NevisStarShine
Slavan
- Učlanjen(a)
- 03.08.2014
- Poena
- 365
Ovde je jedina računica manja prodaja ove godine i veći volumen jedinica po kontejneru koji mogu da upakuju. A takodje žele i da izigravaju Apple za one koji ne mogu do iPhone-a. To je jasno i detetu ali je bilo i jasno da će svi uraditi ko i Apple kao što uvek i rade.Majke mi da su rekli lepo nećemo više da pakujemo punjače jer će to imati pozitivan odraz na profit, bilo bi razumljivo nego ovo vađenje na zaštitu životne sredine.
Ili barem da plasiraju neku uverljivu računicu da dokažu da će taj nedostatak punjača biti kompenzovanom krajnjom cenom, ma bilo šta.
Tom logikom izbaciće i USB kabl, jer takođe mogu da kažu ionako svaki kupac ima brdo kablova okolo, zašto bismo isporučivali nepotrebno još jedan i tome doprinosili gomilanju elektronskog otpada.
A nisu se setili do sada recimo da ti veliki dušebrižnici ponude stimulišuću akciju u kolektivnom naporu za reciklažu elektronskog otpada pa da kažu donesite vaš stari ili nesipravni punjač i dobićete popust na novi brzi, to sigurno neće...
Nego oni će da budu društveno odgovorni, kupci uskraćeni, podjednako će im biti izbijane pare iz džepa, i proizvođač će tu svoju "društvenu odgovornost" da pretvori u čist profit.
Ja se slučajno slažem sa time, ali je i meni jasno šta je ovde cilj.
Cena će biti samo jos veca, ne brinite.