Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Je l se još nekom prestala da radi stock kamera posle ubacivanja Google kamere? Ne radi auto i hdr mod, portrait i manual rade kako treba:
82f4fd1b14a10b83a72c4790d9974435.jpg

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Na xda javljaju za hdr da ne radi, niko nije spominjao auto. Ovaj moj je za latinoameričko tržište, ni 4g ne mogu da nateram da proradi, iako na kutiji piše da podržava naše mreže (global verzija je u pitanju)

Poslednja izmena:
Gde ima kod nas da se uzme maska za ovaj telefon?

Sent from my D6603 using Tapatalk
Ima neki lik na kp u Bgu silikonsku za 450 din. Ali meni se nije uzimalo. Poručio sam neku sa alija

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Ok je ta silikonska futrola,ja sam je uzeo.
Taj lik ima i zaštitna stakla za naš telefon,ona što prekrivaju celu prednju stranu telefona.

Prilozi

• 1.png
    1.png
    130.2 KB · Pregleda: 190
  • 2.png
    2.png
    90.2 KB · Pregleda: 174
  • 3.png
    3.png
    69.4 KB · Pregleda: 176
  • 4.png
    4.png
    131.9 KB · Pregleda: 159
  • 5.png
    5.png
    69.1 KB · Pregleda: 161
Na xda javljaju za hdr da ne radi, niko nije spominjao auto. Ovaj moj je za latinoameričko tržište, ni 4g ne mogu da nateram da proradi, iako na kutiji piše da podržava naše mreže (global verzija je u pitanju)
Ne radi ni auto mod uvek jer u uslovima slabe osvetljenosti pali automatski HHT koji funkcioniše skoro kao HDR. Ako hoćeš da pored GCama koristiš stock kameru bez brige uključi manual mod i sve stavi na auto.
Na kojoj si mreži?

Portrait mod je prva.
Druga sve automatsko sa blicom.
Treća slika HDR mislim,ili automatski zaboravio sam.
86aa8a29cd96a95058a325fed474c6f1.jpg
bd4b96cf1db5ac1efea511e5784e8140.jpg
70d0da9c62f2cb27bf05d6ecc47750ab.jpg

Ne radi ni auto mod uvek jer u uslovima slabe osvetljenosti pali automatski HHT koji funkcioniše skoro kao HDR. Ako hoćeš da pored GCama koristiš stock kameru bez brige uključi manual mod i sve stavi na auto.
Na kojoj si mreži?

Na mt:s-u, probao sam sve iz one xda teme - rutovao, radio factory reset, menjao jezike na srpski, hrvatski, španski i ništa nije pomoglo.

Ne, Arnova's kod mene, ova verzija, bolje slike i video snimak:

Ovo je poslednja Arnova's, ako ne ubodeš podešavanja cimaj:
https://drive.google.com/file/d/1Wrx-qqNwXZ87OFTUSisPCfv4ZpFsD9u7/view

@losted, postavljao sam poređenje, bolja Gcam, ali sam izbrisao. Nemam sad ništa pametno slikano. Videću da okinem nešto i postavim.

Sa ovom mi radi auto na stock, ali opet ne radi hdr...
ajde bas hocu da kupim ovaj tel razmisljam se izmedju ovog telefona i redmi note 4x(samsung senzor)
Poredio sam ja sa bratom koji ima Sony senzor koji je navodno najbolji, malo su bolje slike na A1, Redmi obično prenapuca boje i ima mnogo uži fov

Imao sam RN4, neko vreme već A1, sve je bolje na A1, RN4 ima malo bolju bateriju, ali ostalo zaostaje sve za A1.
Evo neka bezveze slika sa GCam:
https://postimg.org/image/6yxk48iej/

Skini sliku na PC i pogledaj na monitoru.

Kod mene radi HDR, postavio sam slike gore. Možda da obrišeš iz app kamere keš, ako nisi? Mada nije poslednja verzija kod mene, već ona sa SS.

PS.
Probaj ova podešavanja, vidi da li sa njima radi GDar na fabričkoj.
http://cloud.tapatalk.com/s/5a11b460afcc1/Screenshot_20171119-174109.png?
Prvo što sam probao je brisanje keša, posle instalacije svake verzije. Probao sam i tu tvoju verziju, isti slučaj. Na kraju sam izbrisao sve verzije GCama, prepravio build.prop na stock, i opet fabrički hdr ne radi. I neki naš čovek na xda ima isti problem. Izgleda da se u gotovo svim slučajevima pokvari trajno stock kamera kada se omogući api2, verovatno zato i nije po defaultu to omogućeno
35d7deccca91e15ff4399b6a839c289c.jpg

Je li ko ikad predložio da se otvori tema o telefonskim kamerama? Ima toliko diskusije na ovu temu da je garant preko pola strana ove teme samo postovi o tome.

Pa imaš već temu gde se kače slike sa kamera telefona, ovo je samo diskusija o specifičnim stvarima vezanim za ovaj model

Ima tema za slike sa telefona, kao i posbna tema za digitalace (ne ulazite tamo sa mobilnih, nema šta da traže tu), držite se fotki sa telefona.

Nije to nista,u temi Redmi Note 4,dosta vise postova a gotovo sve rasprava ko koji rom kamere koristi i kako je podesena kamera,pa primeri sa slikama,pa romovi koje kakvi,najgora tema.

Generalno za neku diskusiju, nisu vredne pomena.
Snepšotovi na auto...nema tu sta da se diskutuje sem kako koji proizvodjac softverski opegla auto opciju.
Na flegovima najbolji, na srednjoj klasi bolji od proseka i na budzet verzijama senzori iz ranijih godina koje su koristili flegovi. Svi na dnevnom svetlu rade isto,a na slabijem svetlu skuplji malo bolje softverski obradjuju i to je to.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Nije to nista,u temi Redmi Note 4,dosta vise postova a gotovo sve rasprava ko koji rom kamere koristi i kako je podesena kamera,pa primeri sa slikama,pa romovi koje kakvi,najgora tema.
Najgora tema je ona o kineskim telefonima, liči na kupus o 1000 različitih modela i različitih sajtova na kojim se isti mogu kupiti + iskustva sa carinom i cenama prilikom naručivanja

...jer uglavnom nema vise o cemu da se raspravlja posto je telefon za te pare i dalje "zlo" i nijedan telefon za te novce ne moze da mu parira. Raspravlja se u glavnom o toj glavnoj "mani" telefona, koja to inace vise nije jer modovanom gcam sa hdr+ se dobijaju sasvim ok fotografije, ali ipak uvek moze bolje i zato se 90% postova odnosi na tu temu...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Slazem se da je odlican telefon,i za malo vecu cenu nego sto je prodajna,ali sto je mnogo-mnogo je.Sto kaze poslovica "ko o cemu baba o ustipcima" ..;)

Jeste, pre ovoga sam koristio Galaxy Note 4, imao sam 4g na njemu. Brisao sam podešavanja i pravio nova, nije pomoglo, i dalje ne radi lte

Nazad
Vrh Dno