Šta je novo?

Xiaomi Mi 11 Lite

Može biti i softverski i hardverski problem. Probaj u settings-apps-fingerprint-clear data i restartuj fon.

Miui nema više opciju.A ovo android testiranje ga ne prepoznaje.A i obično zaključavanje preskoči ponekad.Ništa, da mu flešujem stock rom i zaključam bootloader,servis pa oglasi.

Prilozi

• Screenshot_2021-09-20-19-08-31-477_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2021-09-20-19-08-31-477_com.android.settings.jpg
    49.9 KB · Pregleda: 50
  • Screenshot_2021-09-20-19-07-11-611_com.miui.cit.jpg
    Screenshot_2021-09-20-19-07-11-611_com.miui.cit.jpg
    39.5 KB · Pregleda: 53
Global, 12.5.5. trenutno.Kupljen u Podgorici u ozbiljnoj prodavnici.

Neće biti fijasko lite serije nego što se mene tiče svake njihove serije i filma...
Šta da radim,je li softverski ili hardverski problem?Pod garancijom mi je još 20 mjeseci..
Ne znam sta da ti kazem...
Ja sam bio ubedjen da je softverski problem, ista situacija kao kod tebe.
Medjutim to mi se desilo na 12.5.3, stigao update na 12.5.5 i nema i dalje.
Nisam u mogucnosti da nosim telefon u servis i budem bez telefona mesec dana ili koliko vec...(niti imam neku alternativu), pa cu do daljnjeg videti.
U medjuvremenu ne koristim nikakvu sifru.

Neće biti fijasko lite serije nego što se mene tiče svake njihove serije i filma...
Šta da radim,je li softverski ili hardverski problem?Pod garancijom mi je još 20 mjeseci..
Pa probaj fabricki reset ili flash, ako proradi onda je softverski, ako ne onda je hardverski pa reklamiras i za 2-3 nedelje dobijes novi ili pare nazad.

Miui nema više opciju.A ovo android testiranje ga ne prepoznaje.A i obično zaključavanje preskoči ponekad.Ništa, da mu flešujem stock rom i zaključam bootloader,servis pa oglasi.
Da li si probao da odeš u Settings pa About Phone, onda All Specs, tapneš četiri puta na Kernel Version, otvoriće CIT , skroluješ na dole i nađeš Fingerprint sensor check?

Pa nema,to je na drugoj slici.Ne detektuje ga,piše Test failed.Sjutra ću kad budem pored kompa da ga vratim fabrički rom i zaključam.I da proradi nekim čudom softverski,leti.

Ne smeta mu da mu pomoću miflasha flešujem onaj prvi rom i zaključam bootloader je li?Downgrade sa 12.5.5. na fastboot 12.0 2.0?

Vraćen na fabrička i opet ista stvar...Divim vam se ljudi kako sa XIaomi kantama možete da se bakćete...

Prilozi

• Screenshot_2021-09-21-15-00-40-175_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2021-09-21-15-00-40-175_com.android.settings.jpg
    60.4 KB · Pregleda: 34
  • Screenshot_2021-09-21-15-00-58-284_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2021-09-21-15-00-58-284_com.android.settings.jpg
    47.6 KB · Pregleda: 36
Poslednja izmena od urednika:
Kod mene je RKIEUXM i evo već od maja meseca sve radi besprekorno. Čak je i baterija nešto bolja sa 12.5.5.0. verzijom. Ako te ne mrzi, probaj i taj rom da vidiš da li će da ti proradi senzor otiska.

Zaključao sam mu bootloader,ide na reklamaciju.Ja razumijem da platiš telefon 150e pa da se bakćeš s njim da ga ubrzaš,popraviš ponešto u radu isl...Nisam kupio telefon da bih svako malo restartovao,brisao podatke i instalirao romove...Najradije bih ga slomio sad,nego je malo skuplji od 150e...

izbrisan skorašnji off-topic. ovo je tema isključivo za Mi 11 Lite. za pitanja o drugim modelima vidite u odgovarajućim temama. a za preporuke i pomoć u izboru tu je deo "šta da kupim". hvala na razumevanju

Sve i da je hardverski problem do FP senzora nema mi logike da nestane opcija... Recimo da namerno diskonektuješ power dugme ostaće ti FP opcija... To bi bilo kao kad bi ti crkao zvučnik i onda da nestane opcija pojačavanja tona.

Spominju ljudi na Redditu video sam isto to, baš sveži postovi, neki su rešili preko developer opcija, neki nikako. To je neki baš grdan softverski problem, a ko zna možda i hardverski stvarno.

^
Istu logiku sam i ja imao, bas to za zvucnike. :D
Takodje je interesantno da se mnogima isto desava, verovatno je jako los sam taj senzor.
Moram da se nakanim da ga odnesem u servis...

Zanimljivo stvarno, sve i da je los senzor opet ne kapiram spregu sa izostankom opcije... Osim, lupam sad, ako ne postoji neka bezbednosna sprega u softveru koja uslovljava da problem sa senzorom isprati i softverskim anuliranjem, mada mi to deluje pomalo preterano za telefon, ne znam...

A onda opet, retko, pa skoro nikad se ne desava da se neki cist softverski problem ne resi vracanjem na fabricka, ili flesovanjem prvobitnog firmware-a....

Eno ljudi na Redditu spominju bas "out of the blue" problem, dakle FP je nestao odjednom, nevezano za neki update ili slicno.

u koji bi se servis nosio, barem onaj fon koji je uzet u A1?
Ne znam jos, ja sam porucio online putem Mi Srbije, ali neki u Bg-u svakako...
Jos uvek nemam alternativu (drugi privremeni fon), plus me jako mrzi da se logujem na neke naloge, tako da ce to sacekati jos neko vreme.

