Šta je novo?

Xiaomi Mi 8 (Gcam prvi post)

Sve to možeš u novi da namestiš. 99 dinara je sad na popustu. Ako je već nisi kupio.

Kako da podesim ono kad postavim sliku da se ona pomera kako vrtim početne ekrane? Ako me razumete. :d
Kako može da se namesti dock red ikonica kao na ajfonu?

Ja ne razumem na sta mislis kod slike na pocetnom ekranu? da uvek imas glavnu , tj centriranu sliku? ili ono da je centar slike na glavnom ekranu, a na sporednim su krajevi? ono scroll wallpapers?
Za dock, jednostavno rucno prebacis ikonice i namestis da tako stoje?

Imam kupljenu Novu vec jedno 6-7god, i probam je, i odma prebacim na stock, ne vidim svrhu koriscenja sada u ovo vreme.

Poslednja izmena:
Da je centar na glavnom ekranu. A za dock da ima kao belu transparentnu pozadinu. Nova mi ne treba, super mi je stock.

Pa, ne znam sada ali mislim da ima negde u podešavanjima za taj scroll. Nisam siguran.
Za dock imaš one ios teme, pa posle u customizaciji za temu odabereš da promeniš samo ikone ako ti se ne sviđaju te kao za iphone

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Ovo za sliku je radilo na Global Beti, a na xeu ne. U podešavanjima nisam našao mogućnost aktivacije toga.
A za dock sam isto uspeo da namestim na beti ali se ne sećam teme.

@filip11314, podešavanje/pozadine izabereš sliku i samo je dodirneš negde na sredinu, nije bitno. Otvoriće ti se ovako:
Uključiš i to je to.
Kupio sam i ja Novu ali je ne koristim, nema potrebe.
1635829f448eaa391863576ef936d8e3.jpg

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Ovo za sliku je radilo na Global Beti, a na xeu ne. U podešavanjima nisam našao mogućnost aktivacije toga.
Ovo ti je najbrže što sam rekao, e sad traži satima drugo :D

Pa bar na XEU ti je lako, jer ima brdo tema. Onda imas dosta tema i na xiaomi forumu. samo ih skines, ubacis u telefon, odes u teme app, i importujes ih. i to je sve.

Hvala Maxi, namestio sam, radi. Prvo mora stock slika pa onda iz backdrops-a.

Sabija ovaj poslednji xeu. Ne znam sta su mu uradili, ali baš sabija kako radi.

Jel ti dodje nešto Rajesh Kuompali ili Adtyaz Baregshi?

Stigao mi je danas plavi 6/64 pa ću mu dati par dana da se priviknem na noč ili ne, u svakom slučaju mix 2 je još tu [emoji16] jel je prebacivanje sa stable na dev Ron standardno? Mislim zbog onog Anti Roll back s.... Odmah ću da apliciram za unlock , koliko vidim zadovoljni ste sa xeu

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Stigao mi je danas plavi 6/64 pa ću mu dati par dana da se priviknem na noč ili ne, u svakom slučaju mix 2 je još tu [emoji16] jel je prebacivanje sa stable na dev Ron standardno? Mislim zbog onog Anti Roll back s.... Odmah ću da apliciram za unlock , koliko vidim zadovoljni ste sa xeu

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
http://en.miui.com/thread-5054591-1-1.html

Hvala, zabo sam zadnji dostupni 8.12.20. Sve normalno odrađeno, čekam da otključam bootloader pa da probam xeu, vidim da su bolje rešili notifikacije...

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ma isto je to sve. Bio sam i na xeu pa se vratio na developer betu, meni je ova beta nekako kompletnija i više mi leži pogotovo me nervira pošto mi je telefon na Srpskom ti polovični prevodi. Na prvoj strani podešavanja prva stavka " Urećaj" umesto Uređaj itd... Pola engleski pola Srpski.

Ovo "Naziv urećaja" ima i na global beti i na xeu. A na xeu ima mešano sa engleskim. Na global beti barem nije ništa mešano i polovično.

Pa ima tamo da doprineses prevodu i oni u sledećem update-u to odrade. Pričam za xeu.

Meni pripadne muka kad vidim telefon na srpskom (najviše zbog prevoda koji većinom nema veze sa vezom), a pogotovo što tehnika i srpski ne idu zajedno.

Pitanje za clanove koji imaju mofi, kako se pokazala vremenom ona tekstura iza na duzi rok ? Vidim da ima na kp jedan sto prodaje pa razmisljam da je pazarim

kupujem uskoro ovaj model, je l' imate preporuku za prodavca sa nekom realnom garancijom, moze i na pm ako ne ide ovde, hvala

Ljudi, danas konačno otključavam BL i rutujem.

Telefon mi je stigao sa MIUI 9.6.7.0 Global i nisam ga menjao do sada. Koji TWRP da stavim?
Je l' može ovaj najnoviji ili moram neki raniji s obzirom da sam još uvek na Androidu 8?
Planiram odmah posle toga da flešujem poslednji xiaomi.eu rom 8.12.27.

Na XDA piše sledeće:
Android 9 TWRP version 908+
Android 8.1 TWRP version 609 -806

Poslednja izmena:
Zašto ga prvo ne ažuriraš na ono što ti OTA daje, pa onda fleshuj šta hoćeš?

Čitam nova opcija u Deleloper podešavanjima da može ručno da se postavi DPI ekrana... E sad čemu, koliko, zbog čega, zna li neko bolje?

Izašla je nova Gcam malopre.

Zašto ga prvo ne ažuriraš na ono što ti OTA daje, pa onda fleshuj šta hoćeš?

Ne smem sad da menjam verziju androida dok ga ne otključam. Imam još par sati do otključavanja.
Čitao sam i ovde i na XDA da mora da se ostane na onoj verziji na kojoj je podnet "zahtev" za otključavanje, inače se napravi problem.
A posle sa otključanim BL ne mogu da odradim OTA bez TWRP-a.

Poslednja izmena:
@whatgives, da to si u pravu za BL. Ali ovo za OTA veze nema. Sačekaj da otključaš BL, ažurijaj OTA redovno i onda fleshuj šta hoćeš koristi poslednji TWRP.

Koja podesavanja koristite za Night sight ?
Skoro je Djilke kacio ali ne mogu da nadjem.

Nazad
Vrh Dno