Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Igorče :)

Ulaz iz Nikole Pašića, lokal odmah pored stepeništa sa leve strane.

Poslednja izmena:
Da li neko zna šta može biti problem kod Mi a1, u levom uglu ekrana se pojavljuje žuta mrlja, vidi se samo kad je pozadina bela, da li je moguće nešto podesiti u podešavanjima ili je ipak ekran u pitanju? Pozdrav

Da li neko zna šta može biti problem kod Mi a1, u levom uglu ekrana se pojavljuje žuta mrlja, vidi se samo kad je pozadina bela, da li je moguće nešto podesiti u podešavanjima ili je ipak ekran u pitanju? Pozdrav
Ekran. Meni je počeo na A1 da žuti sa strana. Reklamirao i zamenjen je prednji panel bez pitanja.

Sent from my Nokia 8.1 using Tapatalk

Lošija laminacija toucha za displej, nema nekog efekta sem promjene u boji ali jeste defekt.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Da li prihvataju reklamaciju za to? S obzirom da sam čuo da kažu da to ne utiče na sam rad telefona. I koja bi cena okvirno bila da sa zameni u nekom servisu? Hvala

Da li prihvataju reklamaciju za to? S obzirom da sam čuo da kažu da to ne utiče na sam rad telefona. I koja bi cena okvirno bila da sa zameni u nekom servisu? Hvala
Napisah već gore. Reklamirao sam telefon i promenjen je bez pitanja. Znači da, uvažavaju reklamaciju.

Sent from my Nokia 8.1 using Tapatalk

Posle update na Android 9-ku prestale vibracije bez obzira na podešavanje u telefonu. Ubih se, svašta sam probao (reset, silne neke aplikacije sa play, milion podešavanja itd) ali neće pa neće da proradi ponovo.
Da li je imao neko sličan problem ili ima ideju šta da se proba? Kako da utvrdim da li je hardverski (otišlo nešto) ili je samo do softvera ?

Svi imaju taj problem, nikom ne radi vibracija nakon updatea na Pie.
Imam u okruženju 3kom A1 i kod svih isto.
Neverovatno da su to zeznuli i da ih toliko ne zanima da to isprave.
Generalno, svaki update donese dve novine, ispravi grešku od prošli put i zezne ti nešto novo...

Ja nemam nikakkvih problema.

Vidi možda ti je u accessibility ugašena.

Ja sam sam ugasio u accessibility.

Meni radi ok.
Proveri da ti motoric nije crkao.
Stavi na vibracije samo, ako ne radi uopste, do toga je.

Nemoguće da na 3 A1 ne radi.
Ne radi mi kada zvoni, a recimo ova 3 tastera zavibriraju kada treba. Ali vibro umesto zvona-nikako.

Pa nemoguce i da na ostalima radi, a da je globalni problem.Dakle nesto na vasim telefonima nije kako treba.Petoro ljudi oko mene ima isti fon, niko nema takav problem.

Da li si ceprkao po sistemu?stavljao gcam, otkljucavao bootloader, stavljao romove i sl ili potpuno stok?
Imas one tri opcije, da se cuje ok(zvono), da samo vibrira(ikonica vibracije) i da ne reaguje uopste(precrtano zvono).

Ni meni ne radi vibracija, stock sve.

Lm, moj A1 ima novi bug.
Kad okrenem broj, ne prikazuje ništa sem crvenog dugmeta za prekidanje veze,
tek posle 5 sekundi izbaci i ostalo na ekran.
Restart nije pomogao.

Evo upravo mi tt zavibrirao za poslednji post.

Ja sam sam ugasio u accessibility.

To je bio problem. Hvala! Isključena bila u Accessibility :(
Nekako od kako se apdejtovao na PIE od tada to primećujem. Evo na dva tel sam proverio i kod oba kada sam uključio sada radi.
Ali gore u temi smo pisali o tome i mnogo njih se žalilo na to, niko do sada nije pomenuo ovo rešenje. Ja se ne sećam da sam ja to uradio, a ni supruga nije sigurno jer na vibracija treba...

Kacio sam Toylan-ovu verziju par postova ranije, jesi probao sa njom? Na xda se dobar deo korisnika pohvalio da AF radi na 12mpx, u losijem osvetljenju ume malo da zeza.

Nije htela da se pokrene. Odmah mi pukne. Sad vidim da ima nova verzija pa ću nju probati

Pozdrav, uzeo sam za ženu ovaj telefon i postoji jedan problem koji poprilično živcira. Viber neće da šalje slike preko wifi mreže, tekstualne poruke mogu da se pošalju preko Vibera, ali kada proba da se pošalje slika ili video, samo stoji jedna ona kvačica i ne pošalje je. Nakon toga neće ni tekstualne poruke da šalje, isto stoji sa jednom kvačicom ali neisporučeno. U isto vreme naprimer whatsapp radi najnormalnije šalje i tekst i slike. Probao sam da reinstaliram Viber, odradio sam i hard reset telefona i ista priča. Kada se isključi wifi i tel se nakači na mobilni internet, odmah pošalje sliku i tekst posle toga. Zanimljivo je da kad se ponovo uključi wifi, ponekad hoće da pošalje par slika ali iz njemu poznatih razloga u jednom trenutku zabode sa slanjem i neće. Telefon nije rutovan, sve je regularno, na njemu je android 9.
Bauljao sam po podešavanjima Vibera i samog telefona ali nemam predstavu gde bi moglo da bude nešto što bi moglo da pomogne.
Da li je neko imao sličan problem?

Možda da resetuješ i ponovo konfigurišeš ruter. Ili još bolje, pre toga probaj na drugom wifi-u...

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Obzirom da si radio hard reset telefona, ne verujem da bi pomoglo da ides na clear data( clear storage se zove od sad na Pie) i clear cache, force stop pa uninstall i posle ponovo instalirati aplikaciju, ali probaj eventualno to i drugu wifi mrezu kao sto ti rekose.

Inace, da l' je moguce sa Messages aplikacija skupi 1 GB cache? [emoji848]

Meni od sinoc nesto Viber baguje, cim krenem da kucam minimizira tastaturu...na sms, druge app, ovdje na forum...sve ok. Ima li ko slican problem?

Izbriši VIBER pa ga opet instaliraj,ako ti se opet desi uzmi denstaliraj tastaturu i opet je instaliraj.Instaliraj na tel cccleaner,ukljuci ciscenje [emoji16][emoji16] Poozdrav

Reinstalirah viber i evo ga fercera dobro. Hvala

Obzirom da si radio hard reset telefona, ne verujem da bi pomoglo da ides na clear data( clear storage se zove od sad na Pie) i clear cache, force stop pa uninstall i posle ponovo instalirati aplikaciju, ali probaj eventualno to i drugu wifi mrezu kao sto ti rekose.

Inace, da l' je moguce sa Messages aplikacija skupi 1 GB cache? [emoji848]

Kod mene bilo skoro 2, a posle par meseci 500MB

Vrh Dno