Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Нисам још напоменуо и то да и ако прође нека реклама/оглас поред адавеј он увек буде Кинез...такође Гугл претрага увек има рекламе из Азије....
3bedccc0ab5299734a1a6436c1c4b888.jpg

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Pa to ti je do gugla,ne fona.[emoji3]

Знам, али је сумњиво да и поред свих података које гугл има о мом уређеју тај исти гугл ми сервира кинеске рекламе и огласе, при томе таблет са истим налогом има домаће огласе, предлоге са јт-а и слично...

Moguce da je pokupio dok si jurio nesto na xiaomi sajtu ili aliju ili bilo sta azijsko.

Interesantno...ako flesujete rom sa miui foruma, koji je kao "zvanican", uvaljuju se "mi aplikacije" kroz instalaciju, tipa mi explorer, mi store, mi community, mi drop, caping...

Neki od "eksperata" sa xda prvo podvalio listu bloat aplikacija koje su kao instalirane na mi a1, kasnije se ispostavilo da se one instaliraju kroz flesovanje.

Probaj da ugasis adaway. Meni lici da ti prolaze samo reklame sa kineskih servera, da ti njih adaway ne blokira dok ostale blokira, zato si stekao takav utisak :) takodje probaj da resetuje Id u Podesavanjma - Google - Ads...

A sto se tice root-a, neki moj zakljucak je da mora RO... svaka modifikacija = OTA ne funkcionise.

Poslednja izmena:
Probaj da ugasis adaway. Meni lici da ti prolaze samo reklame sa kineskih servera, da ti njih adaway ne blokira dok ostale blokira, zato si stekao takav utisak :) takodje probaj da resetuje Id u Podesavanjma - Google - Ads...

A sto se tice root-a, neki moj zakljucak je da mora RO... svaka modifikacija = OTA ne funkcionise.

могуће да је то у питању, нисам се сетио...тога
Слажем се за ОТА-у...ја сам свашта пробао и на крају сам морао пешке од НУЛЕ

Kako stoji A1 sa substratum temama? Neko probao?

Ko ima root i hoce update, kada izbace svez fastboot rom, flesne se preko Mi flash beta , u njemu se selektuje opcija "Save user data".Tako ostaju svi podaci , onda za root se iz fastboot-a flesne onaj patch-ovani boot.img komandom "fastboot boot boot.img", nakon toga skine SuperSu sa GP i svi podaci su tu, odradjen upgrade i opet imate root.

Evo jedna slikica za ljubitelje Xiaomi-ja :) ja bih je nazvao, savrsen spoj :D

Prilozi

• 20171228_125301.jpg
    20171228_125301.jpg
    1 MB · Pregleda: 276
Poslednja izmena:
Ma vidim ja da ce TB da radi, lepo roknem cisto sve, vratim sa TB aplikacije, a sistem cist. Jest malo duze jedno pola sata, cetrespet minuta, ali kad izleti bug znaces da nije do tebe :D

Ko ima root i hoce update, kada izbace svez fastboot rom, flesne se preko Mi flash beta , u njemu se selektuje opcija "Save user data".Tako ostaju svi podaci , onda za root se iz fastboot-a flesne onaj patch-ovani boot.img komandom "fastboot boot boot.img", nakon toga skine SuperSu sa GP i svi podaci su tu, odradjen upgrade i opet imate root.

Potvrdjujem ovo, bas sam danas gledao kako to izgleda. :D

Lepo izgleda sat, svidja mi se kombinacija!

Sto se tice Substratum, moja preporuka za izbegavanje na bilom kom telefonu...Mozda to lepo izgleda na oko, ali daleko da to radi kako treba... Sa def.temom je najbrzi, dok Nova launcher zavrsava posao oko sminkanja.

Je li, šta im znače ona Mi Services i Headphone podešavanja u Settings aplikaciji na oreo ROM-u? Znam da je bloat u userdata particiji, ali ovo će verovatno biti implementirano u sam sistem.

Kada pogledaš bolje je sačekati source i ubaciti AOSP, čistije od toga ne možeš imati.

Verovatno pokusavaju da rese probleme koje imaju, a G nece.Neki moj zakljucak je da pokusavaju da rese tako problem sa sluskama na koji im se zali dosta ljudi... Ocigledno im G to prepusta jer je hardver njihov. A preko Mi services dobijaju report, to im je neophodno.

Нисам још напоменуо и то да и ако прође нека реклама/оглас поред адавеј он увек буде Кинез...такође Гугл претрага увек има рекламе из Азије....
3bedccc0ab5299734a1a6436c1c4b888.jpg

Nema veze sa Xiaomijem, ova reklama je kod devojke na Ajfonu isto prva kada udje u YT app...

Aaa Kide najs, postaješ pravi fen [emoji3] fali ti još samo xiaomi pen da budeš kompletan [emoji3]

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Онда је плаћена масно...нисам виђао ове рекламе...можда је случајност на крају.

Mikrofonu ne fali nista...ko ima problem ima felerican telefon, softver ne moze da "popravi" feler.isto vazi i za los ekran i za sustanje u alusalicama i za cemer bateriju i za gubljenje mreze i za random restarte i sta sve vec prijavljuju.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Druze, ti kao da si spavao na casu. 4k recording radi ok, bilo koji drugi tip snimanja i krecu vanzemljaci da ricu. Dakle, mic je u redu. Sw je problem, tacnije to sto ne gasi noise canceling.

To se lako ispravlja u build.prop-u ne mora da se čeka update.

Osim ako nisi na stocku.

Na stock-u možeš naravno to.

I onda nemas ota update. Ipak, sto bi bilo sta cackao ja kao korisnik, jasno je da je u pitanju bug odavno prijavljen ali nikako da ga srede?

Slažem se. Meni je važno da ima rešenja.

Neverovatno je da taj noice canceling mikrofon pravi probleme na gomili kineskih telefona ...
Xiaomi, Huawei, OnePlus ...

Štede na sitnicama na kojima ne može da se uštedi, a može da stvori gomilu problema!

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nije to da se štedi, u razgovoru koliko sam skontao normalno radi, problem je kod snimanja.

Softverski je problem. Čim može jedna linija build.prop-a da sredi to.

Hardverski je problem, a rešava se izmenom 2 reda, ali mora rut ...

Za nexus 6P rešenje je postavio čovek koji je isto imao problem na OnePlus telefonu, a tamo su našli rešenje od nekog Xiaomi korisnika :D
Kinezi ugrađuju jeftine NC mikrofone

Ovo mumlanje se na nexus 6P rešava za 2 minuta softverskim isključivanjem NC mikrofona:

Edit:

/system/build.prop.

Change:
ro.qc.sdk.audio.fluencetype=fluence
to
ro.qc.sdk.audio.fluencetype=none

Then, edit:

/system/etc/audio_platform_info.xml
Change:
<device name="SND_DEVICE_IN_VOICE_DMIC_TMUS" acdb_id="41" />
to
<device name="SND_DEVICE_IN_VOICE_DMIC_TMUS" acdb_id="4" />

Reboot.

Sreća pa je na nexus telefonima za rut potrebno 2 minuta i da se telefon u svakom trenutku može vratiti u fabričko stanje...

Poslednja izmena:

Molim te koji je to widget za sat/vrijeme?
Super izgleda.

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk

Zooper wiget pro, ali sam samo malo modovao postojeci skin iz Europa Zooper-a pa bi ovako izgledao...Skin je pod brojem 035.

Koliko te koštao Xiaomi Huami AMAZFIT?

Vrh Dno