Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Kad kažeš da je bolja kamera na A1 - sa kojom si je poredio - sonijevom, omv ili samsungovom sa rn4x?
Super odrađeni utisci

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Hvala puno!

Sent from my S6 Edge

Kidance gledao sam na Youtubu pa mi ti potvrdi,a ja cu se od sutra sam utvrditi.Da A1 ima opciju anbijent display ko na samsungu AoD kad ti stigne notifikacije.

Послато са Samsung J5 2017 уз помоћ Тапатока

Nije to isto...

Na samsungu stalno imas na ekranu sat i notifikacije, kao widget na lockscr.
Opcija Ambient display kod A1 ukljucuje ekran kada stigne notifikacija...Ali imas led notifikaciju, tako da znas da je nesto stiglo. :)
Ako me secanje sluzi AD kod RR ROM-a je palio ekran kada se fon podigne sa stola, ovde to ne radi...

Bolja kamera u poredjenje sa bilo kojom na RN4(X). Vec sam rekao oko tih poredjenja kod RN4(X) Sony vs Samsung vs OV...

Poslednja izmena:
Jel uspeo neko nesto da resi po pitanju noise canceling-a tokom snimanja videa sa stock kamerom? I nizak bitrate, znam da se sve moze srediti rootom, ali ako neko zeli da ostane na OTA update kanalu, root mu nije resenje, ili jeste? Ima li neko da se vise razume u ove stvari?

Bez root-a nista. Da bi "popravio" te stvari,moras imati pristup sistemskim fajlovima.
Eventualno da se odradi fix preko zip fajla i flesuje preko twrp. Ali opet mora unlock i twrp.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
probotzor, ne sećam se toga. zanimljiva priča

Opcija Ambient display kod A1 ukljucuje ekran kada stigne notifikacija...Ali imas led notifikaciju, tako da znas da je nesto stiglo. :)
ako mislimo na isto, ambient display na A1 je automatsko podešavanje osvetljenja ekrana u zavisnosti od svetlosnih uslova.

pardon, moja greška. pomešah "ambient display" sa "adaptive brightness"

Poslednja izmena:
Bez root-a nista. Da bi "popravio" te stvari,moras imati pristup sistemskim fajlovima.
Eventualno da se odradi fix preko zip fajla i flesuje preko twrp. Ali opet mora unlock i twrp.

Kad se sve to odradi od ota update-a nema nista?

Update gazi sve to, tako da... svaki put mora da se edituje..

A znaci moze update? Funkcionisace posle roota i cackanja po sistemskim fajlovima?

Što se tiče kvaliteta i jačine zvuka u toku poziva, on je druga dimenzija u odnosu na RN 4. Po pitanju zvuka je bolji na svim poljima, zvono izuzetno glasno. Zvuk na slušalicama mnogo bolji i kvalitetniji, može da gura i dobre sluške.
Rad OS, jeste da nisam ljubitelj klot androida jer mi dosta stvari fali, ali je korisničko iskustvo odlično, uživanje je koristiti A1, verovatno i najbrži droid do sada koji koristim, definitivno brži od nexus 6P, Pixel nisam imao da poredim. Videćemo kako će to funkcionisati kada se nabudži bar 150 app.
RN 4 vs A1, A1 vredi svaki evro više.

Moze li da se flesuje Miui rom od Mi 5X na A1?

Zar ti nije lakse da kupis 5x? [emoji848]
Ne, ne bih da kupujem uopste ni A1, a ni 5X, vec me samo cisto informativno interesuje da li moze da se flesne Miui. A ja ipak cekam RN peticu sa novim SoC-om, strpljiv sam bas...

Evo i ja da se javim da sam se pridružio sekti [emoji3]
Kad ga malo istestiram javljam utiske.

Svaka preporuka za @Kidanceta!!!!!

Upravo podešavam telefon... Kakva mašina. :D Meni je prelaz sa (fantastičnog) RN3 kao s magarca na konja. Na kraju me izašlo ukupno 175 evra i osim što se dobije onaj punjač sa tri sticka, sve je više nego savršeno.

Hmm.. Nemoj mi to govoriti :D
A1 hocu da mi bude sledeci telefon ali RN3Pro me toliko dobro sluzi da ne znam kad cu imati potrebu da ga menjam.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Sada.[emoji48]

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

A1 fantastičan je.
Jede za doručak Samsung J5 2017 i Samsung J7 2017.
Eto posle 2 godine se vraćam na Pure Android.

Nemoj mi molim te poredjenje uopste sa Samsungom, to se podrazumeva valjda. :D

Neka te lepo sluzi!

Sent from my S6 Edge

Kakav crni Samsung. Evo sam naloadovao i ulogovao se u sve aplikacije i restoreovao podatke, i i dalje sve radi kao puter.

