Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Pa A1 ima budzet display, dok ostali iz Mi serije imaju neku srednju klasu display-a.Naravno da je bolji sharp ekran, nepo Tianma,EBBG, BOE...Glupo je porediti telefon od 400+ i 200+ evra.
Kupis Samsung i on ima "dobar" ekran, dobru kameru, a radi kao onaj od 100e.Pa kada krene da trokira, a i dzabe dobar ekran kada izvuce 3.5H SOT-a.

ef687a5323c0eb33b7f3c6f40ea9ed18.jpg

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
И тај дивни, црни, прескупи амолед изгори за пар месеци па га онда продајеш на огласу за 500 е само зато што има мали бурн...и то неко купи, иста ствар је и са поломљеним дисплејом, све ради и све је у добром стању,а цена 380 евра ФИКСНООО...
Моја кума продаје ОСИГУРАЊЕ ЗА ДИСПЛЕЈ НА С8 ПА АКО ЦРКНЕ ПЛАТИШ САМО 14000 ДА СЕ ЗАМЕНИ, замислите колико смо ми пукли...:trust:

To je odradjeno,verovatno je ovo sto Sale83 kaze...

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока
За дотс не треба тесла плугин, само за бројеве треба, јеси ли дао нови пермишн за Notification acces?

За дотс не треба тесла плугин, само за бројеве треба, јеси ли дао нови пермишн за Notification acces?
Jel to u apk,obavestenja,dozvoli za sve apk...ukljuceno za Nova
Probacu sad restart tel...

Kupis Samsung i on ima "dobar" ekran, dobru kameru, a radi kao onaj od 100e.Pa kada krene da trokira, a i dzabe dobar ekran kada izvuce 3.5H SOT-a.

Tako je svugde izgleda...ne samo kod telefona.

Novi mekbuk pro...strava ekran, slazem se...al zato malo ozbiljniji rad sa vise lejera ili rendering cemer i jad.. Dobar samo za light obradu i da se divis slikama i filmovima.. U radu ga siju budzet gejming laptopovi i to iz prethodnih generacija.Al ***, "premium" izgled...

@nenad
Ne,u nova settings to aktiviras.

He nisam ni znao za dots...vecno koristim teslu i brojeve, pa nisam ni obracao paznju.

Poslednja izmena:
Ljudi se loze na brend i dok god je to tako, veliki ce njima otimati novac... Ja samo gledam realno, iako sam dugo u prici sa Xiaomi-jem, kada bi neko ponudio nesto bolje za iste ili manje para, ja bi kupio...Imamo priliku da testiram razne telefone, da se "poigram" sto ja kazem, pomalo me nervira to favorizovanje i pisanje ljudi ovde i svuda po netu kako samsung ima wooow kameru, kako samsung ima woow display...Ja se sa tim ne slazem, nema...Takodje, niko ne prica koliko Samsung ima problema sa plocama-a ,sa crkavanjem novih telefona, samo se ugasi i kraj, sa ekranima...O tome se cuti...Ali kada jedan Xiaomi ima neki problem,svi jedva docekaju da ih pljuju...Das 200e za telefon i kada nesto ne valja to je krs, kinez...a kada das 600e i taj telefon ima problem, tada cutis...to je normalno, desava se...

Poslednja izmena:
Kidence što ideš iz krajnosti u krajnost? Niko ne kaže da je Xiaomi krš, odličan je.

Činjenica je da Samsung i Apple za neki sličan model naplaćuju više, ali može im se, narod kupuje kao lud. Ne jer je narod glup ili jer je njihov model lep i sladak, već su te kompanije izgradile ime i reputaciju, brend, poverenje potrošača i zbog toga će neko ko nije možda tako otvoren za egzotiku kao mi koji smo "zaluđeniji" ovom tematikom, dati više i kupiti nešto što je za njega sigurno i provereno. Kao što se zna šta je BMW, šta je Mercedes, šta je Mazda. Nije Samsung Bogom dan. Radili, dokazivali se, napredovali, postali najjači i sada to naplaćuju. U svakoj grani je isto. Ja prvi ne kupujem njihove modele ili npr brata blizanca Huawei-a koji je neverovatno alav i bukvalno kopira Samsung cenovnom politikom a nudi čak i manje.

Kaoo se ne može reći za Xiaomi da je krš, isto tako Samsung konkurentni modeli nisu krš. U istom cenovnom rangu. I jedni i drugi imaju prednosti i mane, pa ko šta voli. Ne može se reći da je generalno Xiaomi bolji izbor od nekog Samsunga. Prosto nekome je displej bitan pa će ići na Amoled, nekome kamera pa će opet na Samsung, nekome garancija, servis pa će opet na Samsung, itd. Isto tako Samsung nije bolji od Xiaomi-a jer je uglavnom slabiji u performansama, bateriji takođe. To su neka nepisana pravila.

