Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Hteo sam svoj nexus 5 da zamenim sa ovim modelom, ali sam odustao nažalost pošto je velik za moj ukus. Ja volim kad je manji, kao što je nexus 5, tu do 5". E sad hteo sam ženi da uzmem umesto njenog lg g2, pa me samo zanima da li je to vredna zamena, sa akcentom na kameru, da je bar ista, ako je sve ostalo bolje?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Gledas sve stare klipove, malo je bio sporiji sa septembarskim sofverom...
Kada kupis telefon i probas, pisi ovde...Batali te garave kojima ne valja nista... :D

Brzina ''prikaza slike'' nakon dodira FP-a na ekranu zavisi od brzine animacije.Ako pogasis sve animacije, slika se pojavi brze...Sam otisak reaguje veoma brzo.

Decembarski update je poprilicno ispeglao sotver na A1.
Dobro ja samo pitam ono sto vidim, a to je da ima delay. Znam da Xiaomi ima generalno brze FP, ali rekoh ovde stock android, fali im neka skripta da zbudze :D

Sta je radio onaj drugi decembarski update? Jel to priprema za Oreo? Mada koliko sam video, beta je bas krs, pitanje je da li ce i do kraja januara doci.
Kad vidiš šta sve dobiješ za okolo 200e, zaista se zapitaš vrede li ovi flagshipovi (duplo) više...
Sent from my HTC U11 using Tapatalk
Bukvalno, kad pogledam da je ovaj moj otisao za 400 (mada dobro, kamera, displej, brzina, kosta sa razlogom toliko). Gledao sam sta mogu za 200e i kad pogledam neke Sammy ili LG ili Sony telefone, ono je jad i beda.

Po tebi je bolji android od miui? Jesam li u pravu da A1 ima bolju kameru?

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Ako hoces najbolji odnos cena-kvalitet, onda RN4. Po meni stock android uvek ima prednost + Mi serija kvalitetniji uredjaj. Licno, sacekacu R5 plus, a u obzir dolaze A1 i Mi MAX2 koji ima veci ekran i jacu bateriju. Mislim da najbolju kameru ima Mi MAX 2.

Poslednja izmena:
Mi max 2 mi je prevelik. I ovih 5.5 inca mi je puno,ali ***. Rn4 mi je bio prva opcija,odnosno rn4x( ima li neke vece razlike kod njih?)
Da li moze na mi a1 naknadno da se instalira miui,pa ako nisam zadovoljan da vratim android?

Da li moze na mi a1 naknadno da se instalira miui,pa ako nisam zadovoljan da vratim android?

Zasto bi to radio? Vec ti je odgovoreno par postova iznad da ima Mi 5X, isti kao Mi A1 samo sto je ui pregazen miui interfejsom...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Bas tako. Ako hoces miui RN4 ili 5x, stock Mi A1. Sve smo ti objasnili.

Poslednja izmena:
Pa jes' bilo glupo pitanje. [emoji85]

Najbolje kupiti prvi telefon od Xiaomija koji ima cist Android i onda staviti MiUI :D

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Svasta ljudima pada na pamet...[emoji21]
Ne znam ni ja sta hocu,a sad ste me zbunili. Ja reko da predjem na miui,vi kazete bolji android

Svasta ljudima pada na pamet...[emoji21]
Ne znam ni ja sta hocu,a sad ste me zbunili. Ja reko da predjem na miui,vi kazete bolji android

Pređi slobodno na miui. Odličan je. Evo i ja sam oduvek bio stock android fan ali je sada za mene miui9 bolji od stock androida. U svakom slučaju bilo šta da izabereš nema greške kad je xiaomi u pitanju [emoji41]

mi4c miui9

MiUI i jeste Android, samo nije stock, vec sa Xiaomi skinom.

Pređi slobodno na miui. Odličan je. Evo i ja sam oduvek bio stock android fan ali je sada za mene miui9 bolji od stock androida. U svakom slučaju bilo šta da izabereš nema greške kad je xiaomi u pitanju [emoji41]

mi4c miui9
Hvala na ohrabrenju [emoji1][emoji1][emoji1]
Preci cu sigurno,volim da experimentisem...