Proslo je jos vremena od kada koristim telefon, pa cu da pobrojim neke od utisaka kao nadovezivanje na ono sto sam rekao ovde:

Ajd da napisem i ja koju o samom telefonu posto ga sada vec koristim jedno 5 dana. Nisam hteo da iznosim utiske dok se ne bacim u "realnost". Kad kazem realnost, pre svega mislim na prelazak sa Nexusa 6p i nekoliko kilograma Nexusa koji su mu prethodili, kao i One Plus One koji je malo razbio stock monotoniju.

U startu moram da naglasim da porediti ova dva telefona nije ukusno pre svega zbog vremenskog jaza, a naravno i razlicitih klasa i cena uredjaja. Svakako, dacu taksativno neki osvrt i poredjenje kako biste imali bar neki reper.

Kamera - Kao covek koji ima mnogo digitala iza sebe raznim uredjajima mogu da kazem da je kamera kod 6p bolja od ove dve/jedne kako god hocete. Kao sto je vec receno, da li je u pitanju softver ili hardver ne znam, ali su fotografije malo "muljavile". S obzirom da ih koristim mahom za raspali Instagram i kvadratic 3x3, i nije neka velika steta ako mene pitate. Telefonom se igra, fotoaparatom fotografise. Za neku dokumentarnu fotografiju, korektno. Prednju kameru ne koristim sem kada mi se nesto ne zaglavi medju zube, mada i tada trazim ogledalo zbog verodostojnosti, pa ne mogu da podelim neki utisak.

Postoji mogucnost da ce u nekom narednom updateu biti utegnutija situacija softverski.

U prilogu ostavljam fotografije po danu i noci. Ova nocna je pristojna koliko toliko. Ranije mi je to bilo merodavno kada ocenjujem kameru. Ako prodje po noci, pije vodu koliko toliko...

Softver - U ovom trenutku koriscenja i sa mojim silovanjem i popakovanim aplikacijama ponasa se veoma korektno. Kako ce biti nadalje videcemo. Inace, uredjaj nikad ne bih kupio da nije dosao sa stock Androidom i podrskom. Da sastavi jedno dve godine, bicu zadovoljan.

Fingerprint - Za ovih nekoliko dana koriscenja nisam video nikakvu razliku izmedju njegovog FP i FP 6p. Ucinak 100/100. Napominjem da je kaziprst desne ruke ucitan u 1001 pozi i razlicitim polozajima prsta, sto je pretpostavljam probotzoru napravilo "problem". Takodje sam ucitao i prst leve ruke koji hvata bez problema.

Baterija - Dva full dana koriscenja. Prezadovoljan sam. Videcemo kako ce biti nadalje. Za mene je i jedan dan autonomije super.

Displej - Navikla dusa na amoled. Ceo ugodjaj nekako ispran, ali ne nekvalitetan. Nekako sam prodisao mozda... mislim da ce biti stvar navike u pitanju, vec mi je potaman.

Dimenzije displeja sasvim korektne. Za moju saku od pola metra, prava mera... Nesto manje od Nexa, ciji mi je veci problem bila tezina nego dimenzija displeja. Postavlja se samo pitanje orjentacije. Mislim da mi mnogo bolje lezi "portretna prica" kako je to slucaj kod S8 npr.

Dizajn - Imao sam kratku (ali neuspesnu) ekskurziju sa Iphone pre jedno mesec dana. Kuciste me veoma podseca na njega po osecaju u ruci i izgledu, a oni koji su drzali One Plus 5 kazu da je maltene "iskopiran", sto nije neistina pretpostavljam.

Tezina odlicna. Malo grublji deo kod 3,5 milimetara, ali to nije nista strasno.

Ergonomija - Sapun. Kao i vecina telefona danas sto je trend. One Plus One ne moze po tome nista da zameni. Industrial i "premium" u isto vreme. Stoga, morace da padne neka debela zastita kako bi gripovao valjano...

Zvucnik - U odnosu na 6p nekoliko klasa ispod. Nisam zadovoljan, ali sta je, tu je. Nije nesto sa cime ne moze da se zivi.

Za output i sluske nisam kompetentan da dam odgovor jer nisam koristio. FM radio takodje. 3,5mm dzek bi mogao da bude na gornjoj strani kucista ako mene pitate na svim telefonima/tabletima i ostalim uredjajima koji se drze u rukama dozivotno...

Tasteri - Na prednjoj strani su sasvim ok. Jedino mi ide period navikavanja na kontra raspored u odnosu na 6p. Ja sam za razliku od drugih imao problem sa njihovim gasenjem. Navikao sam da su mi non stop ON na Nexu. Voleo bih da u buducnosti pecujem raspored kontra i eventualno da budu non stop aktivni (nisam probao moze li sada da se to promeni jer sam se vec navikao i cool mi je) Fizicki tasteri sa desne strane su sasvim cool, samo sto im je takodje zamenjeno mesto u odnosu na Nex, pa se navikavam.

Brzina - Za sada odlicna. Sve je fluidno i korektno.

