Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Tačno tako, neko će da popuni prostor koji je sad upražnjen. Ne drži mi teča Xiaomi pa da moram da ga koristim i hvalim.
I dalje mislim da će na kineze najveći pritisak da napravi samsung, pogotovo sa S10 Lite, da li je sd865 ili 855 potpuno je nebitno. Eno u oglasima jedan sa fiskalnim za 520€.

Podbacili su ove godine, nema sta. K30 Pro je morao da ima barem 90Hz ekran i onda bi se moglo reci da imaju ok ponudu do 500e.

OnePlus 7T obesmisljava celu Xiaomi novu ponudu, ostaju stari A3, 9 Lite, 9T i 9T Pro kao dobra budzet/midrange ponuda (150-350e).

@Kimins

S10 Lite je truba, prakticno isti 9T Pro (sa drasticno losijom izradom i losijim dizajnom) za 150e vise jer pise Samsung.

Poslednja izmena:
Ne znam što toliko trubite za veći refresh rate. Ako je dobar panel i odlična autonomija ni ne treba mi 90hz. Ako ne mogu da izguram dan sa 90hz koj će mi đavo. Da mi bude toliko lepo i glatko dok skrolujem, jeste.

@Kimins

S10 Lite je truba, prakticno isti 9T Pro (sa drasticno losijom izradom i losijim dizajnom) za 150e vise jer pise Samsung.

Po meni solidan telefon po razumnoj ceni. Što se tiče dizajna cigla k'o cigla...

Ih, ako bi stvarno bio manjih dimenzija, da se vratim na Xiaomi.

Sad nesto gledam u Kini Pro Model 615e startna cena. Dakel 8/256 model je tamo 615e, a global ravno hiljadarka....Bezobrazluk i pohlepa bez granica. Da su stavili 600e i 750e za global modele 10 i 10 pro, ajde i 50e na to i nekako, bilo bi vrh. Ovako stvarno ne vidim kako ce uspeti. Sto se nas tice, jedino ako ih budu nabavljali olerateri u vecim kolicina, pa mozda i preplave oglase, sto sce teako ici pored Samsunga, al ajde...

Eno S20 Plus je na oglasima nov sa 2 god. garancije "vec" na 800e. Da se razumemo, za mon ukus, apsurdna svota za telefon+za teledon sa Exynoso, sto je tek posebna prica, ali ako se pojavi Mi 10 Pro sa slicnom cenom, ja ne vidim ko bi ga kupio....

Poslednja izmena:
Mislim da ce videti da im niko nece dati tolko para za mob i verovatno ce spustati cenu do leta kad ce biti na 500€.
Siguran sam u to.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Pa niko :) kakav crni xiaomi za 1k evra.. mozda za godinu,dve . Sada nikako.

Ali morali su kad tad da naglo povecaju cenu jer samo tako za 2,3godine mogu da očekuju da ce neko u EU i da plati tu cenu za njihov telefon.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Jos kad bi ja, pa 10++ godina od uvodjenja touch ekrana u mainstream, savladao tu vanvremesnku tehnologiju i sastavio post bez gramatickih i jezickih gresaka, to bi bi bilo sjajno :d

Elem sto se ekipice iz Xiaomi-a tice, moj licni, trenutni, stav je da za sada u 2020-toj godini nemaju apsolutno nijedan telefon koji je u svojoj kategoriji najbolji pik, znaci nijedan, cak ni u budzet segmentu. A slozicemo se, to se nije desilo sigurno 3-4 godine u nazad. Ok, nikada u high end-u nisu bili na vrhu, daleko od toga, iako je Mix serija imala neke svoje specificnosti i velike iskorake na polju dizajna, ali u budzet i midrange segmentu, ovako nesto nije bilo....Sve razocarenje do razocarenja.

Pocev od perjanice, sto prodaje tice, Redmi Note serije, ovaj RN9 S(Pro), koji je jos i dobar naspram narednih, pa preko K30, Mi 10 Lite (ovo je za mene teska sramota sa dizajnom prednje strane za fon u 2020-toj godini od skoro 350e), preko Mi 10 linije (kad pogledas sta Oppo npr. nudi za 1ke, sve je jasno, a kad stigne i Oneplus 8/pro)....A tu mozemo da dodamo i Mi Note 10, nahajpovan sa 108mpix kamerom do neba.....
Jedino K30 Pro da mi se dopada, uz jedan ozbiljan minus, nema 90hz ekran, a s`obzirom da ce mu sigurno zacepiti jedno 550-600e pocetnu cenu u Evropi, morao je to imati, ako su zeleli da ostane najbolji flagship "killer", ako nisu onda ok....

Poslednja izmena:
Pixel 3a zakiva sve te budget telefone koje ste naveli. Xiaomi stvarno ne zna gde udara, neće se lepo provesti na tržištu ako ovako nastave.

Sent from my OnePlus 7 Pro using Tapatalk

Slažem se sa mišljenjem da će ih slaba prodaja vratiti tamo gde im je mesto sa cenom.

Lepa cena , nema promašaja :)

50484a712c1b5db1f547d4fb9ebe2899.jpg

Sta znam, da su ubacili elektronsku stabilizaciju u prednju kameru, malo bolji softver kamere i malo moderniji dizajn iza, sto se ne bi prodavao za 1000e(Mi 10 Pro), ovako stvarno kaska za drugima. :)

Ovaj, Pixel 3a ne zakiva Mi 9T nikako, ni po cemu, a kolko znam Mi 9T je 2020 ponuda.

Na stranu idijotski potez Xiaomi-ja da stavi ove flagship cene za Mi 10 uredjaje, Mi 9T telefon je Usain Bolt u svetu mid range, cena/kvalitet odnosa

4000 maph baterija u 6.4 telefonu (sto nema skoro niko ispod 6.7 inca), 86% screen-to-body bez one kapljice gore za front kameru, ekstremno dobra kamera, izuzetan dizajn pogotovo ledja telefona, ekran po specifikacijama i testovima svetla jednak Samsungovoj A seriji za 2020, dual sim, 3.5 audio (sto mnogima znaci zbog skupih slusalica koje imaju), i pre svega Snapdragon 730 koji je otprilike osnova na kojoj se zasniva Snapdragon 8xx tako sto je budze sa feateures-ima radije nego smim preformansama, (razlika u CPU preformansama na testovima je 7% plus u korist 855 nasuprot 730) te je razlika bukvalno u grafickom cipu (adreno 618 na 730ici, nasuprot Adreno 640 na 855) sto nece da primeti 95% usera, pa cak i onih koji igraju igre na telefonu. Na sve to, Mi 9T kosta bar 20% jeftinije od bilo kog telefona slicnih preformansi ili istog chipset-a.

Pakao od cena. Ako prodaju pet pro varijanti u srbiji biće dobro.

Slažem se sa mišljenjem da će ih slaba prodaja vratiti tamo gde im je mesto sa cenom.
Xiaomijevo vreme jeftinih telefona je ako nije skroz prošlo a ono je na izmaku. Ušli su u prvih tri proizvodjača sa brojem prodatih telefona i naravno da će početi klepanje sa cenama.
Ja ću još ove godine Xiaomi a za tri godine kad budem pazario sledeći ko zna, videćemo ko će tada biti bang for buck.

Poslednja izmena:
Neće ni običan Mi 10 da prodaju kod nas. Kod nas se za te pare kupuju Samsunzi i Apple. Xiaomi je postao popularan kod nas zbog povoljnih i ok telefona. Tako da mislim da će im ovo biti promašaj i na globalnom nivou, a kod nas neću ni da komentarišem.

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Pixel 3a zakiva sve te budget telefone koje ste naveli. Xiaomi stvarno ne zna gde udara, neće se lepo provesti na tržištu ako ovako nastave.

Jedino u čemu je taj Pixel 3a dobar jeste kamera. I tu nije ništa specijalno s obzirom da u 2020. ima samo jednu kameru. Da ima wide pa i da kažemo da je dobra priča.
Dizajn - 2015, Hardver - 2018. Materijali - 2012.

Jedino u čemu je taj Pixel 3a dobar jeste kamera. I tu nije ništa specijalno s obzirom da u 2020. ima samo jednu kameru. Da ima wide pa i da kažemo da je dobra priča.
Dizajn - 2015, Hardver - 2018. Materijali - 2012.
Kamera je vrhunska. Wide kameru nema, ali koliko često je realno koristiš i ako je imaš na svom telefonu? Telefoni koji je imaju uglavnom su lošeg kvaliteta, pogotovo u low light uslovima. Ekran je oled, ravan što se meni svidja, dizajn je solidan, plastično kućište koje neće puci pri padu, stereo zvucnike, ima štedljivi snapdragon koji radi extra sa stock android os, imaće dobru podršku još par godina, solidnu bateriju. Ima i duos opciju čak. Šta drugo ima u toj klasi za 350 evra a da je približno tako dobra priča?

