Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Factory I hard му дође исто...мој не крцка нпр, али колегин крцка....тако да је то вероватно од модела до модела, мени рецимо ни камера не звецка, а колеги звецка....
Батерија краће траје са јануар апдејтом...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ne zvecka kamera nego sim slot.

Uvek stavljaj patched_boot od onog roma koji ti imas. Cisto da smanjis ili da nemas bilo kakve posledice.
Pa ***, malo sam se zaneo :d
patched_boot.img od Nougat/Decenber je bio na kraju Trejda a ja krenuo od početka :d
Upravo sada sam uflešovao pravi .img fajl pa ću videti kako se ponaša fon (deluje da je ok jer je fleš prihvaćen iz 1ve) a da nisam morao da unbrick-ujem fon preko MiFlash Toola preko QComm preloadera. Ako bude trebalo biće i toga :)

Fix za šta? Šta ima da se popravlja? :d

Sent from my Mi A1 using Tapatalk pro

Zvuk tokom video snimanja, probaj da snimiš ulicu i saobraćaj. Na svim novijim Xiaomi su zeznuli sa novim mikrofonima, mada je dosta manje sa Oreo kod A1 (u sobi gde je tišina sada nema problema, inače je bilo katastrofa, ipak su nešto tu petljali), ali daleko od sređenog.

Da noise je uzas.... Bas sam snimao neki klip da bih reklamirao neki uredjaj.... Poslao toj firmi i oni kazu jako je zvuk los ne cuju nista... Ja uzmem preslusam... A ono uzas..... Sve neka mikrofonija.... Nisam probavao od ore ali sumnjam da je nesto popravljeno.

Aha. Snimao sam sad u nedelju u centru NSa lika kako bitboksuje i nisam primetio neki problem. Doduše slušao sam posle sa telefona, nisam bacio na komp još. :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk pro

Koja maska je dobra za ovaj telefon? Gledam sad Cafele Matte i Nillkin Frosted i onaj "tepih" na aliju, inace vec sam narucio ultratanku providnu sa KP jer mi telefon stize u cetvrtak pa bih ga odma koristio a ne da cekam da stigne iz kine.

Telefon mi retko kad ispada tako da debljina maske nije bitna. Samo da ne grebe telefon. :) Ultratanka providna me je sluzila dobro na RN4 ali je vrlo brzo pozutela i uvek sam imao osecaj kao da je pozadina masna. :D :D :D

Meni su se S line najbolje pokazale i najviše mi se sviđaju.
Ne znam da li je ima za A1

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Dođavola, izgubih vreme i vreme tražeći rešenje za fix u toku snimanja, taman nađem, ali vidim da @pshnd nije primetio problem. I da napravim test, snimim pre i posle fix. Cvrc, nema šuštanja bez fix!
Oni su nešto provukli kroz Oreo ili januarsku zakrpu?! Veoma dobar zvuk.

Da definitivno baterija krace traje ja sam mislio da tripujem.
Da li ima resenje za ovaj senzor kada pricam?

Ima, pisano je nekoliko puta u temi: stisni power dugme da ugasiš ekran dok imaš razgovor. Samo podesi da ti to ne prekida razgovor.

Meni se desilo samo jednom da se ekran upalio, ali sam odaljavao telefon od lica, pa ne bih rekao da je senzor u primerku bagovit. Oreo 8.0.0 od 01. decembra.

Sa Or'om se mnogo manje, ili skoro uopste i ne javlja taj problem. Na 7.1.2 je cesto bio prisutan.

Jel ima neko problem da mu phone app laguje, treba mu nekoliko sekundi da pokaze kontakt nakon kucanja pocetnih slova, odradjen novogodisnji oreo pa factory reset i na kraju januarski security, nisam siguran kad se pojavio problem ali ga sigurno nije bilo na nougatu.

