Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

CB

Koju boju izabrati cosmic black ili lunar silver?

Mogu ti reci da cosmic black uzivo izgleda vrhunski. Jeste da se cas posla umaze prstima, ali ce svakako biti u case-u. Lunar silver nema tih problema, ali je meni nekako sterilan.
Ova preinstalirana folija ne klizi bas najbolje i ostaje masnoca i otisci prstiju samo tako. Do sad sam na telefonima koristio nillkin staklo i tu nema razlike u odnosu na staklo displeja. Klizi ko podmazano. A ova fabricka mi se ne svidja, ali ipak svaka cast Miju sto su je stavili. Taman dok stigne staklo sa ali-ja ili ebaya

Je l neko probao da instalira super wallpaper APK? Ja instalirah veci broj, ali mi se cini da postoji neki stuttering. Mozda ne bas uvek, ali povremeno. Miui 12.0.6 je u pitanju.

Poslednja izmena:
IMG-494e81675a872c16468aa2f764e827b0-V.jpg

fluo green

Imate li neku preporuku za kaljeno staklo, a da ima otvor za selfie kameru? Nillkin prekriva sve i stvara se sigurno "lens flare" u manjoj ili vecoj meri, ali stvarno pruza odlicnu zastitu i super klizi.
Ima li neko drugo, provereno, sa rupom za selfie kameru?

tesko ces naci. verovatno vecina radi bez otvora jer ima dosta modela sa 6.67 ekranima pa odgovara na dosta modela

Kako vam se ponaša baterija? Ja nisam siguran da sam zadovoljan. Je li normalno da u toku noći (idle) za nekih 6-7 sati ode 5-6%?
Sinoć napunjen do 100% oko 23h, sad sam na 60%, pri čemu nisam nesto puno koristio tel.
Kako ovo po recenzijama izdrži dva dana?
Koristim dve kartice, ali ne utiče valjda to toliko?
U opciji za bateriju ne vidim nigde da piše sot. Da li je ovo Active zapravo sot?

ja napunim uvece oko 9-10 i sutradan u isto vreme mi je na 20-30% 8-10h upaljenog ekrana.

Ja sam prezadovoljan autonomijom. Napunio sam telefon juče oko 18h, sada sam na 61% baterije sa 3h:42min uključenog ekrana. Oba SIM slota su aktivna.

Kako vam se ponaša baterija? Ja nisam siguran da sam zadovoljan. Je li normalno da u toku noći (idle) za nekih 6-7 sati ode 5-6%?
Sinoć napunjen do 100% oko 23h, sad sam na 60%, pri čemu nisam nesto puno koristio tel.
Kako ovo po recenzijama izdrži dva dana?
Koristim dve kartice, ali ne utiče valjda to toliko?
U opciji za bateriju ne vidim nigde da piše sot. Da li je ovo Active zapravo sot?
Ako si tek pre par dana kupio telefon ili si radio novi softver treba da prođe par dana da telefon dođe sebi i nauči tvoje navike pa će da drži bolje baterija. Meni Mi 10 preko noći skine 2-3%, prvih par dana po 6-7%.
Da, active je SOT. Samo što beleži poslednja 24h rada, ne kao ranije što je bilo od skidanja sa punjača. Skini Gsam pa prati preko toga.

Ako si tek pre par dana kupio telefon ili si radio novi softver treba da prođe par dana da telefon dođe sebi i nauči tvoje navike pa će da drži bolje baterija. Meni Mi 10 preko noći skine 2-3%, prvih par dana po 6-7%.
Da, active je SOT. Samo što beleži poslednja 24h rada, ne kao ranije što je bilo od skidanja sa punjača. Skini Gsam pa prati preko toga.

Pa da. Telefon je juče kupljen i aktiviran
Hvala. Probacu gsam

Baterija je odlična i meni, ali me je punjač oduševio, nisam do sada koristio ovako jak.

Sent from my Mi 10T using Tapatalk

Stiže neki update, ne vidim nikakvu razliku. 12.0.7

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

Je l neko instalirao superwallpapere? Sve radi ok, osim što lock screen neće da promeni, već ostaje default mars.
Ima li neko sličan problem?

Baterija noćas mnogo bolja .1-2% u toku noći.
Verovatno ću da je pratim još dan-dva, a onda neću ni obraćati pažnju. Izgurao je juče oko 9h sot-a.

Je l vam ukljucena Security app? Smara svaki put skeniranje novih aplikacija. Da li ima potrebe za tim?
Da li uopste moze da se iskljuci bez rootovanja?

