Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Na Aliju je 630e mi10 obicni. Znaci na KP ce biti oko 660e u startu. Ova cena ce ici dole al po onim ranijim iskustvima do stotinak evra. Dakle standardna cena na KP pre nego sto izadje mi11 oko 550e.

Cena je stvarno haos...a sledeće godine ide još gore [emoji15]

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Činjenica je da je i dolar i Euro pao ali to je mnogo za jednu igračku, stvarno. Hajde Apple koji je priča za sebe, ima sistem, podršku, garanciju, Samsung nešto manje ali Xiaomi, poslednji Xiaomi flag koji sam imao je bio Mi 5s i bio je mislim nešto preko 300, sada dva puta toliko, ne vredi. Ni u državama gde su primanja mnogo viša od naših.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Apple zapravo vredi i mnogo više nego što je sad cena.

Au čoveče, oni izbacuju nove telefone svakih 5 dana.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Pojavio se kod jednog prodavca na KP,model 256/8 Duo,650e.

Gledam sad mi 10 pro global u hong kongu 8/256 model 700e....Sa takvom cenom bi ovde bio best buy, ali avaj 125k kod nas....i tako oko 1ke u evropi.
650e za Mi 10 obican bez garancije, ne znam koliko je to dobar deal nije daleko s20 sa garancijom.

Gledam sad mi 10 pro global u hong kongu 8/256 model 700e....Sa takvom cenom bi ovde bio best buy, ali avaj 125k kod nas....i tako oko 1ke u evropi.
650e za Mi 10 obican bez garancije, ne znam koliko je to dobar deal nije daleko s20 sa garancijom.
Zvao sam ovog na k.p kaze da ima garancija preko njega,verovatno nabavlja preko medjarske.
Mada iskreno bio je malo neljubazan

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

To je "garancija", pricamo o legalnoj garanciji od 24 meseca, racun+garantni list.

Gledam sad global verzijr u hong kongu 65k dinara za mi 10 i 85k dinara za mi 10 pro, za startne (najisplativije) modele. Ok nije realno da ovd bude tako, ali nije ni realno sto imaju drugu, visu cenu na ovaj navin za evropu. Da su 80k za mi 10 i 100k za pro (koliko je sad mi 10), to bi bila jako dobra prica, gde bi pro model crnovno isao na galaxy s20 npr. od koga objektivno nudi vise, a mi 10 bi bio value king, ali avaj...sta bi bilo kad bi bilo.

A realno je da evropski (losiji exynos) modeli Samsunga imaju ovde cene kakve imaju, kad ih isto poredis sa sd verzijama u Usa npr i cenom..

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk

To je "garancija", pricamo o legalnoj garanciji od 24 meseca, racun+garantni list.

Gledam sad global verzijr u hong kongu 65k dinara za mi 10 i 85k dinara za mi 10 pro, za startne (najisplativije) modele. Ok nije realno da ovd bude tako, ali nije ni realno sto imaju drugu, visu cenu na ovaj navin za evropu. Da su 80k za mi 10 i 100k za pro (koliko je sad mi 10), to bi bila jako dobra prica, gde bi pro model crnovno isao na galaxy s20 npr. od koga objektivno nudi vise, a mi 10 bi bio value king, ali avaj...sta bi bilo kad bi bilo.
Baš si uporan sa tom garancijom. Često su ove garancije od 1 god lakše ostvarive i pouzdanije od 2 godine legalne. Ako kupiš od proverene osobe nema potrebe da se brineš i razmišljaš o tome.
Ne kapiram tvoju potrebu da stalno to potenciraš. Ne znam ko je lud da plati 40-50% skuplje legalno telefon zbog dodatne garancije od godinu dana. Jedino neko ko nema para pa kupi na rate da bi imao najnoviji model ili ovi što imaju gomilu para pa im crna nebitna.
Čak i da ti nakon godinu dana crkne npr ekran telefon + popravka će izaći opet manje od legalne cene telefona.

Bas tako. Uvek kupujem telefone od istih prodavaca sa KP i nikad ni jedan problem . Jednom sam kupio legalno telefon i nikad vise. Pretplatio duplo koliko mu je cena bila realno.

Sent from my MI 9T Pro using Tapatalk

+1. Evo do dana današnjeg od preko 30 telefona bez garancije koje sam koristio, još ni jedan nije crkao, a za razliku u ceni sam i ekrane menjao. A sa "legalnom" garancijom dva puta recimo se lepo namučio oko ostvarivanja iste. Bacanje pare ako mene pitate, ali ko voli ima svako pravo na to.
Elem, te cene u HK jesu primamljive.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

To legalno jedino može da se isplati ako je preko ugovora na rate...i to samo ponekad, kad naidje neka akcija. A svakako u 99% mogućih kvarova telefon ispadne i tu onda ne važi nikakva garancija.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Ja sam i dalje zbunjen što se tiče kamere. Do skoro je na gsmarena sajtu pisalo da glavna kamera nema OIS (nije pisalo da ima) a sada kao ima.
f516f46e9f3c9f8b25275f9aa2d13b9b.jpg

