Šta je novo?

Xiaomi Mi 9 Lite

Samo da pitam da li neko ima ili je imao problema sa Gmail obaveštenjima i, ako jeste, da li ih je nekako rešio?
Mislim da sam iscrpeo sve mogućnosti, ali i dalje me ne obaveštava kada dobijem mail, a veoma mi je bitno da brzo reagujem kada mi stigne.
Prevrnuo sam net, uključio sam sve moguće, stavio da baterija ne ograničava rad, ... jedino što ne mogu da uključim je Auto start, jer prepoznaje kao sistemsku aplikaciju. I tu sam se dovijao, pa sam je nekako deinstalirao i ponovo instalirao iz Play stora, ali ponovo je prepoznaje kao sistemsku.
Ne znam šta mi je činiti više.

To je do gmaila. Ako je problem koristi neki drugi. Ja pored gmaila koristim Edison mail, sve odmah stiže.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Poslednja izmena:
Hvala na savetu i informaciji :)
Instalirao upravo Edison mail, pa ćemo videti.

Ja na Mi9Lite nemam problema s Gmailom, bar mi se čini da mi sve notifikacije stižu odmah.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Почели су да дижу цене за овај тел.
У радњама колико сам успео да видим је 253 евра (у две само!)...
На КП огласима је ~260 евра, али мислим да је за 128/6 верзију.

Телефон је стигао и све ради лепо! :)

Opet ja sa pitanjima :)
Je l može neko da proveri koliko mu troši Cell standby, odnosno Stanje mirovanja (žuta ikonica sa belim linijama)?
Mislim da je sve bilo ok kada sam kupio tel., ali posle apdejta na MIUI 11.3.4.0 vidim da mi Cell standby troši mnogo baterije. Npr., danas sa potrošenih 64% baterije imao je oko 34% potrošenih na SOT (oko 4,5 sata) i po oko 11 na Stanje mirovanja i Uređaj u stanju mirovanja, što mu dođe na oko 22%. Kada napunim telefon i ostavim preko noći skine mi sa 100% na 93% i kada proverim šta je potrošilo piše da je 36% potrošio Cell standby. Kasnije se u toku dana procenat smanji, jer se poveća procenat potrošnje SOT-a. Uređaj u stanju mirovanja i mogu da razumem, ali da Stanje mirovanja toliko troši ne.
Inače je ovo poznat problem na Xiaomi telefonima, ali pored mnogo predloga na raznim forumima niko nije ponudio definitivno rešenje. Uglavnom se rešavanje odnosi na podešavanja oko mobilne mreže.
Moram i da napomenem da sam isključio sve što je moglo da se isključi da radi u pozadini.
Čisto me zanima da li jedino mene na ovom telefonu to zeza.

@dakiva Meni je danas skinulo 2.68% za 17h na bateriji(cell standby) i isto toliko za napajanje uređaja u stanju mirovanja (siva ikonica). Proveri da li je signal dobar tu gde se nalaziš. Generalo telefoni više troše kada je signal loš tako da i to treba uzeti u obzir.

Poslednja izmena:
Evo kako je kod mene
38ae5637d2ee99847dd86f842e7baa69.jpg
9f18ccfa08052b8167f02d08c2fe0f19.jpg

Послато са Mi 9 Lite помоћу Тапатока

Auuuu za srce ću se uhvatiti kad vidim kako je kod vas :)
Signal je odličan, tako da to nije problem. Lomim se da li da idem na MIUI 11.0.1.0 i nadam se da će biti bolje, ali koliko sam čitao da je MIUI 11.3.4.0 bolji i satbilniji pa mi se ne prelazi.

U svakom slučaju hvala vam ljudi!!!

Ja sam se isto azurirao na 11.1.0 tj 10-ku. Fon radi jos fluidnije, a baterija se pametnije trosi, drain je manji. Jedino sto sada se prikazuje i Stand By potrosnja ko i vama ostalima, ranije to nije bio slucaj.