Мени се то дешава....улицама део имена пар секунди па их онда излиста...јутрос сам приметио..

znam da sam dosadan ,ali nikako ne uspevam root
molim za pomoc ko ima strpljenja
1.skinuo sam min adb i fastboot
2.instalirao sam drivere za android
3.skinuo sam magisk
4.extraktujem patchovan boot u folder koji mi se pojavio c:root mi a1
ali kad idem desni klik nemam opciju open com promp here
5.otvorim min adb i fastboot i kucam sve tamo,kad ukucam zavrsni fastboot boot patched_boot.img iybaci da ne moze da pronadje putanju
uspeo sam da otkljucam bootloader
sta me to zeza,ako neko zna.hvala

znam da sam dosadan ,ali nikako ne uspevam root
molim za pomoc ko ima strpljenja
1.skinuo sam min adb i fastboot
2.instalirao sam drivere za android
3.skinuo sam magisk
4.extraktujem patchovan boot u folder koji mi se pojavio c:root mi a1
ali kad idem desni klik nemam opciju open com promp here
5.otvorim min adb i fastboot i kucam sve tamo,kad ukucam zavrsni fastboot boot patched_boot.img iybaci da ne moze da pronadje putanju
uspeo sam da otkljucam bootloader
sta me to zeza,ako neko zna.hvala
Zato sto patched mora biti tamo gde otvaras cmd. Ubaci ga u folder gde je min adb i fastboot. Idi na c:/program files (x86 ver) imas folder minimal adb and fastboot i tu ubaci patched boot. Ovako :
7a0cea1fc7e392bfe68cd5670cb17f07.jpg

Vec par dana mi fabricki alarm ne zvoni, nije na silentu ili sl, da li se jos nekom to desava?
Takodje kako da se odmah javim kad mi iskoci poziv na ambient display-u,da ne moram prvo da ga sklanjam

Poslednja izmena:
Proveri melodiju za alarm. Ovaj moj i mrtve dize.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Zato sto patched mora biti tamo gde otvaras cmd. Ubaci ga u folder gde je min adb i fastboot. Idi na c:/program files (x86 ver) imas folder minimal adb and fastboot i tu ubaci patched boot. Ovako :
7a0cea1fc7e392bfe68cd5670cb17f07.jpg

uspeo sam,hvala buraz :D
sad jos da naucim da koristim root :)

Gcam + front hdr + portret mod iz Pixela

https://www.dropbox.com/s/udd9lrfyo37iyc9/MGC_5.1.018.177470874.41362666__A7.0-8.1_MI5S_v2b.apk?dl=0

Model 6p
Config camera hdr + : Pixel 2017 zsl hdr+
Hdr parameteri medium
Black offset level 64
Jpg quality 97%
Portret mode on all models uključen

Restart aplikacije i pokrenite ponovo da bi se podešavanja učitala.

Sa hdr parametrima se igrajte, ako hoćete brže da fotkate onda smanjite na default, ako hoćete bolji kvalitet, ali sporije onda stavite super high (čeka se u proseku od 6-8 sekundi za sledeće okidanje)

Medium je neka sredina izmedju brzine i kvaliteta.

jos cu samo za ovo da vas smaram,kad instaliram gcam,miran sam
sta se radi sa ovim linkom? skinuo samna komp,nista,na tel nista...kako da ubacim?

Skini u telefon i instaliraj. Aplikacija ti nece raditi dok ne ukucas ovo u build.prop-u:

persist.camera.eis.enable=1
persist.camera.HAL3.enabled=1

Posle toga sacuvas to, restart telefona, onda pokrenes gcam app i koristis podesavanja koja sam napisao.

Skini u telefon i instaliraj. Aplikacija ti nece raditi dok ne ukucas ovo u build.prop-u:

persist.camera.eis.enable=1
persist.camera.HAL3.enabled=1

Posle toga sacuvas to, restart telefona, onda pokrenes gcam app i koristis podesavanja koja sam napisao.

skinuo sam,a kako da instaliram,nece da otvori

Upravo sam ti napisao.

Bolje mu je da instalira module build nece promeniti do sutra [emoji16] Trazi video par strana nazad, imas u opisu dva modula za magisk, instaliraj ih, restartuj i to je to.

Copy paste odradi u build.propu i gotovo, ne mora da se cima sa magiskom :)

aaaa... pa stotako ne kazes :) stvarno se izvinjavam,prvi put radim sve ovo,a nikad pre nisam ni cuo za root,i ostalo,tako da mi je malo teze dok ukapiram
kako ukucavam u bild.prop,jel skidam apk ili?

Vrh Dno