Šta je novo?

Xiaomi Mi 11 Lite

Nakon par dana upotrebe moram reći da sam razočaran trajanjem baterije, danas sam sproveo test sa starim Mi 9T koji ima 90% health baterije (3600 mAh) i novim 11 Lite 5G koji ima health 100% (4250 mAh). Oba sam stavio na 60hz, isto osvetljenje i nakon sat i po youtuba (isti snimak, 1080p) 9T je potrosio 9% a 11 Lite 5G 10% baterije. Ne mogu da verujem da 2 godine star telefon bolje drži od ovog novog a pritom sam spustio refresh na 60hz. Probaću nekako da utvrdim šta toliko vuče bateriju ili ću da stavim xiaomi.eu rom pa da vidim dal će se nešto popraviti... Svim ostalim sam i više nego zadovoljan samo mi ta baterija pravi problem.

SD 780 u Mi 11 lite 5g solidno troši bateriju kad se optereti, a SD 730 u Mi 9t troši kao upaljač. Verovatno je to dovoljno za tu razliku u potrošnji.

@qryak ,kakav je ovaj u F3 po potrosnji i poredjenju sa ova dva o kom pisete? Znam da je bolji ali kakav je potrosac i da li greje telefon.

Ima na sajtu Notebookcheck review za oba telefona, a oni rade merenje potrošnje baterije u različitim scenarijima pomoću nekog uređaja, pa se tamo može videti kako se koji telefon ponaša. Po njihovim merenjima SD 870 u Poco F3 troši manje u idle, ali više troši pod opterećenjem.

Na njihovom testu Redmi Note 10 Pro koji ima 5000 mAh bateriju ima slično trajanje kao 11 Lite 5G, znači moguće da kod mene miui 12.5 troši dosta ili se neki proces zaglavio.

Ali kad vidiš ona merenja, SD 780 troši 8,6 W pod opterećenjem, a SD 732g troši 6,29 W. A SD 730 u tvom Mi 9t troši manje od 6 W pod opterećenjem. Procesor u Mi 11 lite 5g može solidno da povuče.
Kod RN 10 Pro ekran vuče najviše bateriju. Po njihovim merenjima.

Ali kad vidiš ona merenja, SD 780 troši 8,6 W pod opterećenjem, a SD 732g troši 6,29 W. A SD 730 u tvom Mi 9t troši manje od 6 W pod opterećenjem. Procesor u Mi 11 lite 5g može solidno da povuče.
Kod RN 10 Pro ekran vuče najviše bateriju. Po njihovim merenjima.
Da ali to je pri maksimalnom opterecenju procesora, ja telefon koristim za youtube, drustvene mreze i slicno znaci nista to neopterecuje cpu. Probacu da vratim na original miui ili neki custom rom da vidim dal ce biti bolje, cak sam video na par ruskih recenzija da 11 lite 5g ima bolju autonomiju od rn10pro i poco f3.

Jel instalirao neko xeu rom i kakvi su utisci? Planiram da uzmem 5g verziju, ali sam navikao na miui dialer i messages.
Pa ima više opcija za modifikovanje tema i pravi AOD ali mi se čini da sporije radi(kao da češće spušta osvežavanje na 60hz).Inače, Miui dialer kada je podešen srpski jezik ubaci i srpsku ćiriličnu tastaturu pored brojeva što meni izgleda komično.Koristio sam ga 3-4 dana i lično me nerviralo štuckanje animacija i vratio se na Miui 12.5.2 global koji radi odlično.

Jel postoji neko rešenje za notifikacije na ovom telefonu?
Prosto neverujem da ne postoji ni led notification, niti aod može da traje duže od 10 sekundi. Uz to je i ona glow animacija potpuno beskorisna jer samo jednom zasvetli i to za meni nepotrebne notifikacije.
Za mail i pozive ne svetli.
Meni je prelazak sa mi 5 na 11 Lite prilično bolan. Sem brzine nekako mi je sve drugo bolje na telefonu starom 5 godina.

Navika je cudo
Polako ipak je 11 lite daleko bolji telefon

I meni je u pocetku bilo neobicno, ali vremenom sam se odvikao od led notifikacija.