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Baš si uporan sa tom garancijom. Često su ove garancije od 1 god lakše ostvarive i pouzdanije od 2 godine legalne. Ako kupiš od proverene osobe nema potrebe da se brineš i razmišljaš o tome.
Ne kapiram tvoju potrebu da stalno to potenciraš. Ne znam ko je lud da plati 40-50% skuplje legalno telefon zbog dodatne garancije od godinu dana. Jedino neko ko nema para pa kupi na rate da bi imao najnoviji model ili ovi što imaju gomilu para pa im crna nebitna.
Čak i da ti nakon godinu dana crkne npr ekran telefon + popravka će izaći opet manje od legalne cene telefona.
Ja sam xaiomi telefone uvek kupovao na K.P uvek je bila garancija na imei od proverene osobe i kikada niisam imaonproblema cak sam par telefona vracao softwersi jw nwto zezazo.
A nmda dam 300€-400€ vise zbog dve godine garancije ne pada mi napamet.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Ako neko kupuje telefone i generalno tehniku na crno ovde, onda sam to ja....Za poslednjih 3 godine sigurno 10tak uredjaja uzetih tako, svega i svacega, ukljucujuci i tri telefona. Izvini, roba sa cenom od 800-1000e mora da ima legalnu garanciju, a potencijalne probleme oko reklamacija smani ja imao sa koje kakvim radnjama u ovoj zemlji. Ipak jedna, jedna magicna rec mi je uvek resavala te probleme, a bilo ih je, a to je inspekcija. Istog momenta se sve resavalo.... Kako god, svako ima svoj licni stav i logiku.
I za kraj, mozda ovde nisam napisao.pa me ljudi ocigledno nisu razumeli, kad kazem 2 godine garancije na telefon tu iskljucivo mislim na najisplativiji nacin kupovine telefona, na oglasima sa garancijom operatera. Nisam valjda lud ili nije valjda neko lud da udje u radnju i prospe 1000e+ u kesu....A sa druge strane, za dosta ljudi jedina ili pak pozeljna opcija je kupovinr na rate, toga na KP nema. Jedino moze na 6 u Logic-u i slicnim radnjama.

Elem, da skratimo, Mi 10/Mi 10 Pro su telefoni koji su za dobrih 20-25% naduvanih cena od realne. Ovo kazem kao fan i korisnik Xiaomi telefona i iz ugla racionalne osobe, posebno u nasoj zemlji gde se lako dolazi do telefona sa 2 god. garancije koje nezvanicnih distributeri prodaju sa godinom "garancije". Koliko ste Xiaomi telefona od operatera videli po oglasima? Jedini koji je bio koliko-toliko zastupljrn je bio Mi A3.

Poslednja izmena:
Увек купујем телефоне на КП али са гаранцијом оператера 24 месеца.Свака друга куповина је ризик.

Ako neko kupuje telefone i generalno tehniku na crno ovde, onda sam to ja....Za poslednjih 3 godine sigurno 10tak uredjaja uzetih tako, svega i svacega, ukljucujuci i tri telefona. Izvini, roba sa cenom od 800-1000e mora da ima legalnu garanciju, a potencijalne probleme oko reklamacija smani ja imao sa koje kakvim radnjama u ovoj zemlji. Ipak jedna, jedna magicna rec mi je uvek resavala te probleme, a bilo ih je, a to je inspekcija. Istog momenta se sve resavalo.... Kako god, svako ima svoj licni stav i logiku.
I za kraj, mozda ovde nisam napisao.pa me ljudi ocigledno nisu razumeli, kad kazem 2 godine garancije na telefon tu iskljucivo mislim na najisplativiji nacin kupovine telefona, na oglasima sa garancijom operatera. Nisam valjda lud ili nije valjda neko lud da udje u radnju i prospe 1000e+ u kesu....A sa druge strane, za dosta ljudi jedina ili pak pozeljna opcija je kupovinr na rate, toga na KP nema. Jedino moze na 6 u Logic-u i slicnim radnjama.

Elem, da skratimo, Mi 10/Mi 10 Pro su telefoni koji su za dobrih 20-25% naduvanih cena od realne. Ovo kazem kao fan i korisnik Xiaomi telefona i iz ugla racionalne osobe, posebno u nasoj zemlji gde se lako dolazi do telefona sa 2 god. garancije koje nezvanicnih distributeri prodaju sa godinom "garancije". Koliko ste Xiaomi telefona od operatera videli po oglasima? Jedini koji je bio koliko-toliko zastupljrn je bio Mi A3.
Ma ja te kapiram, ali mnogi baš i neće da ukapiraju na taj način.
Ja sam S7 kupio sa 2 godine garancije uvoznika, a Mi 8 sa godinu dana garancije od Ivana sa Čukarice. Kako mi se zalomi tako kupujem, bar što se Xiaomi telefona tiče. Xiaomi retko kad može sa 2 godine zvanične garancije da se nađe na oglasima, dok Samsung, Huawei i Apple ima koliko hoćeš.
Da su ovi telefoni dobri - jesu, ali za 200-250$ nižu cenu, ovo je preterano. Zaigrali su se, verovatno će to tržište kazniti.
Koliko sam video Mi 10 Pro ne koristi ni EIS na prednjoj kameri, kao ni K30 Pro. Koga interesuje uporedni test kamera neka baci oko na kanal TechZG, poslednji video poređenje kamera P40 Pro, 11 Pro Max, S20U, OP 8 Pro, Mi 10 Pro i K30 Pro.

Poenta moje price. Mi 10 Pro bi za 100k ugasio i Galaxy S 20 i Oneplus 8, ovako sa cenom kao S20 Plus i OP8 Peo, kao sto rece malo su se zaigrali....

Nazad
Vrh Dno