Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Phone i contacts su dobili ima vec par nedelja sigurno, a messages jos odavno, koje su ti verzija te app, vidi mozda trebas da update uradis

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Nakon update Phone i contact app dobili su dark mode. Hvala.

Ja s ovim telefonom imam manje problema od ijednog kojeg sam imao ranije.

Meni jedino smeta što nema razdvojene ring tone i notification tone.
Sve ostalo je baš super. Telefon baš brzo i stabilno radi. Odlična kupovina.

QC 3.0 + kabl 3A 1.5m
Od 14% do 100% 1 sat i 50 minuta
Do 75% 1 sat i 10 minuta

Preporuka da instaliras nova launcher, ja sam prezadovoljan
89aec48bb826981a485310f3e0d51f62.jpg

Možeš li da okačiš wallpaper?

Nista novo, to je qc 2, ja to imam odavno na custom rom-u , izmisljaju toplu vodu.

Videh negde da je pušten još jedan update as LTE fix-om.
Nadam se da će ovih dana.

Stigao tel. sa servisa. Zamenjen prednji panel u garanciji, sve ok odrađeno, a sad imam Tainma LCD, ne EBBG sa kojim je fabrički došao. :)

Tianma je pouzdaniji brend, bar po mom iskustvu sa Xiaomi panelima.

Jedino mi se ne sviđa prigušeni ekran :( ali valjda će i to vremenom ispraviti..

Skoro godinu dana pratim forum pa konačno i da se prijavim :)
Da li ima neki bolji ali offline FM radio sa RDS umjesto ovoga što dolazi sa pitom?

Prilikom prelaska na pitu jedini problem je bio kod spajanja na sakrivenu wi-fi mrežu. 4G radi bez problema, ekran malo prigušen sve ostale aplikacije rade bez problema. Brzo punjenje radi ( Miki naravno sa brzim punjačem :) )

Nije prigušen ekran nego drugačije reaguje sistem. Meni je ista osvijetljenost samo su prelazi drugačiji i adaptira se na blago drugačiji način, pa djeluje na momente neočekivano mračno. Sve se da namjestiti po želji.

Nista se ne briše ako se pažljivo odradi
U ova 2 videa je lepo pokazano kako instalirati Gcam.

Prvo je potrebno otključati bootloader (Ovde držiš Volume down taster kao što je napomenuto u videu, u suprotnom se telefon resetuje na fabrička podešavanja i sve se briše!)
https://www.youtube.com/watch?v=HbwVsYQajC0

Nakon toga se odradi root, uključi HAL3 i EIS za Google kameru, instalira Gcam, obriše root i na kraju zaključa bootloader. (prilikom zaključavanja bootloadera takođe držiš Volume down taster kao što je pokazano u videu, u suprotnom se telefon resetuje na fabrička podešavanja, podaci se brišu i moraćeš iz početka sve da radiš!)
https://www.youtube.com/watch?v=Ai5t2cKEw2E

Većina napravi grešku jer ne drži Volume down taster prilikom izvršavanja komandi u fastboot modu.
Posle prvog puta ćeš videti koliko je ustvari lako sve ovo, uopšte ne deluje teško kao što izgleda. Ako ne želiš da rizikuješ, nađi nekog u okolini ko zna da ti odradi, to je 5 minuta posla :)

Isto sam i ja danas ispratio ovo uputstvo, jedina je izmena sto sam morao da skinem novembarski patch, i morao sam da instaliram ADB drajver odavde -> http://adbdriver.com/downloads/ posto sam imao posle problema da prepozna komandu
.

Jedino sto me sada muci je da ne mogu da nadjem nijedan GCam da ima podesavanja za manuelnu ekspoziciju, jel to GCam nema takva podesavanja? Bez veze mi je sa stock kamerom sto ima max 1/15. Zasada Arnova's v8.3b1 i v8.2 mi odgovaraju. Nisam zakljucao bootloader, dok se izigram taman jso malo...

Poslednja izmena:
Jedino sto me sada muci je da ne mogu da nadjem nijedan GCam da ima podesavanja za manuelnu ekspoziciju, jel to GCam nema takva podesavanja? Bez veze mi je sa stock kamerom sto ima max 1/15. Zasada Arnova's v8.3b1 i v8.2 mi odgovaraju. Nisam zakljucao bootloader, dok se izigram taman jso malo...
Nema ručnih postavki kod Gcam, a dužu ekspoziciju od fabrički određene mislim da nećeš dobiti ni sa jednom app. :)

Probao sam sa Open Camera, forsirao ga da koristi citanja iz Camera2 API i nazalost, max. sam izvukao 0,1 sekundu, sto je zaista bez veze :(. Sve mi se cini da cu preci na Mi A2 ili Pocophone F1.

Inace, ovde je pokazan valjda LTE fix za Pie

Poslednja izmena:
Probao sam sa Open Camera, forsirao ga da koristi citanja iz Camera2 API i nazalost, max. sam izvukao 0,1 sekundu, sto je zaista bez veze :(. Sve mi se cini da cu preci na Mi A2 ili Pocophone F1.

Probaj sa Camera fv-5

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Probaj sa Camera FV-5

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Meni jos nema update-a za Pie. Totalno su povukli update izgleda. Ne razumem zasto jer koliko sam razumeo ljudi nisu imali nekih problema.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Kako nisu, nije dovoljan gubitak mreze? Bilo je tu jos nekih sitnih stvari ali nisu toliko strasne bile kao to.

Band20 radi i nakon uplate na pie. Evo i kojom aplikacijom bez root-a možete proveriti. Očigledno nisu svi uređaji pogođeni. Ali na ovom primeru postoji problem sa fokusiranjem sa gcam..
99b198fcbc0ad423e138418f34cbc46b.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Mene oni malo zezaju. Taman stigo tel. pa sve mislim da bacim Pitu i onda Gcam da se ne cimam dva puta ako slučajno bude morao Factory posle apdejta, kad ovi povukoše Pitu... :D

Ne može bez roota da se vidi koji je band ..

uploadfromtaptalk1546018681674.png

Doduše nikada nije ni moglo

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno