Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Jel se isplati preći sa iphone SE na ovaj telefon.
Jedino što me intrigira je taj čisti android i fluidnost u radu.
Ne kažem da to nema iphone ima svakako ali npr neproširiva memorija je meni minus.

Hvala.

Poslednja izmena:
Pa zavisi koji iphone

Edit: skontao sam "se" sad. Sta znam, ja sam hteo SE ali mi je bio mali ekran. Sve ostalo mi se vise svidja na iphoneu.

Poslednja izmena:
Ja se konstantno čudim u čemu je fazon s kukanjem oko kamere, i sad kapiram da je fazon u "uperio sam telefon i stisnuo dugme, i nije ispalo savršeno". Snimao sam ovih dana po maltene mrklom mraku i u raznim uslovima i nisam nikad dobio ništs manje od onoga što sam očekivao.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ljudi očekuju dslr fotke na telefonu od 200e.

Jel se isplati preći sa iphone SE na ovaj telefon.
Jedino što me intrigira je taj čisti android i fluidnost u radu.
Ne kažem da to nema iphone ima svakako ali npr neproširiva memorija je meni minus.

Hvala.

Imam oba, tako da je odgovor - ne.
Na mom Iphone-u je 10.3.3 i radi super glatko i stabilno.
Odlican je A1, pogotovo za tu cenu ali ipak jedan stepenik ispod SE.
Primetna prednost A1 modela pored veceg ekrana i Androida (zbog kastomizacije) je znacajno glasniji zvucnik za razgovor i pogotovo spikerfon. Kvalitet samog zvuka je ipak na strani SE.
Pitaj sta te jos zanima, rad sam da pomognem ;)

Imam oba, tako da je odgovor - ne.
Na mom Iphone-u je 10.3.3 i radi super glatko i stabilno.
Primetna prednost A1 modela pored veceg ekrana i Androida (zbog kastomizacije) je znacajno glasniji zvucnik za razgovor i pogotovo spikerfon. Kvalitet samog zvuka je ipak na strani SE.
Pitaj sta te jos zanima, rad sam da pomognem ;)

Fludidnost u radu.
Otvaranje zatvaranje aplikacija, browser? Razlika u brzini da li postoji?

Kvalitet samog zvuka je ipak na strani SE.

Ово нема појма...се изгледа као дечија играчка и исто се тако чује у односу на А1, ајде камера једино нека буде предност, мада је и то питање када се намести Гцам... Гласноћа у слушалици?! Пар постова пре имаш пар чланова који се жале што не може да се више утиша звук јер се све чује около, и мени то смета...
Батерија, пријем 4Г сигнала, количина меморије и радне и складишне, флуидност у раду (!) све је на страни А1...једино ако баш мора аппле онда сви аргументи ништа не помажу :D

Poslednja izmena:
Fludidnost u radu.
Otvaranje zatvaranje aplikacija, browser? Razlika u brzini da li postoji?

Mane SE u odnosu na A1:
Dosta tisi zvuk preko slusalice, tisi spikerfon, losiji hdr mode od google cam hdr+ na A1, manji ekran (nekom i nije mana, meni jeste), nedostatak kastomizacije (to je do iOS-a), losiji multitasking (odlican u odnosu na skinovane androide ali ipak losiji, A1 bas sve kesira i drzi danima).
Prednosti SE: Jako fluidan OS, kamera brza i bolja u odnosu na stock cam, u odnosu na google cam hdr+ samo brza, ne i bolja, Zvuk na sluskama mnogo kvalitetniji, ne i glasniji. Mnogo bolji kvalitet video snimka, i slika i zvuk, fali samo OIS da ugodjaj bude vrhunski ali ako nemas epilepsiju moci ces snimiti koncert bez problema, kompaktnost, poznat brend, bolje odradjene basic apps u odnosu na android.

Ovo sve govorim kao korisnik oba telefona, napominjem da je A1 na zadnjem update-u, dok je SE na 10.3.3 i necu ga dizati na noviji jer nisam zadovoljan kako radi iOS 11.

