Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Flešovao sam xeu 21.1.28, deluje dosta fluidno i par bagova i gluposti je sređeno. Za bateriju ću tek videti.
Naravno kinezi ne bi bili kinezi kad se ne bi napravili pametni i nešto zeznuli. Tako da je slajder za podešavanje jačine zvuka podignut malo gore a 3 tačke za izbor tipa zvuka je podignut dosta gore i na granici je za dohvatiti ga. Naravno nikad primetniji iOS look, izgled do 12.5 je bio dosta lepši i lakši za upotrebu.
Ne znam u kom univerzumu uspevaju da zeznu najprostiju stvar na telefonu - obaveštenja. Više ne mogu jednim prstom da se proširuju već isključivo sa 2, što nema nikakve logike ni funkcionalnosti za nekoga ko 70% vremena koristi telefon jednom rukom.
Kad budem promenio ovaj telefon ne verujem da ću se 2-3 godine vratiti na Xiaomi, vreme je da se vratim na OneUI. Samo još Samsung da upegla procesor.
 
Ja sam progledao kada sam sa miui prešao na pixel. Ono njihovo šarenilo više ne mogu ni da pogledam, o kopiranju ios-a ne treba ni trošiti reči.
U android svetu su ostali samo Samsung, oneplus i pixel.
 
Ovaj zadnji update je ubrzao telefon ali je dosta pokvario bateriju.
Baterija mi osetno krace traje.

Valjda ce 12.5 srediti problem sa autonomijom.
 
Kad je u pitanju kamera zanima me koji bolje stoji dal Mi 10 ili Oneplus 8 Pro? Koji od njih pravi bolje fotografije i video snimke?
 
Jel ima neko problem na 12.2.5 global stable, u dark mode opcijama uopšte nema aplikacija u onoj listi "dark mode for individual apps"?

Odradio je force dark mode za dosta aplikacija, naravno na pola njih ne želim jer ne izgleda kako treba, a ne mogu im ništa sad.
 
To je na XEU sredjeno odavno, ali je stvarno iritiralo dok nisu sredili.
Ima fora da pristupis toj listi. Kad udjes tamo na More Dark mode options, idi na split screen. Onda izaberes neku aplikaciju i kojoj mozes da kuckas nesto, npr browser ili whatsapp/viber. Kada pritisnes na polje za kuckanje, izaci ce tastatura. Onda ce se i pojaviti sve aplikacije u dark mode options ;)
 
Zasto jednostavno kad moze komplikovano :D
Sledeci telefon definitivno nece biti xiaomi samo zbog miui :D Milion nekih stvari koje nisu logicne..

Sent from my Mi 10 using Tapatalk
 
U potpunosti se slažem sa tobom. Baš mi nedostaje OneUI, tamo nema ni približno ovoliko nelogičnosti i gluposti. Eventualno bih probao Oxygen ali bih se najradije vratio na OneUI.
 
Usrali su MIUI fino. 1+Nord radi mnogo bolje i bez bagova, ali sam se ipak vratio na Mi10, ogromna je hardverska, razlika.


Hvala na ovom, probaću sad.


Edit: Ušao da probam ovo i sad odjednom sve normalno u meniju. *mjau**mjau**mjau**mjau*mti kineske programere[emoji23]

Sent from my Mi 10 using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Ovaj poslednji update je okej, radi fon dobro ali i dalje ima nekih stvari koje nerviraju. Iskreno trpim MiUI samo zbog hardvera i cene, inace je ovo daleko od savrsenog proizvoda :D
Ispade da pljujem, ali iskreno cak i ove global stable verzije su kao neka beta, maltene ceo miui je kao beta verzija. :D


Sent from my Mi 10 using Tapatalk
 
Bukvalno. Nudi najbolji odnos uloženo-dobijeno.
MIUI iskustvo mi je potpuno isto kao što mi je bilo na starom Redmi Note 3 Pro, samo dodatno našminkano. Global Stable je bagovitiji i osakaćeni beta rom. :d
Pokušao sam da izbegnem Xiaomi kad sam tražio upgrade za Mi 8 ali nisam želeo prosečnu kameru ili očajnu bateriju pa nisam kupio OP8 ili S20. Tako da mi je tu ostao samo Mi 10. Ne kažem da je telefon loš, daleko od toga, ali MIUI je počeo da me iritira svakim upgrade-om sve više i više.
 
