Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Prvo što sam probao je brisanje keša, posle instalacije svake verzije. Probao sam i tu tvoju verziju, isti slučaj. Na kraju sam izbrisao sve verzije GCama, prepravio build.prop na stock, i opet fabrički hdr ne radi. I neki naš čovek na xda ima isti problem. Izgleda da se u gotovo svim slučajevima pokvari trajno stock kamera kada se omogući api2, verovatno zato i nije po defaultu to omogućeno
35d7deccca91e15ff4399b6a839c289c.jpg

Ubacio sam poslednju verziju da testiramo:

Prva slika je sa GCam i HDR+, ostale sa fabričkom app, sa HDR, bez HDR, portret i zum:
https://drive.google.com/open?id=1n1PqCjR-Pjgt7URH0qsOoUFBhuJ07G_k

Moralo je tako jer je drugačiji hardver ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

To sam okino na brzinu samo zbog testa, da vidim da li radi i GCam i fabrička. Velika je razlika, dosta bolje GCam slika i snima. Fabričku koristim samo zbog portret moda.

Da li se ocekuje pad cena kod nas? Planiram da kupim telefon, dugo vec drzi cenu u oglasima a pritom nema sigurne garancije...

Stigli maskica i staklo...Maskica odlicna, staklo....najbolje koje sam video do sada...

Maskica savrseno stoji, iznad ekrana je oko 1mm i stiti ceo telefon, dobar grip..

Staklo je takodje dobro, tacne rupe... sve u svemu tesko da ima bolje... :D

Prilozi

• 20171121_134840.jpg
    20171121_134840.jpg
    1,018.8 KB · Pregleda: 335
  • 20171121_134940.jpg
    20171121_134940.jpg
    1,021.2 KB · Pregleda: 277
  • 20171121_134851.jpg
    20171121_134851.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 334
  • IMG_20171121_135221.jpg
    IMG_20171121_135221.jpg
    1 MB · Pregleda: 305
Poslednja izmena:
New Carbon fiber soft shell For Xiaomi Mi A1 Case Mi A1 Case Silicone Gel Soft Protective Back Cover For Xiaomi Mi A1 / Mi 5X
http://s.aliexpress.com/mqMnQBza
(from AliExpress Android)

CHYI glass for xiaomi Mi A1(mi5x ) tempered glass 9h hardness explosion-proof screen protector curved mi5x glass full coverage
http://s.aliexpress.com/rIVrAZfy
(from AliExpress Android)

Poslednja izmena:
Ja sam naručio foliju ipak, dok se neko od stakala ne pokaže na duže staze.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

@Kidence, to je to na GB, samo je na GB jetftinije od ali, još su bolje cene za te stavke kada uđeš sa mobilne app.

Ima slicnih futrola , ali nije isti kvalitet... sve manje-vise lice jedna na drugu...Ja sam dao link gde sam ja uzeo...Sto se tice stakla, izgleda isto, ali nije isto.

Ne, isto kao i kod tebe izbaci. Normalan snimak radi.

Ja mislim da bi radio slowmotion mora da se edituju media profiles... Mislim da bez tih modovanih ne moze da radi SM...

Je, 467mb. Čekam da dođem doma da ga pustim.

my A1 sent it

Koliko Xiaomi spušta cene, da li će ići na ~150eur, to bi bio neki max koji bih dao, u suprotnom, tu je Le eco.

Sent from my x600 using Tapatalk

Pa i za ovaj novac za koji se sada prodaje tesko da ima nesto bolje. Kakvih crnih 150. :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Imam opciju da ga kupim u Kini (Shenzhen), po malo vecoj cijeni od te. Opet kontam i ne treba mi, jedino iz zayebancije sto je 'jeftin' a nije los.

Otkud toliko teski updateovi, sale kako radi.posle novembarskog. Ima li crashovanja aplikacija?!

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Nisam jos.

Da, interesantno da su ovako veliki, bas peglaju sistem.Dve nedelje otprilike dolaze posle pixela, sto je ok, s obzirom da xiaomi treba da doradi svoj deo oko kamere i remote-a.

Medjutim ja ni do sada nisam imao problema, tako da ne znam sta je konkretno sredjivano, sem sigurnosnih krpljacina.

Ovo je verovatno poslednji sigurnosni za Nugata, sledeci update je Oreo, u decembru.

Koliko Xiaomi spušta cene, da li će ići na ~150eur, to bi bio neki max koji bih dao, u suprotnom, tu je Le eco.

Sent from my x600 using Tapatalk
Nema šanse da bude 150 eura. A budimo iskreni i vrijedi tih 220-250 eura. Svakim danom sam sve zadovoljniji s njime. Zadnja 2 dana trajanja baterije sot preko 9 sati. Uredno drži 2 dana sa normalnim korištenjem.

my A1 sent it

150e je bas malo, nema sanse. Da padne na 200e eventualno.

Sent from my S6 Edge

Moze 150, ali sa polomljenim display-om.

Realna vrednost mu je 180-200e, s obzirom da ima veliku prednost od skoro svih telefona jer je pod patronatom googlea,i softverski je zasticen(prioriteti apdejta, softverska pokrivenost duzi period itd).

Ali je zato i realna vrednost svih ovih "flagshipova" 300-350e plafon(dok je proizvodna daleko manja, kad god citate tekstove o tome koliko je koji telefon kostao u proizvodnji, redovno svaki novinar "zaboravi" da pomene da su cene tih komponenata koje su naveli, na malo.Popust na milionske kolicine komponenata su poprilicni, pa tako novi snapdragon koji je na komad $25, nije vise toliko kad narucis kontigente od 100-200k komada)
Sve ostalo je marketing i psiha kupaca(cist primer ja, pao sam na to da ne sacekam da padne na 200e [emoji3])

Po meni ne može niže trenutno od 170, koliko mu je i dalje redovna cijena u Emiratima na Souq (729 AED).

Iskreno,ne vredi bas tih 220-30e,ima boljih xiaomija za te pare.Iako mi je bio prvi na listi kad sam uzimao,dok jos nije izasao bio,odustah a glavni razlog je kamera,steta sto je upropastise...Uzeh Mi 5(3/64gb) za 200 tad(2 months ago) sto mislim da je bolja ponuda,tad je i 5s bio oko 230-40 sto je isto bolja kupovina bila,sad ih nema vise ***...Nadam se da ce doci ovaj na 170-180 i da ce srediti bar low light video pa da predjem i ja na tu cuvenu Android One seriju

Ispod Nillkin-a ne priznajem bampere (Frosted serija). ***, 100 ljudi/100 ćudi :)

Na Geekbuying-u je 204e na DE stock i imaju ovi kuponi za Black Friday. GEEKBUY20 ovaj bi trebao da skine 20$ na ordere preko 200$. Tako da sa kuponom bi izasao 187e.
(ovo naravno vazi za one koji mogu da naruce kod nekog u EU ili zive u EU)

Uporedio zvuk na sluškama sa Galaxy S8, jači izlaz ladno na A1, primećuje se lepo razlika.

Nazad
Vrh Dno