Kada kupujes poluproizvod kao sto je Xiaomi moras biti spreman na sve i svasta
A valjda se raspitas procitas negde nesto pre nego kupis neki model
Jako cudno da i pored svih mana mnogi se odluce i posle kuknjava
Pogotovo je Xiaomi forum pun svega i svacega sto samo oni mogu napraviti i opet ljudi kupuju i kukaju
Pa otvori se malo vise za bolje firme ili cuti i trpi ,nije zlato sve sto sija odavno receno

Kada kupujes poluproizvod kao sto je Xiaomi moras biti spreman na sve i svasta
A valjda se raspitas procitas negde nesto pre nego kupis neki model
Jako cudno da i pored svih mana mnogi se odluce i posle kuknjava
Pogotovo je Xiaomi forum pun svega i svacega sto samo oni mogu napraviti i opet ljudi kupuju i kukaju
Pa otvori se malo vise za bolje firme ili cuti i trpi ,nije zlato sve sto sija odavno receno
Sto poluproizvod? Ovim si pljuno polovini foruma u lice i reko da su budale a medju njima i meni koji smo kupili i koristimo neki njihov telefon.

Kompromis u danasnje vreme je jedan od bitnijih stvari i ono sto Xiaomi telefoni donose za svoju cenu to kod drugih ne mozes ni za duplo para da kupis.

Navika kod nekih ljudi je cudo i kada se na nesto naviknu pa promene i ocekuju da to bude i posle 2-3 godine idalje akktuelno jednostavno oni su takva kompanije da ubacuju inovacije u svoje modele. Nekada to bude dobro nekada se to pokaze lose, ali opet kada se zbroje prednosti i mane vredi svih para koje se daju za neki njihov telefon. Za svakaoga ima da se nadje po nesto sto cenocno sto po hardveru.

Kakve veze ima neispravan senzor blizine ili neimanje istog sa kompromisom?
Kakve veze imaju neispravni ekrani sa kompromisom?
Kakve veze ima los softver sa kompromisom?
Moram instalirati gcam da bih imao bolje slike ,pa jel to moguce ?
Ne stizu notifikacije
Nema led lampicu,nema aod itd itd
Kompromis je nesto sasvim drugo ,ovo je glupost
Kupim fon i idem se nerviram i zalim po forumu
To je Xiaomi ,ili sam sve ovo izmislio jer ga mrzim a ljudi lazu samo si ti u pravu
Prvi bih ga uzeo da znam da ce mu sve raditi kako treba ali toga nema ni kod jednog Xiaomi modela
Pa ko je lud da placa Samsung itd vise nego sto mora da kod ovoga bar neki model radi kako treba

Pre dve godine sam uzeo mi9t kao zamenu za mi5 i stvarno sam hteo da ga zadrzim ali jednostavno posle mesec dana vise nije islo i prodam ga. Evo sad dve godine kasnije uzmem mi 11 lite 5g i trenutno razmisljam kako je mi 9t ipak za klasu bolji od mi 11 lite i rado bih se sad menjao.

Dacu priliku i mi 11 lite bar mesec dana da se naviknem ali najverovatnije da ce i on da doceka sudbinu mi 9t a mi5 cu da povucem iz penzije.

Naravno da ljudi ne pomisle da je telefon sr..e. Telefon je dobar, ima svojih prednosti ali i nedostataka.
Ja sam ga uzeo najvise zbog velicine i jer je nesto laksi od vecine telefona. Iako spada u manje telefone meni je i dalje prevelik.
Kratko poredjenje sa mi5:
Kamera je u rangu sa mi 5. Sa gcam mi5 izvlaci za nijansu vise detalja u mraku. Gcam na mi 11 lite izvlaci realnije boje u odnosu na miui kameru.
Ekran je naravno bolji na mi 11 lite 5g, bolje se vidi na suncu. Brzina otvaranja i instaliranja aplikacija je neuporediva u korist mi 11 lite 5g. Zvucnik dosta bolji na mi 11 lite. Led svetlo (blic) osetno jace svetli na starom mi 5.
Aod je potpuno beskoristan na ovom telefonu. Nije mi jasno zasto se zove AOD kad moze da traje samo 10 sekundi. S druge strane mi 5 nema aod ali ima najbolju led notifikaciju od svih telefona koje sam koristio. lepo se vidi i na dnevnom svetlu i moguce je isprogramirati boju svetla za svaku notifikaciju posebno.
Za bateriju je jos rano za utiske. Samo jedno punjenje sam odradio i deluje mi da cu uspeti da izvlacim oko 5-6 sati ekrana u toku dva dana. (lagana upotreba bez igrica). Na mi 5 baterija kao da uopste nije degradirala za ovih 5 godina. Nikad nije bila sjajna ali konstantno drzi oko 3,5 do 4h ekrana. Punim ga svakog dana.