Ja samo pixel nisam probao.
Po meni
1.Samsung
2.Xiaomi
3.oneplus


6.huawei
10.iphone

Da Samsung ima bateriju kao Huawei ili xiaomi ufff, kako ne mogu da naprave to nije mi jasno
Sent from my GM1910 using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Može jedan argument za Xiaomi iznad OnePlus? [emoji23]

Sent from my Mi 10 using Tapatalk
 
Moze Samsung da napravi dobru bateriju, nego je samsung krsina sa exinos procesorom i zato kratko traje baterija. Xiaomi bolje iskoristava bateriju.

Послато са Mi 10 Pro помоћу Тапатока
 
Koristio sam note 5 pro i mi 9t pro od xiaomija, sve stock. Trenutno sam na op7 pro. Po meni Xiaomi lepši skin, a ne sećam se da sam imao bilo kakvih bagova.
 
Ja sam sad koristio OP Nord i Mi 10 uporedo, softver je mnogo iznad na 1+. Fluidnije radi telefon sa 2 klase slabijim chipsetom, bolje animacije, 0 sitnih bagova kojih je mi 10 pun... Na kraju je ipak hardver presudio :)
 
Ja sam sa 9t pro prešao na s10e jer mi je ekran bio veliki .... Onda sam izneverovao koliko je loša baterija na samsungu pa sam prešao na veliki p30p zbog baterije, taj telefon je stvarno vrhunski po svemu ali taj skin je zlo majke mi. Prešo na OP i pošto vidim da mogu da se naviknem i na ovu veličinu sad čekam da izađe p50, da vidim mi 11 i OP 9 pa pređem. Baterija na OP7p je samo OK.
 
poslednji stable XEU se pojazuje u lepom svetlu...
7007de958361ceceec0955c64df8c6cc.jpg


Sent from my Mi 10 using Tapatalk
 
jeste, taj je.....


from komsa's Mi 10
 
Poslednja izmena:
Ja sam sad koristio OP Nord i Mi 10 uporedo, softver je mnogo iznad na 1+. Fluidnije radi telefon sa 2 klase slabijim chipsetom, bolje animacije, 0 sitnih bagova kojih je mi 10 pun... Na kraju je ipak hardver presudio :)

Zasto ti je bitan hardver na mi10 ako kazes da op nord mnogo lepse radi i na slabijem hardveru plus oxygen?

Kupio sam oneplus 8 zbog clanova koji ga hvale. Razocarao sam se , ni u jednom segmentu mi nije bolji od mi10, pa cak ni zbog oxygenOS
 
Pa nije hardver samo procesor. Bolji je ekran, vibro motor, kamera, zvučnici..

Sent from my Mi 10 using Tapatalk
 
U suštini sve je bolje na Mi 10, jedino je softver bolji na OP i to ne baš svaki segment.
 
Otprilike, ali taj softver baš pravi razliku.

Jedino što je lošije je dialer (spram XEU/starih stock),ostalo je meni lično sve bolje na Oxy

Sent from my Mi 10 using Tapatalk
 
Mene najviše nerviraju na MIUI obaveštenja, za ono neko treba doživotnu da dobije. Na sitne bagove sam manje-više i navikao, nije kao da ih nema kod drugih skinova.
Evo ovaj xeu 21.1.28 (12.5) je dosta ispeglan u odnosu na 20.10.29. Telefon radi fluidnije i brže, primetno manje izbacuje i refreshuje aplikacije iz rama, deluje da je i baterija bolja, a i standby je poboljšan. Da su upeglali svetu MIUI12 gde bi nam kraj bio, sa svakom novom verzijom najavljuju kule i gradove a realno ništa osetno poboljšali nisu od MIUI10.
 
Ne znam šta vam znači to da radi 'fludinije' oxy, meni mi 10 nikad secnuo nije, ne može fluidnije od ovoga.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk
 
Ne znam šta vam znači to da radi 'fludinije' oxy, meni mi 10 nikad secnuo nije, ne može fluidnije od ovoga.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk
Meni se desava da npr poslije 10 dana pocinju animacije da sjeckaju i da ne rade fluidno.. Restartujem telefon i odma je kao nov.. To me izludjuje.. Mada to se tesko primjecuje, ali ja to vidim sto je najgore.. Kao da refresh rate pada na 60hz..

Mi 10
 
Koliko se vremenski čeka za otključavanje telefona ako hoću da bude dual sim(naravno kupio bih fiokicu)
 
Nazad
Vrh Dno