Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Ja mislim da ota nece proci. Flesni fastboot rom sa mi flash tool-om. Imas opciju save user data ako hoces da sacuvas podatke ( ostaje otkljucan bootloader), ili clean all and lock ako hoces da ga vratis na fabriku.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

taman sam poceo da skidam tool i original rom, znaci niti sam pokrenuo nesto, niti mi je telefon bio povezan na racunar, samo je na punjenju u struju
od jednom se restartovao na punjacu i na slici je onaj mrtav android i pise "no command" i svakih par min se restartuje i dodje do toga opet

tuga XD

Pa otkljucan ti je bootloader, probaj da flesnes rom.

Uspeo sam, samo da probam jos da skinem sve ote do poslednje i to je to. Ostao mi je otkljucan bootloader.

Uopste nece da nadje ni jedan update.

Android verzija je 8.0.0 i security patch January 1, 2018.

Takvu sam metodu nasao, pa mi je flesovao taj rom i mislio sam da cu moci posle ota da uradim do poslednje, ali ne nalazi nista.

Milsim da neće Ota ako je otključan bootloader

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Stizale su mi notifikacije za otu dok mi je bio rutovan telefon, ali nisam instalirao nista. Probacu da zakljucam bootloader pa cu videti.

Nema, zakljucao sam bootloader sad nece da se upali. Samo se cuje zvuk kad ga povezem na racunar. Sad moram da ga unbrickujem.

Edit: Nisam mogao da uradim nista osim da otkljucam bootloader, posto sa zakljucanim nije hteo da se upali uopste, tako da sam opet u mogucnosti da ga upalim sa onim januarskim romom. Moracu da nadjem drugi nacin za update.

Edit 2: Uspeo sam preko Xiaomi Flash toola. Flashovao sam neki 8.1 rom i nasao je update i sada ga skida.

Poslednja izmena:
Da li se dešavalo nekome da telefon zvoni ali ne ispiše ko zove niti mogu da se javim?
Evo SS u tom trenutku
Reboot ne pomaže , probacu da izbrišem keš phone aplikacije....
2a91aa15b5a3a14fac433f10384ebd37.jpg

Nisi jedini, evo sada mi se devojka požalila. :)

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Meni juče i danas dva puta zvoni i piše: "Nepoznato". Nisam se javljao.
Jel to neki skriveni poziv, nešto do phone aplikacije ili nešto treće? Inače stock, nije ništa budženo...

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Telefon progledao od kad sam na stock 8.1 romu. Nikad vise budjavi magisk i ostale gluposti.

Najednom vise nemam zvucnih notifikacija kada mi stigne poruka, mail, viber poruka sta vec. Samo vibrira telefon. Sve ostalo radi normalno i podesavanja za zvuk su normalna. Imao neko slican problem?

Lepo je to ali ja uzeh A1 zbog čistog androida :)

Ja razmišljam da probam Mi ui, ali samo ako postoji 100 % način da vratim backup roma.

Onda prodaj ovaj i kupi neki sa MIUI. Ovakva budženja nikad nisu 100% sigurica.

Lepo je to ali ja uzeh A1 zbog čistog androida :)

Upravo to. Hoce li biti neki pravi naslednik A1? Sa cistim androidom? (A2 ne racunam, slaba baterija i nema jack od vecih mana). Mada jos uvek i nemam neku potrebu za menjanjem :)

A3 ako ga bude ili neke nove verzije Android one programa, bez onih tumora na ekranu...jos bar 2 godine ce ovaj telefon biti potpuno operativan i imati podrsku, nema potrebe menjati, sem ako vas ne drma potrosacki sindrom. Ionako je razvoj smart telefona svoje zavrsio, sve je to sad manje vise isto.

Tesko da ce A3 imati ulaz za slusalice, mislim da je ta prica posle A2 zavrsena. Verujem da ce A3 imati malo manji notch od Poco F1, malo vecu bateriju od A2, za nijansu bolji procesor i sve ostalo manje vise isto.

Ustvari, zar nije A2 poslednji telefon Xiaomi-ja iz Android One programa?

Video ovde da par ljudi preferira MIUI pa sam podelio link...Upravo instalirao MIUI bez ikakvih problema cisto da vidim kako ce ovo da sljaka na Mi A1, procedura nije nista teza od flashovanja bilo kog Custom ROMa.
Za sad mi deluje dosta brze nego Stock Android, sve radi fluidno, citac otiska brze otkljucava itd itd. Nisam neki ljubitelj ovog MIUIa ali testiracu na dan dva, ionako me smorio oguljeni Android

To što je baterija 3 K uopšte nije neka mana. Možda manje traje nego na A1, ali to ne znači da je loš uređaj.
Ulaz za sluške se takođe da rešiti.
Upravo to. Hoce li biti neki pravi naslednik A1? Sa cistim androidom? (A2 ne racunam, slaba baterija i nema jack od vecih mana). Mada jos uvek i nemam neku potrebu za menjanjem :)

"Oguljeni" Android? Nije on oguljen, nego su sve ostalo okićene i ugušene varijante.

Meni licno jeste ''oguljen''.Fali mi par opcija kojih nema na stocku pa sam primoran da koristim Custom ROMove, osim toga nemam nikakvih zamerki za stock, za nekog ko nema potrebe ili ga ne interesuje budzenje telefona, stock je perfekcija.

Meni licno jeste ''oguljen''.Fali mi par opcija kojih nema na stocku pa sam primoran da koristim Custom ROMove, osim toga nemam nikakvih zamerki za stock, za nekog ko nema potrebe ili ga ne interesuje budzenje telefona, stock je perfekcija.
Custom su super. Generalno su stabilni i uvek bukvalno sam određuješ šta i kako će ti sve raditi i izgledati.
Super je što kako tako portuju Mi ui, koji čak čujem da može lagano da se koristi.

e *mjau**mjau**mjau*, galaxy s7 star dve i po godine dobije septembarski security patch pre android one mi a1...

možda bi stvarno xiaomi trebao da "dobije nogu" iz android one programa?

Podsjeti me samo na kojoj verziji je Galaxy S7, prije nego što išta kažeš...

Da li ja dobro vidim ili je mi a1 u Winwin-u uz MTS ugovor dinar uz omorika 1? 32gb verzija. Nešto mi to izgleda previše jeftino obzirom da je preko operatera. Ispada telefon 24x900=21,600, obzirom da je na rate i uz 2 godine garancije, nije mnogo.

Sasvim Ok ponuda. Možda uzmem. Pitanje je da li ide uz Omorika 1 i dodatni 1Gb mesečno koji se dobija uz online kupovinu na sajtu MTS-a.

Vrh Dno