Šta je novo?

Xiaomi Mi 9 Lite

Počeo je pre nekoliko dana da mi se javlja problem da pri skorlovanju opada fps u pojedinim aplikacijama, facebook, instagram, verovatno još negde, ali tu je najprimetnije. Da li se još nekome dešava?

Nisam razumeo u vezi onog svetla kad se prebacuje kamera, da li je to sad popravljeno ili ne? Kod devojke na telefonu je to nestalo sa poslednjim update-om. Proverio sam, uglavnom prijavljuje da je poslednja verzija sistema, a nema to svetlo prilikom prebacivanja kamere.

2.jpg

Nisam razumeo u vezi onog svetla kad se prebacuje kamera, da li je to sad popravljeno ili ne? Kod devojke na telefonu je to nestalo sa poslednjim update-om. Proverio sam, uglavnom prijavljuje da je poslednja verzija sistema, a nema to svetlo prilikom prebacivanja kamere.

2.jpg
Imas noviju verziju,skini je,sad radi ok sve

Послато са Mi 9 Lite помоћу Тапатока

@dominik76 Može li preko PCa da se skine i uradi update, jer android prijavljuje da nema update-a novijih.

Imam problem sa Viber aplikacijom kada imam poziv nemoguće je javiti se jer nemam grafičku aplikaciju sa slušalicom. Probao sam da instaliram ponovo aplikaciju ali se taj problem ponavlja.

Telefon zvoni a ne mogu da se javim jer nemam slajder sa slušalicom na ekranu?

Isto i kod mene na istom telefonu, od kada je A10 instaliran.

Verovatno je do dozvola aplikaciji za notifikacije na zakljucanom ekranu.

Gesendet von meinem CLT-L29 mit Tapatalk

Pogledao te dozvole ali nista novo nisam otkrio tj. da nije podeseno kako treba. Aplikaciju sam ponovo instalirao i resetovao na fabricka podesavanja, videcu da li ce se nesto promeniti kod poziva ali i notifikacija.

Isto se desava i kod devojke na 9 lite. Obrisao sam viber i instalirao opet, radio neko vreme i opet pocne da se desava. Definitivno je pocelo posle azuriranja na a10.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Da li bi problem sa Viberom bio rešen vraćanjem telefona na fabrička podešavanja? Zamalo da to uradim juče jer mi je taj problem već poprilično počeo ići na živce. Razlog zašto nisam resetovao telefon je taj što bih morao ponovo da prolazim kroz autentifikaciju pojedinih aplikacija što mi je jednako smorno ko i ovo sa viberom pa se onda pitam šta je manje zlo. Dilema koju imam je sve i da uradim vraćanje telefona na fabrička podešavanja pitanje da li bi problem sa viberom bio rešen i možda bih došao u situaciju da sam sve radio za DŽ. Koliko sam mogao primetiti ostale aplikacije rade okej.

Poslednja izmena:
Ja bih prije odustao od Vibera potpuno nego resetovao telefon.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Počeo je pre nekoliko dana da mi se javlja problem da pri skorlovanju opada fps u pojedinim aplikacijama, facebook, instagram, verovatno još negde, ali tu je najprimetnije. Da li se još nekome dešava?

Rešio sam problem, u pitanju je launcher, nešto su zeznuli prilikom update-a. Kome se isto ili slično dešava neka se prebaci na POCO launcher, a na fabričkom da uradi force stop.

Pozdrav društvo!
Ukratko da objasnim moju muku. Juče mi stigne telefon, nov, u celofanu. Raspakovao ga i odneo da odmah stavim staklo. Dođem kući i krenem u podešvanja. Telefon se posle par minuta restartovao što mi je bilo čudno. Kasnije mi se ugasio i muka ga je živa upaliti, onda radi kratko i ponovo gašenje.
Kada se ugasi i spojim na komp čuje se priključak, pa ako se ne varam telefon ulazi u EDL mod.
Je l ima neko ideju šta bi moglo biti?
Pod garancijom je, ali ga moram slati u BG.

Pozdrav društvo!
Ukratko da objasnim moju muku. Juče mi stigne telefon, nov, u celofanu. Raspakovao ga i odneo da odmah stavim staklo. Dođem kući i krenem u podešvanja. Telefon se posle par minuta restartovao što mi je bilo čudno. Kasnije mi se ugasio i muka ga je živa upaliti, onda radi kratko i ponovo gašenje.
Kada se ugasi i spojim na komp čuje se priključak, pa ako se ne varam telefon ulazi u EDL mod.
Je l ima neko ideju šta bi moglo biti?
Pod garancijom je, ali ga moram slati u BG.
Meni je se znalo desiti par puta da se telefon sam ugasi. Prvo sam mislio da je možda bio u džepu pa pritisak bio na on/off tasteru, ali par puta mi se znalo desiti i sam da se ugasi. Doduše nisam imao problema sa paljenjem i radio je normalno neki period nakon toga. Otkad sam prešao na MIUI 11 nije mi se više dešavalo, ima dva meseca i više sigurno, a kupio sam ga početkom januara. Možda pomogne update ako nisi odradio.

