Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Onda sledeći put nemoj da uzimaš Android One uređaj.

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока
Pa ovaj sam i uzeo radi Android One-a ...i brzine koju to donosi ..što ne znači da moram ići na slijedeći release ... Jednostavno mi se ne sviđa...npr ne volim search bar na dnu ekrana..i ne želim radi toga stavljati novi louncher

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk

Pa ovaj sam i uzeo radi Android One-a ...i brzine koju to donosi ..što ne znači da moram ići na slijedeći release ... Jednostavno mi se ne sviđa...npr ne volim search bar na dnu ekrana..i ne želim radi toga stavljati novi louncher

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk

Evie launcher se uopste toliko ne razlikuje od originala, cak su minimalne razlike, a mozes skloniti search bar.

Ja sam se navikao na search bar, manje mi smeta od gornje pozicije u svakom slučaju. Jedino ponekad omanem palcem kad listam otvorene apps jer su malo podignute. A search bar i koristim otkad je web viewer bolji postao, ne pretražujem u browseru sem kad sam već u aplikaciji.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Probao sam malo gestures da koristim umesto nav tastera i mogu reći da je skroz cool stvar, ali nema mnogo smisla kad se nav tasteri ne mogu isključiti. :)

Mnogo je lose google uradio gestures. Drugi skinovi su mnogo bolji. Ovo nesto do pola uradjeno ali i dalje moras navigaciske dugmice da tapkas. Ja imam i MiA1 i MiA2 i Pocophone i mogu da kazem da je na Xiaomi-jevo skinu gestures mnoooogo bolje odradjen. Koliko sam cuo na svakom skinu je bolje nego na cistom androidu.Nakon vise promenjenih telefona u zadnjih par godina mislim da je generalno je Stock android precenjen.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Mnogo je lose google uradio gestures. Drugi skinovi su mnogo bolji. Ovo nesto do pola uradjeno ali i dalje moras navigaciske dugmice da tapkas. Ja imam i MiA1 i MiA2 i Pocophone i mogu da kazem da je na Xiaomi-jevo skinu gestures mnoooogo bolje odradjen. Koliko sam cuo na svakom skinu je bolje nego na cistom androidu.Nakon vise promenjenih telefona u zadnjih par godina mislim da je generalno je Stock android precenjen.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Iskreno, posle godinu dana druženja sa AndroidOne nakon nekoliko godina EMUI-a, teško bih se vratio na neki skinovani. :D

Nisam previše koristio gestures jer mi nema smisla pored tastera, ali meni je delovalo skroz ok. Radi ono što treba da radi - back, home, recent i aktivira assistant. :)
Osim toga ni nemaš šta da tapkaš po nav tasterima kad ni ne možeš ako koristiš gestures jer ih sistem više ne registruje, ali i dalje svetle i to me malo nervira. :)

Poslednja izmena:
I jel da se radi update ili ne? Sestri je iskočio danas. Jel ima onih problema sa 4G još uvek?

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Stigla pita sve extra rsdi i 4 g i ovako. Telefon zivnuo fact reset nije radjen i nema za sad problema na dva uredjaja kod mene.

Nefo jel bilanprica da imamo vise od 15 gb na google driveu? Ja doso do 15 i full. Il sam ja to pomesao nesto mada mislim da nisam

Odradio sam update. Sve je ok prošlo. Radi 4g, samo što grdobno izgleda. Bože šta su odradili od orea pa preko pie-a. Užasno izgleda. Nugat je miljama bio lepši od oba

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Ja imam 17GB na Google Drive.
Što se tiče GCama ima temp rešenje za fokus. Rezolucija 9Mpx

Ja imam 19GB, iskoristio sam sve prilike za povećanje kapaciteta.

Takođe nikad nisam radio factory reset, radi kao san.

Nefo jel bilanprica da imamo vise od 15 gb na google driveu? Ja doso do 15 i full. Il sam ja to pomesao nesto mada mislim da nisam

Imaš neograničen prostor za slike ukoliko u photos pod upload size odabereš high quality.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Ja imam 19GB, iskoristio sam sve prilike za povećanje kapaciteta.

