Sobzirom da je ovo ubedljivo najbolji telefon u odnosu cena-kvalitet pa cak i za polovnjake, i danas u 2025 da napisem par stvari:
A55 Antutu score: 726.158 (v10)
Mi 10T Pro Antutu score: 760.369 (v10)
Redmi Note 13 Pro Plus Antutu score: 759.812 (v10)
T serije Xiaomi-ja su ubedljivo najbolji telefoni, sa iznutricama premium / flagship uredjaja, a sa cenom srednjaka, pa jos na trzistu polovnih drasticno opada cena
Mi 10T u ispravnom stanju, sije 2 najprodavanija telefona 2024 godine, U skoro svakoj stavci bi bio cak i bolji da ima i Amoled ekran
Sa tim receno - ispravno stanje je problem, telefon ima "boljke"
Boljke:
Najgluplji ikada proximity sensor, koji nisu uspeli da ispeglaju do dana danasnjeg. Umesto pravog senzora, ovde se koristi "zvuk na odbijanje", i jednostavno ne funkcionise.
Ko je korisnik T serije i drugih Xiaomi telefona sa ovim feature-om, eventualno se navikne da ekran odma izgasi na power dugme dok ne zavrsi razgovor
Druga i najveca boljka: Audio chip
Mnogi korisnici imaju problema sa ovime, i konkretno crkne mikrofon funkcija - prvo krene da susti, pa se jedva cuje glas sa druge strane razgovora, pa na kraju nema nikakvog Audio input-a
Mnogi pomisle da je problem do Mikrofona na pomocnoj ploci, ali nije. U pitanju je Qualcomm Audio Chip WCD9370
Chip se nalazi sa spoljne strane maticne ploce, ispod aluminijumskog poklopca
Lokacija chipa na ploci:
Neki "brzi fix" koji korisnik sam moze da uradi je da proba da zagreje cip u kucnoj radinosti, sa pistoljem vruceg vazduha
Pravilna procedura je da se uradi reballing, i chip ponovo zalemi za plocu
U pitanju je BGA procedura, koja zahteva veoma specificne alate, i uz to ide cinjenica da skoro pa nijedan servis u Beogradu i Srbiji nece ili jednostavno ne moze da uradi reballing.
Meni licno je chip crkao komplet (nikakav audio input, niti na sound recorder, niti na Hardware test-u) te sam probao metodu zagrevanja, vrucim pistoljem 180 > 300 stepeni na 10+ sekundi i od tada ima dobrih 6 meseci kako zvuk radi ispravno i veoma dobro se cujem sa druge strane razgovora
Jedan od retkih kvarova je takodje i komplet mrtva ploca, ali ni blizu kao cuveni Poco X3 Pro koji je bio Poco varijanta T serije (Qualcomm je specijalno za taj model izbacio chipset 860 koji je izmedju 855+ i 865, i neko u Xiaomi je opasno zabrljao jer je crkavanje ploce skoro izvesno, na 100% uredjaja)
Ako neko ima pitanje oko 10T pro i naknadnim modelima iz T serije, slobodno pitajte