Znaš kako, MIUI je skinovan android koji radi Xiaomi, tako ima Samsung svoj, LG, Huawei, HTC... svoje. Prednost skinovanih je dosta više opcija i lepši izgled (subjektivno), menjanje tema, znači više mogućnosti koje ti dolaze na klik, bez neke muke za dodatnim app, recimo imaš opciju u galeriji da obradiš video klip i ne treba ti dodatna app. Na čistom androidu imaš manje opcija, onako Spartanski, kako ja to kažem klotara, nije za širke narodne mase jer im se ne sviđa klot i manjak opcija, onako kako ga je google nekada zamislio, ali taj klot droid na google uređajima za sada radi najbolje, bolje držanje app u pozadini (keširanje), zato se ovde forsira više taj klot android jer radi brže/bolje od skinovanh. Ti sada odluči šta ti je potrebnije. Meni je kod A1 bio presudan bolji kvalitet u odnosu na RN4, dosta bolji zvuk (ima ugrađen DAC), to je druga dimenzija za RN4, a i sve ostalo je bolje samim tim jer je Mi serija. Što se tiče rada A1, radi odlično, bolje i od skupljih uređaja.

Znaš kako, MIUI je skinovan android koji radi Xiaomi, tako ima Samsung svoj, LG, Huawei, HTC... svoje. Prednost skinovanih je dosta više opcija i lepši izgled (subjektivno), menjanje tema, znači više mogućnosti koje ti dolaze na klik, bez neke muke za dodatnim app, recimo imaš opciju u galeriji da obradiš video klip i ne treba ti dodatna app. Na čistom androidu imaš manje opcija, onako Spartanski, kako ja to kažem klotara, nije za širke narodne mase jer im se ne sviđa klot i manjak opcija, onako kako ga je google nekada zamislio, ali taj klot droid na google uređajima za sada radi najbolje, bolje držanje app u pozadini (keširanje), zato se ovde forsira više taj klot android jer radi brže/bolje od skinovanh. Ti sada odluči šta ti je potrebnije. Meni je kod A1 bio presudan bolji kvalitet u odnosu na RN4, dosta bolji zvuk (ima ugrađen DAC), to je druga dimenzija za RN4, a i sve ostalo je bolje samim tim jer je Mi serija. Što se tiče rada A1, radi odlično, bolje i od skupljih uređaja.
Pa to,hteo bi da probam nesto novo. Onda ce da bude 5x,posto je isti fon samo miui
Kako da znam da li je global rom???da mi ne uvale kineski,pa moram da odradjujem sve one gluposti kpje ne razumem,samo sam citao o tome [emoji1]

Nisam o 5x razmatrao jer ne radi na svim našim 4G mrežama, isto važi i za Mi Max 2.
A1 je zlatna sredina za mene, dosta koristim 4G.
df732feb75a48fb4c1f986911759040c.jpg

Poslednja izmena:
Odradi više taj update, nemoj da budeš [emoji1458]

Telenor 4G na Mi A1 radi dobro, takoreći odlično
naravno, tamo gde ima 4G signala

al' ovo je već rečeno, ako se ne varam

hvala na dojavi da će A1 da se pojavi zvanično u Srbiji. i ja se nadam da to znači i dostupnost delova (tipa, baterija)

mi4c miui9
A ja recimo koristim MiUI citavih par minuta kad narucim novi Xiaomi telefon pa dok nadjem tutorijal da stavim neki RR rom i slicno :) MIUI ima par dobrih featurea koji su zanimljivi al ne mogu da zamene fluidnost RR roma ili slicnog.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Koristio sam MIUI stock godinu dana i super su mi dodatne opcije, ali mi bukvalno nijedna nije falila kad sam se vratio na stock Android. Preferiram najsvježiji OS naspram nagomilanih opcija uvijek.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Polako se bajati OS :) Izgleda da nema ništa od najavljenog apdejta u decembru. Razočarao sam se kad sam pročitao da je ipak Xiaomi odgovoran za apdejt, a ne G, kao ranije u One programu.

Polako se bajati OS :) Izgleda da nema ništa od najavljenog apdejta u decembru. Razočarao sam se kad sam pročitao da je ipak Xiaomi odgovoran za apdejt, a ne G, kao ranije u One programu.
Realno, ne znam sta dobijas novim apdejtom? Ako mozes da mi kazes sta bi ti to voleo da ti popravi ili ubrza sistem? Po meni cesti apdejti su "placebo efekat". Koristim Mokee nigthly i nisam lud da svaki dan radim update, vec samo na 10-15 dana ili kada izadje novi security patch i to je to. Druga stvar je Oreo update...

Sent from my Redmi Note 4x

Na Oreo je i mislio.

U petak mi stize mi a1, nadam se da ce se i meni dobro pokazati! :guitar:

Nije ni zavrsilo na mom telefonu, ja ne koristim staklo :) Staklo otislo kao poklon.Mada , ovi modeli zastitnih stakala sa ofarbanim ivicama se lepe samo to po tom ofarbanom delu i ako se koriste bez neke maskice koja prelazi malo vise preko ekrana sklona su odlepljivanju.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno