elefon nema pravi proximity senzor, već koristi kombinaciju postojećih.
Mozda i jeste ultrazvučni, ali je ocigledno los (ili softver kontroler). S druge strane, nema sanse da slusalica i mikrofon rade kao emiter odnosno prijemnik.Ne koristi nikakve postojece senzore.
Proximity senzor je ultrazvucni i korsite se slusalica i mikrofon. Slusalica emituje ultrazvucne talase a mikrofon registruje njihovo odbijanje, a softver na osnovu razlike u vremenu emitovanog i registrovanog talasa izracuna blizinu okruzenja, tj. glave recimo.
Ista je prica bila i sa Mi Note 10 serijom prosle godine, meni je proximity radio savrseno od starta recimo, nekima sporadicno, a trecima skoro pa nikako iako su nam telefoni bili na istom firmware-u, na temi je dosta njih htelo i da proda telefon koliko im je bilo iritantno. Kasnije je softversko azuriranje ispravilo problem za sve.
S druge strane, nema sanse da slusalica i mikrofon rade kao emiter odnosno prijemnik.
a to je osnovna stvar koja mi je radila na svim telefonima pre ovoga.
Ali to sve mora da radi kako treba , kao i proximity. Nema opravdanja za xiaomi. Uostalom , nije 100eur telefon, blizuu 500eur je.
Pa et...opet ono, nekome radi nekome ne. Probao sam sve...cak sam i hard reset odradio.Radi slanje videa na Viber, snimljenog kamerom, sad sam probao.
Aj navedi primjer .. Takvih problemčića (individualnih) ima i kod ostalih proizvođača i modela. Imao sam nekoliko Samsungovih modela do sad i na svakom od tih modela bilo je problema koje su imali samo određeni korisnici.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari