Šta je novo?

Xiaomi Mi 11 Lite

Evo, posle 10-ak dana korišćenja Mi 11 Lite 5G NE da ostavim i svoja dva centa. Napomena - pre ovog telefona sam koristio Xiaomi Mi5 i Motorola One Action.

Protiv:
1. Ekran. Da li zato što sam prešao sa IPS-a na AMOLED posle 4 godine, ali nije ništa specijalno. Glavna prednost je crna boja. Ostalo je okej, oštrina je prilično labava.
2. Baterija. Za 4250mAh sam očekivao više. Izgura dan i po u proseku. Motorola One Action sa svojih 3500mAh drži duže.
3. Softverski proximity senzor. Desi se da brljavi pri pozivima (aktivira se ekran i onda obrazom klikće). Voleo bih više da je hardverski.
4. Nedostatak 3.5mm. Ja jesam za svedenost i minimalizam, ali već prvog dana mi se desilo da zaboravim adapter ili mi treba punjenje i slušanje muzike istovremeno.
5. Google-ove aplikacije umesto Xiaomi-jevih. Zašto Xiaomi, zašto :'( Google contacts/messages/dialer su odvratni.
6. Inkonzistentnost MIUI. Negde je veći font, negde manji, kako god podesio, nema nekog pravila.

Za:
1. Brzina. Telefon je zaista brz. Čak i aplikacije za koje sam mislio da su osuđene da se vuku (Skype, gledam u tebe), ovde rade kako treba. Sve je nekako "snappy" i klizi, pravo je zadovoljstvo koristiti takav telefon.
2. 90Hz. Koliko je oštrina meh, ovo je odlično. Povratak na 60Hz je sada veliki no-no.
3. Zvuk. I na sluškama i na zvučnicima. Za sluške postoji više nego dovoljno podešavanja, a dual-speaker (gde i regularan zvučnik i zvučnik za telefoniranje reprodukuju zvuk) je kul stvar.
4. Dual SIM / microSDXC. Do sada ovo nisam imao, pa eto, to mi dođe kao prednost.
5. MIUI. Koliko god bio energetski neefikasan i bez određenih svojih aplikacija, ja sam fan.
6. Težina. Kad je već velik, ne mora da bude težak.
7. Pakovanje. U odnosu na Mi5 pakovanje, daleko bogatije. Dobija se brz punjač, maska, USB kabl, 3.5mm adapter...
8. Brzina punjenja. Za nešto preko sat je sa nekih 5% na 100%.

Sve u svemu, uz akciju i više nego dobra kupovina. Punu cenu od 40+K i bez poklona ne bih dao sigurno.
 
Poslednja izmena:
Da li se nekome desilo da mu se telefon ugasi sam od sebe dok se ne koristi, stoji na stolu primera radi ?
Naime , supruga je uzela ovaj telefon letos preko VIP-a . Do sad joj se dva puta desilo ( u poslednjih 14 dana) , da bude nedostupna. Proveri telefon , on ugašen. Inače oba puta je bio napunjen 50% i više. Zapela je da ga reklamira .
Razmišljam da ga za početak resetujem pa ispratim situaciju.
 
Evo jedne fotke u pro modu sa Mi 11 Lite 5G.
 

Prilozi

  • IMG_20211219_191852.jpg
    IMG_20211219_191852.jpg
    17.4 KB · Pregleda: 110
OTA ili si sam instalirao? Kakvi su utisci?
Za android 12 nema još twrp (bar ne za Mi11lite5g) pa sam instalirao kao upgrade preko fastboota. Tri komande, sve prošlo bez problema. Koliko vidim svi koji su na Android 12 su fastboot verzije.
Prvi utisci su odlični, sve je smooth i nema laga kada se uključuje silent ili airplane mod (doduše moja verzija eu roma je bila dosta stara, tako da je moguće da su to ranije rešili).
Za sada sam primetio da mi ne radi NLB plaćanje telefonom (ne banka nego baš plaćanje).
 
21.12.29. je verzija koja kod mene mnogo bolje radi i baterija je najzad sređena u poređenju sa prethodnom (21.12.8) koja je bila očajna.Miui 13 za sada ništa posebno sem promene fonta.
 
Ljudi, hitno mi treba info, da ne listam. Danas treba da pazarim Mi 11 Lite 5G (običan, ne NE). Kako da pogledam koji ekran ima, da li je feleričan ili ne. Na šta da obratim pažnju. Mogu li preko infa telefona (about device) da vidim koji je ekran?
 
4G ima problem sa ekranom, na 5G je dobar ekran.
 
Siguran si, na predhodnoj strani neko pomenu 5G lite i isti problem kada je fon na 20% osvetljenosti?
 
Moram da obratim pažnju pri kupovini. Dajem ćerkin RN9P za Mi 11 Lite 5G uz doplatu od 80eu. Ali taj Mi nema garanciju. Tako da obratim pažnju. Smanjiću osvetljenje ekrana i uključiti dark mode. Pa bi trebalo da se vidi ako ga ima. Još nešto pročitah oko oštrine, ima li tu nekih problema?
 
