Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Proverio sam sve i stoji kao sto kazes da bi trebalo. Izgleda da je u pitanju kartica a da smo brat i ja to prevideli jer sad sam prelomio njegovu i ubacio i pokazuje 4G lepo. Jao taj mts, a bas sam im trazio 4G karticu i naglasio to i sad opet mora da idem tamo...

Hvala ti Kidence puno na savetima, ipak sam ja pogresio i radnici u mts-u :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Proveri preko FB da li ti je aktiviran LATE znam da ti note prijavljuje ali proveri za svaki slučaj. Obično su u poslednje vreme MTS kartice bile skroz bele ove 4G.

Je l' zna neko kako da namestim da SD kartica bude default lokacija za čuvanje fajlova? Sav download i video i fotke iz Gcam mi trpa na internu memoriju pa mi kartica od 32 GB tako čami skoro skroz prazna, samo sa muzikom. :d
Da li da je formatiram kao internu memoriju ili nešto drugo? :)

Nije stetno ali ce verovatno sporije puniti. Velicina obicno diktira brzinu punjenja.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Stvar je u amperaži. Manji punjači su iglavnom 1A, Xiaomi fabrički je 2A. Ja koristim moj stari Asus 2A punjač od Padfone 2, jer je EU plug i odlično me služi već skoro 3 godine.

Evo sve u jedan, modul za magisk.
Dobijaju se sve potrebne modifikacije za Google Cameru, lens u Photos aplikaciji (meni korisno jer dosta dobro izvlači tekst sa slika) i dobija se neograničeni upload slika u originalnoj velicini, kao na Pixel telefonima.

https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3745484

Ovaj deo za neograničen upload još uvek proveravam, u Photos aplikaciji mi u podešavanjima stoji da imam neograničen upload slika sa mog Pixela, što nije pisalo pre.
Izgleda da ipak ne čuva u originalnoj velicini, izgleda da je potrebno da photos prepozna da je slikano sa Pixela, a ovde u info slike stoji mi A1.

Poslednja izmena:
Trebao bi i meni sutra da stigne crveni A1, gledao sam pre par nedelja bili su 250 a sad moze i za 220 da se nadje izgleda mi kao pravo vreme za kupovinu :D

Evo sve u jedan, modul za magisk.
Dobijaju se sve potrebne modifikacije za Google Cameru, lens u Photos aplikaciji (meni korisno jer dosta dobro izvlači tekst sa slika) i dobija se neograničeni upload slika u originalnoj velicini, kao na Pixel telefonima.

https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3745484

Ovaj deo za neograničen upload još uvek proveravam, u Photos aplikaciji mi u podešavanjima stoji da imam neograničen upload slika sa mog Pixela, što nije pisalo pre.
Izgleda da ipak ne čuva u originalnoj velicini, izgleda da je potrebno da photos prepozna da je slikano sa Pixela, a ovde u info slike stoji mi A1.
Koliko je dobro ovo za prepoznavanje teksta, radi odlicno, jos sam slikao bezveze sliku u losijim svetlosnim uslovima. Kad se samo setim koliko sam vremena potrosio na prekucavanje tekstova u word. [emoji23]

Odlično je, I ja sam bio iznenađen koliko dobro prepozna

Vise ne moze da se update-uje Google Phone aplikacija iz play store-a. Ostale mogu.

Što ne može?
Ja na V20 koristim Google phone, danas dobio update baš.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Your device is not compatible with this version.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.dialer

Ako se dobro secam dialer na A1 je AOSP?

Poslednja izmena:
Baš Google Phone koristi. Vidim da se dešavalo i ranije da je gubio podršku za MI A1 pa je bilo sređeno. Baš je pre koji dan bio apdejt za Phone app i sad je na toj verziji koja je i trenutno na Play Store.

Poslednja izmena:
Uvek možete ručno instalirati apdejt, bar dok se ne sredi to.
A doduše, nije kao da izlazi nova verzija svaka tri dana ;)

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Pa root si radio iz fastboot-a, a sada pokusavas da ga preko adb prozoves dok je ukljucen. Ako imas win 10 x64 ima ona fora da se pokrene onaj fajl , pa tek ga onda vidi kako treba...

Mozda je mali off, ali koja je to fora , meni na win 10x64 sad nece da poveze Nexus 5 ... rootovan je i sad bi hteo da ga vratim fabricki (stavio sam Dark rom koji je super , ali imam problem sa opadanjem gsm signala u toku razgovora ) , a u medjuvremenu sa morao da renstaliram win i sad ga prepoznaje ali nece da prebacuje fajlove slike npr ...
Btw uskoro mi stize Mi A1 kao zamena za Nexus ... treba mi telefon sa dve kartice i boljom baterijom ... dugo sam se dvoumio , volim da fotkam ( moj nexux ima preko 3 godine i zadovoljan sam sa njim u potpunosti ) pa radi kamere , ali kontam da mora biti bolja od nexusa ...
Pozdrav

Pixel i nije dual sim koliko znam, kako bi imao? A1 jeste.

PS.
Za
Google Phone, možda nema jer još nije izbačena za 360 dp.

Poslednja izmena:
Sasvim dovoljno. lumie nemaju nikakvu :d

Послато са Mi A1 користећи Tapatalk

Da je dovoljno nije...

Meni jeste. [emoji14]
Imao sam RGB LED na P9 lite i honor 8 lite, ali mi nije ništa više značilo od ovoga. Kome ne odgovara ima izbora. ;)

Stvarno ne znam ko je pitao da li je dovoljno ili ne?Čovek je pitao da li je led samo bele boje jer je najverovatnije tražio u podešavanjima da promeni boju i nije našao...

Mislio sam da mozda postoji sansa da se nekako ukljuci ali ocigledno nista od toga. Bitno da sam uspeo Gcam da ukljucim u 2 klika to mi je mnogo vaznije. Mada gadno je kad se naviknes na taj RGB led, svaki telefon mi je to imao :(

Pa to nije problem, promeniš telefon, kupiš neki sa RGB led. Kažem, kome je to primarna stavka, pisali smo već ovde da nema kolor, samo belu. Ja sam se navikao samo na belu, bitno je da ima. Više mi fali što nema da zavibria kada ga uzmem u ruku ako ima propušten poziv/poruka (samsung i dodaci koje život znače, ali mi ne fali toliko da bih ga menjao, niti vidim nešto bolje za ovaj a i više novca).

Poslednja izmena:
Ma sad sam tek presao, ono na sta se ja najvise navikavam je ekran posle amoleda od 5,7 incha.
Elem, jel ste cackali nesto od podesavanja za bluetooth sluske u developer options?
d7923b4e53e91d6114afabcc2948fa33.jpg

Nisam ništa, sve radi ok sa BT sluškama. Xiaomi ima boljku sa BT, diskonektuju se BT sluške, ima app da se instalira koja to rešava (valjda). Ali mi se nije dešavalo na A1.

Nema Xiaomi boljku, nego MIUI :)

Posle onog debakla oko glasanja ima da prekinu android one projekat.[emoji3]

I one+ uradio isto, isto cist android izdominirao, ali nisu obrisali rezultate, nego se zahvalili i porucili da ce poraditi na tome da njihov os bude bolji.

Vrh Dno