I ja se tome nadam, ali uspe samo da skine update i ugasi se posle toga, a ne mogu drugačije da mu ubacim miui 11, jer je u garanciji.

Moj savet je da vratiš telefon. Svašta može biti u pitanju. Uštedices i vreme a i živce

Nekako je uspeo da se ažurira na 11, ali ista priča. Mislim da je ozbiljniji kvar u pitanju.
Šaljem ga u ponedeljak, samo što me žulja da ga gledam do tada, a toliko sam ga čekao :)

Nekako je uspeo da se ažurira na 11, ali ista priča. Mislim da je ozbiljniji kvar u pitanju.
Šaljem ga u ponedeljak, samo što me žulja da ga gledam do tada, a toliko sam ga čekao :)

Где си га купио ако није тајна? У радњи, код оператера или преко КП огласа?
Планирам и ја да га узмем, па још разматрам опције тј. где да га узмем.

Kp kod Vl......[emoji16]

Meni sutra treba da stigne ovaj tel.

Mogao sam da biram izmedju nabudzenijih note 8 pro il note 9 pro ali kad sam ih drzao uzivo shvatio sam da su prebudzasti za nosenje u dzepu npr. A i za ruku nisu bas friendly. Ovo ce mi biti drugi Xiaomi pored Mi A1 kojeg nastavljam da koristim sa karticom koja je u njemu.

A lenovo vibe K5 mi ide u zasluzenu penziju .

Igre ne igram specijalno tek pokoju, mnogo mi je bitnija multimedija/audio/camera/ streaming/net/baterija i optimizovanost sistema.

Tako da mislim da sam napravio dobar izbor, i pocofone f1 sam mogao cak nabavim za ispod 30000 al mi je ,mnogo ruzan notch na njemu isti ko uzivo kad sam video iphone xr ogavno.

Amoled je ključna stvar i glavna razlika, plus jedna od najboljih selfie kamera.

Na ekran sam stavio zaštitno tempered staklo - teracell. Nisam oduševljen kako izgleda bolje da sam našao negde nano staklo koje je tanje nego ovo ali šta je tu je neka za sada stoji tu di jeste. Probao sam sa hydrogel filmom ali nisam uspeo da namestim tako da se ne vidi mesto gde sam morao da savijem foliju ... tako sam odustao za neko vreme sa tim filmom dok ne nađem neki kvalitetniji koji se lako namešta. Da li imate neki predlog gde naći nano staklo?

Poslednja izmena:
Za hydrogel - da ti ne bi ostala linija skini komplet foliju sa zadnje strane pa zalepi. Ja imam takođe tu liniju, a sledeći put kad budem lepio sve ću da poskidam od tih dodatnih delova.
Mada meni je vremenom skoro pa i nestala ta linija, vidi se samo na direktnoj svetlosti pod nekim uglom. Svakako mi je bolja od stakla.

Hidrogel i služi da nestaju ogrebotine, i meni se linija vidi samo na svjetlu pod uglom kad baš tražim.

Nisam znao da vremenom ta linija nestaje, problem je što se teško skida ta podloga iskreno nisam još probao da odlepim sve pa onda da zalepim na ekran.

Poslednja izmena:
Sad gotovo, nema skidanja. Nego ako budeš nekad stavljao novi hydrogel skini sve folije sa onog lepljivog dela pa lepi i onda neće biti linije.

Malo sam se namučio ali na kraju stavio MIUI 12. Zanimljiv je, videćemo kako će raditi.

Послато са MI CC 9 помоћу Тапатока

Stigao mi je Juce Mi 9 Lite.

Aurora Blue 128gb Varijanta. Nekoliko slika

Na sajtu je pisalo da je 64gb model a ispostavilo se da je 128gb za istu cenu. Pazario sam preko jedne online radnje sto se vodi na sombor a ima S i E u imenu..

Vrlo profesionalni su ispali posle sat vremena su me zvali i potvrdili da salju paket sledeci dan, informisali me o garanciji /racunu servisu i samom modelu potvrdili da je to to . I tako je i bilo stigao mi je full paket vakum/folije/ pecati na 2 strane ali pazite sad vecina ovih radnjica funkcionise po principu garantnog lista pisanog rukom i pecat radnje.

Medjutim ova radnja ima i pecat uvoznika, malu nalepnicu uvoznika, fiskalni racun, datum uvoza.

Globalnu verziju fona a cena je opet osetno prihvatljivija nego sam uvoznik tj Comtrade.
Izaslo me je 29600 din.

