Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Ja gledao neke fotke mi8 vs mi10 gcam i ono je baš loše na mi10. Mislim okej je, ali da mi8 ima oštrinu, više detalja, baš mi ne ide u glavu 2 godine razlike ima.

Doduše ajde mi10 nije toliko popularan, jer ima jaču cenu, pa ni ne radi BSG kameru za njega, ali opet. Možda bude za godinu dana neko odradio kameru koja će da iskoristi senzor taj.

Ispada da je bolja kupovina Oneplus 8. Ja isto nešto gledao, uopšte ne pravi toliko oštre slike Mi 10 pa sam malo zbunjen. Ne bih da kupim 2 generacije noviji telefon a da slika isto ili lošije u nekim situacijama.
Šta kažeš za op 8 kameru? Na šta bi ti prešao s obzirom da isto koristiš mi 8?

Op8kamera po danu je dobra. Nocu ne bas . Mislim da je mi10 sveukupno gledano bolji od obicnog op8

Sent from my IN2013 using Tapatalk

Ispada da je bolja kupovina Oneplus 8. Ja isto nešto gledao, uopšte ne pravi toliko oštre slike Mi 10 pa sam malo zbunjen. Ne bih da kupim 2 generacije noviji telefon a da slika isto ili lošije u nekim situacijama.
Šta kažeš za op 8 kameru? Na šta bi ti prešao s obzirom da isto koristiš mi 8?

Ne znam stvarno. Cekacu verovatno sledecu godinu, posto od mog prvog pika iP12 pro i 120Hz nema nista :)

One Plus ne mogu da koristim zbog AOSP-a koji me smara i prazan i dosadan mi je.

Sve ukupno najvise naginjem na Mi10 imam ga i po super ceni, ali kad je kamera losija od Mi8, ne prelazi mi se. Pre cu puniti dva puta na dan Mi8, nego da puknem 500e na malo brzi telefon sa kojim dobijam samo bateriju.

Ne znam da li će srediti kameru nekim apdejtom. Ne bi smela da bude lošija od Mi 8.
Ja bih da menjam telefon, dosadio mi je i baterija mi više nije nešto. A realno i Redmi Note 8 Pro je u skoro svemu bolji od njega. :d jedino me ova kamera drži da ga ne menjam.
Sve se lomim da li da idem na OP 7T Pro, OP8 ili Mi 10. Približne su im cene, a UI mi je nebitan, samo da nije full stock Android ili EMUI. :d Malo me te kamere bune, sve ostalo je dosta bolje od Mi 8.

Imam OP8 , i ne vidim ni jedan razlog da je op8 bolja kupovina od mi10. jedino sto op8 ima dual sim, pa ne moras narucivati novi dual sim try i instalirati xeu.
Eto cak mi ni to korisnicko iskustvo oxygena nije nesto woow.
Znam da ima opcija sa vise interne memorije, ali bez obzira, OP koristi 2 systemske particije, i zato system zauzima 20GB.
I xiaomi je to imao ali do pre jedno 5 godina.
To je totalna glupost.

Da, Chrome je kanta da budemo iskreni i ima neki memory leak od pre par verzija, još ga nisu ispravili. Idi samo na home i vrati se u aplikaciju, uglavnom se odšlogira.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Nzm da li me je zapala losa verzija, ali vidljiv je i lag pri skrolovanju na 90Hz ne stalno ali se primeti. Inace baterija kida, meni je juce na mestu gde nema skoro signala na kraju dana imao preko 6h SoT-a sto je po meni super.

Evo posle par dana mogu reći da je slabija baterija na MIUI12. Doduše hard reset nisam radio nijednom.
Za početak sam skinuo update package i samo ga ponovo primenio kroz opciju iz updater aplikacije.

