Šta je novo?

Xiaomi MI 11/MI 11 Pro/Mi 11 Ultra

Šalu na stranu, stavili su zadnji mali ekran da bi bili originalni, da bi se razlikovali od konkurencije. Inače on nema neku praktičnu primenu.

A mozes i da cujes zvono ili vibraciju 😁

Pa ne znam koliko je to originalni dizajn, pre par godina Meizu je predstavio Pro 7; mislim da je taj ekran nazad nepotreban, sto bi rekli gimmick.

Poznato je da su Azijati na neki način fanatici što se tehnologije tiče i da ono što kod nas nema gotovo nikakvu primenu njima tamo bude "wow". Najcudniji patenti se upravo tamo prodaju. A mi u Serbilendu, mi smo tržište bitno na nivou statistike greške.
Svakako telefon ima veliki potencijal kada se pogleda hardwer i pored tog ekrana, ja jedva čekam da se pojavi i da vidimo kakav je u praksi svakodnevnog korišćenja.

Ako telefon nije dobro izbalansiran i gornji deo mu bude tezi zbog koga ce ljudima u ruci da se klacka ili preteze da ispadne to nije dobro nikako. Imas ljudi koji kada uzmu telefon drze da stisnuto dok imas onih koji ga drze opusteno e takava osoba ako bude ovo kupila ima posle nekog vremena da dobije razlupan telefon.

Mislim da je to domen naucne fantastike.
Sa druge strane baterija mu je dole.

Mislim da je to domen naucne fantastike.
Sa druge strane baterija mu je dole.
Naucno fantastika ili ne ali to je sasvim moguce da se desi. Baterija je celom zadnjom stranom tako da ako nije dodatno otezan sa donje strane nece proci dugo dok se ne pojavi na netu neki koji je bas na taj nacim polupan.

According to ITHome, Xiaomi’s CEO, Lei Jun, revealed in a live broadcast today in China that the secondary display of the Mi 11 Ultra is the same one used for the Mi Band 5 that was released last year! Yes, this is the same 1.1-inch AMOLED screen of the Mi Band 5 (Mi Smart Band 5).

We are not sure if Xiaomi repurposed the screen of unsold units of the Mi Band 5 or it ordered more units of the display from the supplier.

Zdravlje Bože moj sledeći telefon. Čekam samo još review od tech tablets-a i ako i on kaže da je ok, kupujem čim se pojavi kod nas.

Zdravlje Boze, rece mi drugar iz Saomija da ce ih stici u extremno malim kolicinama. Ne zna se da li operaterima ili trgovinskim lancima. Bice tuca.. Ja mogu da ga kupim ali cenim da ce regularno biti skuplji od s21u..

Ja se nadam da će ih biti opet u nekim normalnim količinama ( jer ipak neće ni svako kupovati uređaj od 1000e još "kinez" ,tako da i neka možda manja količina, za tržište buyse dovoljna). S druge strane, nemaju nikakve zabrane, mogu da funkcionišu normalno.. I da, da su stavili 3x i 10x optical, meni bi bio savršen, ovako hmmm, 5x mi je nekako ni tamo ni vamo.. Da, brine me baterija, do sad većina koja je uradila reviju rekla je, prosek, msm ništa specijalno. Ipak bi 5000 očekivao iznad proseka bateriju.. Tako da vidim šta ce p50 serija da donese, pa ćemo da biramo

Pa ne znam koliko je to originalni dizajn, pre par godina Meizu je predstavio Pro 7; mislim da je taj ekran nazad nepotreban, sto bi rekli gimmick.
Gimmick ti je nesto sto ti omogucava da uslikas sebe i drugare (ili samo sebe) sa zadnjom/ultrawide kamerom i samim tim dobijes mnogo bolju fotografiju od one koju bi dobio sa prednjom selfie kamerom?
Meni je to korisnije nego upgrade sa SD865 na SD888, veca Antutu brojka na ionako visok broj zvuci kao Gimmick.