Za sada toliko.

Ako tebi Mi 9T nije odgovarao, a imao je i LED lampicu (doduše sa strane) i AOD koji je stalno uključen, onda ti sigurno neće odgovarati Mi 11 Lite. Prodaj ga i zameni bateriju na Mi 5 i miran si.
Eventualno da probaš neko AOD rešenje sa Play Store.

Da li neko ima Mi 11 Lite 4G, da podeli utiske oko ekrana, da li su i dalje aktuelni problemi oko ekrana koji su se spominjali, pošto bi sestra da kupi taj telefon, 5G joj preskup... Inače, pošto vidim da spominjete AOD, dok sam malo gledao po drugim mestima utiske o telefonima, pročitao sam da je Xiaomi ograničio AOD na 10 sekundi kako bi sprecio burn in jer ekrani nisu bas najkvalitetniji.

@SonyManijak probaj aod aplikaciju sa play prodavnice. Npr Always on Edge. Nisam je isprobao ali ima dosta pozitivnih recenzija i samih opcija unutar aplikacije pa baci pogled ako ti ona može olakšati život.

Pre dve godine sam uzeo mi9t kao zamenu za mi5 i stvarno sam hteo da ga zadrzim ali jednostavno posle mesec dana vise nije islo i prodam ga. Evo sad dve godine kasnije uzmem mi 11 lite 5g i trenutno razmisljam kako je mi 9t ipak za klasu bolji od mi 11 lite i rado bih se sad menjao.

Dacu priliku i mi 11 lite bar mesec dana da se naviknem ali najverovatnije da ce i on da doceka sudbinu mi 9t a mi5 cu da povucem iz penzije.

Naravno da ljudi ne pomisle da je telefon sr..e. Telefon je dobar, ima svojih prednosti ali i nedostataka.
Ja sam ga uzeo najvise zbog velicine i jer je nesto laksi od vecine telefona. Iako spada u manje telefone meni je i dalje prevelik.
Kratko poredjenje sa mi5:
Kamera je u rangu sa mi 5. Sa gcam mi5 izvlaci za nijansu vise detalja u mraku. Gcam na mi 11 lite izvlaci realnije boje u odnosu na miui kameru.
Ekran je naravno bolji na mi 11 lite 5g, bolje se vidi na suncu. Brzina otvaranja i instaliranja aplikacija je neuporediva u korist mi 11 lite 5g. Zvucnik dosta bolji na mi 11 lite. Led svetlo (blic) osetno jace svetli na starom mi 5.
Aod je potpuno beskoristan na ovom telefonu. Nije mi jasno zasto se zove AOD kad moze da traje samo 10 sekundi. S druge strane mi 5 nema aod ali ima najbolju led notifikaciju od svih telefona koje sam koristio. lepo se vidi i na dnevnom svetlu i moguce je isprogramirati boju svetla za svaku notifikaciju posebno.
Za bateriju je jos rano za utiske. Samo jedno punjenje sam odradio i deluje mi da cu uspeti da izvlacim oko 5-6 sati ekrana u toku dva dana. (lagana upotreba bez igrica). Na mi 5 baterija kao da uopste nije degradirala za ovih 5 godina. Nikad nije bila sjajna ali konstantno drzi oko 3,5 do 4h ekrana. Punim ga svakog dana.

