Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Jel se još nekom dešava da slučajno restartuje telefon na androidu 9? Mnogo brzo izađu one opcije sa power off / restart i screenshot.

Meni nije,samo što sam primetio da je kamera malo lošija nego što je bila,možda sada za par dana kada bude sledeća zakrpa oni će i to ispeglati

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk

Desava se par puta dnevno da mi zavibrira telefon, ali nema nikakve notifikacije, nista na ekranu. Cak je telefon na radnom stolu, nije u dzepu ili tako nesto, pa da dodje u kontakt sa senzorom za otisak. Da li neko mozda zna o cemu je rec?

Možda izgubi signal? Ali se brzo vrati, pa ne primetiš da je to. Daje zvučno upozorenje tj. vibraciju kada gubi signal mreže.

Ne verujem, desava se samo kad je telefon na vibraciji. Kad je pojacano zvono ili kad je skroz iskljuceno zvono, uopste ne dolazi do toga. Ali dobro, nije ni bitno. Hvala u svakom slucaju.

Možda izgubi signal? Ali se brzo vrati, pa ne primetiš da je to. Daje zvučno upozorenje tj. vibraciju kada gubi signal mreže.

Od dva do pet dana stiže nova zakrpa,videćemo šta donosi,možda bude nešto uvezi kamera ili nekim aplikacijama,ili možda još više i bolje fludnije da radi sistem.Uglavnom za dva do pet dana će mo znati šta donosi nova zakrpa [emoji3][emoji3][emoji3][emoji3][emoji3] za sada kod mene je sve odlično,jedino što vidim da je kamera kao što sam pomenuo kada se slika nešto je žućkasta slika,nije kao što je bila,ali nije strašno.

Šta se od kuvanih romova koristi? Neka iskustva?

Ja za sada koristim LiquidRemix, od svih koje sam testirao LR se pokazao kao najbolje resenje ali su maltene svi digli ruke od njega, ne verujem da ce jos dugo biti aktivan za Mi A1...
Imas i Pixel Experience, official i extended verziju, trenutno najbolji Custom ROM pod uslovom da volis cist Pixel UI sa par sitnih dodataka. Dobra podrska, dosta ljudi ga koristi, verujem da ce ovaj ROM opstati najduze.
Ovo ostalo je mogu da kazem smece, neko resi da opravi Custom ROM pa ga smori posle 2 meseca i batali pos'o :)

Poslednja izmena:
Jel na custom nema.problema sa gcam?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Sve radi savršeno na ROMu sa 3.18 kernelom, na ovom novijem 4.9 postoje neki problemi, ne znam da li su rešeni, nisam još prešao na ROM sa novijim 4.9 kernelom, niti ću dok se sve ne reši u potpunosti...

Da li to A1 podržava 4G+ ili program laže
e6d9083d73ab62bc8b3420d6f8a09d74.jpg

Da li to A1 podržava 4G+ ili program laže
e6d9083d73ab62bc8b3420d6f8a09d74.jpg

Ne vidim razlog da ne podržava... Inače zna li neko zašto neće Google kamera da radi na custom pie baziranim romovima? Probao i lineage 16 I syberia 2.2 i neće. Cam2api aktiviran...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Мени се чини само да има неких проблема са графиком, неки трептаји ми се јављају кад је укљулен месинџер и јутјуб

Stigao abdejt za POZIVE,kako je sada dobro i lepse i lakse za često kontaktorane osobe [emoji3][emoji3][emoji3] Android One ide sve bolje i boljee [emoji3][emoji3] još da vidimo šta će nova zakrpa sutra ili prekosutra doneti poboljšanja [emoji3][emoji3][emoji3][emoji3]