NFC - Tesko je reci da ce mi preterano nedostajati, jedino zbog placanja u prodavnici na sta sam se navikao...

Aplikacije - Rade korektno. Ima sve sto treba, nema ogranicenja, a nadamo se da ce uz adekvatnu podsku u naredne dve godine sve biti OK.

To bi bio ukratko neki osvrt, ako imate pitanja opletite, a ja cu dopisati jos nesto ako budem imao bitno u buducnosti ili ako sam zaboravio. :cigar:

Uzgred, uredjaj placen 225e u NS, import Madjarska kako pretpostavjam. Normalan je punjac uz njega za EU. Koliko vidim nema ga vise na stanju kod istog prodavca, stize za 10tak dana pa su rezervacije u toku.

Neko je pitao da li telefon laguje i gde najvise. Najlakse ga je zbuniti prelaskom iz aplikacije u aplikaciju sa veoma brzim biranjem opcija. Dva puta do sada mi se dogodilo da sam ga "tiltovao". Nexus je sve to podnosio bez ikakvih problema. Uprkos tome, rad je veoma fluidan i stabilan po svim osnovama.

Od aplikativnog zapucavanja, to se redovno desava Instagramu, no za njega je to i ocekivano. Djubre ostaje djubre.

Kamera pravi sasvim pristojne fotografije po danu i pod nekim uslovima koji su IDEALNI.

Svaki izlet u mrak, ne samo u vecernjim satima, vec i u prostorijama koje su slabo ostvetljene je fijasko, što možete da vidite iz primera ispod.

Portret mod je precizniji sa "editom" ili kako god to moze da se nazove u "bliskoj borbi" i na manjem rastojanju. Na vecem, nastaju "promašaji" i blur na elementima koji bi trebali da budu u focusu.

Promasaj:

Znatno bolje kada je blizu:

Sve u svemu, neupotrebljivo prakticno i FAKE. Pogotovo za one koji znaju sta je realan DOF.

Cell broacast poruke su me smarale, ali sam ih ukinuo u podesavanjima za zvuk.

Neko je pitao da li je moguce fokusirati u toku snimanja videa - nije.

Kvalitet videa i zvuka na istom - Nedovoljan jedan. Uz naravno audio mutacije koje zvuce kao zvuci sa druge planete.

Nabaceno juce Nillkin staklo i futrola, cime je telefon "obezbedjen", ako se to moze tako nazvati kada je buduci korisnik moja devojka.

Ja odlazim u toku nedelje na drugo zlo Samsung S8, pa cemo videti kako cu se provesti :)

Svima ostalima zelim ugodno rutovanje i koriscenje :)

Video je kao svaki drugi bez stabilizacije, sem što ako se snima sa fiksne tačke a ne iz ruke sasvim dobro izgleda i 4k.

Takođe, nije istina da ne može tap to focus tokom snimanja videa - iz video moda se klikom na zupčanik ulazi u settings, i tu su pod autofokusom Continuous (CAF), koji je default, i "Tap", tj. tap to focus.

E da, evo i mog service screena... Tianma ekran, Samsung memorije i prednja kamera, omnivision glavni kombo. :)
8d4ab82be5e3982c02c8f32e723f6382.jpg

Video je kao svaki drugi bez stabilizacije, sem što ako se snima sa fiksne tačke a ne iz ruke sasvim dobro izgleda i 4k.

Takođe, nije istina da ne može tap to focus tokom snimanja videa - iz video moda se klikom na zupčanik ulazi u settings, i tu su pod autofokusom Continuous (CAF), koji je default, i "Tap", tj. tap to focus.

U 4k nisam snimao, jer nisam imao potrebe. Snimak koji sam napravio pod slabim osvetljenjem u kafani za vikend, bolje da i ne kacim. Ovaj je za njega perfektan:

https://youtu.be/DGcRTlIuDIM

Stabilizacija takodje nedostaje.

Upravo sam sada istrazio podesavanja koja navodis i aktivirao tu opciju. Znaci da moze. U ovoj recenziji sam potvrdio da "ne moze", pa nisam preterano istrazivao (niti mi je bilo potrebno). Hvala svakako za hint.

Kada sam tu dodacu takodje da sam imao problem sa Proximity senzorom. Nisam drzao telefon kako valja da bih ga trigerovao i aktivirao blokadu ekrana, te sam cesto uhom pravio umetnicke fotografije, deaktivirao wifi, aktivirao led itd. Sada sam se malo natrenirao i gledam da usmerim glavu ka njemu. Na Nexu nije bilo tih problema, ocigledno zbog polozaja.

Dodacu i jos jednu stvar, a to je da telefon dobije white screen kada se koristi precica za otvaranje kamere dvostrukim pritiskom na power taster dok je zakljucan. Nakon cega mora ponovo da se odradi isto da bi proradila.

Nazad
Vrh Dno