Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Pogrešio si temu. Postavi pitanje u šta da kupim sekciji.

Stigle futrole prvi put bez poreza i otvaranja od strane NIške carine. Baš sam se začudio ali hvala im.

https://www.banggood.com/Bakeey-Arm...p-1231779.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN

https://www.banggood.com/Bakeey-Arm...48.html?rmmds=myorder&ID=224&cur_warehouse=CN

https://www.banggood.com/Bakeey-3-i...p-1209616.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN

Prva sa delom za magnet onako klasična srednje velika sa plastičnim ledjima, ima prsten koji se pomera i može da služi kao postolje. Iskreno meni ostaje višak tako da cu da je prodam. Lako se pritiskaju dugmad sa strane. Dvodelna okolo guma a pozadi plastika. Veoma kvalitetne izrade. Ima pozadi one linije za prenos toplote.

Druga je na telefonu prelepe plave boje plastike pozadi i već imala probu tj ispao mi mob iz džepa na čošak ali bez oštećenja. Vidi se da je robusno izradjena, ima i cepove za 3.5 i usb c da ne ulazi prašina i svuda izuzetno lepo naleže tako da je ono dust proff. Možda jedina mana baš baš velika i debela :) sigurno ima 2 mm pozadi debljine. Al ne smeta meni bar. Ono moćna muška futrola u svakom pogledu i sigurno najbolji stepen zaštite od sve tri. Možda mana jaki i teški tasteri za power i volume al mora tako zbog izrade i zaštite. Ima iznutra pozadi kao linije koje kao pomažu hladjenju.

Treća iz dva dela, prvi deo se tesno navlači na telefon. Od neke guma plastike izuzetno prijatne na dodir. kao 360 neki fazon pokriva i deo oko kapacitivnih tastera i gore kod zvučnika. Skroz ok i da je nisam kupio u crvenoj boji bila bi na mom telefonu ovako neka čeka pa za suprugu. Tanka ne istavlja otiske. Tsteri sa strane tanki lako se pritiskaju.

Eto ako nekog zanima. Ostaje mi da nadjem povoljno NIlkin i uporedim ih sve.

I dalje u potrazi za dobrim staklom koje prekriva sve. Ako ne onda ce pasti neka folija. Muka mi je više od ove fabričke smeta mi ono mi.com na sredini :) a i muka da objašnjavam ljudima što je ne skidam :)

Prilozi

• IMG_20180510_155419.jpg
    IMG_20180510_155419.jpg
    105.7 KB · Pregleda: 231
Poslednja izmena:
Retko kada mi se to desi. Cak mislim da se desilo posledjni put kada sam pritisnuo da pojacam pesmu. Recimo nije se desilo kada je slucajno udario na beton, do duse sa jako male visine.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Drugari danas mi se prvi put na gcam pojavljivala bas debela zelena linija, lose slike skroz. Na stock kameri normalne, lepe slike. Jel zna neko u cemu je problem? Jel treba da se ubaci neka novija verzija? Imam onu iz klipa sa yt.

Ponovo ću da postavim pitanje u vezi ovog problema, jer nisam našao rešenje za ova tri meseca.

Naime, dok snimam video preko gcam-a(ili bilo koje druge aplikacije) u 1080p video treperi/blinka dok se fokusira video.

Jasno se vidi na videu kasnije kada se pusti.
Na stocku sve radi odlično, ali mi je video na stocku neupotrebljiv, najviše zbog stabilizacije.
Da li je neko imao sličan problem?

Evo primer kako to izgleda
https://photos.app.goo.gl/h9OCihgOtIbOEUwV2

Poslednja izmena:
Ljudi, jesam ja blesav sto gledam ove vrednosti zracenja telefona? Malko me plasi to sto A1 ima najvece vrednosti i vrednosti vece od dozvoljene granice. Da li neko ko je upuceniji moze to da mi rastumaci?