Takođe nikad nisam radio factory reset, radi kao san.
Ja sam znači propustio jednu. Šmrc

Kome treba prostor i siguran file share na Mega.nz ima 50GB free. Radi fantastično.

E, je l' se sad od Pite pojavio face unlock u settings pošto ne sećam se ranije da je bio u Smart Lock opcijama da se uključi? [emoji846]

Bilo je uvek al ako na ovo mislis, ako je bas face unlock onda je novo, na O mi je i ovo imam ponudjeno.
c5dfe82ab4cdc4df9e151f0bcb435cc5.jpg

Našao sam malo pre da je bilo isto i na O. Nisam koristio trusted opcije pa verovatno zato nisam našao ranije nego sam sad pre koji dan nešto pretraživao po opcijama i naleteo na to. [emoji16]
Ali svakako FP je i dalje mnogo praktičniji. [emoji846]

Poslednja izmena:
Da li neko moze da preporuci dobar servis za zamenu celog ekrana? Naravno, inbox. Pretpostavljam da nije dozvoljeno otvoreno reklamiranje. Iz provincije sam, okolina krusevca, i ne zelim da posaljem telefon u neki servis da mi uzmu 5-6k?! I da mi vrate telefon sa nekim žnj ekranom. Hvala!
Inace, jedini nedostatak koji ja vidim kod telefona za ove pare je kamera nocu, uz manuelno podesavanje mogu da se izvuku i solidne slike ali na auto mozete da ocekujete impresionisam :) Naravno, govorim o slikanju bez blica. Najradije bih prodao telefon u delove a kupio a2, ali kontam da u tesko naci nekog za to...
Hvala vam ljudi!

Nemoj se zezati, zvanični servis i to je to. Sto puta je rečeno na temi.

Pitanje za pitu ko je prešao, jel se pojavila neka gcam verzija koja nema nikakvih problema na piti? Nisam hteo jos da prelazim ali malo pre vidim da mi je izbacio da restarujem tel i da mi zavrsi update..

Nakon promene rezolucije na 9Mpx (16:9) meni Gcam radi kao i do sad.

To sam video, ali me zanima da li je mozda u medjuvremenu izasla neka radna verzija u kojoj moze i u 12mp da se koristi normalno

Koliko ja znam ni jedna još uvek ne radi kako treba. Ja koristim poslednju od UriKill-a. Na njoj radi sve osim fokusa na camera modu. Ali ja koristim portret mod, tad je normalan fokus. Pa ako ti odgovara rešenje, možeš da probaš.

Drugari imam problem. Telefon upao u vodu, nakon 2 sekunde sam izvadio. Telefon je u tom trenutku radio i samo se pojavila gore neka slusalica. Stavio sam u pirinac jedno 30-45 minuta i nakon toga je radio, s' tim sto uopste nije radio zvuk. Medjutim sad nakon nekih 15-30 minuta se ukocio i iskljucio. Nece uopste da se upali. Pokusao sam preko hard reseta sa dugmetom za zakljucavanje i pojacavanje i najdalje sto dodjem je factory reset yes i posle reboot yes ili kako god i odmah se iskljucio. Sad uopste nece da se upali. Neko resenje?

Izbadi sve kartice (sim i sd) i pusti da se osuši. Može da traje i do nekoliko dana... Možda imaš sreće i da proradi, kao kod moje žene huawei p8 lite. Evo ga i dalje radi bez greške.

Kazu da je dobro da telefon drzis u pirinac i da on pokupi vlagu iz njega ...

Meni se desilo na more,ali ja sam izbacio kartice,i susio ga sa femom,ugasio ga i i nisam ga palio jedno tri sata,kada sam ga upalio opet nije radio,nakon nekih opet dva sata zvuk je sam proradio.Želim ti sreću [emoji3][emoji3][emoji3]

Može pomoć.

Posle ažuriranja na 9ku, kada stigne broj u smsu u 06..... ne može da se pozove direktno kao pre,
kada stigne u +3816..... formatu tada može da se pozove.
Škk, nije valjda da se izbacili to?

Vrh Dno