Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Srbija..sta reci.

Na Aliju 158e 32gb..skoro pa duplo kod nas.eeeej bre.

I posle mi neko kaze da treba da zalim i razumem srpskog trgovca.[emoji51]

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ima u “handy” od 32gb i može uz VIP ugovor ako je nekome interesantno, 1din uz neo6 a 11000din uz neo4.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Srbija..sta reci.

Pa ono... to izadje 25000 sa carinom i pdv-om.

Moglo bi biti povoljnije ali ocekivati recimo ispod 30k nije realno. Mozda bude nekad neka akcija.

Rezervisala sam telefon, uz njega se dobija i kupon od 5000din za sledecu kupovinu ali pre nego sto ga kupim da proverim sa vama: Ovo je samo okrnjena verzija od 32 gb sve ostalo je isto? Na sajtu mi.com ne spominju ovu verziju...

Jeste sve je isto.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Srbija..sta reci.

nije da branim nekog, ali...nista carina i jos nekih troskova? znaci za 158e dobijes i garanciju od dve godine?

da trosis/te kao zapadnjacki kupci, razumeo bih da ne razumes i ne zalis srbijanskog trgovca, ovako bas i ne...

Znaci tebi je u redu da placas skoro duplo vise za robu?
U redu ti je da nesto sto kosta 158e placas 290e?
Jel bi ti tako bilo u redu i da za racunar umesto 1000e das skoro 1000e vise?
Da li ti je u redu da racune onda umesto 150e placas 300e?
Ovo nije skuplje 30-40e pa da razumem, nego skoro 100%.
Svaka cast na razmisljanju.[emoji3]

Ljudi na zapadu, sa mnogo vecim primanjima i standardom nego mi ovde, mnogo vise paze i gledaju kad kupuju da prodju sto povoljnije.

Poslednja izmena:
Dok ima ovaca bice i vune, pogotovo ovakvih koji vole duplo vise da placaju, u redu da nesto bude do 30% skuplje pa ajde da se tesimo imamo domacu garanciju al kad je nesto duplo e to prevazilazi sve granice bezobrazluka i alavosti radnji.

Ma ziveo kp i bench oglasi. A ovi sto se kunu u 2g garancije malo neka razmisle. Ustede pri kupovini u startu 100e. Pa ako ne daj Boze nesto crkne eto ti tih sto evra odi i popravi. A na A1 hvala Bogu ni jedan deo nece sa te kosta vise od 100e popravka. A garancija realno zatreba u manje od 10% slucajeva (mozda i manje) tako da je ogromna verovatnoca da ces zapravo ustedeti tih sto evra. Od desetak i vise telefona koje sam promenio za 10ak godina samo na jednom mi je bila potrebna garancija i to sto sam svesno hteo da se kockam sa g flex 2, a znao sam kakva im je maticna. Inace mi nikad ne bi ni bila potrebna. Garancija...najpeecenjenija stvar ovde na bench forumu.

Kupio i ja A1. Super fon strava radi,ali za mene prevelik
Ako ima zainteresovanih 26.000,god dana garancije. Kupljen pre 2 dana

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Гаранција за телефон од 150$ је 150$....и то вреди....зато што има људи којима то вреди зато је и цена таква.
Даље....ни један једини телефон нисам имао дуже од годину дана...одморио сам се са овим кинеским брендовима...мој друг је платио осигурање за с8....АЛО осигурање за телефон?!
Ако сломије дисплеј плаћа само 20 000 дин поправку...
Тотални апсурд, шта све компаније неће направити од нас...

Srbija..sta reci.

Tačno je da je cena 158e ali u Kini, ne i u Srbiji. Kada se na to dodaju troškovi slanja, carina 10% i na sve to pdv 20% dobija se cena u Srbiji od skoro 27000 dinara i to je minimalna cena za minimalnu opremu bez ikakve garancije.

Cena u prodavnicama u Srbiji je 33000 dok je cena po oglasima 205 evra. Realno, razlika je 70 evra i za tu razliku kupac dobija garanciju, račun i neki kupon od 5000 dinara.

