Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

Evo sada sam drzao a72 samsung, npr izolacija zvuka je super, na ledjima se ne oseca nista od vibracija, a 90 hz na amoledu je skroz ok. Cena je veca u odnosu na mi 10t i kamera je losija, ali fin telefoncic
I tri svetlosne godine iza Mi 10T Pro telefona.

Evo citam ove probleme sto pojedini korisnici imaju i zaista nijedan jedini problem nemam. Imam u okruzenju jos trojicu koja koriste isti tel ni oni nemaju probleme. Ili su vama zapali neki felericni uredjaji ili je do vaseg koriscenja. Da ne napominjem da Xiaomi telefone zaista dugo koristim.
Ima ovaj tel sitnih detalja koji mogu da se poboljsaju, ali generalno ovaj tel se zaista pokazao kao odlican uredjaj.

Druze, pre ce biti da su felericni, kako moze biti do naseg koriscenja? Da li ja drzim pogresno telefon prilikom razgovora pa mi ukljucen ekran skoro svaki poziv? Da li imam prste koji ne mogu/ne umeju da prekinu poziv? Viber notifikacije mi nekad samo nestanu. Wapp i messages samo cujem, ne zasvetli mi ekran. Dual apps ima problem. Bateriju vise nemam zivaca ni da pratim :) Svidja se i meni telefon, ali sacekacu konacni suda sa 12.5 upadetom.

Nije ništa felericno jer bi problemi bili još na predhodnim verzijama A i MIUI, samo su zasrali sa apdejtom, pre apdejte je radilo sve super, osim proximity senzora koji ima problem na većini Xiaomi telefona, ne samo na ovom modelu. Dal je hardverski problem ili softverski, ne znaju oni sami, i nikako da reše taj problem sa ranijih modela isto🤦‍♂️Tako da se nadamo da će se sa sledećim apdejtom stanje vratiti kako je bilo.

Ja ponavljam, zaista nemam problema. Ne bar ove koje ste vi opisali. Koristim novi update 12.1. od kako je izasao.
A sto se tice koriscenja, ne znam kako i sta podesavate, kakve stranice posecujete, da li vam je tel rutovan pa menjani sistemski fajlovi. Isti tel kod ne radi isto kod svakog korisnika.
Ovde je proxy mikrofon koji zaista nije na nivou kakvom treba da bude. To je za mene najveca mana i nedostatak osmog sociva na kameri (nisam nikad skontao tu ustedu i tu poentu).

Većina opisanih problema su softverski, zato mi baš nije sasvim jasno kako se kod nekih manifestuju, a kod nekih ne.

Pa da se upišem, narucio Xiaomi Mi 10T pro 5g, 8gb/256gb Sivi, stize u ponedeljak. Malo lutam sada sa telefonima, skoro sam uzeo i LG g8x thinq, pa da vidim sta ce bolje da mi legne posle Huawei.
Citao sam onako na brzinu temu, ne sve, kako ste u principu zadovoljni sa Xiaomi?
Nisam do sada nikad koristio Xiaomi.

Pa nema neka alternativa, obzirom da sam dugo bio korisnik Huawei telefona, Samsung sam davno otpisao, eto ostalo sad da se odluci izmedju Xiaomi i LG, videcemo.
Inace sam ga platio 400€ nov, mislim da je skroz ok cena.

Hardverski je odličan. Mana je što Xiaomi zna da :poop: sa apdejtom, pa treba čekati sledeću verziju za ispravke.

Da li ste apdejtovali.security centar? Meni ovako bolje

Prilozi

• Screenshot_2021-04-09-17-23-00-539_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-04-09-17-23-00-539_com.miui.securitycenter.jpg
    50.6 KB · Pregleda: 44
Poznato mi to jos iz doba Huawei, kad su nikakvi bili sa Update..bese to pre 4 godine tako nesto...
U suštini nisam ja neki zahtevan korisnik, samo neka radi sve kako treba i to je to... Kod LG me nervira ju par sitnica, koje me nekako nerviraju.... Al hajd videcemo... Kako god ostaje ili xiaomi ili LG.... Oba mi ne trebaju, a obzirom da sam povoljnije kupio oba telefona, necu nista izgubiti prodajom.
Izvinjavam se za off, znam, nije tema o poredjenju telefona.