Ja svaki drugi dan punim i ovo mi odgovara. Ako jos neko potvrdi da je slabija baterija na 12ki. Onda necu ni preci na nju

Kako ste zadovoljni telefonom generalno, doslo vreme se obnavlja ugovor pa mi zapao za oko

Ja sam izuzetno zadovoljan telefonom. Baterija, ekrančina, zvučnici kidaju (nikad nisam konzumirao yt i slično preko eksternih ali ovde je super), performanse, kamera preko dana brutalna, uveče solidna, brzo se puni. Stvarno nemam neku zamerku, najiskrenije. A namenjao sam se telefona.
I sad mi je krivo što moram da ga prodam, treba mi keš nažalost.

Stiglo je kod mene, ali cu se zadrzati na 11. Za par dana kad cujem vase utiske, mozda se predomislim

Za sad sve super na miui 12, deluje da je jos brzi nego na 11...

bateriju jos nisam stigao da testiram, stavio sam odmah ove live wallpapere, stick kamera ima mnogo vise opcija...

sutra javljam za prvi ciklus baterije, sad cu da ga punim..

Ne vidim sto bi mu to sad promenili, ako su ga iz fabrike slali sa jednim slotom nema poente da softver prilagodjavaju za dva.. al ko zna, ne bi im bila prva nelogičnost

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk

Pozdrav. Je li neko uzimao pro verziju od onog lika sto ga za 670e prodaje na kp (nov, ali placanje u napred, bez poziva itd.)? Ili bilo koji telefon od njega?

Ja svaki drugi dan punim i ovo mi odgovara. Ako jos neko potvrdi da je slabija baterija na 12ki. Onda necu ni preci na nju

Ukratko - nista od ovih "novotarija" na 12ci sto je stiglo nije "wau". Sve to izgleda upeglano , animacije su lepe itd... Ali meni iste nista ne znace. Cak - upravo zbog svih silnih live walpapera , extra animacija itd... iako fluidno telefon deluje manje "snappy".

To receno baterija mi je definitivno slabija i postoji neki drain ... Ne mogu sad posle 2-3 ciklusa jos da skapiram sta se zbiva , kao da je telefon manje u deep sleep mode-u i da je daleko vise wake-ovan kad se ne koristi nego ranije. SOT sa 8+ h mi je pao na 4-5+ upravo zbog toga.

In any case - nikakavih major issue-a nemam pored toga, ima noviteta , novi sec.patch lvl , kamera app malo drugaciji ... Sve radi...

Ovih dana , verovatno za vikend cu odraditi hard reset ... Pa se nadam boljim rezultatima sa baterijom. Vidim da vecina ljudi ima pozitivna iskustva sa baterijom na miui12 - izgleda da mene nesto od silnih app/podesavanja/cudesa sto imam zeza , trebalo bi reset to da resi.

In any case... Odradio ne odradio update sustinski je isti djavo. Kad tad ces morati zbog patch nivoa androida. Live walpapaperi/aod kombinacija su prelepi ali dosade treci dan :)

@Proday - nema dual sim na EU i dalje kao sto smo i ocekivali. I dalje ista procedura kao ranije mora da se prodje da bi se dobila podrska za dual sim. Ja i dalje cekam ~2 meseca na "carini" 3 razlicita paketa sa alija sa dual sim-tray-evima i do tad sam na EU verziji ... Valjda ce posta/carina da se smiluje i da mi prosledi makar 1 paket...

Poslednja izmena:
To kad ti sve stigne, da dogovaramo jedan za men'.
;)

Poslato sa COR-L29 uz pomoć Tapatoka

Sad sam u Mi storu gledao Mi10, upoređivao ekran i kameru na brzaka sa Galaxy Note 10 i mogu reći da ću uskoro za zamenim Note za Mi10 definitivno [emoji3]

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Ja sam isto porucio mi 10, neki su pricali za ekran svasta, medjutim uporedjivao sam uzivo sa s9 i nisam primetio razliku u ostrini zbog manje rezolucije, a kvalitet i osvetljenje mi se cine cak i boljim.

Nisam samo uspeo da vidim kako izgleda telefon na 10-15% osvetljenja jer je jelte u radnji jako svetlo, pa ako moze i to jos neko da mi potvrdi ko ima mi 10 kako se ponasa displej na manjim osvetljenjima.

Vrh Dno