je bio 200e kad je izasao, ovaj 280e. I Xiaomi bi da bude kao Huawei, ali nece to ici.

Kako odustaje, štaće biti sa A2, i gde to ima da odustaje?

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Sto da ne bude 80e skupljj kad je napredak primetan? Dosta bolji chipset, bolja kamera, 18:9 ekran, nije malo uradjeno.

Samo da zvuk nije degradirao i bice to okej.

Sta znam, meni je rn5 zanimljiviji...sve zavisi kome sta treba...ali jaci procesor, i bolje kamere, i nedostatak notcha, su mi plus na rn5.. :)

Sto da ne bude 80e skupljj kad je napredak primetan? Dosta bolji chipset, bolja kamera, 18:9 ekran, nije malo uradjeno.

Samo da zvuk nije degradirao i bice to okej.
Pa ne odredjuje se cena po napretku u odnosu na prethnodni model vec u odnosu na konkurenciju u datom trenutku... Samo sto im ove cene nece potrajati, osisace nekolicinu early adopter-a pa ce onda morati da spuste ako misle da prodaju

Poslednja izmena:
U odnosu na konkurenciju u datom trenutku, ima okej startnu cenu.

Kao konkurenciju naravno ne gledamo modele istog proizvodjaca.

Gledaj ti ono što je dostupno na tržištima gde se zvanično prodau u EU. Mi na toj listi nismo, tako da zaboravi na KP i slično... E, konkurencija su im 30-50% skuplji Samsunzi, LG, Huawei i slično, da, u Francuskoj imaš i dalje one Wiko plastikanere po uporedivoj ceni...

P Smart

Nema smisla gledati modele iste kompanije, ako nekome vise odgovara drugi model, njima je svejedno. Cak mislim da im je u koristi da manji broj ljudi ide na Android One model, nego na MiUI.

Kome smeta baterija, manjak 3.5mm izlaza, manjak MicroSD slota i cena, tu je RN5 i gomila custom romova.

Poslednja izmena:
^^Prosle nedelje drugarica u prodavnici u Spaniji kupila P10 za 300e...

I?

P10 ima slican chipset kao Mi A2(isti CPU deo, GPU deo je slican, mada to je manje-vise i nebitno), ima daleko lisiji softver, daleko losiju podrsku, losiji dizajn.

Jedino gde je mozda bolji je UFS 2.1 memorija(mada ako se dobro secam gurali su i eMMC 5.1 u P10) i mozda kamera. Kad se sve sabere i oduzme, P10 je losiji fon od A2.

Poslednja izmena:
P10 je 18 meseci star telefon a Mi a2 je tek predstavljen. Odnos cene i kvaliteta je već sada na strani a2, a za par meseci će ta razlika biti drastična. A1 se sada na aliju može naći za 126 eura, a mlađi je od p10.

Sent from my Redmi Note 3 Pro SE using Tapatalk

Vazi, sad je jedva-midrange bolji od dojucerasnjeg flagship-a... Za par meseci ce A2 biti 200e.

Poslednja izmena:
Nokia 7 plus nudi slican displej, isti procesor...u sustini, vecu bateriju i malo bolju izradu za 100e vise, sto mislim da se ne isplati... :)

Čekaj jer ja nešto nisam pročitao lepo na gsmarena sajtu ?
Kod nas je Nokia 7+ 335€ na kupujem prodajem, a A2 je 300€.

Pritom 7+ izgleda lepše, nema ajfon grbavu kameru, ima ulaz za slušalice, daju slušalice u kutiji i normalan punjač (na GSM areni piše da treba da se dokupi punjač za brzo punjenje), ima nfc, ima microSD slot!

Još može u winwin-u na rate da se kupi i ima garanciju 2 godine!

Hmmm senzor pozadi 2:1 odnos fala bogu nema notch pricam za MiA2. Sta znam malo bolji procesor i malo bolja kamera neko ko slusa sluske nema ni jack za sluske. Sta znam da nemam A1 kupio bi sigurno njega a ne rn5 koji posle ovog modela i lite nece vise niko da kupi. Ipak 660 je bolji od 636 kako god ga ovde hvalalili vlasnici. Kamere su bolje. Ceo je metalan pozadi. Ako posle ovog neko kupi note 5 taj treba da ide na ispitivanje. Naravno ne sad vec kad cene legnu na normalu tamo za crni petak otprilike. Lite model paaa kupili previse 625 pa ajd jod malo da ga guramo mada ako bude 180 e tj manje kasnije bice prodavan sigurno. Sta znam sacekajmo da dodje zvanicno i kod svercera na kp. p.s. mi A2 RED izgleda bolesno dobro hahaha iskreno za cure za te pare ne postoji bolje :)
06969b097ee5718f41259b09163f03cf.jpg

Hmmm senzor pozadi 2:1 odnos fala bogu nema notch pricam za MiA2. Sta znam malo bolji procesor i malo bolja kamera neko ko slusa sluske nema ni jack za sluske. Sta znam da nemam A1 kupio bi sigurno njega a ne rn5 koji posle ovog modela i lite nece vise niko da kupi. Ipak 660 je bolji od 636 kako god ga ovde hvalalili vlasnici. Kamere su bolje. Ceo je metalan pozadi. Ako posle ovog neko kupi note 5 taj treba da ide na ispitivanje. Naravno ne sad vec kad cene legnu na normalu tamo za crni petak otprilike. Lite model paaa kupili previse 625 pa ajd jod malo da ga guramo mada ako bude 180 e tj manje kasnije bice prodavan sigurno. Sta znam sacekajmo da dodje zvanicno i kod svercera na kp. p.s. mi A2 RED izgleda bolesno dobro hahaha iskreno za cure za te pare ne postoji bolje :)
06969b097ee5718f41259b09163f03cf.jpg

Sta za cure, ja ga uzimam sigurno u buducnosti [emoji23][emoji23]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Gledam sad baš neke rivjuove i sve mi deluje koliko toliko ok, ali taj 3.5mm jack u nedostatku bi mi bio 99% deal breaker. Šteta. :(

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno