Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Ja sam spojio qcy Tws, Redmi airdots i 1more Tws..i sve radi ok

Poslano sa mog Redmi Note 9 Pro koristeći Tapatalk

Moze li preporuka za bateriju ako je neko menjao. Sestri je baterija naduvena, gubi kapacitet, fon se gasi...
Koliko sam citao te zamenske su uglavnom krsh i traju par meseci. Zbog toga pitam za svate. Mozda je neko naleteo na nesto sto valja :)
Hvala.

Ima na AliExpressu OEM baterija da se kupe, nađi BN31, ima provjerenih prodavaca sa dosta slika baterija koje su stigle. Gledaj da ima MI logo, uglavnom ispadne 10tak dolara sa shippingom. Ugradnja nije previše komplikovana čak i samostalno.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Moze li preporuka za bateriju ako je neko menjao. Sestri je baterija naduvena, gubi kapacitet, fon se gasi...
Koliko sam citao te zamenske su uglavnom krsh i traju par meseci. Zbog toga pitam za svate. Mozda je neko naleteo na nesto sto valja :)
Hvala.

Ili neka zamenska baterija koju najdes da je dobra ili da vidis neciji telefon koji je polupan pa da ga uzmes za delove pa u servisu da ti prepakuju bateriju iz tog razbijenog u sestrin telefon.

Gledao sam na Aliju ali kao sto svi znamo paketi sporo stizu. Ne bih bas da cekam 2-3 meseca bateriju i na kraju da ni nestigne. Da je situacija ko pre corone vec bih odavno narucio :)

Ne vidim bolju soluciju, nema teorije da se nađe lokalno original sem da pukneš pare na razbijen, a i njih je malo.
Edit: Evo danas na oglasima na KP 30 evra oštećen s navodno odličnom baterijom.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Poslednja izmena:
Devetka je počela da mi štuca čak i u lakšim aplikacijama i evo mesec dana sam na Lineage OS 17.1 zasnovanom na Androidu 10, official ROM sa redovnim apdejtima.

Prezadovoljan sam, sistem leti kao da je telefon juče kupljen a evo ušao sam u četvrtu godinu korišćenja. Jedini bag na koji sam naleteo je krčanje kada se poziv odmah stavi na zvučnik, ako se sačeka 2-3 sekunde od uspostavljanja veze sve je ok.

GCam radi na najnovijim verzijama (MCG 8.1 koristim), sve aplikacije normalno rade bez seckanja a baš ga mučim sa multitaskingom.

SoT je nešto slabiji nego na stok ROMu ali i baterija je svakako oslabila.

Sve u svemu Mi A1 je stvarno jedan od najboljih telefona koji sam koristio, mislim da će potrajati još bar 2 godine kod nekog manje zahtevnog korisnika sa Lite verzijom ovih najpopularnijih aplikacija.

U poslednje vreme mi se baš slabo čuje zvuk sagovornika pri razgovoru. Gledah nešto na netu da se četkicom očisti spikerfon koji ide na uvo. To je donelo boljitak samo na par dana i opet imam isti problem. Ima li neko rešenje?
Sličan problem sam imao s punjačem, staviš kabl on ispadne. Iglicom sam očistio ulaz i to sad sve lepo radi. Možda nekome pomogne ako ima sličan problem.

@nidzesi verovatno je upala prljavština unutra

nego, da li se samo na mom primerku pokvario WiFi (mnogo sporo) otkako je došla regularna 9-ka? čitah negde da su se žalilu na to. meni nije bio bitan WiFi do skoro (koristio sam mobilni internet) pa mi nije smetalo

Da, problem rešen nakon čišćenja. Radi super sad, čak mora da se smanji.

Što se tiče wifi-a, ja sam primetio da radi mnogo UŽASNO sporo kad povežeš nešto na blutut. Ako imaš mi band ili nešto slično, ugasi bluetooth i wifi onda radi bolje.

Ovo je 5ghz mreža:
pOlUchw.png

Poslednji update 1. avgust 2020. godine

vidi stvarno, sve vreme je zbog uključenog bt problem. hvala :)

u vezi baterije, sećam se da je u ovlašćenom servisu zamena (originalna baterija + usluga zamene) 8.000 dinara. ako ta nova baterija traje najmanje koliko i ova originalna u samom A1 (3,5 godine al' sve slabije) onda se isplati zamena

imam pitanja u vezi ROM-ova:
  1. da li WiFi radi bez problema i kad je uključen bluetooth?
  2. da li radi pojačalo za slušalice?
  3. da li je zvuk i dalje jak?

Hardverski je tu problem, neće ga nikakav rom rešiti. Isti čip koriste blutut i wifi i ne mogu oba u isto vreme.

u vezi baterije, sećam se da je u ovlašćenom servisu zamena (originalna baterija + usluga zamene) 8.000 dinara. ako ta nova baterija traje najmanje koliko i ova originalna u samom A1 (3,5 godine al' sve slabije) onda se isplati zamena

Neko je pomenuo da je za MiA3 baterija i zamena baterije u ovlascenom servisu ~3000 dinara.