I zaključavanje samo na klik je počelo da zeza.Klikne svaki put ali otključa i zaključa kako mu kad dođe.Loš hardver je to,ne pomaže vraćanje fabričkog softvera.Telefon kupljen 5. jula sam poslao na servis.Što se mene tiče,može Xiaomi da prodaje telefone i po 2000 eura,nijedan im ne vrijedi preko 200.
@nagard @Delicious telefon nosiš kod prodavca,a on ga šalje ovlašćenom servisu da bi se utvrdilo za kvar je li do proizvođača ili do ljudskog faktora.Trebalo bi da dobiješ zamjenski telefon dok se to ne utvrdi,makar je tako kod nas u CG.

Sad me bas zanima da li si i koliko cesto power dugme inace koristio, tipa za zakljucavanje?

Ja sam skontao da je ta Mi 11 Lite serija inace najpamentija za zaobici... Gledao sam i sam 4G model pa kad sam video da se svako malo spominju problemi neki sa ekranom shvatio sam da je pametno ne rizikovati, a za 5G za koji nigde nista nisam procitao mislio sam da je super al se nije imalo para, i onda vidim po temama na drugim forumima koje sam pratio zbog 4G da ljudi prijavljuju FP problem na 5G.

Uglavnom ga ja na double tap koristim za otključavanje,a na power za zaključavanje.Mada ne znam kakve veze ima kako ga otključavam kada je telefon kod mene 80 dana.I ovo sad kucam aa Redmi Note 5 koji je star i koristi se čini mi se 4 godine.I radi odlično.Čak imam u stanu HTC Wildfire S sa androidom 2 i taj telefon još uvijek radi.Žena mi ima Mi 11 Lite 4g i taj telefon ima onaj slabiji ekran(nije nešto tragično ali se primijeti kada telefone staviš jedan pored drugog).Ovo uvaljivanje komponenti druge klase u telefone koji koštaju po 400 evra je meni neprihvatljivo..

Pitam zato jer mi je palo na pamet da mozda koriscenje, tj. pritiskanje dugmeta nije dovelo do neke prerane poroznosti i kvara... A s obzirom da si ga koristio, tj. pritiskao stalno za zakljucavanje, ako je stvarno neko lose dugme ili sta vec onda moguce da je stvarno hardverski problem.

Ja sam davno, bese neki Redmi Note raniji, isto sam zakljucavao na dugme, i ono je prosto otkazalo nakon godinu dana, i bukvalno od tada do danas vise nikada na telefonu dugme nisam koristio za zakljucavanje, vec ili onu ikonicu ili dobule tap za zakljucavanje gde je moglo. 😁
Naravno to tako ne bi smelo, niti bi korisnik trebalo da se ustrucava, ali sam uvek isao logikom ma bolje ostaviti, ko zna kakav je kvalitet, narocito na jeftinijem telefonu.

Mozda se potkrala neka losa serija, ili tako nesto, Xiaomiju nije jaca strana kontrola kvaliteta, mada opet zanimljivo to izopstavanje opcije iz softvera. Kako god bilo, krs iskustvo bas...

Ma užas totalni, imao sam redmi note 4x, pa redmi note 5, pa redmi note 8t, pa mi 9T... svi rade perfektno do dana današnjeg. Tačno je da je Xiaomi počeo da fušari čim se probio na vrh. Eeej, kupiš telefon iz flagship serije i oni posle 4 meseca obustave proizvodnju. Što se mene tiče, nikad više Xiaomi.

Ma ti modeli što su izbačeni proletos sa SD720, 732, 750 čipovima, to je bilo čisto da nešto izbace i usput očiste magacine od starih čipova, dok se dočeka da Qualcom obezbedi nove procesore. Sad i Xiaomi i Samsung prestaju sa proizvodnjom tih modela i izbacuju nove sa SD778. A i nesrećni SD780 je odrađen na šugavom Samsungovom proizvodnom procesu, očigledno neke minimalne količine i više ni njega neće proizvoditi. Osećam da je slična stvar i sa tim FP senzorima. Ugradili su bilo šta što su mogli da nabave usred globalne nestašice, niko tu nije kontrolisao kvalitet tih senzora, zato i crkavaju.

Tačno je da je Xiaomi počeo da fušari čim se probio na vrh.
Oni su na tom mjestu gdje jesu zato što su prodavali telefone po nižim cijenama od konkurencije(moj Redmi Note 5 je plaćen tada na Aliju 139 dolara) i za te pare si dobijao telefon koji je brz kao duplo skuplji Samsung i Huavei,a ne kvari se.Plus što su imali stabilan Miui sa mogućnošću custom-izacije kakvu nije imala konkurencija.Ovo sad je jedna smijurija.

Ma ti modeli što su izbačeni proletos sa SD720, 732, 750 čipovima, to je bilo čisto da nešto izbace i usput očiste magacine od starih čipova, dok se dočeka da Qualcom obezbedi nove procesore. Sad i Xiaomi i Samsung prestaju sa proizvodnjom tih modela i izbacuju nove sa SD778.

Jel to istina? Onda bi trebalo uskoro i očekivati Redmi note 11 seriju?

Поздрав свима, имам овај телефон Xiaomi Mi 11 Lite 5g, купљен крајем јуна у мтс-у. Негде око 20. септембра изгубила се могућност за подешавање отиска! Пре неки дан сам однео телефон на рекламацију па јављам шта сам урадио.

Nazad
Vrh Dno