Šta je novo?

Xiaomi Mi 11 Lite

Moram da priznam da je baterija sada ipak bolja na 12.5.7.0. Uspeo sam da izvučem 6h SOT, dok mi je ranije uglavnom bilo oko 4h, max. 5h.

Da li neko zna kako da se otarasim ovog google dialer-a???
Mnogo mi je ruzan. Hocu Xiaomi Contacts and dialer da koristim.
Kada ga promenim izbacuje mi da ne mogu da zovem i primam poruke i trazi da vratim default (google) dialer.:mad:
:mad::mad::mad::mad::mad:
xiaomi.eu_multi_MI11LE_XM11Lite5GNE_V12.5.5.0.RKOCNXM_v12-11-fastboot.zip

Moram da priznam da je baterija sada ipak bolja na 12.5.7.0. Uspeo sam da izvučem 6h SOT, dok mi je ranije uglavnom bilo oko 4h, max. 5h.
Slažem se da je malo bolja baterija, ali meni opet to nije to.

Kada sam kupio Poko F1, prvih nekoliko meseci baterija je trajala do 2 dana, a Mi 11 L uz malo jaču bateriju i amoled ekran je gurao dan, da bi sad već pri kraju dana(uveče) morao da dopunjavam.

Ja sam zeni kupio MI 11 Lite, zute boje, je voli tu boju.
Sve super, lep je, lepa boja, super radu, amoled, lepa kamera. Kad za 3 dana, kaze mi da ne valja. Ja je gledam i ne verujem. Kaze baterija mi traje dan i po, moram da ga punimdrugi dan ujutru, da bih bila sigurna da mi se ne isprazni. Kada ga duze koristi, mnogo joj se isprazni. Pre ovoga je imala on7 zivotinju Note 9 Pro, trajao joj preko 2 dana, i navikla na to.
Je li ovaj procesor zaista toliko trosi, ili se ona tripuje? Ja se sve nadam nekom update-u, koji ce to malo da sredi.
Znam da je sad malo off, ali sam majke mi gledao Nord 2, vidim da je lep, lepo radi, samo ne znam za njegovu bateriju...

Na tim telefonima(mi 11 lite 4g i 5g) baterija nije kapaciteta koji Xiaomi navodi.Ni na jednom nema šanse da baterija izdrži dan ako se koristi bilo šta osim poziva i surfa.I na oba koja ja imam u kući je crkao fingerprint senzor,na jednom posle 2,a na drugom posle 7 mjeseci.

Dodje mi da joj opet kupim note 9 pro, majke mi, samo sa vecom memorijom.
Ili to, ili Nord 2.

Ne znam stvarno,ja sam koristio dva Xiaomi telefona prije ova dva i nije mi bio problem da nesto ne radi da valja jer su bili jeftini.Ova dva su kostala preko 800e.Sto se mene tiče,daleko im lijepa kuća,ja da razmišljam hoće li raditi sve kako treba na telefonu ne želim .Što je najgore,o svakom kinezu isto mislim posle iskustva sa ovim topšop brendom.Huawei npr. je za ovo civilizacijski iskorak.

Ja imam Xiaomi Note 10 Lite, meni je savrsen.
Njoj ne teeba nista zahtevno, ali je navikla da 9 Pro drzi 2 dana, kada je zivotinja. I sad je to glavna karakteristika, koju trazi.

Mislim da nijedan noviji telefon ne moze izdrzati dva dana koriscenja.Jači chipset,bolji ekrani,noviji android...Ali bi dan bilo poželjno.I da mi je ekran ok kvaliteta,da ne crkava fingerprint senzor i da proximity zadovoljavajuce radi nezavisno od apdejta...
I da ima pristojan softver i da ne stavljaju komponente nize klase u skuplje telefone itditd..Nego,ko voli nek izvoli...

Kad sa baterijama nisu ništa napredovali u odnosu na pre neku godinu. Već sam pomenuo Poko F1 koji je pre tri godine gurao dan i po/dva dana, a ovaj Mi 11 lite jedva izgura dan.
IPS vs amoled...
Problem je u Androidu i MIUI-u. Dakako, u to spadaju i, kako je već neko pomenuo, inženjeri iz Xiaomi-a koji jedva stignu da naprave optimizovan sistem.

Pitanje:

Koliko vas bi pristalo na deblji telefon ako bi to značilo da ima jaču bateriju koja bi trajala barem 3 dana?

Kad sa baterijama nisu ništa napredovali u odnosu na pre neku godinu. Već sam pomenuo Poko F1 koji je pre tri godine gurao dan i po/dva dana, a ovaj Mi 11 lite jedva izgura dan.
IPS vs amoled...
Problem je u Androidu i MIUI-u. Dakako, u to spadaju i, kako je već neko pomenuo, inženjeri iz Xiaomi-a koji jedva stignu da naprave optimizovan sistem.

Pitanje:

Koliko vas bi pristalo na deblji telefon ako bi to značilo da ima jaču bateriju koja bi trajala barem 3 dana?
Meni ova na Nord 2 odlična, ništa ja tu ne bih dirao !

@ prashinar pravo pitanje. Godinama sam cekao neki kompaktan telefon i letos sam konacno kupio Mi 11Lite 5g ,obzirom da je godinama unazad jedino google pravio takve tel, ali kasno su izlazili i bili su preskupi.. Ovaj Mi 11 Lite 5g je prvi lite telfon koji nije osakcan u nijednom pogledu manja baterija je sasvim za ocekivanje koliko je tanak i lagan, 33w punjac nije spor za 30 min koliko traje pauza moze da se napuni preko 50% kome je tel neophodan za vise od normalne upotrebe.

Dva buga ko vrata... Per app dark mode ne radi uopšte, drugo, automatically disable navigation buttons in apps, ne radi uopšte.

Miui 13 ima par bugova, ali baterija mnooogo bolja, plus sve je nekako tečnije i fluidnije.

Kod mene nije hteo da vrati na "light mod" i padajući meni nije imao pozadinu već sve transparentno.Uradio fabrički reset zbog dark moda, i padajućeg menija.Sada je sve ok.Telefon radi osetno brže i fluidnije takođe i baterija je optimizovanija.Noćas skinula 2% u mirovanju, a pre i desetak za noć.Za sada ekstra.

Kako je, tako je. 😁 Očekivao sam i ja više, ali sam to prežalio zarad kompaktnosti, a i uz brzo punjenje i nije neka mana. Kažu ljudi da je uz novi MIUI 13 poboljšana optimizacija baterije.

Pošteno, nerealno je očekivati više od ove baterije(debljinu telefona plaćamo kapacitetom).Čipset je gladan struje, a nije ni loš.Brzo punjenje je super, stim da baterija bolje drži kada se puni običnim punjačem(moje iskustvo, videćemo sa novim softverom, ali mislim da će biti isto).Izgleda da je i kamere malo sređena.Tako da mislim, to je neki plafon sa ovim telefonom, ko očekuje više i bolje moraće da ide dalje.

ja sam sasvim prosečan korisnik ,malo vesri ,neki meil,slikanje poruke i poneki razgovor.Mi 11 lite 5g ,ubačen eu 22.2.17. nedeljni.

Prilozi

• viber_slika_2022-02-20_12-55-15-979.jpg
    viber_slika_2022-02-20_12-55-15-979.jpg
    57.1 KB · Pregleda: 42
Nazad
Vrh Dno