Jel zna neko mozda resenje, majka koristi ovaj tel i sad mi kaze da ima problem za dolaznim pozivima. Kad neko zove na lock screenu se ne prikazuje poziv regularno, telefon zvoni a ekran bude crn, kada se ekran upali pritiskom power dugmeta i dalje nema normalnog prikaza nego samo onako kao notifikacija, pa tek ako se otkljuca tel moze se javiti na poziv spustanjem status bara.. ja sam probao da pogledam po opcijama phone app i nisam nista nasao sto bi resilo problem..

Edit: prost clear cash/data je resio problem, ne znam sto to nisam odmah probao 🤦‍♂️ ako se nekom desi isto da zna.

Poslednja izmena:
Uzeo klincu ovaj telefon s 4/64GB za 4500 s poštarinom u odličnom stanju. Još baterija da izdrži par sati i svi zadovoljni.
Hoću Da mu uzmem staklo s alija ali ne znam da li sam na pravoj adresi pošto je izišao i novi model koji se isto zove a1.

Da li je ovo staklo za taj model koji mi imamo tj s otiskom prsta?

Link je na A3, treba A1, imate ih na tom oglasu. Noviji A1 nije Xiaomi Mi nego Redmi, tako ćete prepoznati za koji je model.

Staklo za Mi A1

Prilozi

• Screenshot_20221225-175131_AliExpress.png
    Screenshot_20221225-175131_AliExpress.png
    30.7 KB · Pregleda: 9
mislio sad da polovni Mi A1 ne košta više od 3.500 dinara. realno, mator je to model, od pre 5 godina. imam ga u fioci, razmatrao sam koji ROM da stavim pa sam na kraju odustao i prešao na Poco X3.

@salevs što se dodatne opreme tiče, gledati i onu za Mi 5X, kako ne bi bilo brkanja sa Redmi A1 (svaka čast onima koji smišljaju oznake modela).

Poslednja izmena:
Moja supruga i dalje koristi moj A1 4/64, jedina mana na duže staze je zvučnik za razgovore, original i zamjena su se utišali do neupotrijebljivosti, a originala nema nigdje.

Zar nije tu problem bio da se cisti speaker grill?
Ne, serviser je sve testirao preda mnom, definitivno crkavaju, vidio sam i druga iskustva online. Zamjenski su grozni čim se instališu, i ne traju dugo. Ako neko ima original telefon u fioci, pokvaren ili slično, rado bih kupio polovan ispravan earpiece. Žena ne da telefon, a i ako je ubijedim da uzme novi, može ovaj neko da naslijedi pošto mu bukvalno ništa drugo ne fali.

U takvom stanju tel je idealan za neko dete za yt, igre. Ja sam klincu pre 4 god uzeo xiaomi 3/32 za tipa 25e nije radio slot za karticu ali detetu od 3 god kartica i nije trebala tako da je odlično završavao posao do pre mesec dana kada mu je ispao i razbio ekran. Tako da svaka roba nađe svog kupca

Devetka je počela da mi štuca čak i u lakšim aplikacijama i evo mesec dana sam na Lineage OS 17.1 zasnovanom na Androidu 10, official ROM sa redovnim apdejtima.

Prezadovoljan sam, sistem leti kao da je telefon juče kupljen a evo ušao sam u četvrtu godinu korišćenja. Jedini bag na koji sam naleteo je krčanje kada se poziv odmah stavi na zvučnik, ako se sačeka 2-3 sekunde od uspostavljanja veze sve je ok.

GCam radi na najnovijim verzijama (MCG 8.1 koristim), sve aplikacije normalno rade bez seckanja a baš ga mučim sa multitaskingom.
ima

Sve u svemu Mi A1 je stvarno jedan od najboljih telefona koji sam koristio, mislim da će potrajati još bar 2 godine kod nekog manje zahtevnog korisnika sa Lite verzijom ovih najpopularnijih aplikacija.
Ja imam trenutno jedan razbijeni i malo pregazen pa me interesuje kako ti sljaka linux na njemu i da li mozes neke linkove da sibnes ka ROM-ovima i nekim tutorijalima posto planiram da mu zamenim ekran i rutujem te instaliram neki linux? Moguce li je? :) Takode ako neko ima neki da mu nesto fali nek ponudi u DM pa da pokrpim ovaj moj. Stoji u fijoci godinama, zao me da ga prodam/dam...

Ja i dalje imam moj, samo mu zvučnik ne radi. Rado bih nabavio polovan od nekog razbijenog, čisto da ga imam u rezervi...

Mislim da imam mi a1 kome je riknula flesh memorija, ne moze da butuje i malo je razbijen, pogledacu kada stignem, pa ti javim na pm.

Jedino da Google izbaci baš povoljan Pixel, ali sumnjam da im se ulazi u taj segment.

Nazad
Vrh Dno