Za sada toliko.
Ja takođe imam Mi 5, Mi 9T i 11 Lite 5G. Kamera na Mi5 je dosta lošija od 9T i 11 Lite 5G, drugo pogledaj okvire ekrana na Mi 5 i na 11 Lite 5G jednostavno nema mesta za led lampicu a AOD ne koristim ni na jednom telefonu već sam rešenje pronašao u Mi band 4 koji mi služi za notifikacije i sat. Na kraju bar imaš mogućnost da preko 3rd party apps omogućiš trajni aod, ili uključi opciju da ti se ekran upali kad stigne notifikacija.

Sad sam se setio, pročitaj negde. Pokušaj da iskljuciš MIUI optimization u developer settings i trebalo bi da AOD radi stalno.

Pokusao sam sa dve aplikacije ali izgleda da nesto nisam dobro podesio jer mi nisu radile kako treba. Always on Edge ima bas gomilu podesavanja i svidja mi se aplikacija jer bukvalno sve moze da se podesi po volji. Ali jednostavno nije htela da mi prikaze notifikaciju za mail (ostale nisam ni testirao) pa sam i nju obrisao.
@igorbgd Sat jeste dobra opcija za notifikacije (cak i bolja od led notifikacije na telefonu). Steta samo sto sam ljubitelj mehanickih satova tako da tesko da bih mogao da predjem na digitalce.

Necu vise da se opterecujem, tako je kakoje. Posto za koji dan putujem u inostranstvo koristicu telefon nerdna dva meseca, pa ako za to vreme ne uspem da se naviknem po povratku u zemlju sledi prodaja.

Miui bi po pravilu trebao da bude frendly ali nije, mora mnogo da se podesava i da se utegne u sitne stavke ali jednom kada se telefon utegne, kada se silne nepotrebne stvari izbrisu preko adb komandi telefon jedostavno postane podpuno drugaciji i sam osecaj koristiti takav uredjaj je pesma.

Problem je sto pojedini ne zele to da rade a opet drugi koji bi to hteli ne umeju. Prvih par dana je najgore kada se uzme nov telefon dok se sve ne podesi posle kada je sve podeseno nema brige. Koristis i uzivas.

Mene mrzelo da čekam 7 ili koliko već dana pa sam svesno krenuo da koristim ovaj global sa google apps. Tačno ima dosta da se podešava, 2 dana se već bavim prebacivanjem sa starog telefona (slike i video najveći problem zbog veličine). Inače telefon stvarno lepo i brzo radi.
Fun fact: 2018 god kupio telefon sa OIS za 300e (Mi Note 3), a juče za 330e telefon bez OIS (Mi 11 Lite 5g) :)

Poslednja izmena:
Kakve veze ima neispravan senzor blizine ili neimanje istog sa kompromisom?
Kakve veze imaju neispravni ekrani sa kompromisom?
Kakve veze ima los softver sa kompromisom?
Moram instalirati gcam da bih imao bolje slike ,pa jel to moguce ?
Ne stizu notifikacije
Nema led lampicu,nema aod itd itd
Kompromis je nesto sasvim drugo ,ovo je glupost
Kupim fon i idem se nerviram i zalim po forumu
To je Xiaomi ,ili sam sve ovo izmislio jer ga mrzim a ljudi lazu samo si ti u pravu
Prvi bih ga uzeo da znam da ce mu sve raditi kako treba ali toga nema ni kod jednog Xiaomi modela
Pa ko je lud da placa Samsung itd vise nego sto mora da kod ovoga bar neki model radi kako treba
/watch?v=BjYGmM7sJRY&t=1s

Ispred linka dopisi: www.youtube.com

Pa evo pogledaj sta drugi kazu. Odgovorio bih ti na sva ova pitanja ali ulazimo debelo van teme. Ti kupi sta hoces ali nauci da ako imas samsung ili nesto trece sta trazis u temamma kineskih telefona i kometarises nesto sa cime nemas dodirnih tacaka, to sto procitas u velikoj meri je prenaduvano. Da imaju problema sa senzorom blizine je tacno ali opet zavisi kako k drz telefon dok razgovara.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno