Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

a cak i ovi bez tog sertifikata mogu da se potope na nekoliko minuta i nece im nista biti, pun youtube tih klipova

Nevezano za ovaj Saomi (nebitno mi je da li ima ili nema IP68) -razmisljas li sta ce biti sa pokvasenim/potopljenim uredjajem posle tih nekoliko minuta, dana ili nedelja (od testa kvasenja/potapanja)?
Upravo to i jeste sustina IP68 zastite - da spreci ulazak vode (najcesce od atmosferskih padavina) ili od slucajnog kvasenja/kraceg potapanja, da bi se specilo naknadno crkavanje uredjaja. Bazene, ronjenja su ionako skoro svi izbacili iz reklama i ogradili se ''sitnim slovima/o laboratorijskim uslovima testiranja'' u specifikaciji. Mnogi uredjaji danas su bar splash-proof i to je ok, neki flagship modeli (kao OP) u sustini imaju IP67/68 zastitu ali nisu hteli da plate sertifikovanje.

@DxO ''test''

Jesu ovo NPC-ovi iz neke igre ili ljudi/ziva bica?

30w je značajno slabije punjenje?
Daj nemoj da me zaj3bavaš [emoji23]
Jeste manje od 50w, ali i 30w je sasvim dovoljno, za 20ak minuta ćeš da dobiješ 40ak % baterije.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
@Orchard - Kao prvo, hvala na iznošenju argumenata. Ali moram se složiti ovde sa citiranom porukom, a to je da je 30W i više nego dovoljno.
S20+ dolazi sa 25W, a košta 1000€, tako da...

Nije mi jasno, zašto još uvek prave telefone koji nemaju pop-up kameru, nego notch ili punch hole? Ničeg lepšeg nema nego da koristiš ekran u potpunosti, bez ikakvog skraćivanja ili da ti selfie kanera smeta kod gledanja videa.
Pop up kamere su meni nesto najodvratnije sto je izmisljeno u smartfon industriji.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Sta podrazumeva onaj p2i premaz na mi10?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Pop up kamere su meni nesto najodvratnije sto je izmisljeno u smartfon industriji.

Meni je to milion puta bolje nego bilo koji punch hole ili notch. Neću rupu u ekranu ili da mi ekran izgleda kao mu fali jedan deo.

Meni je jedina podnošljiva rupa ova na S20.
Najviše mi se sviđa definitivno pop up kamera.
Kod Mi 10 mi se ne sviđa ni zakrivljeni ekran i zbog njega je ova rupa pomerena u desno i jako mi ružno izgleda.

I meni su odvratne ove rupe na ekranima, bljak bljak bljak
Ima mnogo ljudi koji pale selfi kameru jednom u mesec dana, mozda i redje a svaki dan moras da gledas u odvratnu glupavu crnu rupu
Jedva cekam da usavrse tu tehnologiju da kamera bude ispod ekrana i da je ne vidis ali nece to skoro

30w je značajno slabije punjenje?
Daj nemoj da me zaj3bavaš [emoji23]
Jeste manje od 50w, ali i 30w je sasvim dovoljno, za 20ak minuta ćeš da dobiješ 40ak % baterije.

da,skoro duplo manje je fakticki ništa samo zato što je tebi sasvim dovoljno,čista matematika.

edit - flekica:

opet,što tebi peri lazi i miki je 30w sasvim dovoljno i što samsung može da plati unbox therapy-ju da ni ne spomene da je 25w na fonu od 1000+e je neka sasvim druga priča,era je takva da je to podjednako bitna stavka kao i ip sertifikat,bežično punjenje,softver i sl,jer je to ostalo kao jedna od poslednjih razlika u klasi.

Poslednja izmena:
1400 evra, koje oni fore rade, kao mozes da punis 45W ali mi ti dajemo punjac od 25W, a ima u nasim prodavnicama ako hoces od 45W nije mnogo skup samo 50 evra. Realme, oppo, xiaomi daju 65W punjace uz telefone koji su i do 4 puta jeftiniji od samsunga, to treba da im bude obaveza da isporuce odgovarajuci punjac uz telefon koji si platio vise nego neki ljudi kola

Matematika je jasna,vecini ljudi je dovoljan 25w punjac i taj isporucuju ,45w im je cista zarada preko. Sve je to ispitano i znaju oni tacno sta rade , to sto se nama ne svidja to je druga prica, uzmi ili ostavi

Ma sve je to jasno, ali nema potrebe to da rade, ciganisu se bezveze i onda ih ljudi pljuju, vec su papreno naplatili telefon, i ako kazes puni se 45W i reklamiras tako onda daj da punim sa 45W a ne sa pola od toga, ili reklamiraj da se puni sa 25W ali kazi da moze i sa 45W podrzava tu tehnologiju samo moras da kupis punjac ako ti ovo sporo

Gledam ove klipove, lepo izgleda, samo sto je ekran previse zakrivljen za moj ukus. Samsung izbegavam od kako su se izlozili na to. To je jedina stvar koja me odbija na ovom telefonu. Valjda su bar tim ivicama dali neke funkcije kao sto je Samsung da ne stoji tako zakrivljen samo zbog izgleda. Licno bih isao na obican, nisam kamera frik za pro. Brze punjenje mi takodje nije bitno kad je hića tu je uvek eksterni punjac koji mi je vec navika da nosim. Bas sitne razlike po meni izmedju regularne i pro verzije.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Koliko znam, niko sem Samsunga nema funkcionalan edge deo ekrana. Kod ostalih je tu samo radi estetike.
Ove godine je sablon takav, rupa u ekranu je neminovna. Tako da se pripremite na to. Naravno uvek postoji alternativa. [emoji4]

Opasne cene.
Poenta i ono sto Loznica pokusava da objasni je da kopiranjem dizu cene i odstupaju od onoga sto su radili godinama a to je flagship spec za okej/realne pare.

Pa i mi8 je bio u polozaju gde je imao dobre specifikacije u odnosu na konkurenciju pa opet nije bio ovoliko skup.. A i tada su telefoni dolazili do granice od 1000e kao i do sada.
Poslednji SD tada, kamere sa pixela 3, Samsung displej itd itd..

Nista inovativno nemaju, kopiraju i dizu cene i to je bezobrazno sa njihove strane.
Okej strpali su veliku bateriju, stereo itd, al to je trebalo jos na mi9 biti..

Ja cu ga iskreno uzeti ako bude oko 450s na KP, preko toga ne dam pare za kineza bez garancije iz principa. Jer se nekada njihov flagship kupovao za te pare i manje, zato su i dosli ovde gde jesu.

Ali dobro, ko nas pita. Na kraju zbog ovakvog razmisljanja vecine gde se opravdava dizanje cena, svi ce nositi mid range telefon po ceni flagshipa od pre 2 godine recimo.

Meni samo nije jasno da su ljudi toliko nerealni po tom pitanju, da ocekuju da ce cene iz godine u godinu ili ostati iste ili da ce krenuti na dole. Zaista ne znam na osnovu cega se donosi takav zakljucak, ali u redu. [emoji4]
Mislim da se ne treba vise voditi diskusija na tu temu. [emoji4]

Pazi, predju kameru retko kad koristis, bolje da je sakrivena, nego da ti oduzima od ekrana ili da povecava okvir...ovako imas sa prednje strane samo ekran i to je to...kad ti zatreba prednja kamera, ona izadje, uradis fotku, vrati se i ne razmisljas vise o njoj. :)

Secam se vremena kada je mogao da se uzme flagship ispod 500e, tipa Lg G2, S2,3 itd... U to vreme je Xiaomi bio vrh, sećam se Mi 5 malo posle izlaska bio 240e vakum na oglasima dok su LG G5 i S6 bili više nego duplo skuplji a nudili ne puno više... Ali tako je svuda danas sa kompanijama koje su duže na tržištu. Pogledaj cenu novog Audija A6 sada i pre 10 godina na primer, itd, itd...

Sent from my GM1900 using Tapatalk

Ma kul je sve to, ali ce ljudi doci u situaciju da za Kineski flagship daju 1000e za 2 godine sto po meni nije normalno.
Niti je nama standard nesto skocio previse, niti je drugima.
Napredak tehnologije je tu i to sve stoji, ali napredak je bio i pre 2,3 godine pa si mogao uzeti za 500e flagship.

Mogu misliti kada bude IP68 ubacen u kineza, 1000e pa ko voli nek izvoli.

Iskreno pre cu Samsung onda uzeti ako vec budem morao da biram ili nekog drugog top proizvodjaca.

Prenaduvane su cene flagshipova, pogotovo kada se pogleda sta nude u odnosu na odlican midrange segment.

Hajp i marketing rade svoje, nema sta :)

Ma kul je sve to, ali ce ljudi doci u situaciju da za Kineski flagship daju 1000e za 2 godine sto po meni nije normalno.
Niti je nama standard nesto skocio previse, niti je drugima.
Napredak tehnologije je tu i to sve stoji, ali napredak je bio i pre 2,3 godine pa si mogao uzeti za 500e flagship.

Iskreno pre cu Samsung onda uzeti ako vec budem morao da biram ili nekog drugog top proizvodjaca.

Problem je ako uzmes Samsung kod nas, dobijes exynos procesor, koji je losiji od snapdragona, pa tako imas losiji fon za vece pare...xD

Samsung će tad biti 1600 ili još više pa izvoli.

Jedini način da izadješ kao "pobednik" u ovoj igrici je da odrediš granicu do koje si spreman da ideš. I da je ne prelaziš. Bila ona 500, 1000 ili 1500 to je jedini način.

poolmaker:

+1,samo što uspevaju nekako da te žednog preko vode prevedu.ja sam bio čvrsto u fazonu do 200e samo do prošle godine,sad bih iz momenta dao tih 450e na reno ace (ali srećom trt za te pare) a kao haramf haramf ne dam preko 450e.

Jel se dobije nesto za poklon, slusalice, ili tako nesto?

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Dobija se 65W punjac :)

Jedva čekam EU cene za koju nedelju :)
Ako mogu da nagađam negde između 650-750e običan 850-950e "pro"

Sasvim realne i korektne cene,kad je mogao kinezara huawei moze i somi..

Da najbolje da sa wireless chargingom, reverse charging, snapdragon 865 itd i dalje bude 400e.. Pa jedino da vam poklanjaju iz svog dzepa..

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno