Šta je novo?

Xiaomi MI 11/MI 11 Pro/Mi 11 Ultra

Zanimljivo da u De od Maja meseca nigde više u ponudi nema Xiaomi 11 Ultra... Bila ta jedna tura, i to je to...

Jako je nepovoljna ponuda mobilnih preko operatera, kao da u sebe nisu sigurni dali ce opstati jos tih dve godine ili godinu dana koliko je narodu potrebno da otplate mob. Ljudi su nekada sklapali ugovor u gotovo najmanjoj tarifi, kupovali mob i odmah ga prodavali na oglasima jer su period otpalate i rata bili jako povoljni. Pre 10 godina u mom paketu Bel 400 na poklon ili ti za dinar dobijam Samsung Z400 ili Nokia 6233 koji su se na oglasima tada prodavali 240eu. Sta bi danas u slicnom paketu mogao da dobijem za 1 din, mozda masku. Zato skupljih modela sve manje ima preko operatera, nepovoljni su sacuvaj boze. Evo sad u MTS-u je Xiaomi Mi 11 u mom paketu Omorika 2, 94.200 na 24 mesecne rate. Sta je tu povoljno osim sto je na 24 rate a isti mob u najskupljoj prodavnici Mi Srbija kosta 94.990. Pa bar da nesto skinu cenu MTS-u sto bi ga ja otplacivao na 6 rata, jok cena ista kao i na 24 rata. Meni te rate nista ne znace, sumar sumaru olaksan sam za 94 soma. Obaska sto bi verovatno izgubio pravo na jos 11 meseci promo perioda za paket box 4 crveni.

Jako je nepovoljna ponuda mobilnih preko operatera, kao da u sebe nisu sigurni dali ce opstati jos tih dve godine ili godinu dana koliko je narodu potrebno da otplate mob. Ljudi su nekada sklapali ugovor u gotovo najmanjoj tarifi, kupovali mob i odmah ga prodavali na oglasima jer su period otpalate i rata bili jako povoljni. Pre 10 godina u mom paketu Bel 400 na poklon ili ti za dinar dobijam Samsung Z400 ili Nokia 6233 koji su se na oglasima tada prodavali 240eu. Sta bi danas u slicnom paketu mogao da dobijem za 1 din, mozda masku. Zato skupljih modela sve manje ima preko operatera, nepovoljni su sacuvaj boze. Evo sad u MTS-u je Xiaomi Mi 11 u mom paketu Omorika 2, 94.200 na 24 mesecne rate. Sta je tu povoljno osim sto je na 24 rate a isti mob u najskupljoj prodavnici Mi Srbija kosta 94.990. Pa bar da nesto skinu cenu MTS-u sto bi ga ja otplacivao na 6 rata, jok cena ista kao i na 24 rata. Meni te rate nista ne znace, sumar sumaru olaksan sam za 94 soma. Obaska sto bi verovatno izgubio pravo na jos 11 meseci promo perioda za paket box 4 crveni.
Što je najgore, sve je ovo apsolutno tačno, a verujem da se telefoni nikad više ne uzimaju od operatera..

Iskreno sto je reko Matorac, vise uopste ne razmisljam da uzmem neki telefon preko operatera nego ako nemam pare pre cu ih pozajmiti pa tom nekome vratiti u dve tri rate nego da se zarobim sa operaterom na dve godine. Vise mi se isplati sada da uzmem sa KP nego od njih, postali su jako alavi a da ne govorim koliko su tek bezobrazni.

Prepravis poruku, zbrzas ih, kupis trotinet i uz njega dobijes Ultru 😉

Koristim full screen gestures.

Na Poco F1 mi je kad povučem sa strane išao back, a kad povučem i malo zadržim išao u prethodnu aplikaciju (kao alt+tab na kompu). Na Mi 11 ultra nema tog prelaska u drugu aplikaciju. Zna neko kako da se ta funkcionalnost uključi?