Ugašeno mi je skeniranje aplikacija pre svake instalacije.
Security-> Settings-> Security Scan-> Scan before installing (ugasi opciju)

Kako vam izgleda "Grba" na ledjima od zadnje kamere, da li je prevelika ili se dovoljno anulira sa maskom da ne klacka?

Nikad veca grba, i sa fabrickom maskom koja je gabaritnija dosta od one na 9T se oseca.

Kad smo kod maske, ova mi je vise nalik Nillkin Nature, ali ima dobar grip i bas dobro stiti coskove telefona, maskica je top :)

Rekao bih da je dovoljno anulirana sa maskom. Bez maske je telefon užasno klizav (siva boja).

Ma gde anulirana :D
received_191943555735800.jpg

Nikad veca grba, i sa fabrickom maskom koja je gabaritnija dosta od one na 9T se oseca.

Kad smo kod maske, ova mi je vise nalik Nillkin Nature, ali ima dobar grip i bas dobro stiti coskove telefona, maskica je top :)

Da,znaci i sa maskom se nazire,to znaci da kamera izlazi malo iz maske i da ce direktno imati kontakt sa povrsinom na koju se spusta telefon,moze doci do habanja stakla kamere...Pre neki dan sam bio u Mi Storu,bas sam ga zagledao i kad sam mu video zadnju kameru zaprepastio sam se koliko je debela grba.Lepo izgleda ekran sa tih 144 herca,bas se vidi ostrina..Poredio sam ga na licu mesta sa Poco F2 pro,nekako mi je sve na strani Poca sem te ostrine ekrana,mozda gresim..

Nikad nama tj vama ugoditi. Sad kad ima vecu Grbu nevalja, a da ima manju grbu onda bi bilo, kakva krs kamera je ugradjena. Ne moze i jare i pare.

Da,znaci i sa maskom se nazire,to znaci da kamera izlazi malo iz maske i da ce direktno imati kontakt sa povrsinom na koju se spusta telefon,moze doci do habanja stakla kamere...Pre neki dan sam bio u Mi Storu,bas sam ga zagledao i kad sam mu video zadnju kameru zaprepastio sam se koliko je debela grba.Lepo izgleda ekran sa tih 144 herca,bas se vidi ostrina..Poredio sam ga na licu mesta sa Poco F2 pro,nekako mi je sve na strani Poca sem te ostrine ekrana,mozda gresim..

Nisi u pravu. Ova maska, koju dobijes uz telefon, lepo pokriva kameru i prominira nekih 0,5mm, mozda i vise i stiti staklo. Tako da kad stavis telefon na sto staklo kamere nema kontakt sa povrsinom, vec rub maske.

@Corvus

Hvala

@Pavell

Kamera je zasticena, nisi me razumeo, ali je "bump" toliki da nije kao na drugim telefonima kad su sa maskicom cela ledja ravna. Ovde i dalje postoji grba, ali je kamera zasticena, vidi se na slici koju sam okacio.

Ok, pogresno sam razumeo... [emoji4]

Poslednja izmena:
Stigao i meni danas Mi 10T Pro, odličan je telefon, nikad brže nisam sve sinhronizovao i prešao na novi telefon.

Inače ili je na Telenorovom sajtu greška (piše 128GB) ili sam ja greškom dobio 256GB model. A stigli i svi pokloni.

A grba od kamere, pa baš je grbav :D

Ćuti i uživaj :d

Sent from my JNY-LX1 using Tapatalk

Je l neko instalirao superwallpapere? Sve radi ok, osim što lock screen neće da promeni, već ostaje default mars.
Ima li neko sličan problem?

Rešio sam problem, ako nekog interesuje.
Potrebno je da se prvo instalira bilo koji live wallpaper i da se postavi na lock i home screen. Posle toga izaberete super wallpaper, podesite i radi i na lock screen-u. (Prethodno se sa xda skine apk superwallpapers, a onda instalira Google wallpapers i preko te aplikacije se postavlja.

Ima li ko problema sa Viberom na ovom uređaju? Naime bar 80% poruka, tj. notifikacija dobijem tek kad otvorim Viber. Ne pomaže ni da ga zaključam u RAM memoriji, sve premisije dozvoljene, autostart... Pomaže jedino kad ga obrišem pa ponovo instaliram ali svega par sati notifikacije rade kako treba. :)

Kod mene Viber radi bez problema. Nemam takav problem.

Nazad
Vrh Dno