Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Po tome što ga prave neki random ljudi. Uvek je bolje i sigurnije koristi oficijalni Rom. Tako da ako neko dođe do info da li moze da se fleshuje Indus Rom i da radi dual sim neka napiše. Možda za njega i ne treba da se otključava BL ?

Ovde ima da se skine poslednji indus.
https://c.mi.com/thread-3288760-1-0.html

To sto rade random ljudi ne znaci da je deciji, drugo XEU rom se radi na bazi kineskog stabilnog i vikend roma... ono sto oni rade je da uzmu kineski rom i prebrisu sve kineske app i slova i ispadne eu rom.

Toliko ljudi koristi XEU rom i jos niko se nije zalio na sigurnost, tako da tesko da rom moze da bude los jer je samo uzet original prepravljen i upakovan ponovo u jednu celinu i vracen na net.

A za bilo koji rom koji se ubacuje u telefon moras da imas odkljucan bootloader.

Jedno pitanje.. zar na mi10 ne bi mogao da se stavi oficijelni India rom i da se ima dual sim ? Možda kao rešenje za ljude koji neće EU dečiji costum rom ?
Mislim da se u Indiji prodaje dual sim mi10
Xeu je daleko od dečijeg roma. Pre bih rekao da je Global Stable dečiji rom.
Xeu je ispeglan do savršenstva, pun opcija koje Global rom nema, bolja autonomija, nema frame drop, nema restarta, bloat-a. Ja sam koristio Global Stable dok sam čekao da mi odobre otključavanje bootloader-a i ni najmanje nisam bio oduševljen kako je to radilo.

Ja sam imao totalno drugačije iskustvo. Plus sam alergičan na skriptovane Indus romove. Ali svako ima izbor što je jedino i bitno

Koji si ROM stavio?
xiaomi.eu_multi_MI10_V12.0.8.0.QJBCNXM_v12-10.zip
?
Stavio sam weekly 28.08

Edit.

Xeu rom je nastao kad i miui, tj kad su se poceli prodavati xiaomi telefoni. Posto u pocetku miui nije bio global , vec samo kineski, pa su ga onda ovi iz xeu prepravili i prilagodili nama iz Evrope i sveta. Bez kineskih aplikacija, debloatovan koliko moze i ubacili vise jezika a ne samo engleski i kineski. Tek kasnije je xiaomi poceo izbacivati global miui verzije.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja kad budem kupio ovaj telefon prvo ću tražiti otključavanje bootloader-a i nazad u kutiju telefon dok ne flešujem xeu. :d
Nego je l ima neka krštena Gcam za Mi 10?

Ne znam za gcam. Ovaj xeu weekly je android 11. Mislim da nema gcam da radi na android 11

Probao sam MiRoom i nije mi legao. Imao je nekih bagova, dosta toga pogrešno prevedeno, neke opcije izmešane, kineska/ruska slova na dosta mesta iskaču i nisam bio oduševljen fluidnošću. Stock Android ni neki modifikovani stock ni u ludilu ne bih koristio.
Za Masik nisam ni istraživao ništa. Sad mi se i ne isprobava, možda kad kupim Mi 10 pa da isprobam na Mi 8 kako radi.
XEU mi je provereno dobar, ima sve što treba, stabilan je, redovno se ažurira (meni nebitno, ne ažuriram softver i po godinu dana ako je dobar :d ), brzo ispravljaju bagove. Jedini nedostatak po meni za razliku od MiRoom-a jeste što ne mogu obaveštenja trajno da stoje dok se ne uklone/pročitaju. Ali sam se i na to navikao. Evo skoro 2 godine kako koristim xeu na Mi 8, stvarno je odličan rom i nemam nekih zamerki.

Nešto nikako da dođe na 450e 8/128. :d

MiRoom je praktično ugašen. Odnosno, nema više update i zatvoren je projekat.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Probao sam MiRoom i nije mi legao. Imao je nekih bagova, dosta toga pogrešno prevedeno, neke opcije izmešane, kineska/ruska slova na dosta mesta iskaču i nisam bio oduševljen fluidnošću. Stock Android ni neki modifikovani stock ni u ludilu ne bih koristio.