Telefon je jako lep vizuelno uz Mi Mix 2, i moj A1 mi je jedan od najlepsih Xiaomi. Lepo lezi u ruci, jes da je 6.4 inca, ali je toliko tanak ivicama i visinom je tu negde sa mojim A1 iako je veca dijagonala naravno.

Utisci u radu.

Telefon je bas fluidan,iako nije Stock ko A1, prosto sve je toliko upeglano optimizovano, i bez truda se pokrece da je stvarno tesko izvaliti da se radi i dalje o midrangeru pogotovo ako se uzme u obzir da sam pre nedelju i nesto dana drzao Mi 9 klasicni u rukama a zna se sta on ima za Soc. ....

Kad se postavi Poco Launcher al i bez njega je sve cool al malo nezgrapno.
Svidja mi se Mi UI brzo sam se privikao jer je super implementiran na ovaj fon, npr Note 8T kad sam drzao u radnji mislim na Mi UI 10 ono je izgledalo jadno zesce u poredjenju, od navigacije preko prelaza iz aplikacije u aplikaciju i td, sam osecaj je drugaciji.

Malo mi se ne svidja kako su postavljeni multiple windows kod multitaskinga zna neki put da prevari pa da gasim drugi tab nego sto sam hteo, al stvar navike.

Baterija je odlicna i preko tog.

Bila mi je 43% kad sam ukljucio otisao na posao . Kad sam dosao kuci ukljucio i drndao, nekoliko puta azurirao sistem, postavljao aplikacije, slusao muziku, pustao klipove i pala je na 20% tek ujutru i to sa 2 sata i 58 minuta Screen On Time u medjuvremenu.

Bas fino doduse sa 3g i samo Wifi bez ukljucenih podataka ili Gps.

Zvuk na slusalicama me je odusevio, posto imam A1 kao usporedbu koji je fantastican po tome i tezak za dostici. Kvalitet mikro detalja/ separacija/ visoki tonovi/bass impact, manjak obojenosti zvucnog spektra niska distorzija, /soundstage sve je na jako visokom nivou. Ali treba moj savet drzati mi enhancer na off, kao i bilo koji EQ od samog sistema, zato sto tek tad dolazi Dac u njemu do izrazaja velika razlika u preciznosti zvuka cak i kad se na tom kvazi EQ stavi sve na flat.

Na Sony Ex110ApB bubicama je zvuk da ogluvis a prezentacija je vrlo zivahna i sveukupno izvlaci da zvuce onako kako treba da zvuce znam jer sam na dosta izvora poredio.

A solidno fino, vise nego dovoljno glasno, i prirodno/precizno i praktico bez ikakvih sakacenja u odzivu se cuju cak i zahtevne full size sluske Fostex TR 80 koje imam.

Zvucnik poprilicno solidan u smislu glasnoce, distorzije prakticno nema ako se bas ne max u nekim slucajevima kad pesma ima clipping na granici.

Ali A1 je bolji po tome jer daje siri zvuk i ima bolju separaciju i bass to govorim za multimediju kad pustate preko plejera ili YT .

Ali kad je u pitanju zvucnik u toku Zvona, e tu se ne brinite ljudi, nisu tacne uopste tvrdnje da se slabo cuje dok zvoni, da ga ometa kad je guzva na ulici. Lol mogu samo da kazem da se cuje bas prodorno i kvalitetno zasiceno i kao da se prebacuje u surround mod dok zvoni, iz jedne sobe moje dok sam u dnevnoj cujem ga kao da sam pored njega maltene.

Zvuk sagovornika je ko i na A1 mega mega cool bukvalno kao da je osoba pored vas, jako prirodno, **full sounding** i sto je najbitnije nema Eha i Cancelation radi kako treba .

Kameru slabo koristio za sada ali jako prirodne boje i dosta detalja u low light ima i lampa je jaka iako nije dualni led ko na A1.

Ekran je za moj pojam najvise accurate Amoled sto sam video, ironija posto Samsung koji i pravi panele, na njihovim modelima u kategoriji izbacuje manje accurate a vise kao da ste slikali temperama ekrane u smislu prikaza.

Boje su zasicene al ne napadne, kontrast je na drugom nivou sasvim u odnosu na sve sto sam koristio dosad, uglovi gledanja isto. Dok je A1 konkurentan sa ekranom po ostalom

Drzim ga na Pie/android 9 jos jer sve radi predobro, update cu sad postaviti. U pitanju Miui Global 11.3.4.0

Poslednja izmena:

Naravno da nije tajna, preko KP, ali je u pitanju radnja iz BG-a.
Ispali su maksimalno korektni, u petak su mi javili da je u pitanju matična ploča, da ne može da se popravi i da biram da li da mi vrate novce ili da mi pošalju drugi novi uređaj.
Izabrao sam da mi pošalju novi uređaj, pa čekam da se to desi u toku sledeće nedelje kako smo se dogovorili.

Vrh Dno