Ali nije tema o poređenju proizvođača nego smo jos juče počeli o Note 5 modelu i isplativosti prelaska na isti sa nekih prethodnih Xiaomi modela. Ja lično od Note 3 pa do sad, ni sa jednim novim modelom ne vidim razlog da se pređe na sledeći - sa Note 3 na Noge 4, sa Note 4 na Note 5, pa i ako se uzmu među modeli Redmi 4, Redmi 5, Mi A1. Prosto, sve se svodi na isto - kao malo bolja kamera (a u suštini sve dosta prosečno, ispod dela konkurencije i sa daleko sposobnijim hardverom), donedavno jedan isti (dovoljno jak, lepo optimizovan) čipset (to što je dovoljan ne znači da ga treba vući iz godine u godinu , promeniti ime modelu telefona i tražiti novih 150-200e), isti dizajn (uz eto neke varijacije kamera ili sad displeja). Tako isto radi većina kompanija - da se objektivno isplati prelazak tek na svaki 2-3.model ali to što i dosta drugih radi tako ne znači da je to OK i da onda treba kupovati i juriti za ovim modelom.

I da, ta famozna gcam što ima hdr+ daleko je to od onoga kako bi to trebalo da izgleda i kako bi izgledalo da to radi kompanija a ne individualac. Da ispadnu dobre fotke ispadnu, da je dobar napredak jeste ali čekanje od po sekund dva ili više da se uradi slika, pa krešovanje, pa problemi sa senzorima... Jednostavno nije to to kako bi bilo da je iz fabrike. Plus nigde nema manuelnog moda kojim se često izvlače bolje slike nego uz HDR. Xiaomi da nije bezobrazan može da uloži u softver i da se srede kamere, da se poboljšaju da budu jaki i po tom pitanju i da naprave šou. Ovako najviše će biti jedni među jednakima, pa ko šta želi. Ali mnogo lakše oni mogu da srede kameru nego neki drugi performanse ili bateriju. Očigledno da ne postoji interes s njihove strane (pre svega nemaju znanja da to urade ali da imaju interes i volju, ulože u to odeljenje, angažuju stručnjake i kompanije i rešen problem, kao i razvoj bilo čega drugog).

Poslednja izmena:
Tako je svugde izgleda...ne samo kod telefona.

Novi mekbuk pro...strava ekran, slazem se...al zato malo ozbiljniji rad sa vise lejera ili rendering cemer i jad.. Dobar samo za light obradu i da se divis slikama i filmovima.. U radu ga siju budzet gejming laptopovi i to iz prethodnih generacija.Al ***, "premium" izgled...

@nenad
Ne,u nova settings to aktiviras.

He nisam ni znao za dots...vecno koristim teslu i brojeve, pa nisam ni obracao paznju.
Ne vredi,nema. Izgleda mora Nova prime(4$) da se instalira.
Ubacena tesla,nek id zivot [emoji16]

И тај дивни, црни, прескупи амолед изгори за пар месеци па га онда продајеш на огласу за 500 е само зато што има мали бурн...и то неко купи, иста ствар је и са поломљеним дисплејом, све ради и све је у добром стању,а цена 380 евра ФИКСНООО...
Моја кума продаје ОСИГУРАЊЕ ЗА ДИСПЛЕЈ НА С8 ПА АКО ЦРКНЕ ПЛАТИШ САМО 14000 ДА СЕ ЗАМЕНИ, замислите колико смо ми пукли...:trust:
Ako ces vec da potezes prezvakanu temu, a sajomi sa zaglavljenim/mrtvim piskelima i zutim flekama se proslavio sa displejevima?

Sve ima svoje kupce, i a1 je super za 200e. Ako tebi vrsi posao budzetski telefon srednje klase ne znaci da ce i nekom drugom iz bilo kog random razloga.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Malo malo pa se vratimo na kameru i kako kamera pravi fotografije a ne korisnik... Stvarno nema svrhe.

@kidence Cak naprotiv, ja nigde ne vidim po tim samsung temama da neko pljuje druge brendove. Obicno je bas suprotno. Pa kad se jos pojavi neki tip pa baci poredjenje sa "zadnjim krikom tehnologije" tipa s4/s5 telefonima koji su izasli pre 4-5 godina.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ma ovde dodju u temu, pa prave "poredjenja"...Ja bacim pogled nekada u Samsung teme, slabo ucestvujem...ali zapazam da nisu popularne kao Xiaomi teme..Trenutno je A1 tema ovde "hot", do skoro RN4...
Odosmo dosta u off, ali svaki proizvodjac ima i dobre i lose strane, zato neka kupuje ko sta voli i cime je zadovoljan i srecan.
A u tema sta da kupim, vecito se jedni dizu, a drugi pljulju...A to najvise rade ljudi, koji iste modele i ne poseduju...nego su culi, procitali negde i slicno.