Slazem se. Ove promene samo da bi izgledalo drugacije me izludjuju. Prvo, obzirom na iskustva apdejta na Pie pre nove godine ignorisao sam ga. Onda se pojavio ponovo u januaru navodno sredjen, i tad sam ga ignorisao jer mi se nisu svidela "resenja", da bi me jednog dana tel samo obavestio da je potreban restart da se zavrsi instalacija novog androida - bio sam vise nego iznenadjen jer sam i ranije ignorisao problematicne zakrpe i nikad se nista samoinicijativno nije desilo. Uglavnom, posle 3 nedelje od obavestenja neka app je zakucala, pojela mi bateriju i zbog toga se desio restart. Sto se tice devetke, nemam ama bas ni jednu lepu. Sistem radi lepo i glatko (kao i na Oreu), dizajn podesavanja saren sto mi je ne svidja, a dark mod je koliko vidim opet izostao. Volume na uzasnom mestu, pa jos podrazumevano kontrolise media level?! Da bih promenio jacinu zvona moram u meni... Pa ko pametan menja nesto sto je gore u vrhu displeja od kako je sveta i veka? Zavesica sa precicama sada mora da se otvori do kraja da bi se pojavila traka za kontrolu osvetljenosti displeja. Uzas. Daj da zakomplikujemo. Search bar sada skroz dole, pa su mi sve ikonice za red otisle od dna ka vrhu displeja, bespotrebno. Sat bio na desnoj strani, sad ga eto prebacili na levu, cisto da eto nesto urade. Recent apps naravno promenili pa mi sad kad probam da ih gasim palac sam ide sa desna na levo, jer su ranije bile lepo naslagane i lakse za manipulaciju. To je sto sam do sada primetio. Ne znam sta su radili pod haubom da opravdaju novi sistem, obzirom da mi baterija traje isto ili cak za nijansu slabije nego pre a sistem je fluidan bio i na Oreu tako da je ovo kriminalno. Cisto sprdanje naroda. Izvinite na dugom postu ali to frustracija iz mene govori od ranog jutra

Koristim pixel 3 gcam, na 12Mpx nekada ima nekada nema problem sa autofocusom.

Postoji li verzija, makar i starija, na kojoj na 12Mpx radi autofocus?

@SrdjanMl

Sve što si naveo je delo Gugla, ne Šaomija. Gugl je odlučio da napravi te izmene.

Mi A1 dolazi sa "klot" Androidom, a zašto su napravljene sve te izmene u samom Androidu ne bih mogao reći. Pie je i meni korak unazad u odnosu na Oreo. :-(

Ni estetski ni funkcionalno mi se ne dopada. :-(

Slažem se sa tobom i razumem te u potpunosti. Mi A1 držim na kuvanom Oreu, a na ovom LG G2 kuvani Pie, čisto da eksperimentišem i slučajno ne ubedim sebe da je dobar Pie. :-/

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

@Qiza Naravno da je do Googla, to je jasno, njih i kudim. Samo vise ne vidim poentu apdejta na noviji os kad ispada da je stari bolji, funkcionalniji i na kraju krajeva korisnici su naviknuti na isti. Nesto novo ne znaci nuzno i bolje. To isto mislim i za ove gluposti od 3-4 kamere, notch-eve i 18:9 format sa okruglim coskovima na displeju... Imao sam nekada lumiu 1520 i sa jednom kamerom je jela malu decu... Setup od eventualno dve kamere je puna kapa. Post je off i izvinjavam se, ali me kao i mnoge druge korisnike android one programa pogadja nepravda da umesto boljeg dobijem gore. I nije poenta u vracanju na Oreo, cemu onda kupovina novijeg telefona kojem je garantovan neki buduci os.

Da nemate problema sa Messeger (Facebook) slucajno? Redovno je update, skoro sam ocistio cash i data i opet kasne znacajno poruke... Nema razlike ni kada je drzim spustenu samo na home dugmetu, nivkad izadjem na back, kao da u pozadini ne radi, vec na nekih 30min se probudi i obavesti ako ima nekih poruka. Nekad stigne sa 5-6min zakasnjenja, nekad 35min...

Nikakvih posebnih problema, par min da kasni je ok, to uvek zna da se desava sa takvim app i na svakom tel do sad sam primetio ponekad tako nesto, al bas 30+ min ne znam..

Kod mene radi messenger kako treba, bez kasnjenja. Probaj da deinstaliras, pa opet instaliras aplikaciju

Par minuta kasnjenja je ok, tačnije, trebalo bi da je 4 do 5 minuta. Ne budete odmah offline cim ugasite app, vec ostajete online na FB jos 4 minuta, tako da ne ocekujte da poruke stignu odmah po cim ugasite messenger.
E sad, kasnjenje od 30+ minuta nije dobro, proveri da nemas nesto sto bi remetilo rad aplikacije, imas svakakve aplikacije koje mogu da prave takav problem, uglavnom su to one da sacuvas bateriju, podatke i slicno koje remete rad sinhronizacije pa se desava da zbog toga kasne poruke

Poslednja izmena:
Ja ne verujem u ova istraživanja,jer je najbolje prpdavan i zbog toga ovo pisu.

Nazad
Vrh Dno