Suzio sam izbor telefona na A72, Mi 10t pro, oneplus 8t i mozda p40 pro (ako dodje povoljan puko bih mu gsm pa sta mu Bog da.)
Ali ovaj 10t pro me samo odbija sto ima taj problem sa senzorom, ako je to uopste problem zapravo, i malo fotografije, ali opet vadi ga to sto ima raw pa moze i da se edituje valjda?

^ Otvori zasebnu temu u okviru podforuma "Šta da kupim?", pa ćeš dobiti sugestije i predloge.

Ko je instalirao najnoviji 21.8.4 xiaomi.eu i ima problem sa kamerom odnosno sa settings opcijom...
Rešenje je sačekati novi rom koji se trenutno upload-uje ili instalirati sledeće preko twrp-a
https://t.me/xiaomiApolloGlobal/10004

Jos u subotu stigao telefon Mi 10T Pro, podesio sve, i mogu reci da sam bas prijatno iznenadjen kako sve lepo radi itd itd...
Definitivno ostaje kao prvi telefon, LG g8x ide na prodaju, vise mi legao xiaomi iako mi je i g8x zanimljivo sa dual screen... Ali neke stvari iritiraju, a prednost dajem xiaomi zbog baterije i 256gb.

Ima problema baguje 10t pro ja sam na kraju odustao od toga na mts u sambisključio volte

Ima li ikakve sanse, kada izbliza slikam 2 objekta, da mi oba budu "cista".
Vazda jedan zamagli , jeboga kamera. Ne znam koji qrac stavljaju to...inace kad slikam, blur u dosta slika bude. Pa pusti meni da biram .

Okej, kad kliknem negdje, fokusira tu...al i kad ne kliknem, fokusira. Zasto ne moze citava slika da bude cista? Ubacuje blur bezveze. Imam Portret mod za takve stvari.

Da koristim mozda makro? 🤣

Primjer

IMG_20210413_154617.jpg

Poslednja izmena:
Drugari, pitanje, nov sam u xiaomi svetu, kako podesiti AOD, nesto se bas ne snalazim, ili ga nema ili ne znam da nadjem...?
Hvala

Zakoni fizike prijatelju @Mazzy, karakteristika objektiva. Postavi objekte bliže jedan drugome ili koristi UW objektiv.

Puno svetla će da zatvori blendu (ako je ima, nemam pojma) i sve će biti oštro u vidokrugu.

Da si uzeo S21 Ultra bila bi ista stvar kao sa Mi 10T Pro.

Nije glupost. Za većinu prilika je mnogo bolja kamera koja daje manju dubinsku oštrinu, a pogotovo za ove pare.

Nisu zakoni fizike nego besmislen Samsung 108MP senzor.

Toga nema na IMX senzorima :)

Ako to čip proizvodi, onda sam na načisto impresioniran koliko je autentično, mada ipak mislim da je do relativno velikog senzora na velikoj blendi: 1/1.33" na f/1.7 za Pro i 1/1.7" na f/1.9 za običan T.
Post automatically merged:

Pa.imas portret mod ako zelis blur za to.
Ja ne zelim blur iza ... Debilno.
Blur u portretu se iz aviona vidi da je veštačko zamućenje. Sve su bolji, ali prosto se u većini situacija vidi.

Ima li ikakve sanse, kada izbliza slikam 2 objekta, da mi oba budu "cista".
Vazda jedan zamagli , jeboga kamera. Ne znam koji qrac stavljaju to...inace kad slikam, blur u dosta slika bude. Pa pusti meni da biram .

Okej, kad kliknem negdje, fokusira tu...al i kad ne kliknem, fokusira. Zasto ne moze citava slika da bude cista? Ubacuje blur bezveze. Imam Portret mod za takve stvari.

Da koristim mozda makro? 🤣

Primjer

Pogledajte prilog 303716
Objasnili su ti forumasi pre mene. Resenje za tvoj problem je udaljiti uredjaj i kliknuti zum 2x. Bukvalno ovaj senzor sa svojom optikom ima problem na makro fotografijama.

Danas zvali iz MTS-a da preuzmem telefon, zamenili ploču u servisu. Sve ok za sada.

Nazad
Vrh Dno