Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Ozbiljno razmišljam i ja da pošaljem svoj moto g 2014 u penziju. 1GB ram-a postaje veoma tesno u poslednje vreme a ovo mi se čini kao odličan sledeći korak, nahvalili ste ga :D
Koliko vidim, nema baš velike razlike između kp i domaćih radnji, ili grešim?

Imaš u Gigatronu za 34000 verziju od 32gb, tamo imaš full garanciju ali je skuplje oko 10k dinara.

Poslednja izmena:
To ne dolazi u obzir :D
U radnji na L koja se bavim prodajom mobilnih uređaja je 27.5k verzija od 64GB, dok je na kp ušteda nekih 1k, što i nije nešto.

Da li je neko nekad reklamirao neki ozbiljniji kvar na Xiaomi telefonima u toj radnji na L? Da li se dobija fiskalni u toj radnji?

Kako moze fiskalni za nesto sto je na crno uslo u zemlju ?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Pa upravo to pitam čoveka, garancija mu je validna koliko i ona na KP.

Koliko vidim to važi još samo večeras, vredi doplatiti te pare za krštenu garanciju.

Nisam znao da u radnji koju sam spomenuo ne daju redovnu garanciju (za xiaomi), svakako je sada jasno zašto su slične cene. Hvala što si ukazao na to.

Nije to klasican QC 3.0, nego nesto izmedju QC 2.0 i 3.0, kao sto ima valjda Max 2... Tako sam nesto ja procitao. Punice se brze nego sada, to je sigurno...

Hoće li morati poseban punjač da se kupi za brzo punjenje?

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

A koliko brzo se puni sada? Mi max 2 ima QC3 punjač i napuni od 10-100% za okruglo 2 sata.

Testirali su sa 0neplus Dash charger 0-100 za 92min. Dash je 5V/4A a u paketu se dobija 5V/2A. I mislim da će trebati drugi punjač.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Morace drugi, od 3A... A max 2 ima 5.3k bateriju, dok A1 ima 3k. Ja cenim oko 90 min. Sada puni oko 2h. Zato kazem, nece to biti QC 3.0.

Da se pohvalim, pridruzio sam se A1 ekipi. :) Telefon jako lepo radi, lepo je opet biti na stocku. Javljam utiske detaljnije kroz par dana.

Pa gde sa Samsunga prelazis na Xiaomi, sa konja na magarca... pihhh...

Oprostite mi moju ruznu prošlost :D

Nije ni zavrsilo na mom telefonu, ja ne koristim staklo :) Staklo otislo kao poklon.Mada , ovi modeli zastitnih stakala sa ofarbanim ivicama se lepe samo to po tom ofarbanom delu i ako se koriste bez neke maskice koja prelazi malo vise preko ekrana sklona su odlepljivanju.

Ofarbano staklo malo ubija response na tastaturi, ponekad ne odreaguje u zoni gde je "space". Inače je kvalitetno odrađeno ali je i pejn in di es da se zalepi pogotovo u zoni kapacitivnih dugmića...

Шта је то NETLINK о зашто кида моју батерију и ко му је то омогућио?
Без зезања...ужасан вејклок, не мирује никако...

Мислим да то што се касни са апдејтом и што тај исти апдејт не долази ДИРЕКТНО са гугл сервера није никакав аргумент...Са друге стране тотално је невероватно да немамо СОРС код али зато имамо нешто "мало" шаоми блоат софтвера у виду багрепорта, софтвера за камеру, ево орео има и оне ефекте за слушалице, нису одустали од ИР могућности, дуал сима, слота за мем. картице све то показује да је ово тотално недовршена прича са гуглом и тотално НЕ ГУГЛ телефон, као да је неко зажалио због овог франкештајна и одустао од свега.
Пошто од свега овога неће бити ничега...буде ми жао што нема МИУИа да овај телефон...

Poslednja izmena:
Dzukacki sto ne objavise jos zvanicni oreo nego samo betu, al *** ne umanjuje cinjenicu na stabilan rad fona.

Klasicna kineska fora, prosao sam sa odugovlacenjima kroz p6 i meizu s tim..

E sad zasto je to tako, verovatno zbog pixela...ipak su 3, 4x skuplji...a mi a1 namenjen prvenstveno indijskoj sirotinji. Kad je uboga sirotinja bila ispred "burzuja"?Nikad...sem pred nisanom.[emoji16]

Ima najava za A2, mislim da nisu odustali od ove price...Nego vi previse ocekujete... Opustite se i uzivajte u telefonu, lepo radi, nije skup...Kao sto rekoh, za ove pare odlican. Ko hoce bolje, neka se otvori...ali onda kada bude imao probleme bice jos ljuci nego sada :)

Moje ukratko misljenje o telefonu za ovo vreme. Izuzetno brz, sto mi je najbitnija stavka na telefonu, zato sam i voleo Nexus uredjaje, zato i volim stock android.

Tokom razgovora kristalno jasno cujem i glasno. Uvek utisam za koji stepen, jer nije potrebno drzati na max. Osvetljenje drzim na oko pola i to mi je i vise nego dovoljno.

Evo jutros sam ga u 7 skinuo sa punjaca, sada idem na spavanje sa 40% baterije i probacu da ga ne stavim na punjac da vidim dokle cu sutra dogurati. Baterija kao nebo i zemlja u odnosu na S6 edge, mada tamo je i od godina koriscenja unistena.

Kameru sam samo ukljicio da vidim, tu se ne razumem nista i o tome necu pisati, jer mi je kamera poslednja stavka koju gledam na telefonu. Meni je bila odlicna i na Nexus 4 i na Nexus 5 i na S6 Edge, bice mi i ovde sigurno.

Sve u svemu, sto se mojih pojmova korišćenja telefona tice, S6 Edge nema sta da trazi pored ovog telefona.

Osecaj u ruci je lep, lepo lezi, samo se malo navikavam na 5.5 velicinu, ali brzo cu se navici na to.

Toliko od mene za sada.

Kide, pricao sam nesto sa Ziletom, nisam davno pratio xda scenu i ovo novo stanje oko systemless stvari. A1 ima A/B particiju. Da li OTA moze lepo da prolazi kako je zamisljeno iako imas magisk i module i cuda muda ili je to samo za Pixel-e koji imaju true A/B particiju?

Posto Zile rece da si pisao da i nije bas takvo stanje, a ja negde citam da moze, negde ne moze. Verujem da se ostali nisu zezali toliko duboko sa telefonom, a ti verujem da jesi. Cisto da ne popijem bootloop za dzabe :)

Dal ce sa Oreom srediti mikrofon ?

Mikrofonu ne fali nista...ko ima problem ima felerican telefon, softver ne moze da "popravi" feler.isto vazi i za los ekran i za sustanje u alusalicama i za cemer bateriju i za gubljenje mreze i za random restarte i sta sve vec prijavljuju.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Moze OTA samo ako root-jes sa Magisk-om.Takodje, mora da se obrati paznja na verziju Magisk-a, kao sto mora da se vraca stock boot.img pre OTA.
Totalno su zakomplikovali stvar, imas ovde opisan postupak...

https://github.com/topjohnwu/Magisk/blob/master/docs/tips.md

Posto vidim da je u tekstu napisano da vazi od 14.1+ Magiska, to znaci da bete ce lepo raditi i da ne mora da se brine i da se drzimo stable 14.0 verzije?

Ako bi slucano nesto brisao u /system/app da li bih morao da vracam te aplikacije tamo i naravno vracao particiju na RO, jer koliko sam skontao u tekstu ne sme da bude RW?

Vrh Dno