Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Isprobavam, volim to jos uvek da radim, nekada davno na windows mobile telefonima ( pre android-a) a potpuno sam se zarazio od xiaomi mi2 . Kad mi dosadi predjem na iPhone, ne mogu da koristim android a da ne moze da se nesto cacka. :)

... jedino gcam kad fotkam pa hocu da otvorim sliku direktno iz aplikacije ne otvara ...
GCam by Urnyx05 ima ovu opciju:
PSX-20201116-103331.jpg

i pomoću nje otvara bilo koju "galeriju" koja je podešena kao osnovni pregledač slika (moja preporuka je https://play.google.com/store/apps/details?id=com.simplemobiletools.gallery).
U vezi nje, ovde sa stavio i config fajl, ako neko neće da gubi vreme podešavajući je: https://forum.benchmark.rs/showthre...-Mark-II-Pro&p=6105373&viewfull=1#post6105373

Poslednja izmena:
Ja sam instalirao ovu od arnove, i na njoj nema te opcije.

Inace tu galeriju koristim

Osim ako tvoj GCam ima neku specijalizovanu podršku za Mi 10, možeš probati i Urnyx05. Samo pokupi i config fajl za tvoj tel.

Nisam ja striktno vezan za jedan GCam, instalirao sam ovaj jer je pisano da pravi dobre fotke. Sad cu probati od BSG-a pa da vidim da li on ima tu opciju u settings.
Koristio sam ranije urnyx05

Hvala u svakom slucaju. Sad znam da je do gcam verzije

Ala se juče zakucao telefon, ali ne znam zbog čega. Ne reaguje ni na šta, ja reko ajde, da ga ugasim, krenem u restart, samo vrti onaj kružić 4 miuta i ništa se ne dešava. Ja ga ugasim, upalim i sve ok. Ne znam šta mu je bilo. Elem, jel mi se čini illi kamera ima loš fokus? Mnogo luta u pokušaju da uhvati kadar koji je malo bliži.

Ne može da hvata fokus na blizinu, isto kao i Note 20 Ultra i S20 Ultra. Zbog veličine senzora lošije fokusira objekte u blizini. Rešenje je da se blago odaljiš i koristiš 2x zum, tad je fokus super a kvalitet je identičan kao i bez zuma.
Meni 10 dana radi bez restarta i bilo kakvih bagova i usporavanja. Dosta dobro je ispeglan xeu 20.10.22. Ne planiram da radim ažuriranje uskoro. :d

Imaću to na umu :).

Ja sam skoro kupio telefon, još je svež. :d
Mi 8 je gurao po 1100h bez problema.
Generalno jako dobar telefon, za ove pare nema ništa bolje i kompletnije. Još malo da se slegnu utisci pa da napišem neki mini rivju.

Posle dva dana korišćenja, najjači utisak je ekran. Bio sam na Mi 8 pre njega, ali Mi 10 ima stvarno fantastičan ekran. Koristim ga bez ikakve zaštite za sad, zaboravio sam kako lepo klizi prst po oleo premazu, ceo život nosim stakla preko ekrana. A kad smo kod toga, gde je najbolje uzeti neko staklo za njega? S obzirom na to da je zakrivljen ekran..
Zvučnici isto odlični, mada ajde, to mi iskreno i nije bitno uopšte.
Baterija isto odlična, mi 8 sam punio dva puta dnevno, ovaj drži odlično.
Čekam 7 dana za otključavanje BL-a da stavim XEU, mada nešto razmišljam, možda se čak i ne bi cimao, jedina stvar koja mi fali je call recording i miui dialer. To možda i može i da se namesti na stock-u, nisam tražio.
S jedne strane me mrzi da ponovo podešavam sve, a s druge strane želim da dobijam apdejte među prvima, a ne da čekam po 6 meseci za stable ROM.
@korisničkoime je l' ti encrypted telefon na XEU? Na mi 8 iz nekog razloga nije encrypted, i nisam mogao da koristim službeni e-mail i teams nalog. I je l' XEU na a11 već?
E, da, kameru nisam stigao da istestiram, instalirao sam onu novu od arnove, piše da je podržan mi 10, pa ću videti kad bude prilike kako se ponaša.

Edit: gde ste uzimali nilkin frosted?

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kako ste se navikli na velicinu posle mi8?

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Bas sam sad bacio oko na bateriju. 7:21min sot i jos 23% baterije. 90hz uvek upaljeno i naravno jako los signal, 4gej only 24h/7

Послато са Mi 10 Pro помоћу Тапатока

Jedno pitanjce, da li se ovaj tel normalno flesuje kao i svaki drugi xiaomi ili je potrebna neka druga gimnastika. Vidim da pisete o nekim razdvojenim particijama i da to utice na promenu roma.

@nightshadow rekao bih da jeste. Kad nije bio enkriptovan nisu mi radile bankarske aplikacije. Da, A11 je na njemu.
Kako ste se navikli na velicinu posle mi8?

Ja se navikavam još uvek. Dosta je teži i deblji, a iste je širine kao Mi 8. Mada evo sad kucam sa Mi 8 i dođe mi kao neka igračka, prelagan. :d Jedina mana kod veličine Mi 10 mi je što ne mogu palcem da prevučem aplikaciju u floating window, dok sam kod Mi 8 lagano mogao.
Ne kapiram zašto se nisu ugledali malo na Samsung pa da omoguće spuštanje nekih delova ekrana kao na OneUI, ipak je 6.67" velika dijagonala za jednu ruku.

Ajde vidi u settings, pa encryption & credentials

Super. Procedura za XEU standardna, unlock bl, bacim mu twrp, instaliram XEU?

Hvala @korisnickoime, i dalje se razmisljam sta da radim, al msm da mi10 otpada, stvarno mi ne treba veci fon od mi8 :D

Jedno pitanjce, da li se ovaj tel normalno flesuje kao i svaki drugi xiaomi ili je potrebna neka druga gimnastika. Vidim da pisete o nekim razdvojenim particijama i da to utice na promenu roma.

Procedura je ista za flesovanje kao i svaki drugi xiaomi. Te particije, to je do android 10 i googla, ne do xiaomi-a.

@nightshadow pa ako vec otkljucavas bootloader, telefon ce ti se svakako formatirati onda vec kad je formatiran instaliraj XEU

Ja sam cuo da svaki put kad hoces da instaliras XEU OTA mora da se skine full zip, pa format data, pa flash zip. Neka me neko ispravi ako grešim. Iz nekog razloga ranije nije radio OTA update, da li zbog tih dinamickih partivmcija ili neceg drugog nemam pojma.

Jel kacio neko galaxy bugs plus sa mi 10?Pitam jer imam problema kad kacim na mi 9t,desna slusalica nekako pucketa, ne stalno, al cesto. Kad izbrisem galaxy wear aplik I bude samo na bt, radi od sinoc evo sve super.Pa razmisljam da li mi 10t Pro, mi 10 (ta dva mogu da uzmem) ili s20 plus (tu bi vec morala gimnastika I prodaja jednog od prvog dva I kupovina).

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Ja sam cuo da svaki put kad hoces da instaliras XEU OTA mora da se skine full zip, pa format data, pa flash zip. Neka me neko ispravi ako grešim. Iz nekog razloga ranije nije radio OTA update, da li zbog tih dinamickih partivmcija ili neceg drugog nemam pojma.

To je za zadnji weekly, kao i za buduce koji ce izici. Jedna od solucija je da se instalira sa usb OTG. prebacis xeu rom na usb i nakacis uz pomoc otg na telefon i onda instaliras, ne moras raditi format data.

Verujem da se već uveliko pisalo o tome, ali nisam pratio temu. Planiram da uzmem Mi10/Pro ovih dana, ali mi je bitno da ima opcije za dual sim? Poznato je da Mi 10 ima jedan slot za karticu, interesuje me da li može jedan sim fizički da bude u telefonu a drugi esim varijanta. Jedan sim mi je Telenor, drugi Vip, Telenor znam da nema opciju esim-a dok Vip ima (ako sam dobro "čuo").

Mi 10 ne podržava esim. Ali, uz XEU tom i dual sim fiokicu radi kao dual sim.

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

XEU ne podrzava posle inicijalne instalacije OTA update ili "dirty" flash na novije verzije ako ovo dobro citam ?

Svaki put mora full wipe ? To je suludo za npr montly security rollup da radim full clean wipe ? Ili nesto lose citam ?

Ne mora svaki put full wipe. Prelazak sa weekly na stable traži. Ali sa jednog na drugi weekly na ili sa jednog na drugi stable ne mora.

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Ne mora, ali postoji onda šansa ako se odradi dirty da ti se pojave bug-ovi.

Google zeznuo stvar i napravio problem sa dynamic partitions.

Ne može više clean install da se odradi samo wipe system i data, nego mora total full wipe sa brisanjem interne što je pain in the ass.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Nazad
Vrh Dno