Poslednja izmena:
Znaš kako, to što su popularni modeli na forumima je mač sa dve oštrice. Konkretno na benču RN4 je popularan OK i jer je odličan odnos uloženo/dobijeno (kao i A1 koji si pomenuo) ali isto tako modeli drugih proizvođača, 2-3-4 modela se sigurno mogu naći da su tako dobri a opet teme ni približno popularne. To nije nužno jer je RN4 bolji već što oko Xiaomi modela večito zbrka - te koja verzija je za koje tržište, koje frekvencije podržava, kako razlikovati verzije, pa onda različiti senzori kamera, displej paneli, pa onda šta je bootloader, kako otključati, šta je developer a šta Stable Rom, sta je china sta je global, pa onda neki problemi (kao i svaki drugi model što ima manje ili više problema), pa gcam, hvala bogu i custom romovi a ne samo stock...i onda sve ovo nabrojano (jer ljude mrzi da čitaju) 5-10x u krug. Dok neki drugi modeli ovde imaju teme gotovo reda radi. Kupiš, namestiš i koristiš. Nema potrebe za romovima, kamerama, jurnjavom oko verzija, nema zbrke oko update-a, itd.

Ma ovde dodju u temu, pa prave "poredjenja"...Ja bacim pogled nekada u Samsung teme, slabo ucestvujem...ali zapazam da nisu popularne kao Xiaomi teme..Trenutno je A1 tema ovde "hot", do skoro RN4...
Odosmo dosta u off, ali svaki proizvodjac ima i dobre i lose strane, zato neka kupuje ko sta voli i cime je zadovoljan i srecan.
A u tema sta da kupim, vecito se jedni dizu, a drugi pljulju...A to najvise rade ljudi, koji iste modele i ne poseduju...nego su culi, procitali negde i slicno.

Bravo Deki, alal vera!

Hajde da se vratimo on topic :) Gde je Februarski update!? Što bi rekao neki Indijac, Xiaomi cheet us xD

Poslednja izmena:
Hajde da se vratimo on topic :) Gde je Februarski update!? Što bi rekao neki Indijac, Xiaomi cheet us xD

5154a1e0f4accbf57387be13d6dfd50c.jpg

:d

Nego, zna neko kako da mi Gcam ne pravi posebno folder za svaki portret? Baš dosta koristim portred mod i sada imam gomilu foldera za svaki posebno. :d :d :d

Poslednja izmena:
To ti kažem :D xiaomi cheet as

Za notification badges treba prime verzija.

Tek sada pročitah da je ovo gore već napisano[emoji849]
Treba,obrisao sam Novu i Teslu, i instalirao Novu Prime sa nekog sajta,(na google play 4,99$)
Radi sve ko sat...

Odakle ti takva verzija Gcam da ima portrait mod?
Zar nemaju sve? Ja sam instalirao preko linka koji sam kačio gore, ono u dva klika. Mislio sam da je to standardno sa Gcam.
To mi je i na stock bila vrhunska opcija i odmah bih odustao od Gcam da nema portret. :)

Taj portrait je sa pixel telefona i imao sam taj mod na nexusu, ovde sam nov od pre koji dan i imam obican gcam koji ima lens blur umesto tog portait-a nisam znao da postoji taj mod?
c40dae63b3f8ca4c0cc3ee60556cd587.jpg

Taj portrait je sa pixel telefona i imao sam taj mod na nexusu, ovde sam nov od pre koji dan i imam obican gcam koji ima lens blur umesto tog portait-a nisam znao da postoji taj mod?
c40dae63b3f8ca4c0cc3ee60556cd587.jpg
Prati na telegramu za nove verzije

Google Camera Port Updates
Notification channel for new apks posted on https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/ . Disclaimer: This is not the official Google Camera, files are created by various devs, I cannot assure you they are safe. Use at your own risk.
https://t.me/googlecameraport

Tako je i na pixel telefonima, pravi poseban folder uvek za portrait.
Ja koristim Google photos pa i ne primećujem..

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Interesuje me jel google photos sinhronizuje sve foldere u posebne foldere kako je i na telefonu ili sve trpa u jedan isti kao OneDrive?!

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Tako je i na pixel telefonima, pravi poseban folder uvek za portrait.
Ja koristim Google photos pa i ne primećujem..

Sent from my LG-H990 using Tapatalk
Aha. Znači nema rešenja drugog. :)
Ma nije mi problem u galeriji nego ovako kad hoću da sredim foldere nakupi ih se baš dosta. Svakako, nije veliki problem. :)

Nadji moj post u temi, pisao sam sve i podesavanja i kako ukljuciti sve. Imas i link za kameru. To je najbolja verzija za nas telefon.

Nabacio danas Gcam 6 (beta). Sad videh da HDR+ i Portrait rade i na prednjoj kameri. Ne znam da li je bilo u prethodnoj verziji. :)

Nazad
Vrh Dno