Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Tako nesto. Samo sto ne pokriva sa strane, takodje verujem da je ovo jaaako tesko zalepiti ako se nema iskustva.

Vise sam za ovu neku varijantu kao u klipu, naravno bez jabukinig logoa i natpisa ikakvog u nekoj mat crnoj varijanti kao i sam tel sto jeste. U sustini sam bi odradio, ali ne znam gde naci foliju (padaju mi na pamet one automobile sto presvlace).

https://youtu.be/PxwmQ8nc7O4

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja sam nasao negde na netu kao patern za nas fon, e sad ti treba da istampas i iseces a greska od mm u rezmeri znaci folija koja nece biti dobro postavljenja tako da ne znam koliko si spreman da se z.. sa tim.

Slobodno koristi auto foliju, ja sam njom lepio prethodni telefon i odlicno je drzalo, doduse spremi zivce jer ces se pomuciti i obavezno koristi fen prilikom postavljanja folije.
Sablon koji Mihailo pominje ce ti mnogo olaksati posao seckanja folije tako da tim sablonom resavas 50% problema. Imao sam taj sablon na starom kompu u Full HD rezoluciji, na netu sam ti nasao ove 2 slike pa vidi ako mozes sa njima da uradis nesto, samo nekako prekroji slike da ovi sabloni budu identicni dimenzijama telefona.
https://i.etsystatic.com/15691347/r/il/ddf609/1541329643/il_794xN.1541329643_rmtm.jpg
https://i.ibb.co/qphwTXB/preview-template-cm-1160x772-01.jpg
Jeste malo mukotrpno ali ovom metodom sam biras dezen folije i uz malo truda ispadne jeftinije resenje jer od metra folije mozes gomilu skinova da odradis

Poslednja izmena:
Pokusacu kad nadjem neku foliju koja mi bude zadovoljila potrebe. Javljam sta napravim i slike kako bude izgledalo :)
Hvala za savete.

Cao svima, zena je slupala telefon, zamenjen ekran i stavljeno staklo preko, sad je slupala staklo s obzirom da silikon koji je birala ide samo do ivice ekrana.

Search na temi mi za 2019 ne prikazuje nista osim Nillkin frosted futrola, jel bi ispunila kriterijum da predje bar pola mm preko ivice ekrana? Neka druga?
Takodje, s obzirom da na KP nalazim iskljucivo crnu, moze link za nekog proverenog AE/gearbest prodavca gde ste uzimali, da bacim pogled?

Neko staklo?

Cao svima, zena je slupala telefon, zamenjen ekran i stavljeno staklo preko, sad je slupala staklo s obzirom da silikon koji je birala ide samo do ivice ekrana.

Search na temi mi za 2019 ne prikazuje nista osim Nillkin frosted futrola, jel bi ispunila kriterijum da predje bar pola mm preko ivice ekrana? Neka druga?
Takodje, s obzirom da na KP nalazim iskljucivo crnu, moze link za nekog proverenog AE/gearbest prodavca gde ste uzimali, da bacim pogled?

Neko staklo?
Моја препорука би била оваква футрола. Телефон тако користим преко годину дана без стакла и све ок. Чак је згодна због преграда, а није габаритна.
b5b1b1d42a80e89ea5d3aca08f3b6fb8.jpg

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Neko staklo?
Imam futrolu jednu, devojci se ne svidja, pa ako hoćeš poslaću ti. Samo da uzmem od nje, a ti mi pusti podatke. Bulky je malo case da znaš.

Hvala na ponudi. :) Ako ti nije cim ajd baci fotku/url da joj pokažem, da se ne maltretiraš i šalješ a da na kraju bude reakcija kao kod tvoje devojke. :D može i na pm da ne idemo dalje u offtopic ovde. Takodje, baci molim te i link za case koji ona trenutno koristi.

