Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Ja mislio kada si krenuo da pises da je u pitanju image za Oreo. :D

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Jos kad bi sajt radio... [emoji16]

Kazes A1 ima DAC , ako mislis na Digital to Analog Converter..molio bih te da napises koji ga to telefon nema!!!? I ako ga nema kako pusta bilo koji zvuk u slusalice analogno kad su svi izvori digitalni. Osim ako ne slusas ploče i kasete sa telefona.

Da se i ja upišem u klub :)

Posle dva dana korišćenja mogu reći da sam poprilično zadovoljan. Telefon fluidno radi, odradio sam odmah update na v8 i za sada nisam primetio ništa čudno ili da ne radi. Oko 7.5 sati SoT, ostalo još 15% baterije.
Ovako bez ikakvih modifikacija je po meni kamera sasvim upotrebljiva, čak što više, poprilično dobra ali samo kada ima dosta svetlosti.
Fino leži u ruci, meni deluje kvalitetno odrađeno. Malo mi je puno 5.5", rekao sam sebi da neću uzimati više od 5" ali je verovatno stvar navike.
Bez futrole je klizav u ruci, moraću da pripazim posle gumiranog Moto G 2014 koji mi stvarno ni jednom nije ispao za 3 godine.

Ima neke glasine kada će Xiaomi da izbaci kernel source? Za sada ću da ga "vozim" ovako na stock-u ali se nadam da će uskoro source pa mogu nabaciti nešto tipa LineageOS.
Pitam se dokle ću i bez root-a izdržati :)

Kazes A1 ima DAC , ako mislis na Digital to Analog Converter..molio bih te da napises koji ga to telefon nema!!!? I ako ga nema kako pusta bilo koji zvuk u slusalice analogno kad su svi izvori digitalni. Osim ako ne slusas ploče i kasete sa telefona.

Pogledaj specifikaciju A1, videćeš na šta mislim.

Znam na sta mislis, ali nisi dobro napisao. Svaki ima DAC, al ne i audiofilski. No usput je bitno i pojacalo koje je posle DACa. A ovde je prema tim stavkama malo vise povedeno racuna nego na drugim telefonima.

U ovom delu foruma se na to odnosi kada napišemo DAC. Tako i oni reklamiraju uređaje.

Pa ne reklamira Xiaomi tako, to se greskom prenela vest po netu i forumima da ima zaseban, audiofilski DAC kao LG V serija a u stvari ima zasebno pojacalo (nazalost, za sada bez gain kontrole) i Dirac HD algoritam.

Ovo Xiaomi reklamira: An industry leading 10V smart power amplifier paired with the advanced Dirac HD Sound algorithm provides powerful speaker audio output and deep lows for both music and phone calls.
The independent audio amplifier supports high-impedance headphones of up to 600Ω.

The Mi A1 comes with some notable audio features such as a dedicated headphone amplifier with support for electrical resistance up to 600Ω. For its speakers, the Mi A1 also features a 10V power amplifier which is said to push deeper lows and higher volume. DHS Audio calibration, standalone audio amplifier. The Mi A1 is also equipped with DHS Audio Calibration Algorithm for an enhanced audio experience on headphones and speakers.

Dakle, Qualcomm (Aqstic) + mocno pojacalo + Dirac HD.

Slicno resenje koriste i htc/nokia npr. jer se i oni oslanjaju na Qualcomm zvuk ali ugradjuju i zasebno pojacalo + softverska poboljsanja (BM, Dolby)

Xiaomi je napravio dobru kombinaciju ali su trebali da omoguce makar softversku promenu gain-a, zbog mogucih (hissing) problema sa osetljivim in-ear slusalicama niske impedanse: https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comments/71xrqz/mi_a1_headphone_static/

Ovo lako moze da se resi apdejtom, samo ih treba obavestiti o tome, kapiram da imaju neki on-line korisnicki servis :)
Evo ovde: http://c.mi.com/thread-399005-1-0.html

Samo da omoguce low/high gain softversko ''dugme'' negde u podesavanjima i to je to.

Poslednja izmena:
Kupio i ja malopre ovu zver da isprobam :)

Sad jos AMD pa da bude potpun dozivljaj (off je ali morao sam, ko razume shvatice) :)

Kako da iskljucim pozadinsko osvetljenje dugica, ako je resenje rutovanje, da li cu posle rutovanja imati mogucnost updatea sistema?

Jel tera neko Solid Explorer na osmici? Ima dozvolu za storage, a nece da kopira na karticu. Isto tako, u glavnom meniju ne prikazuje karticu uopste, ali moze da se dopre do nje kroz swipe na desnu stranu, kako je inicijalno bilo podeseno na sedmici.

Svi su Global, samo za koju zemlju je pravljen, na to sam mislio...Sta pise na uputsvu...

https://ibb.co/cNcehG

Poslednja izmena:
Podavno nisam bio zadovoljan sa nekim telefonom ko sa Mi A1,a menjao sam ih na svakih 5-6 meseci Huawei,Lg,Htc,Samsung.Poslednji koji me je ovako oduševio bio je Nexus 5.
Ostajem veran Mi A1 minimum godinu dana,tamo negde sigurno do septembra 2018,pa ćemo da vidimo šta ima A2 da ponudi [emoji23][emoji3][emoji3]

Poslednja izmena:
Nešto kao tepih na nexusu [emoji16] A nije skupo, javljam kad stigne.
ad87bfac6e39fc7c198f71b555337bde.jpg

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Dobio Sam danas telefon potrebna mi je pomoc da smanjim ikonice I da ovo kad udjem u imenik da mi ne stoje preko celog ekrana.

Je l taj bag sa proksimiti senzorom bas izrazen?

Gledam sta ce da zameni moj J3 2016 ;)

Poslednja izmena:
Skines neki launcer pa podesis velicinu.
Ma to sam uradio nego kad udjem na kontakte tu su mi fazon ogromni kontakti. I ona lista mi kao kod starih Nokia da li to mogu da obrisem, podesim bilo sta.
I da like postoje neki snimci sta da instaliram ovde listam oci mi ispale.

Je l taj bag sa proksimiti senzorom bas izrazen?

Gledam sta ce da zameni moj J3 2016 ;)

Kod mene je bio toliko da je pocelo da mi ometa svaki poziv. Sa Oreom se smirilo, ali ima i dalje po malo. Cekam jos novo staklo (tri sam porucio sa Ali-ja), pa da vidim da li ima nekog uticaja.

Ja nemam nikakav problem. Mislim da je to do osobe a ne do telefona.

Nazad
Vrh Dno