Poslednja izmena:
Гласноћа у слушалици?! Пар постова пре имаш пар чланова који се жале што не може да се више утиша звук јер се све чује около, и мени то смета...
Ja sam instalirao Volume Steps Increase modul, 14.0.0 od stangri, i dobio sam mogucnost da smanjim dodatno dosta, tako da sam sad zadovoljan skroz. Imas u pretrazi modula na Magisku.

Jel vam radi u Files aplikaciji Show internal storage? Jedino preko Root Explorera sam uspeo da pristupim sistemskim fajlovima. Kad oznacim da mi prikazuje ili ne prikazuje internal storage, ni u jednom slucaju ne vidim vise od "sd" prostora...

Čitajući Benč postoji li neko da se ne zapita zašto sav taj narod baca stotine i stotine evra kupujući kojekakve telefone kad za 200€ (i GCam) ima ultimativni telefon svih vremena?! Blago nama tako obaveštenim i sposobnim da pre*ebemo silne kompanije i masone i da za 200€ (i Gcam) dobijemo telefon BAR u rangu sa najnovijim flagšip modelima vodećih svetskih proizvođača. Realna priča s obzirom da kako vreme odmiče Gcam na Xiaomi modelima ne samo da izvlači max iz postojećih nego i višestruko povećava mogućnosti inače osrednjeg hardvera i kvalitet slika podiže na nivo BAR S7/ip7 modela. Bilo koji drugi segment telefona je suvišno komentarisati jer tu nikada nije ni bilo dileme da je najbolji. Živeo Xiaomi i hvala mu!

Ponosni i objektivni vlasnik RN3 i RN4 modela. :) (čisto da ne bude da bacam hejt na Xiaomi, već ukazujem na (ne)objektivnost koja okružuje Xiaomi modele, pre svega A1)

Niko zaista nije mislio da pravi bolje fotke od s7 i i7, sprdaju se. Vecina lepo naglasava da su sa gcam fotke najbolje (ili skoro najbolje) u razredu do 200e.

A nas par se ubi ovde govoreći da gcam ne dolazi fabrički i da ubacivanje gcam znači gubitak garancije i da se ne može porediti sa gcam iz tih razloga kao i iz razloga da gcam ubacuje 1% ljudi. Pa pogledajte da gcam imaju stotine/hiljade preuzimanja na forumima a Xiaomi milione prodatih modela. Eto koliko ljudi to koristi. Dakle kamera je ******. Tačka kraj. Kupi ti neki beyafon ako ima dobar custom rom i fixeve, ima da nadj*be Samsung. Ali to nije realno poredenje jer za to jako malo ljudi zna ili želi da koristi. Merodavno je ono što fabrički dolazi uz telefon a to je krš kamera. Za taj cenovni rang je puki prosek, ne spada među bolje i to je istina. A romovi gcam, itd su neka totalno druga priča. Ko je kriv Xiaomi-u i ostalima što prosto ne znaju ili ne žele da softverski izvuku maksimum iz svog hardvera nego samo koliko je dovoljno da bi se prodalo. To što i ostali rade tako ne znači da je to OK i da je to dobro. Da ima boljih kamera za taj cenovni rang i te kako ima. Da ima boljeg displeja ima. Performanse , baterija, zvuk...tu je Xiaomi u vrhu ako ne i najbolji. Ali tvrditi da je all around najbolji nije istina. Da je to tako, da je gcam realna slika kvaliteta telefona pa što onda Xiaomi ne bi udario cenu 350e jer sa gcam pravi slike kao telefoni iz višeg ranga.

Koga briga sto mozda 80 posto Indijaca nece iskoristiti mogucnosti Gcam-a. Mi ovde pricamo o nasim ljudima, nasim ljudima delimo savete kako da izvuku maksimum iz svog uredjaja. Vecina koja se javlja i postavlja pitanja na ovoj temi su ljudi koji imaju neko vece interesovanje i entuzijazam da nesto i "sami urade", van out-of-the-shop iskustva.
Oni koji su uzeli A1 su vecinom ljudi kojima je bitan odnos cena-kvalitet, odnosno da za korektnu sumu novca dobiju najbolje moguce na trzistu. Niko ne prica o tome da flagship telefon ima bolje karakteristike, ali kad se vidi cena, onda se postavlja pitanje da li je stvarno toliko bolji. Onaj kome cena nije bitna, verovatno ni ne ucestvuje u ovakvim diskusijama.
I da, jeste najbolji u ovom cenovnom rangu, to su i mnogi ozbiljni portali sa zapada potvrdili.