Sve 11 lite serije imaju taj problem. Kada bi se znalo koji ekran je dobar i ja bih uzeo 11 lite 5g ne. Ovako ipak moraću napustiti xiaomi i uzeti nešto drugo.
 
Koristim Mi 11 Lite 5G praktično od kada se pojavio na našem tržištu. Do sada nisam primetio nikakve propuste u radu, sve radi besprekorno kao sat, uključujući i ekran koji je odličan.
 
I aod displej i taj nedostatak je za mene veliki minus. Možda će ga sada na A12 napraviti da radi kako treba.
 
Blago tebi sto si dobro prosao, ali je ipak lutrija.

I nemoguce je provaliti da ekranu nesto fali pre kupovine jer su potrebni specificni uslovi. Ali cim se jednom primeti, uvek se primecuje u radu.

Uvek sam na crnoj boji na nekoj slici primecivao da je svetlija/zelenkastija u odnosu na ostatak ekrana.

Na to proizvodjaci amoled ekrana gledaju kao light bleed kod LCDa. Cesto se desava tokom procesa proizvodnje i ne racuna kao veci defekt.

Ja mislim da je Xioami bio svestan da ogroman broj ove serije ima taj defekt, zato su i bili spremni da za black friday cenu spuste za vise od 10h din + daju poklone u vrednosti od 100e (narukvica i blutut slusalice)
 
Ja sam imao u kuci i 4g verziju(nju jos imam) sa losim ekranom i 5g koja je bila ok.Sto kaze @susumek jednom kada vidis razliku,primjecivaces uvijek.Meni su lcd ekrani bolji od tog losijeg panela.I na 5g imas taj problem sa fingerprint senzorom...Ako se ipak odlucis,ponesi sa sobom telefon sa normalnim amoled ekranom,ukljuci taj Mi Lite 5g,prebaci na dark mode i uporedi...
 
Moram da obratim pažnju pri kupovini. Dajem ćerkin RN9P za Mi 11 Lite 5G uz doplatu od 80eu. Ali taj Mi nema garanciju. Tako da obratim pažnju. Smanjiću osvetljenje ekrana i uključiti dark mode. Pa bi trebalo da se vidi ako ga ima. Još nešto pročitah oko oštrine, ima li tu nekih problema?
Ima u ovoj temi na xda sve objašnjeno
https://forum.xda-developers.com/t/be-careful-there-are-two-types-of-screens.4270203/page-23
Problem sa oštrinom je posledica rasporeda subpiksela.
 
Uzeo sinoć Mi 11 Lite 5G. Pre toga prebacio na dark temu, spustio osvetljenost ekrana na 20%. I ništa nisam primetio. Klinka dobila njega umesto RN9P. Prezadovoljna. Kaže sad ima damski telefon. Naročito oduševljena bojom - Mint green. I kamera radi lepo.
 
Ja posle mesec dana korišćenja imam samo pohvale. Instalirao sam brdo aplikacija koje ranije nisam imao, samo da bih video kako će da se ponaša. Nema ni da štucne.
Smanjivao sam osvetljenost na najmanju moguću meru i jurio crni ekran kako bih primetio zelenilo, ali ga nije bilo. Možda sam samo imao sreće, a možda se tek pojavi, ne znam.
Jedina mana dosad koju sam primetio je baterija. Ako igrate igre ne može da izdrži više od pet i po sati, a ako uglavnom kuckate na Viberu i surfujete netom izdržaće i celih osam. Pošto se puni za sat vremena i nije toliko strašno.
 
Posle par dana korišćenja ćerka prosledila telefon mojoj ženi. U početku bila oduševljena telefonom. Izgled, ekran, kamera, performanse, ali...kada je gaming u pitanju telefon je stvarno loš. U smislu - baterija drži solidno kada se telefon koristi normalno. Ali kad krene gaming - katastrofa. Mnogo brzo troši bateriju. Dodatno, greje se. Ne throtluje ali se primetno greje. Tako da je prosleđen ženi. Ćerka će dobiti Poco X3 Pro koji već ima njen mlađi brat.

Ono što sam još primetio - nema uobičajnih problema sa Proximity senzorom kao većina Xiaomi/Redmi/Poco telefona. Radi savršeno.
 
Konačno jedan dobar rom za 5g verziju, 12.5.7.0. update bio u subotu, baterija osetno duza, preko noci pada 1 posto na 3 sata.
 
Sutra je na happy hour akciji Mi 11 lite 5g sa 8gb nekih za 37k. Da li vrijedi uzeti, jel velika sansa za probleme sa ekranom?
 
Sutra je na happy hour akciji Mi 11 lite 5g sa 8gb nekih za 37k. Da li vrijedi uzeti, jel velika sansa za probleme sa ekranom?
Po meni je to skupo, imas dosta na oglasima iz A1 skoro novi veoma povoljni. Ja sam kolegi preporucio pre 20 tak dana sa KP je uzeo skoro nov A1 garamcija 128/6 -240eu.
 
Nazad
Vrh Dno