Ali ono sto je najbitnije je da je ram menadzment dodatno poboljsan, bolje se prebacuje iz kes u free ram, i google usluge/servis oduzimaju bas bas malo procenta baterije tipa ispod 1% na 15 sati rada.

k0K9Yv8KoJgnEpDBiITHnejz-m7boSYKQ5-YKosA-AnZVTm7Lcu8wPrzbXDjth6rK6BYElf6Sbt9SWFdUdOGbEc-3cbNu-guVw8t5hc_nz0lbjzjODwwNZ0XdogV2sqyJ0KtTWPu6JO9GcBItwoV23sN8amIt41zFhRIq-2werxz8QbCDJaUVVY0lfGa4yoptwqqT3CyAqBOobkP4Hz4eOlo9od3BXa4FUcnrAqs_rlKlWRWbAElV1it_y06PU9pDb41Vb_fENE4kNRw3zAIQrAYsKEEQ3-SgdDYv3Kg8h_k3aUXxkSRE0Qygia6mon8PZ5IMvXkIJlOqke53TWnTMvFeO91luueTfBlWE56aLrf0e0yZQyKTLeCDdDfXBm59IjlNdFwGqPIruOQGPmA_INrJiU3pfw7geVekeK2ThyEyxQK4Dr_NgoiJZZoalZdk9rc9yAVRPMi5clRN2NgmN97mAM-x5pATcuuDNMtvvS_VkH6hWBvD4ErstGWfCvdolUKPH6q0yZAiUIBzyor8G-fPtsmXNMmBPDTxtc5D3ytIwn3yRX45ZQCWJDHSUAc-TJIVG-wKG5-HExLYDSjRcvf_cK8uC67hdQKEkaQdKCPZ2xGy3setxrHHeoxefZeleenZCaJlCrV8lg5wrHvVjD_loqjYEuZnXPS_-tor7bpwGyRs8x5n39gGj-JPA=w330-h715-no

Mislio sam da nabacim custom rom, ali bogami mozda cu za sada to stopirati, samo cu dodatno debloat neke od nepotrebnih stvari preko Adb-a. I eventualno bootloader unlock.

LLCj_Pn7Fwzk5tD2z4dQ9JCaGX2LQD9Yc8zVqUmL8zEVr_r7nwThJm_nbg39MObfwK31VkPRdZ4vGErOGlCRHpCGufkEIYBwAClIHku60zp2vsbWzNH4CF0iGtkCPArcQsY3gyfndCoTFZ1r85zygk24EpCt_Off0gxr97NAtLlOy-gpjqxrNRCVVdYeIRW6rkkkBlqISchYylk3bkIQoqhXDRu2nf7G5jDxOlQuW3bBaEMPhaZGVdgJZRuON_iH_xdCNMQcwCWNXilqDrRHKqvWn7GfUzaKWDEGJj-Iw1aC1eDE2cBDngF9r8GM8XrkrFuJOWp5w0b7QIj0R4dZyHTnzaKIVao1GEDeYGc5a_5TQHvaRxJZlXb0HBy74kn4fq_svCzwcMnzeOEFXxDCygNpPlUiuxWMfwPl039cViGxJkNps4gUgfLcTpq8lFPnCefMge2A030jvEV3i9lLyuTYzmInlClKvwWLQztx56Q_BptqDw7s0qeKmvI3W1NYUWSETMwylG8J_qVl7h_3ox8x2w1Cxi1DardY84uMOZ1n4EbWpdVcbBWHWNCJGBCb60nGdh1-0dKSaVUH4Ow_sUZmwOTlmqPi3MOHx8trZq0YDFDyJQDRuLztCzYP3hBk2a740vLEi-djmZcoJZKvgVbmKuoj-wblScid1dUlzOBKX0fcRW5TfQp3G0gUMg=w330-h715-no

@sale941
Sve što si napisao je tačno. Meni je ažuriranje na 10-ku rešilo problem sa Cell standby potrošnjom baterije.

Да ли се и вама мало греје (више је млако/топло, није врео и слично) телефон на пуњачу? Горе при врху? Приметио сам и кад дуже гледам приче на Инстаграму да се мало загреје.
Нисам ништа апдејтовао, све је још на фабричком.