Program za instaliranje GCama radi kao sat,hvala na linku za isti.

Телефони као шаоми и слични само показују колико компаније као апл, самсунг, лџ и сл. продају маглу...ја сам користио све галаксије до С5, па све нексусе, пар сонија и блекберија (укључујући и силвер паспорт који је најквалитетнији уређај који сам држао у рукама до дана данашњег) и када ми је колега донео неки редми да му наместим навигацију видео сам да сам шишан дебело годинама за уређаје који су барем дупло прецењени и представљају чисто бацање пара корисницима као што сам ја и велика већина корисника која користи и тражи "ванила" андроид...
Нико не може да ме убеди да један телефон треба да кошта 600 и више еура колико год да му је крив екран и слике добре, наравно данас је све искривљено и девијантно па и сами корисници, али времена се мењају код мене у фирми има 8моро људи са неким кинеским телефонима (највише РН4Х) и сви су презадовољни и са камерама и са батеријама и са 150 евра нов телефон...

Pa Apple i Samsung uzimaju 250$ samo na ime...Da na A1 pise Samsung, kostao bi 450e... a oni bi ljudi bili jos zadovoljniji jer nose Samsung, a ne Xiaomi...i sto nose telefon od 450e, a ne 200e.
Glupo je kada neko pita koji telefon imas, a ti kazes Xiaomi, a on odmah "kinez"... A kada kazes Iphone, nema veze sto je to Ip4...nema odgovora, ipak je to jabuka. :)

Svi proizvođači bi voleli da mogu kao i Samsung i apple :) znate i sami, onoga trenutka kada xiaomi izgradi brend na nivou samsunga cene će biti iste kao kod samsung mob telefona

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Dobro, treba i biti realan, nema A1 ekran kao iz više klase uređaji, pa na Mi Mix (da Mix) je ekran mnogo bolji od A1 (na Max 2 nije dovoljno svetao na suncu, izgleda isprano sapram Mi Mix), a ekran je najbitnija stavka, najviše vremena gledaš u njega. Itd... Sve ima svoje. Ali A1 ima bolje ekran od mase drugih. Odličan uređaj, ali da je bolji od vodećih modela, nije, ne može prići onom u Mi Mix, ni S8, Mate 10... sve ima svoju cenu.

Ko ima Nova launcer,ako zna kako da ukljucim onu tacku za obavestenja? Recimo kad mi stigne poruka da stoji tacka,da nije procitano
Imao sam na lawnchair,ali mi bagovao mnogo,pa sam presao na Nova...
Ubi se ceo dan,ne provaljum gde je

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Телефони као шаоми и слични само показују колико компаније као апл, самсунг, лџ и сл. продају маглу...ја сам користио све галаксије до С5, па све нексусе, пар сонија и блекберија (укључујући и силвер паспорт који је најквалитетнији уређај који сам држао у рукама до дана данашњег) и када ми је колега донео неки редми да му наместим навигацију видео сам да сам шишан дебело годинама за уређаје који су барем дупло прецењени и представљају чисто бацање пара корисницима као што сам ја и велика већина корисника која користи и тражи "ванила" андроид...
Нико не може да ме убеди да један телефон треба да кошта 600 и више еура колико год да му је крив екран и слике добре, наравно данас је све искривљено и девијантно па и сами корисници, али времена се мењају код мене у фирми има 8моро људи са неким кинеским телефонима (највише РН4Х) и сви су презадовољни и са камерама и са батеријама и са 150 евра нов телефон...
Amin

Ako mislis onaj broj, pored lupam vibera,smsa,mejla itd...za to ti treba tesla plagin, i ako ga imas,da ga aktiviras.

Ko ima Nova launcer,ako zna kako da ukljucim onu tacku za obavestenja? Recimo kad mi stigne poruka da stoji tacka,da nije procitano
Imao sam na lawnchair,ali mi bagovao mnogo,pa sam presao na Nova...
Ubi se ceo dan,ne provaljum gde je

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

settings=notification badges=dots

Nazad
Vrh Dno