Gimmick ti je nesto sto ti omogucava da uslikas sebe i drugare (ili samo sebe) sa zadnjom/ultrawide kamerom i samim tim dobijes mnogo bolju fotografiju od one koju bi dobio sa prednjom selfie kamerom?
Meni je to korisnije nego upgrade sa SD865 na SD888, veca Antutu brojka na ionako visok broj zvuci kao Gimmick.
Da to je moje mišljenje da je gimmick zato što selfi kameru nikad ne koristim. Ovako taj ekran više služi da se pohvališ u društvu i privučeš pažnju. Svako ima svoje potrebe i drugačija gledišta.

Gimik je ako ne koristis, ako koristis nije. Meni je gimik recimo, reverse čardžing, vajrels čardžing, ip68, ir blaster, itd itd jer navedene stvari skoro da nikad nisam upotrebio, a ip zaštitu imam još od Z2 koji je bio jedan od prvih generacija sa zaštitom. Gimik mi je jer nekoristim taj fičr, dok recimo nekome drugom je to od presudne, apsolutne važnosti jer mu je potrebno i naravno da za njega nije gimik jer mu služi svrsi. Tako da je glupo govoriti ovde o tome šta je gimik šta ne ( iako ja nekad i sam komentarišem ), u zavisnosti šta ti treba može biti gimik ili ne, ostavimo na tome.

Da su izostavili taj ekran, budža za kameru bi bila samo na jednoj strani i telefon ne bi lepo ležao kad se stavi na ravnu površinu i ličio bi na sve ostale. To se zove estetika, pošto nisu mogli da ubace tako velike senzore a da se to ne vidi, morali su da prave kompromis, najpametnije rešenje je ekran koji je super stvar, samo da ubace opciju da radi i tokom snimanja videa i još za razne druge opcije.

Biće toga sigurno na xeu romu, na Global romu nema šanse. :)

Zasto ne bi moglo da radi i za snimanje videa?

Al mrzim ovo raznosenje neba na Xiaomijima, prednja kamera je u pitanju.

Al mrzim ovo raznosenje neba na Xiaomijima, prednja kamera je u pitanju.

Pa prednja je buđava na svakom Xiaomi modelu. Jedino sa Gcam pravi osetno bolje fotke, za video ne znam. S druge strane kod Samsunga su mi slike izveštačene i često mekane.

Pa prednja je buđava na svakom Xiaomi modelu. Jedino sa Gcam pravi osetno bolje fotke, za video ne znam. S druge strane kod Samsunga su mi slike izveštačene i često mekane.
Smešno je da u 2021 prednja kamera na ULTRA modelu nema 4k, i da prednja ima onoliko loš hdr, potpuno blown out pozadina.. baterija mi je isto problematična.. ne znam, ove godine jedino ako Huawei spasi stvari, sve nešto sa falinkama..

Iz iskustva sa Mi 8 mogu da kažem da je softver za prednju kameru krš. Nebo i zemlja razlika Gcam vs stock. Nisam nikad ni koristio stock kameru za bilo koji vid slikanja, uvek Gcam.
Na Mi 10 je Gcam na prednjoj previše agresivan, slike su dosta tamne, senke i HDR prejaki, tako da tu moram da koristim stock kameru.
Slažem se da je nedopustivo da flagship snima samo 1080p, mora 4k.
I da je ultra najbolji telefon na svetu ne bih mogao da koristim onako težak telefon, jedva sam se i na Mi 10 navikao.

Smešno je da u 2021 prednja kamera na ULTRA modelu nema 4k, i da prednja ima onoliko loš hdr, potpuno blown out pozadina.. baterija mi je isto problematična.. ne znam, ove godine jedino ako Huawei spasi stvari, sve nešto sa falinkama..
I Huawei je sa falinkom...nema GMS.

Nazad
Vrh Dno