Измена: Испразнио се скроз, па читам да је могућ и то разлог.

Poslednja izmena:
Да ли се и вама мало греје (више је млако/топло, није врео и слично) телефон на пуњачу? Горе при врху? Приметио сам и кад дуже гледам приче на Инстаграму да се мало загреје.
Нисам ништа апдејтовао, све је још на фабричком.

Измена: Испразнио се скроз, па читам да је могућ и то разлог.

Извињавам се за спам, али истриповао сам се изгледа. :Д Дрндао сам Инстаграм сада, ФБ, Твитер и нормално је све. Не знам, нисам паметан. :Д

Да ли се још некоме јавља баг да се, након коришћења silent режима, јачина звука звона/обавештења сама промени у односу на стање пре него што сте телефон ставили на silent?

Да ли се још некоме јавља баг да се, након коришћења silent режима, јачина звука звона/обавештења сама промени у односу на стање пре него што сте телефон ставили на silent?

Пробао сам и ради ми све океј.
Да куцнем у дрво све ради како треба, баш је звер.

Da li još neko ima problem da nakon izlaska iz pojedinih aplikacija ceo početni ekran nestane, pa moram da zaključam fon i onda otključam da bi se sve aplikacije i vidzeti povratili. Do sada nisam obraćao pažnju puno na to ali evo danas bio sam baš u gužvi i jako me iritiralo...

Dešavalo se meni ponekad na Mi 9T, vratio bih sadržaj početnog ekrana tako što bih samo podigao app drawer.

Ne, sve radi brzo i fluidno.

Kako da iz poruke pogledam link ili broj telefona. Kada dobijem sms sa linkom ili brojem telefona ne mogu da otvorim link niti taj broj telefona da pozovem. Pretpostavljam da je negde u podešavanjima ta opcija ali ne mogu da je pronađem.

Ne možeš da otvoriš zato što su Gugl aplikacije za poruke i pozive neviđen krš.
Ukratko to ne može da se podesi.
Rešenje ti je da flešuješ xeu rom, on ima MI phone i messages. Tu sve normalno radi.

Au pa to je baš problem... Neverovatno da nisu to sredili, kakav propust

O čemu to pričate? Ja sam na fabričkom ROMu, koristim Google Messages, i u SMSu imam i link sa preview-om stranice, i mogu da tapnem na broj telefona da pozovem ili usnimim poslat broj.

Čudno ali u jednoj poruci može da pozove broj iz poruke a u sledećoj istog pošaljioca ne može. Ja sada imam 12 XEU pa sam rešio tu...

Jeste, negde može negde ne može. Npr kad stigne poruka da je neki broj ponovo dostupan, ili imali ste propušten poziv uglavnom broj nije označen. Meni je to veliki propust (pogotovo za osnovne aplikacije) ako izuzmemo da je sam izgled aplikacija ružan i ograničen level skoro ios.

Kapiram da 99% korisnika ni ne razmišlja o SMS aplikaciji jer je koristi jednom u tri dana.

Ali jeste važna kada treba nekog ko te zvao da pozoveš ponovo. Glupo je ispisivati broj telefona na papiriću kako bi mogao da pozoveš broj. Lakše mi je pozvati direkt iz poruke. Dešava mi se često da imam propušten poziv i onda mi ta opcija znači. A i kod linkova negde preview radi negde ne. Što su to dirali sam bog zna. Uvek od kada koristim mobilni si mogao lagano da okreneš propušten broj iz poruke koja ti stigne. Napucan telefon svim i svačim a ovako jednostavnu operaciju nije moguće izvršiti to je po meni - ko kuća. Da li još neki modeli imaju taj po meni veliki problem ili samo oni telefoni koji koriste Google app za sms. I da li bi mi možda pomoglo da messinger nekako podesim da prima i šalje SMS.

Poslednja izmena:
Samo telefoni sa Gugl aplikacijama imaju te probleme.
Probaj to sa Messengerom, mada ja bih radije flešovao xeu.

Nazad
Vrh Dno