@FAMAS: ipak bih pre ciljao neki silikon/tpu, oneplus mi je za 4god sa takvim case-om ispao zillion puta i tragovi na telefonu su zanemarljivi.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Nillkin frosted je skroz ok, u kombinaciji sa zaštitnim staklom. I moja žena malo malo pa ispusti telefon, samo zamenim staklo i vozi dalje. Gledam sad AliExpress, kupio sam ukupno 7 Nillkin stakala za Mi A1. :) Mana im je što nemaju lepak preko celog stakla, ali rade posao.
c3de52ad3cfa1f9f3e841b27c667dde5.jpg

Imam Cafele masku, a od stakala sam koristio CHYI nekoliko komada. Lako puknu...
Iz chyi Official Store su trenutno $8.5+$2 Shipping - dva kom. "Full body glue", savršeno se uklapa. Nema otisaka.
Dok primerak iz chyi VIP Store-a $2.99/2 kom. ima lepak samo sa strane i na njemu ostaje trag od svakog dodira. Ne izgleda dobro čak i kada je skroz čisto staklo. Nekako je kao ogledalo...
Ako ima neko nešto bolje neka preporuči, pošto sam 2-3 meseca bez zaštitnog stakla.

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Hvala obojici.

Kao sto napisah gore, jel mogu konkretni linkovi?

Takodje me zanima da li prelaze ivicu ekrana i koliko - gledam ovaj moj Diztronic, prelazi za 1.5mm preko.

Drugari, kako rešavate keš na telefonu? Imam verziju sa 32 GB Roma, i sad mi već javlja da je pun. Nemam puno aplikacija, al se nakupilo od vibera i različitih gluposti. Ne vraća mi se na fabrička, može li se nešto nekim softverom obrisati? Hvala.

A kakve veze cache ima sa tom memorijom?
Ako nemas vise mesta na telefonu, bekapuj pa pobrisi slike i video fajlove u viberu i slicnim aplikacijama koje ti ne trebaju ili kupi memorijsku karticu.

A ako bas zelis da obrises cache, idi na aplikaciju, pa obrisi cache standardno.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kako da prebacim neke aplikacije na memorijsku? Imam je, al nigde nemam opciju da to uradim.

Mislio sam na keš sistema, verovatno skuplja gluposti tokom vremena. Šta onda brišu sve one aplikacije sa marketa stalno, ako to nije keš?

Keš moraš da čistiš pešaka aplikaciju po aplikaciju. Nema opcija kao do nekih drugih sistema. Meni jednom app za poruke bila 2GB. Slučajno sam primetio

Baza thumbnailova takođe može da "ubije" više GB.
Chrome keš, FB keš, YT...

Mislim da je 7200.

Da li bi mi neko znao pomoći u vezi jednog problema?

Naime, već nekih 10tak dana (ne znam da li je vezano za aprilski patch ili ne) kada snimim video u pokretu (koji je oduvek namešten na 4k) i kada hoću isti da pogledam na mobitelu, toliko počne štekati i učitavati (onaj krug učitavanja kao na youtube-u) da sam prisiljen da prestanem gledati jer ne mogu (vrti krug učitavanja, a kad počne onda šteka nenormalno).

Ranije mi se to nije dešavalo. Pada li ikome na pamet u čemu je problem?

Ugasi tel,upali tel i posle idi u Fotografije i kada vidiš file koji si snimio samo pusti i sve će da radi normalno.

Ugasi tel,upali tel i posle idi u Fotografije i kada vidiš file koji si snimio samo pusti i sve će da radi normalno.

tako radi... ali zašto se to dešava i kako to rešiti?

ovoga buga pre nije bilo.

EDIT: radi prvi put kad pogledaš klipove, ali kada izađem iz fotografija i ponovo uđem, opet isto počne štekati i učitavati. zbog ovog *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*izma sam već morao obrisati par fenomenalnih klipova sa prvomajskog putovanja.

Poslednja izmena:
Jeste,to je od samog početka bar kod mene,i tako sam video da rešava problem.A drugo kako da rešoš jeste da skineš aplikaciju Jedinstvene FotografIje PRO i rešio si problem.

Probaj simple gallery pro aplikaciju. Imas na fdroid.

Može i ta isto,i rešoš problem za dva minita.

Jeste,to je od samog početka bar kod mene,i tako sam video da rešava problem.A drugo kako da rešoš jeste da skineš aplikaciju Jedinstvene FotografIje PRO i rešio si problem.

Probaj simple gallery pro aplikaciju. Imas na fdroid.

ne znam, fon imam od septembra prošle godine i nisam ovo primetio do prvomajskih praznika.

mene zanima da li se igde pisalo o ovom problemu, šta ga uzrokuje i kako ga rešiti bez instaliranja third party aplikacije?

E neznam,do sada niko nije pisao o tome,ali ima sigurno negde.Vidi na XDA da li piše taj problem.Jer ja,sam probao sa aplikacijom i nisam više obraćao pažnju.

Nazad
Vrh Dno