Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Ja bih rekao da je keš i drugo što se ne može svrstati u ostale kategorije.

Da li jos neko ima problem sa stock QR Scanner aplikacijom i QR generalno?
Stock QR Scanner odradi scan i kada treba da otvori link, jednostavno nece da se poveze na net (kao da uopste sam tel nema net, iako su i WiFi i Mobile Data ukljuceni i net radi sasvim normalno), dok BAR CODE scan radi (i dalje) i prepoznaje i linkuje/otvara savrseno.
Nije striktno vezano za MIUI 13, primetio sam da se to desavalo i na 12.5.8, dok sam potpuno siguran da je sve radilo kako treba kada sam kupio telefon.
Ono sto je interesantno je da sam probao i sa 3rd party aplikacijama, i ni sa jednom (a probao sam ih nekoliko) sam QR Scann mod u okviru aplikacije (ne znam kako bi drugacije nazvao) nije uspeo da se poveze na net. Prepozna QR, ispise link, i jednostavno kada se klikne ni link/open, blokira izlazak na net (i izbaci sliku u prilogu).

Telefon je posle svakog sistemskog update-a vracan na fabricka podesavanja (factory reset) tako da to nije resenje. Sve ostalo na tel radi (i dalje) sasvim ok.

Prilozi

• IMG_20220418_151049.jpg
    IMG_20220418_151049.jpg
    44.5 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
Jel se nekome desilo da ringtone zvoni jako tiho iako je podešeno na maximum? Probao sam promenu tona, uinstallirao sam true phone i tome slično, ali isto njesra.

Evo, jutros nudi nadogradnju.. Je li se ko usudio da uradi update vec? Ja se nesto plasim ovoga ahhaah

Prilozi

• Screenshot_2022-05-05-08-26-35-750_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2022-05-05-08-26-35-750_com.android.updater.jpg
    48.9 KB · Pregleda: 64
Ja sam ga sad preuzeo jer mi je 13.0.1 osetno brze trosio bateriju u odnosu na 12.5.

Videcu za par dana kako radi 13.0.4 pa cu javiti utiske.

Kad ste vi plasljivi. Ja to instaliram pa ako ne valja sam sebe psujem😀

Sve radi kao sat na originalu već 2 meseca.

Prilozi

• Screenshot_2022-05-06-06-36-26-164_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2022-05-06-06-36-26-164_com.android.settings.jpg
    61.1 KB · Pregleda: 52
To je stable do jaja sta se cimate. Ja flesujem weekly kinesku betu svake nedelje pa nema bagova i baterija je dobra.
Odustali su oni od mi 10 davno, to su samo neke security zakrpe.

Ma Xiaomi je truba za softver to znaju i vrapci na grani. Evo ni na Mi11 nista bolja situacija nije sto se tice softvera.

U ovih par dana koliko koristim 13.0.4 nisam primetio neke promene u odnosu na 13.0.1.

Nisam napisao na ovoj temi ali fluidnost na koju sam se zalio u pocetku kad sam presao 13.0.1 se posle 7-8 dana vratila u normalu.
Baterija je za sad ista.

U ovih par dana koliko koristim 13.0.4 nisam primetio neke promene u odnosu na 13.0.1.

Nisam napisao na ovoj temi ali fluidnost na koju sam se zalio u pocetku kad sam presao 13.0.1 se posle 7-8 dana vratila u normalu.
Baterija je za sad ista.
Ja sinoc update-ovah.. Cini mi se da cak i ljepse radi od 12.5, ali mi se isto tako cini da je baterija losija.. Nijesam radio factory reset jos uvijek.. Ne mogu se natjerati 😂

Imam utisak da mi lepse radi 13.0.4.
Prvo sto se primeti jesu doradjene animacije, lepsi utisak koriscenja telefona.
Ali sve u svemu, to je to.
Ovaj update bih opisao kao - tresla se gora, rodio se mis.
Sto se tice baterije, videcemo.

Meni ne radi tamni mod u pojedinim aplikacijama kao sto su aliexpress, moovit, kupujemprodajem, zepp life itd.
Slazem se da lepse radi.

Ljudi jel ima neko problem sa zvukom...za obavestenja da vam je stigao sms ili poruka na whatsappu...od kad sam uradio novi update...uopste nemam zvuk kad mi stignu poruke...kad je telefon zakljucan...sve sam zivo proverio.

Koji update?
Ja sam na weekly xeu, sve je ok

Odradi fabricki reset ako vec nisi posle updatea sa a11 na a12.

Ja odradio update pre par dana, meni ovo dosta sakato deluje... Imam osećaj da je sve lagovitije i sporije.

Pri tom, danas je u ne znam kojoj app krenuo da mi flickeruje ekran, da trepti, ne znam šta mu bi... Imao sam peh u nedelju na planinarenju da sam pokisao ko p... i fon bio u džepu, mal oje ovlažio, zakucao ali se povratio posle par sati. Sad ne znam da li flikeruje od toga ili update-a. Grafički dosta stvari ne radi ok sa novim pdate-om rekao bih...

Kako najlakše mogu da se vratim na poslednji xeu MIUI 12.5 A11 sa xeu MIUI 13 A12 (22.2.23)? 😅
Telefon radi super fluidno, nema nikakvih bagova i sličnih gluposti, ali mi je baterija osetno lošija na ovoj verziji (clean install). Na 12.5 je bila bar 15% bolja.

Stigao mi danas 13.0.5.0 od 3.4GB!

Pise da je bezbedonosna android zakrpa za maj 2022

Vrh Dno