Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Ne vidim sto bi mu to sad promenili, ako su ga iz fabrike slali sa jednim slotom nema poente da softver prilagodjavaju za dva.. al ko zna, ne bi im bila prva nelogičnost

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk
Pa šta znam, neko je pominjao ranije u temi sa ui12 da će da dobije pa pitam

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Pa šta znam, neko je pominjao ranije u temi sa ui12 da će da dobije pa pitam

Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Jok, i dalje jedna kartica. Mora XEU nažalost.
Ja sam isto porucio mi 10, neki su pricali za ekran svasta, medjutim uporedjivao sam uzivo sa s9 i nisam primetio razliku u ostrini zbog manje rezolucije, a kvalitet i osvetljenje mi se cine cak i boljim.

Nisam samo uspeo da vidim kako izgleda telefon na 10-15% osvetljenja jer je jelte u radnji jako svetlo, pa ako moze i to jos neko da mi potvrdi ko ima mi 10 kako se ponasa displej na manjim osvetljenjima.
Na šta misliš tačno? Ako pričamo o distorzijama nisam ih primetio.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Stavio sam miui12 i animacije ponekad seckaju prelazak sa ekrana na drugi i ulazak i izlazak iz aplikacija, kamera secka. Generalno mi je telefon fluidnije radio na 11ki. Nov padajući meni ne mogu da otvorim iz aplikacije, samo sa početnog ekrana. To me baš nervira. Jedino što je lepši nego stari
I još da dodam da je topliji dosta. Pre se nikad nije grejao. Jel ima šanse da se vrati na 11ku?

Poslednja izmena:
Jok, i dalje jedna kartica. Mora XEU nažalost.Na šta misliš tačno? Ako pričamo o distorzijama nisam ih primetio.

Da ,da, na distorzije pri slabom osvetljenju, i kakva je citljivost u mraku kad se smanji na minimum osvetljenje isto?

Prvenstveno to zavisi od onog ko koristi telefon. Ja naprimer nikad nisam imao problem sa čitanjem u mraku, dok moja supruga ima taj problem na svakom telefonu. Meni je uključen Dark mod uvek (lepše mi je) lepo se vidi citati nocu

To mi treba, prija mi bas nisko osvetljenje uvece i dark mode, pa sam zbog toga pitao, znaci i tu je dobar, odlicno, hvala!

Ma telefon je odličan, nego eto za neke od nas (a malo nas je) nije baš toliko ekstra na polju kamere, tj nije dovoljno ispeglana kamera a i Gcam se ne razvija kao što je to bila situacija sa Mi 8/Poco.
Meni ta kamera i delimično debljina i težina odbijaju od kupovine Mi 10. Sve ostalo mi je i više nego dobro, sasvim dobro zaokružen telefon.

Kamera me prakticno ne zanima, slikam samo kad me drugi teraju, ili za neke podsetnike :D

Sta je sa tezinom i debljinom? S obzirom da je veliki, jel ima problem kako lezi u ruci? To nisam mogao da steknem utisak od onih kablova na koji je vezan.

Problem mi je velicina, meni je optimalno danas ovaj s9 ili iphone 11 pro od novijih ali to je sve od ponude, drugi nemaju manje uredjaje

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Mnogo veći i mnogo teži od pomenutih s9 i ip 11 pro nažalost

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

Sto se velicine tice, to sam proverio, merio uporedjivao i resio da je tako kako je, i pomirio sam se, al na tezinu nisam obracao paznju,provericu i to

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Stavio sam miui12 i animacije ponekad seckaju prelazak sa ekrana na drugi i ulazak i izlazak iz aplikacija, kamera secka. Generalno mi je telefon fluidnije radio na 11ki. Nov padajući meni ne mogu da otvorim iz aplikacije, samo sa početnog ekrana. To me baš nervira. Jedino što je lepši nego stari
I još da dodam da je topliji dosta. Pre se nikad nije grejao. Jel ima šanse da se vrati na 11ku?

Ista iskustva... Opsirnije pisao vec u ovoj temi. Probao i factory reset posle upgrade - slabija baterija overall znacajno za ~1/3 odokativno. I moj se znacajno vise greje takodje... Fastboot/Miflash mi padaju na pamet ali ne bih bas da budem ja taj koji eksperimentise ... :)

Revert na 11tku... hmmm

Da ,da, na distorzije pri slabom osvetljenju, i kakva je citljivost u mraku kad se smanji na minimum osvetljenje isto?
Odlično je kalibrisan ekran, apsolutno nemam zamerki.

Što se tiče MIUI12 probajte za početak da ne koristite super wallpaper, siguran sam da arči bateriju.

Super wallpaper kod mene piše da je potrošio 0.81% baterija mi je sad na 53%

Brutalno dobro izgledaju ti wallpaper-i.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Sa kojeg telefona ste prešli na Mi 10? trenutno imam p30 pro na kom mi je super sve osim emuia, a šaomija sam koristio 9Tp i sviđa mi se.. Ali nešto nisam siguran da vredi da doplatim nekih 50-100e za mi 10?

Ja sam uzeo pro verziju, a pre sam imao s7e. Retko menjam telefon, jer vidim napredak tek posle 3,4 godine u razvoju telefona

Ja posle dva meseca korišćenja prodao iPhone 11 i sad naručio mi10. Pre njega sam imao Xiaomi Mi Mix 2, I jednostavno nisam mogao da svarim ekran na IP 11. IPS koji nije ni full HD sa debelim ivicama mi svaki put upadao u oči. [emoji3] Ios jeste dobar operativni sistem, ali za moje potrebe ništa specijalno i bolje od miui. :)

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Tek sada primetio na da MIUI 12 nema x5 zoom za Pro veziju, inace kamera po meni mozda i malo bolja sada :)

Sa kojeg telefona ste prešli na Mi 10? trenutno imam p30 pro na kom mi je super sve osim emuia, a šaomija sam koristio 9Tp i sviđa mi se.. Ali nešto nisam siguran da vredi da doplatim nekih 50-100e za mi 10?
S7e , nije mi imalo poente do sada da menjam. Inkrementalna poboljsanja iz generacije u generaciju se vide tek posle tri godine +-1.

To receno, izgleda da posle updatea na 12 , pa reseta i posle par ciklusa, polako se stabilizuje baterija. Juce izvukao napokon 6.5h sot... I dalje nije 8+ kolko je bilo na 11 ali je bolje od 4h sto sam imao par ciklusa posle prelaska sa 11 na 12 ...

Tek sada primetio na da MIUI 12 nema x5 zoom za Pro veziju, inace kamera po meni mozda i malo bolja sada :)

ima zoom do x50 hibridni kao i MIUI 11, samo stisni prstom na x2 otvorice ti se ostali x5, x10,x50...

Kamera jeste sad bolja samo su sad drugacije rasporedjene opcije...

Sva je prilika da ću u septembru uzeti preko firme Mi10. Sve što sam gledao ide u tom prvcu.
Još jednom samo da ponovimo i razjasnimo:
- kupim dual SIM tray (već sam napao kolegu sa foruma koji ih očekuje sa Alija :) )
- otključam BLpreko MI unlock
- instaliram TWRP preko fastboot komandi
- skinem i instaliram XEU stable ROM
- dobijem dva IMEI, ubacim kartice i teram
Dovde je sve super, jasno, jednostavno....
Nisam skapirao kako funkcioniše ažuriranje sistema nakon ovoga. Da li moram da svaki put skidam i flešujem nove ROM-ove ili se ažuriranje nastavlja OTA kao kod "nebudženog" telefona? Da li su neophodni FR nakon ovih instalacija? Kako je to rešeno kod Xiaoni-ja?
(Nekada davno, kad sam kao šašav flešovao HTC One X, jednom kad se stavi custom recovery - zaboravi se na OTA ažuriranja.)
Voleo bih da meni (a i drugima) ovo objasni neko ko je prošao kroz proceduru.
Telefon treba da koristim kao službeni i FR ne dolazi u obzir ako ne mora (Honor Play, 2 godine bez FR!)

Apdejti dolaze kao OTA, ali imaj u vidu da XEU nije official ROM, tj ne izbacuje ga Xiaomi, iako je baziran na official ROM-u.
Ako instaliras beta, imaces OTA jednom nedeljno, za stable je dosta redje.

Hvala na odgovoru.
Apsolutno mi nije bitno da imam nightly ili weekly ažuriranja. Pa i na drugim modelima drugih proizvođača ažuriranja sistema se puštaju kada su "stable".
Sasvim je dovoljno to da stižu OTA.
:)

Mozes odmah otkljucati bootloader i odraditi sve sto treba, instalirati xeu pa sim try kad stigne samo njega ubacis i to je to. Ne moras cekati sim try pa onda to sve raditi.

Sent from my IN2013 using Tapatalk

Naravno. To je potpuno jasno. Hvala na komentaru.

Poslato sa COR-L29 uz pomoć Tapatoka

Apdejti dolaze kao OTA, ali imaj u vidu da XEU nije official ROM, tj ne izbacuje ga Xiaomi, iako je baziran na official ROM-u.
Ako instaliras beta, imaces OTA jednom nedeljno, za stable je dosta redje.

Bas naprotiv, taj update po kojim oni rade XEU je od Xiaomi za kinesko trziste i onda oni preradjuju na svoje, tako sto brisu kineske aplikacije i doradjuju rom prema nekom svom nacinu.

Ono sto je dobro je sto su kineski romovi uvek 5 koraka isrped globa, i ono sto svi sada imaju na XEU romu, to ce ovi na Global romu dobiti za nekih mesec dva dana.

Kome nije problem da svakog petka odradi update a nije u obavezi moze i da preskoci do sledeceg petka, inace sam proces traje nesto jako kratko.

Stigao juce Xiaomi, dolazim sa s9, prvi utisak je wow, nisam znao da cu dobiti upgrade u skoro svakom segmentu.

Ekran je odlican, testirao sam ga i na famoznoj sivoj pozadini pri minimalnom osvetljenju prikaz je savrsen.Poredio sam i pored s9 mozda je kalibracija tu za nijansu bolja ali sve ostalo na strani somija, onolika gustina pixela na samsungu se uopste ne primeti naspram full hd+ rezolucije

Vrh Dno