Poslednja izmena:
Mia3 za duplo manje para

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Pa gde porediti mi a3 sa bilo kojim pixelom.. a i cela ta A serija se pokazala problematicna, generalno najgore AO iskustvo. Daleko od toga da su losi za svoju cenu, ali nisu za poređenje bas sa ostalim iz AO programa a sa pixelom pogotovo. Mada nista od ovoga nema veze sa mi 10

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk

Pixel 3a je kanta sa dobrom kamerom i stereo zvukom. Nema smisla porediti ga sa 9T, a kamo li sa 9T Pro koji je i dan danas jedan od najkompletnijih telefona (kome jedino fale stereo zvuk, OIS i jos bolji ekran da bi bio u samom vrhu).

Izrada, dizajn, chipset, baterija, ram, interna (eMMC), nema Gorilla Glass nego neku plastikariju koja puca pri prvom padu (o prednjoj strani je rec :D). Pixel 3a je tezak fail od telefona i da ne pise Google na njemu ne bi se prodavao za preko 200e. Pitanje i toliko da li vredi, po meni ne.

Poslednja izmena:
Kamera je vrhunska. Wide kameru nema, ali koliko često je realno koristiš i ako je imaš na svom telefonu? Telefoni koji je imaju uglavnom su lošeg kvaliteta, pogotovo u low light uslovima. Ekran je oled, ravan što se meni svidja, dizajn je solidan, plastično kućište koje neće puci pri padu, stereo zvucnike, ima štedljivi snapdragon koji radi extra sa stock android os, imaće dobru podršku još par godina, solidnu bateriju. Ima i duos opciju čak. Šta drugo ima u toj klasi za 350 evra a da je približno tako dobra priča?

Mi 9T, Mi 9T Pro, Redmi Note 8 Pro, Mi 9, P30, Realme X2.
Od polovnih za oko 380e Mate 20 Pro, S10e, iPhone 8 Plus...
Tako da ima daleko boljih izbora i kompletnijih i kvalitetnijih uređaja do 380e.

Ovo za 90+ Hz osvezavanje je nova fora, ali kad je aplikacija napisana kako treba sve radi fluidno i ne mislim da je to sad sto bi rekli game changer.Ajde molim vas, dobra baterija, jak chipset, dobar display plus kamere koje su bas napredovale, sta vam vise treba?Stvar je optimizacija softvera i dobro napisanih aplikacija. Evo ima prica da ce novi pixel koristiti 765G, zar mislite da ce raditi lose, sporo?HW je stigao dotle da ga uobicajeno koriscenje ne moze opteretiti, android je napredovao znacajno, optimizacija je glavna stvar. Kinezi tu glume originalnost, svojim modifikacijama umeju da ubogalje telefone, bateriju, itd.

Ovaj, Pixel 3a ne zakiva Mi 9T nikako, ni po cemu, a kolko znam Mi 9T je 2020 ponuda.

Na stranu idijotski potez Xiaomi-ja da stavi ove flagship cene za Mi 10 uredjaje, Mi 9T telefon je Usain Bolt u svetu mid range, cena/kvalitet odnosa

4000 maph baterija u 6.4 telefonu (sto nema skoro niko ispod 6.7 inca), 86% screen-to-body bez one kapljice gore za front kameru, ekstremno dobra kamera, izuzetan dizajn pogotovo ledja telefona, ekran po specifikacijama i testovima svetla jednak Samsungovoj A seriji za 2020, dual sim, 3.5 audio (sto mnogima znaci zbog skupih slusalica koje imaju), i pre svega Snapdragon 730 koji je otprilike osnova na kojoj se zasniva Snapdragon 8xx tako sto je budze sa feateures-ima radije nego smim preformansama, (razlika u CPU preformansama na testovima je 7% plus u korist 855 nasuprot 730) te je razlika bukvalno u grafickom cipu (adreno 618 na 730ici, nasuprot Adreno 640 na 855) sto nece da primeti 95% usera, pa cak i onih koji igraju igre na telefonu. Na sve to, Mi 9T kosta bar 20% jeftinije od bilo kog telefona slicnih preformansi ili istog chipset-a.

Suština koja bez problema može da stoji na svakom topicu o mobilnim telefonima.

Ako bude u mts ponudi, na oglasima ce brzo obican na 650e, sto i nije bas losa cena :)

Pa i nije neka.. sa redmi kamerama pozadi :)
"Jedino" ga s865, 90hz i baterija vade :)

Poslednja izmena:
Ako budu tipa max do 600e obican i 700e pro, onda i nekako, mada je i to mnogo, ko ima 700e za Mi 10 Pro, imace i 800e sa Galaxy S20 Plus. Govorimo o oglasima naravno. Koliko god mi se ne svidja S20 i S20 Plus su ozbiljniji i kompletni telefoni. Bilo bi top da stigne Oppo.

Vrh Dno