Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Da li neko ima iskustva sa korišćenjem OTG funkcije? I da li neko može da mi preporuči neki OTG adapter koji provereno radi?
Našao sam ovaj na AliExpress: http://s.aliexpress.com/7jaEvURv?fromSns=Copy to Clipboard

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Ради отг, ја сам купио неки нонејм адаптер на купујем-продајем, за неких 400 дин.

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Kakva je kamera, jel imao neko J5/J7/A5/S6/P9 lite/P10 lite/G5(S) Plus ili tako nesto pa da moze da uporedi?

Од п10 лајт много боља.

Od J5/J7/P9 lite mnogo bolja.
Te telefone sam imao

Isplati li se otkljucavati BL( ako je zakljucan na globalu, nisam istrazivao) zbog google camere i c2a? Slike su mi na stock kameri donekle ok ali snimak je uzas, u odnosu na prethodnika Mi 5...

Slike su mnogo bolje sa gcam, tako da, da, naravno da se isplati.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Slike su mnogo bolje sa gcam, tako da, da, naravno da se isplati.

Ima li portret mod na google cameri i valja li snimak? Voleo bih da ovu MI Cam izbacim u potpunosti iz upotrebe :D

Portret ima, za snimak ne znam, to će morati da ti kaže neko ko ima telefon [emoji14]

jel imao neko problema sa Wifi, danas svako malo mi gubi konekciju pa se posle vrati, na kucnom ruteru, nije bilo nekih problema ranije.

restartuj ruter, zna da bude do njega. uglavnom, meni ne puca WiFi (iako sam uglavnom na 4G)

do rutera je bas sam krenuo da napisem. prvo sam tel restartovao, pa posle sam probao sa network settings resetom i nista nije pomoglo, ruter kad sam restartovao nije odmah prodarilo, al evo sad radi normalno

Portret ima, za snimak ne znam, to će morati da ti kaže neko ko ima telefon [emoji14]

Haha sad videh da si sa V20 :D Ako neko zna neka javi, i na kojoj strani je objasnjenje za bl unlock i instaliranje twrpa? Mora li na stocku lazy flasher kao sto je na miui-u? Trenutno sam na update-u od februara.

Haha sad videh da si sa V20 :D Ako neko zna neka javi, i na kojoj strani je objasnjenje za bl unlock i instaliranje twrpa? Mora li na stocku lazy flasher kao sto je na miui-u? Trenutno sam na update-u od februara.
Ovo je jednostavnija metoda instalacije gcam-a. BL se zakljucava na kraju.

https://forum.xda-developers.com/mi-a1/how-to/tool-google-camera-root-magisk-enable-t3747585

Ako ne bude moglo tako, onda odradiš ručno instalaciju i instaliras gcam na kraju.

https://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=75541654&postcount=98

Poslednja izmena:
Kad snimam video sa Gcam i ocu da ga pogledam, uvijek se pojavi neka skala na sredini koja regulise ubrzani snimak...i video je na pocetku i kraju ubrzan. Kako to da ugasim

Drugari, telefon imam 3 meseca i do sada me odlično služio. Dakle, desila mi se sledeća situacija, u toku korišćenja telefona ugasio se, i posle toga neće da se upali. Kada stavima na punjač treperi lampica. Ne reaguje na Volume Down + Power, ne mogu da pokrenem fastboot, kada ga povežem sa računarom vidim ga u Device Manager-u. Ima li neko ideju šta pokušati? Da napomenem, telefon nije rutovan i nije otključan bootloader.

Ostavi ga na punjaču jedno pola sata sat, upalice se sam (boot logo) ugasiti i nastaviti da puni. Tad ćeš moći da ga upalis.

Bio je 6- 7h na punjaču, isto...

Meni je to isto bilo na Mi 5, samo pusti da se izprazni skroz neko vreme i radice normalno. Ili otkaci bateriju ali to ti ne preporucujem. Bolje sacekaj, meni se ispraznio za 24h od prilike, ovom ce trebati duze vrv...

Fotor_152098232471772.jpg

Koja razila auto(levo) i manual(desno) na stock cam, ovo je max zumirana slika..Cak na manuelnom modu pravi bolje fotkice u LL nego Gcam.

Koja konkretno podešavanja u manual modu ? Samo ss i ISO i sve ostalo auto ili ?

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Koja konkretno podešavanja u manual modu ? Samo ss i ISO i sve ostalo auto ili ?

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Iso 400, manuelni fokus, exposure auto, i WB zavisi od situacije, na ovom primeru mislim da sam stavio 4300..Iako su malo tamnije fotkice na LL sa iso 400 kvalitet je bolji dosta.

Naravno da će biti bolje na manual nego auto. Meni ovde jedino fali ono što sam imao na prethodna dva uređaja (p9 lite i h8 lite), a to je shutter speed od par sekundi. Ovih 1/15s nije dovoljno. :)

Kako vam se drzi baterija na 4G posle feb. Apdejta.. Meni je osetno slabija, pa ne znam da li ima veze s tim?

Јел стигло још некоме?
5a2520842541745f1ba1a321c49122c5.jpg

@vladof koji font?

Vrh Dno