Poslednja izmena:
Trosak slanja free shipping...10%+20%=30% i ostalih 65% direktoru u dzep(P.S.- trgovinski lanac na veliko dobija po nabavnim cenama, dakle manje od 158e [emoji3][emoji3][emoji3] cak i sa cenom 158e i Ali dobija proviziju ba to).

Ali ako more, ako je vama dobro, svaka cast, samo napred.[emoji6]

Cene na vp su dosta nize...Pa ne uzimaju oni od Ali prodavaca, nego od Xiaomi-ja direct... plus kolicina... Masno oni zarade...

Trosak slanja free shipping...10%+20%=30% i ostalih 65% direktoru u dzep(P.S.- trgovinski lanac na veliko dobija po nabavnim cenama, dakle manje od 158e [emoji3][emoji3][emoji3] cak i sa cenom 158e i Ali dobija proviziju ba to).

Ali ako more, ako je vama dobro, svaka cast, samo napred.[emoji6]

Da li može link do tog telefona od 158 Evra na ali expresu?

Slažem se da je razlika veća nego što treba, realno barem za vrednost tog kupona, ali... ukoliko misliš da se stvarno tako lako zarađuju pare u Srbiji, niko te ne sprečava sutra da odeš do banke, uzmeš kredit od milion evra, uvezeš nešto sa alija i prekosutra kao direktor, već imaš zaradu od 650.000 evra.

PS.10%+20%=32% (ali nebitno)

Koja aplikacija za root? Da li preko apk ili kompa?

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Global Version Xiaomi Mi A1 MiA1 4GB 32GB Snapdragon 625 Octa Core Android One Mobile Fingerprint FDD 5.5" 1920*1080 Dual 12.0MP
http://s.aliexpress.com/IJFJBZvi?fromSns=Tapatalk
(from AliExpress Android)

Sad je skocilo na 186e.
933b25739f054aa00056e89d54cbf7d1.jpg

I kao sto rekoh, a i kidence iznad....na veliko cena nije ni 150e nego manja za firmu...ali opet, kad vam odgovara, nista onda, samo uzimajte.

Poslednja izmena:
Na ovom linku ne mogu da dobijem nikako cenu od 158 Evra već dobijam 169 Evra.
2017-12-29_234158.png

Prilozi

• 2017-12-29_234158.png
    2017-12-29_234158.png
    334.6 KB · Pregleda: 198
U vreme kad sam kacio,u toku dana, bilo je ono sto sam screenshotovao.
dda012a97bbc45e95d6559b094adfeb7.jpg

Da se zvanicno upisem u temu. Cekam da se napuni, pa cu root i gcam da stavim.

@Kide

Jeste brzi FP, ono sto sam gledao je bilo ocaj :D

Sad ova systemless njcasra, mogu li ja kroz TWRP da mu deknem neki font, a kasnije vratim stock prilikom OTA?

Da li ima opcija clear cache u stock recovery? Nešto sam gledao na YouTube i nisam je spazio. Naručio sam burazeru, treba danas da stigne fon.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Evo Mobile-store na Souq-u (u vlasništvu Amazona, gdje sam ja uzeo) ima trenutne cijene od 181.5€ za 4/64 i 158€ za 4/32. Ovo su cijene sa 1 godinom garancije (ne prodavca nego fulfilled by Souq, tj. Amazon). Za dodatnih 7.62€ dobiješ dvije godine garancije ili godinu sa damage protection (lomovi ekrana itd. - kamo sreće da sam ovo doplatio :D), a za 9.53€ dvije godine garancije sa damage protection.

Dakle normalne cijene, bez akcija i limited quantity. Nije reper Aliexpress, očigledno NEGDJE može za normalne pare da se ima normalna trgovina, ali to negdje nije ovdje.

Ma to znam, nego na YouTube koliko sam video ima samo opcija wipe data/factory reset nema posebno wipe cache.

Ma to znam, nego na YouTube koliko sam video ima samo opcija wipe data/factory reset nema posebno wipe cache.

Telefon tek treba da stigne pa ću pogledati. Nego sam onako pitao zbog onog što sam video na snimcima.

Ma nije problem, nego me začudilo.

Nazad
Vrh Dno