Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Ja sto sam nesto obratio paznju, 1h i 45-50min je od 2-3% do 100%

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Je li normalno da ovaj telefon ima drain od nekih 15-20% tokom noći? Toliki mi je drain u nekom periodu od 8 sati. Nije mi ovo neki problem jer uglavnom ugasim telefon dok spavam, ali ponekad mi se desi da ostane upaljen pa ujutru zateknem bateriju sa 20% manje napunjenosti :) Da dodam samo da koristim iste aplikacije zadnje 2 godine, i na drugim telefonima je drain bio 1-2% sa Custom ROMovima pa pretpostavljam da je o nečemu drugom reč ovde...
Meni od 2-3% pa do 100% napuni za oko sat i četres minuta. Jedan mali savet, ne puštajte bateriju ispod 15% i ne punite preko 90%, ko želi da sačuva bateriju malo duže od degradacije

Poslednja izmena:
To zavisi šta ti sve aktivno radi u pozadini, koji uredjaji su uključeni (bt, wifi, 4g itd.), kakav je signal mreže na lokaciji,...

Много је то....мени скине 1-3%....на 4Г....

Послато са МИА1.

Dešavalo se meni zadnjih par dana. Posle restarta se vratilo na normalu. Tih 2 - 3 %

Signali odlični, i wifi i 3g...4g ne koristim zbog ne tako sjajne pokrivenosti, pogasio sam sve što ne koristim.
Moraću malo da eksperimentišem sa aplikacijama i podešavanjima da vidim šta mi jede toliko bateriju. Mislio sam da je donekle normalno ali opet 20% nije baš mala cifra

Je l uzimao neko ovaj fon (4/64) u Logic Shopu za 21k? Buni me cena, u svim drugim radnjama je minimalno 28k, a ovo mu dođe oko 180 evra, koliko je i na KP.

Stock April + Franco r7
@Ivan
63f72b88ceac827c9a353207f378116d.jpg

Je l uzimao neko ovaj fon (4/64) u Logic Shopu za 21k? Buni me cena, u svim drugim radnjama je minimalno 28k, a ovo mu dođe oko 180 evra, koliko je i na KP.

Uzeo sam ja kod njih decembra, s' tim sto je tad cena bila 27500, oko 235e. Nije nista cudno, to je realna cena. Drugi su podigli cene za oko 5000-6000 zato sto daju garanciju dve godine, a LS samo godinu dana.

Zato sto ne izdaju fiskalni račun i validnu garanciju.
U LS je garancija 1 god. i nije uvek lako ostvariva.

Bolje kupi od proverenog prodavca sa KP, ako ti je cena presudna.

Zato što je na crno telefon, dobijaš bez fiskalnog računa sa toalet papir garancijom. Zakonski minimum je 24 meseci.

Hvala i @SomiSomi95 i @Rosuljac

Zato sto ne izdaju fiskalni račun i validnu garanciju.
U LS je garancija 1 god. i nije uvek lako ostvariva.

Bolje kupi od proverenog prodavca sa KP, ako ti je cena presudna.

Može preporuka za proverenog prodavca na pm? Vidim da se na temi pominju prodavci na V i G.

@Tormund vidi PM

Moj drug je ostvario na neki Xiaomi iz LS garanciju u drugoj godini, jer je pozvao zaštitu potrošača i oni im rekli nemate račun itd itd i ovi odmah dali drugi fon..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Moze li neko da mi pojasni sta je treble?

Lakši i brži update.

Jel ovo za neki rom ili stock?

Stock nema omogućen Treble. Odnosi se generalno na custom android development.
Moze li neko da mi pojasni sta je treble?
Dakle, poenta je da dobijate odmah među prvima novu Android verziju, vendor patricija se nezavisno menja. Android P će se sigurno lakše portovati, bez puno većih vendor/device tree modifikacija. To je prednost Treble Project-a, brži update. :)

Inače, GSI (generic system image) AOSP je Image fajl koji bi trebalo da radi na većini treble uređaja (Galaxy S9, Redmi Note 4, Redmi Note 5, Mate 9, sada i MI A1 itd.) bez vendor modifikacija.

Reci koliko je dobra stvar. :D Videćemo kada dođe Android P

Poslednja izmena:
Ne mogu da izmenim prethodni post pa ću napisati ovde kako sam rešio problem, možda pomogne nekome. Smanjio sam drain sa 20% na 2% tokom noći, problem je bio u samom wireless ruteru ili GPS-u, promenio sam wifi channel sa 1 na channel 6 i ostavio GPS na telefonu uključenim iako ga jako retko koristim. Nešto od ova 2 je rešilo problem :) 7 sati - 2% drain.

Nešto se pominjalo i o stock-u kad je u pitanju Treble ali im nije prioritet trenutno, nemam vremena da listam onu XDA temu...Bitno je da su uspeli :D

Poslednja izmena:
Stock nema omogućen Treble. Odnosi se generalno na custom android development.

Dakle, poenta je da dobijate odmah među prvima novu Android verziju, vendor patricija se nezavisno menja. Android P će se sigurno lakše portovati, bez puno većih vendor/device tree modifikacija. To je prednost Treble Project-a, brži update. :)

Inače, GSI (generic system image) AOSP je Image fajl koji bi trebalo da radi na većini treble uređaja (Galaxy S9, Redmi Note 4, Redmi Note 5, Mate 9, sada i MI A1 itd.) bez vendor modifikacija.

Reci koliko je dobra stvar. :D Videćemo kada dođe Android P
To mi se vec dopada. :)

Kako nosite telefon, bez stakla (folije) ili sa? Jel se grebe?

Pitam, jer grozno izgleda ako se zalepi staklo, a na žalost ne može do ivice.

Nillkin frosted shield, bez stakla/folije. Za sad nema oštećenja.

Cafele silikon + fabrička folija

ima li majske dopune? kod mene se ne javlja

Nillkin frosted + fabrička folija.
Nema majske dopune još uvek, trebalo bi da bude od 20. do 25. tako nešto...

Poslednja izmena:
Vrh Dno