Mislim da je to zamenjeno sa prevlacenjem u donjem delu ekrana sa jedne na drugu stranu

Prilozi

• Screenshot_2021-08-24-16-08-05-807_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2021-08-24-16-08-05-807_com.android.settings.jpg
    55.4 KB · Pregleda: 55
Nešto nema Mi 11 po prodavnicama sa dve godine garancije, izuzimam ove derikože kao što su Gigatron, Win Win i slični. Ko zna kad ću dočekam Mi 11 Pro iz beloga sveta pa ko velim da kupim Mi 11.

haha, neda ti djavo mira, moras da menjas tog Poco F2 Pro.
Istina, zadovoljan sam njime a stalno nešto vrtim na netu kao uzeo bi nešto novije i bolje. Da ima bolju kameru sa OIS a sa ovom ne znam dal sam 30 slika napravio i dal sam nekad bio nezadovoljan. Da imam ekran sa osveženjem od 120hz a na YT i ne vidim bog zna kakvu razliku u odnosu na 60hz, bar meni bitne razlike koji već 5 godina samo igram Smash hit i Solitaire. Zvučnik je na Poco F2 Pro katastrofa loš, tu su mi ljudi odmah rekli kupi bt zvučnik za džep i imaćeš zvuk bolji nego na Mi 10 Ultra. Ostala navika od Samsunga da svake godine kupujem noviji jer prethodni ništa nije valjao. Matoro pa zaludno 😔

Istina, zadovoljan sam njime a stalno nešto vrtim na netu kao uzeo bi nešto novije i bolje. Da ima bolju kameru sa OIS a sa ovom ne znam dal sam 30 slika napravio i dal sam nekad bio nezadovoljan. Da imam ekran sa osveženjem od 120hz a na YT i ne vidim bog zna kakvu razliku u odnosu na 60hz, bar meni bitne razlike koji već 5 godina samo igram Smash hit i Solitaire. Zvučnik je na Poco F2 Pro katastrofa loš, tu su mi ljudi odmah rekli kupi bt zvučnik za džep i imaćeš zvuk bolji nego na Mi 10 Ultra. Ostala navika od Samsunga da svake godine kupujem noviji jer prethodni ništa nije valjao. Matoro pa zaludno 😔
Ma ako mozes sto da ne. Sve dogod to tebi pricinjava zadovoljstvo i mozes radi.

Nešto nema Mi 11 po prodavnicama sa dve godine garancije, izuzimam ove derikože kao što su Gigatron, Win Win i slični. Ko zna kad ću dočekam Mi 11 Pro iz beloga sveta pa ko velim da kupim Mi 11.
Kupi Mi 10 i uštedi sebi pare. 😁 Nije ništa lošiji od Mi 11.

Mada, gledam sada mala je to razlikica u ceni izmedju Mi 10 i Mi 11, plafon 200 jura.

Mnogo je to razlike za skoro isti telefon.

Kad protresem malo uredjaj, Mi 11, u gornjem predjelu tipa oko kamere, nesto lupka. Unutra. Kao da se nekidio odpojio pa lupka. Nema nikakve razlike po pitanju koristenja ali malo iritira. I da nosim na reklamaciju, kontam da bi mi rekli da mi je pao pa se ostetilo.

To je normalno i očekivano, lupka ti stabilizacija. I moj lupka. :) Baš me interesuje šta bi ti rekli u servisu :)

Ma onda necu ni nositi bar do prije isteka garancije. Dobro je nek nije samo kod mene 😂

Kako se baterija pokazala na Mi 11 sa ozloglšenim SD 888? :)

Zanimljivo, uopšte ne znam kakva je baterija :) Kad padne na 20tak posto uključim ga na desetak minuta na punjač, na poslu ga nekad stavim na spori bežični punjač i ne pamtim kad sam imao situaciju da bi mogao ostati bez baterije. Generalno brzo punjenje je rešilo sve probleme za mene.

Da napomenem samo da ga retko punim bas do 100 % i obicno cim padne na oko 25 ga sravljam na punjac.

12ica vanila bi mogao da ima glavnu kameru kao 11 ultra

Zaboravih da dodam, spustih ekran neko vreme na 60hz da vidim kako ce se odraziti na bateriju i stavih na FHD+ . Moram da naponem, dal zato sto je tel inace prebrz, ovo je ubedljivo najbrzih 60 hz koje sam video negde, dosta je i dalje to brzo i fluidno sve. Sto se tice ekrana, vrlo malo se primeti da nije 2K, ne previse.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno