Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Kolega misli na XEU rom.

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока
Da kok mene ima aplikacija za e-mail.Ako na to misli.
41458e9b976751592e5aa4a322055410.jpg

Gesendet von meinem Mi 10 mit Tapatalk

Ja sam pitao za email aplikaciju.
:)
Mnogo postova jedna na drugu pa e čovek izgubi.
Hvala za info.
Još sat vremena čekanja....

Ja sam pitao za email aplikaciju.
Mnogo postova jedna na drugu pa e čovek izgubi.
Hvala za info.
Još sat vremena čekanja....

Znam taj osecaj........
[emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]

BTW, ja ću ovaj novi MIUI 12 da flešujem na čisto - preko globala, da baš vidim kako će da radi tako.
Juče je bilo nekih problema sa novim stable - postavljali ga pa ga povlačili, pa tako nekoliko puta. Verovatno su nešto zabrljali u kompajliranju, pa popravljali usput. Ta verzija od sinoć bi trebalo da je ok.

BTW, ja ću ovaj novi MIUI 12 da flešujem na čisto - preko globala, da baš vidim kako će da radi tako.
Juče je bilo nekih problema sa novim stable - postavljali ga pa ga povlačili, pa tako nekoliko puta. Verovatno su nešto zabrljali u kompajliranju, pa popravljali usput. Ta verzija od sinoć bi trebalo da je ok.
Za sada mnogo bolje radi nego juce cak je juce u jednom trenutku pravio bag za grafikom........
Za sada je ok.

Nemoj tako flesovati. Jer je global global, a xeu je chines ali prilagodjen i debloatovan. Bolje uradi sa format data, da ne bude posle baterija ovo baterija ono, aplikacije kresuju,....

Na to sam I mislio. Format data je obavezan ako se menja region, to mi je poznato.
Mislio sam da neću preko nekog xeu da flešujem.

Poslato sa COR-L29 uz pomoć Tapatoka

Završeno sve. Posle dosta muka, jer sam na poslu...
Imam dosta zamerki. Ili ja nešto nisam uradio kako treba ili je ROM bagovit.
Mnoge aplikacije mi i"ispadaju" (viber, WA, TT), ne mogu da povratim konverzacije za drugi viber i WA nalog, ne mogu da isključim "pronađi moj telefon" opciju.
Rado ću sutra ponovo da flešujem i da se igram, ali sam malo neraspoložen što ovako radi.
Osim toga, utisci su vrlo dobri.
EDIT: ne sinhronizuje Viber iWA kontakte

Poslednja izmena:
Nesto nisi dobro odradio . Sve radi. Sutra ti to lepo polako.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Moguće. Probao sam Factory reset, ali me vraća na twrp koji kao da but šta ne uradi.
Traži mi user password - to je valjda ona šifra za otključavanje ekrana - ali ne obriše oni što sam mu tražio.
Dobro bi mi došla neka pomoć...

Enkriptovan ti je telefon. Moraš format data da bi obrisao sve i flesovao ponovo. Inače sve će ti obrisati sa telefona, pa kroz twrp ubaci xeu rom.

Sent from my JNY-LX1 using Tapatalk

Ok, hvala za odgovor. Koji je to password koji twrp traži za deskripciju telefona?

Pin koji si stavio ako se ne otkljuca preko otiska prsta.

Sent from my JNY-LX1 using Tapatalk

Pa to me I buni. Ne prihvata taj pin koji sam postavio.

Uradi format data, posle toga ne bi trebao da traži pin.

Послато са Mi 9T Pro помоћу Тапатока

Pa to neće. Jer je enkriptovana data patricija.
Znači, uradio sam format pre instalacije xeu. Tada je pri prvom pokretanju prihvatio pin za otključavanje ekrana. Nemam otisak prsta baš zbog toga.
Sada kad uđem u twrp ne poznaje taj pin.

Sistem se diže ali baguje i laguje kao lud.
41c0bda224d3fb4569c6df70a2ba8467.jpg

Pa podigni sistem i iskljuci password, sifru, fingerprint za otkljucavanje telefona. Cak i mi nalog se izloguj

Uradi lepo sve iz početka. Preko tool-a flešni fastboot rom ( bet zaključavanja bootloadera ). Pa ponovo twrp itd.

Послато са Mi 9T Pro помоћу Тапатока

Opet neki apdejt. Jel probao neko? Ako su sa apdejtom vratili 10h shota, onda ga skidan, ako nisu, neka hvala

Ja evo imam 3h sot 4g bez wifi i 70% baterija. Najnoviji xeu stable

Ok, posle dva piva i nešto potrošenih živaca ponovo instaliran Rom, telefon sada radi kao zmaj.
Šta sam bio pogrešio pojam nemam.
Hvala svima na pomoći, posebno @Kidence kome dođem pivo.

Nisam siguran. Moguće je da nakon format Dara nisam uradio reboot recovery.
Ili se možda samo uplašio od kidenceta.

Imao sam pre par dana problem kao ti kad udjem u twrp trazi mi pasword koji inace koristim ali iz nekog razloga nije hteo da ga prihvati.Inace mi je ponudio update za xeu weekly verziju miui 12 za poco f2 pro.Skine je telefon i kad se restartuje prijavi da je telefon enkriptovan i onda kad udjem u twrp ne prihvata pasword.
Nasao sam slican problem na xda gde je neki lik rekao da se obrise u telefonu sifra i otisak prsta i da ce onda bez problema da prodje instalacija.I tako je i bilo kada sam uklonio otisak prsta i sifru.
Trenutno sam na android 11 verziji 20.9.3 beta weekly.I za sada fon radi odlicno.
Inace u svemu ovome mi je puno pomogao i user@ Tomiprunet kome se i ovom prilikom zahvaljujem.

Hm.
Noćas je preko Updater-a instaliran najnoviji stable (sinoć sam preko twrp ja bio instalirao poslednji stable sa A10 12.0.8 valjda).
Telefon radi dosta brzo, ali opet ispada Viber, TT, mail. Primetio sam ozbiljan lag kod startovanja nekih aplikacija.
Čak mi je prijavio i poruku da SD kartica nije dostupna (cenim da misli na internu memoriju)!
Svega ovoga nije bilo kod prethodne verzije.
Neću sad da ga diram, imam posla preko glave. Za vikend ću da probam dve opcije - da instaliram na čisto ovu poslednju verziju, pa ako nastavi da brljavi da isntaliram ono što je radilo kako treba.
Ako je sve to zbog enkripicje - mnogo je kume.
Ovo što je Bojke napisao je izgleda rešenje, to je i meni kidence savetovao. Nije bilo pomoglo ni ponovno flešovanje twrp-a.
EDIT:
A kako tek ovo objasniti? Ne vidi se lepo - ali Mi10 samo stvara nove particije u windowsu.
7e774489f5cdd84f9adde2b10bbec171.jpg

Poslednja izmena:
Dodatak - DATA partcija mi je f2fs format. Da li treba da se menja ili ne i u šta?

Danas sam postao vlasnik Mi 10 telefona pa me interesuje koje zastitno staklo bi ste mi preporucili da kupim.

Takodje ako imate neki savet sta je dobro da se podesi na telefonu da bi radio jos bolje slobodno napisite[emoji846]

Na telefonu sam uradio update na MIUI 12...

Vrh Dno