Ako sam dobro ispratio MiRoma vise nema, sto je bilo-bilo je..Gresis za ovo poslednje, probaj RR pa reci opet ovo sto si napisao, isprobaj ga na nedelju dana.. [emoji3]

Ne znam za gcam. Ovaj xeu weekly je android 11. Mislim da nema gcam da radi na android 11

Neverovatno koliko ti imas srece, uzmes one plus 8 i posle nekog vremena dobijes android 11, prodas taj fon uzmes ovaj i uzmes custom rom i opet android 11. :)

Ako sam dobro ispratio MiRoma vise nema, sto je bilo-bilo je..Gresis za ovo poslednje, probaj RR pa reci opet ovo sto si napisao, isprobaj ga na nedelju dana.. [emoji3]
Nikad više rom baziran na stock Androidu. Ni da eksperimentišem sa tim, kamoli da koristim. :d odličan je meni MIUI. Da njega nema koristio bih OneUI.
Nego koliko je lošija baterija na MIUI 12?

Na Miui12 notifikacije ostaju na lock skrinu sve dok ih ti ne uklonis. Npr dobio si notifikaciju, i nisi kliknio na nju da procitas, a nisi je ni svajpovo da je izbacic iz notifikacion panel-a. Sve dok je ne procitac ili izbacis iz panela, bit ce na lock screenu.

Ne samo na xeu vec i na stable global miui 12

Kako se to na global namesti? Nisam video opciju.. btw kako se, ako moze, namesti da na lock screen ne moze da se spusti control centar?

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk

Settings -> Notifications -> Lock screen -> Open Notification shade on Lock screen na off.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Tako mi je i stavljeno, ali koliko vidim to nema efekta na ovaj novi control centar, za notifikacije ne spusta ali po desnoj strani kad povucem odozgo otvara control centar sto mi je malo bez veze ako je vec zakljucan tel..

Vidi stvarno, ne koristim control centar pa sam pomislio da se identično ponaša... Još jedan razlog protiv istoga :D

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Na Miui12 notifikacije ostaju na lock skrinu sve dok ih ti ne uklonis. Npr dobio si notifikaciju, i nisi kliknio na nju da procitas, a nisi je ni svajpovo da je izbacic iz notifikacion panel-a. Sve dok je ne procitac ili izbacis iz panela, bit ce na lock screenu.

Ne samo na xeu vec i na stable global miui 12
Gde se to podešava? Ja na Mi 8 imam xeu 20.8.13 i nemam te opcije. Možda jer imam notch. Koliko se obaveštenja prikazuje kad je telefon otključan gore u uglu?

Ne znam kako se podesava, nisam nista podesavao, tako je stock :) Sto se tice obavestenja ne znam tacno, danas sam imao 4 ne znam da li moze vise ( ako mislis na obavestenja za notifikacije)

Ima razlike između global i xeu rokova, malopre sam gledao nešto na YouTube.
Nije isto.
I nije isti ni Miui na Androidu 10 I 11.

Poslato sa COR-L29 uz pomoć Tapatoka

Da , ima razlike izmedju global i xeu romova.
pa miui na android 10 imas miui 11 i miui 12, a na android 11 imas miui 12

Podseti me jedan lik na xda sada - da bi se nastavilo primati OTA ažuriranja, treba ponovo zaključati BL?

Hvala na odgovoru.
I na drugom računaru adb ne prepoznaje telefon, dok ga fastboot uredno vidi.
Nigde ne uspevam da nađem adb drajvere za Mi10. Može li neko ti da mi pomogne?

Poslednja izmena:
Koje je najbolje rešenje da prebacim sve sa starog LGa na novi mi 10?

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Pa kontakte preko google naloga, fotografije mozes preko google photos, uradis backup na google photos.
ili mozes da prebacis foldere iz LG na PC pa onda sa PC na Mi10, tako i za ostala dokumenta

ZA SMS - SMS backup&restore, viber i WA sami arhiviraju prepiske.
Sad, ako čovek ima puno slika/videa, Gphotos verovatno neće biti dovoljan (15 GB beše?), ali USB, pa na PC, pa sa njega na Mi10 nema greške. Može čak i brže da bude nego upload/download...

Google photos je unlimited do 12mpx i FHD snimci.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ima onaj "Mi mover" na Xiaomi telefonu, potrazi po netu kako to radi, pa vidi dal ti zavrsava ono sto si zamislio, ja nisam nikad probao oa ne mogu da ti nesto detaljnije kažem..
d52f19c2e75811c8df5ab9c7d3623ce3.jpg

Kolege hvala vam na preporukama, nemojte se prepirati, cenim da ste oboje pomogli. Mi mover nisam mogao instalirati na LG pa sam nešto preko googla prebacio i ostalo sto sam imao sam sa kartice oko 70gb slika i 30gb audioknjiga prebacio preko računara na mi 10.
Imate li neku preporuku za neku jaku i kvalitetnu pozadinsku zaštitu? Na LGu sam imao spigen koja je imala i malu nogicu da stoji u horizontalnom položaju za gledanje filmova.

Poslednja izmena:
Vrh Dno