Samo da javim da je rešen moj problem sa 4G mrežom. Potpisao sam novi ugovor sa mts-om, ista tarifa kao prethodna (Miks S) i sad imam 4G. Pre potpisivanja sam ponovo pitao radnicu u poslovnici oko ovog problema, ona je rekla da imam već 4G karticu na kojoj je aktivirano to i da ne zna u čemu je problem. U suštini, kod njih se ne zna ko pije a ko plaća :) Screenshot_20180514-133743.jpeg

Ljudi, jesam ja blesav sto gledam ove vrednosti zracenja telefona? Malko me plasi to sto A1 ima najvece vrednosti i vrednosti vece od dozvoljene granice. Da li neko ko je upuceniji moze to da mi rastumaci?
https://www.devicespecifications.com/en/model-sar/4e69458c

Baci pogled ovde

Po EU standardu je u granicama.

Ako cemo oko toga da se opterecujemo... Mi ionako zracimo ko novogodisnja jelka od '99... Tako da ovo iako je malo jace nije strasno.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Specific_absorption_rate

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
20979ae56185316193aba71393eafa6e.jpg

Poslednja izmena:
Кад се погледа крај листе, где је рангиран са другим произвођачима прилично је што би рекли "са светом", односно има бољих и горих по том питању. Једино не капирам разлике у вредностима за УС и за ЕУ...

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Da li je na svim custom romovima slika zelena kad se slika sa GCam hdr off, ili je to do nekih podešavanja u gcam?

Čini mi se da nije bilo na stocku, mada sam ja retko kad slikao sa isključenim hdr

Jel ima neko problem na LOS-u,buildovi posle 23.04,nadje wifi mreze,ali nece da se konektuje samo pise saved.

Je l postoji opcija da ambijentalni displej duze bude osvetljen od ovih 5 sekundi? Trazio sam i nigde ne nadjoh to

Flesovao sam Void kernel na LOS-u,i wifi sad radi odlicno.

Sent from my Mi A1

Nemam nikakve zamerke za rom,u brzini po meni nema razlike u odnosu na stock,i jedan i drugi rade dosta fluidno.
Abishek ga je ispeglao bas fino.
Za sada preporuka za Void kernel na Losu,jer mi se cini da procenti baterije opadaju nekako sporije(mada nmg da tvrdim jer sam ga jutros flesovao). Videcemo kakav cu SOT da izvucem.

Sent from my Mi A1

Kakav ti je signal na Los-u?

Kakav ti je signal na Los-u?

Za sad nisam primetio neke velike oscilacije,uglavnom imam pun signal,padne ponekad za jednu crticu,pa se vrati na full.U 90% slucajeva imam 4g svuda po gradu,retko kad padne na 3g.
Za sada sam prezadovoljan sa romom.

Sent from my Mi A1

Pitam jer imam velike oscilacije na Aex u odnosu na stock na 4g-u. Ja sam na Novom Beogradu i generalno sa svakim uređajem sam imao pun signal, ovde malo malo pa prebacuje na 3g...

AEX nisam probao,al na Losu svuda po po Pancevu imam 4g,retko kad bude 3g.

Sent from my Mi A1

Svi vuku isti commit, tako da verujem da je na svim custom romovima isto.

O kakvim se to sumovima radi dok su sluske u fonu?
Nisam do sada probao pa ne znam, ali pise se da se cuje nekakav zvuk.
Jeli to tacno?

Sve zavisi od slušalica. Ima valjda neke veze sa otporom zbog tog pojačala koje ima u sebi, ali to sam samo pročitao na par mesta i ne razumem se baš puno pa da ne lupetam.
Znam samo da mi se na Philips Hi-Fi sluškama ne čuje ništa, ali na nekim običnim Panasonic se čuje jako tiho šuštanje, ali se primeti jedino dok ne proizvode nikakav zvuk i dok je u okolini skoro apsolutna tišina i to ne konstantno već par sekundi tišine nakon odslušane pesme ili sl. i onda se čuje tih *klik* i šuštanje prestane. Bukvalno se ponaša k'o da si isključio pojačalo. :d

Jel može na ovom telefonu da se zaključa samo određena aplikacija ili za to zaključavanje treba da se skine nešto sa google playa?

Jel može na ovom telefonu da se zaključa samo određena aplikacija ili za to zaključavanje treba da se skine nešto sa google playa?

Мора да се скине нешто.

Послато са МИА1.

Opet mi se desava ono sa osvetljenjem. Na dnevnom svetlu mi cak kad otvorim meni ili potamni i se osvetli, ali boje, kao da sam regulise kontrast ali mi to smeta jako.... Jel to neki bag ili eksperiment njihov???

Vrh Dno