Šta je novo?

Xiaomi HyperOS - opšta tema

Na tabletu Pad 7, postoji opcija da osvezenje bude fiksno 90hz, dok na telefonu ne postoji. Ima samo opcije 60 i 120hz na Poco x7 Pro.

Prilozi

• Screenshot_2025-12-28-11-27-23-430_com.xiaomi.misettings~2.jpg
    Screenshot_2025-12-28-11-27-23-430_com.xiaomi.misettings~2.jpg
    89.2 KB · Pregleda: 21
Није да нешто журим али ја сам изгледа једини који није добио ажурирање на HyperOS 3. Имам Xiaomi 14T Pro, EU модел, мењао сам регионе на UK и Немачку али ништа.

Да ли има да још неко није добио тројку? 🙂

Ja imam 14T, još uvek sam na 2.0.206.0 VNEMIXM. Region Srbija, nisam menjao ništa.

Koja je poslednja verzija softvera i koji security patch za Xiaomi 15 mixm global?

Али ја имам EU верзију и не добијам и даље а колико видим сви су овде добили. На коју земљу сте пребацили регион када сте добили ажурирање?

Али ја имам EU верзију и не добијам и даље а колико видим сви су овде добили. На коју земљу сте пребацили регион када сте добили ажурирање?
Ako si siguran da imaš EUXM, a ne želiš da čekaš dok ti se ne pojavi, uvek možeš da skineš update na telefon i pokreneš update, objašnjeno na linku za skidanje:

Nece moci. Probao sam to isto, vise puta, na xiaomi 14 i nece. Zapocne se provera apdejt fajla i to traje 20tak sekundi da bi nakon toga apdejter izbacio gresku kako fajl nije sertifikovan ili nije za taj uredjaj (tako nekeko, ne secam se vise). Ako mu uredjaj nije jos uvek apdejtovan, a to ga zulja, uvek postoji solucija. Skine Fastbut fajl (pod uslovom da ga ima), otkljuca butloader i uflesuje taj fastbut fajl i to je jedino resenje ili da saceka prirodni dotok apdejta.
Sve sam to vec probao i pisem iz proverenog iskustva.

Хвала на објашњењима, искрено раније сам се доста зезао са тим стварима али сада немам ни воље ни жеље за тим.
Кад буде нек буде ажурирање на HyperOS 3. 🙂

Nista ne gubis, veruj mi. Prvo sto ces primetiti je kozmetika ikona i nasumicno pojavljivanje Dynamic Island-a. Ostalo je sve slicno (bar meni) jer ne obracam paznju previse na sminku. Sam OS radi isto.
No, sta sam primetio. Izgubila mi se opcija (ili se negde sakrila) da ikone instaliranih aplikacija ne stavlja na ekran? Kako da to podesim?

Settings- Home screen-Home screen- place new apps on the Home screen.
Na srpskom: Podesavanja-Pocetni ekran-Pocetni ekran-postavi nove aplikacije na pocetni ekran.

Sada pogledah malo bolje i bas se tu nalazi 🙂 Juce se ubih trazeci i nisam nasao ili sam prelazio preko toga. . .
THX

1000030043.jpg
Može li ova strelica nekako da se ukloni? Nema šta nisam pokušao ali ne vredi.

Kad se koristi gesture onda stoji ta strelica, ja koristim fizicke tastere i nema je...

Meni je isto vrlo korisna, ali dosta ljudi hoće da je ugasi jer im smeta. Pisao je neko u temi kako se gasi, ali se ja ne sećam tačno

Kažu da može i da se ugasi com.android.systemui.gesture.line.overlay sa canta + shizuku

Možda može nešto pomoću SetEdit-a.
Čim budem mogao, pogledaću pa javljam

Kažu da može i da se ugasi com.android.systemui.gesture.line.overlay sa canta + shizuku
Evo 2 resenja pa probaj (ne moze SetEdit):

1vo resenje da uklonis streliucu je ADB komanda
Kod:
adb shell pm uninstall --user 0 com.android.systemui.gesture.line.overlay

2ugo resenje je:
Universal Android Debloater Next Generation -opsta stranica aplikacije na GitHub-u
Usage -uputstvo
Download stranica -odavde 'skidas' verziju za zaljeni OS

Javi sta si uradio i kojim resenjem (1 ili 2).

P.S. Oba resenja podrazumevaju da otkljucas Developer options i aktivirias ADB da bi ti komp prepoznao uredjaj (prethodno moras da instaliras (ako vec nisi) ADB Installer (nisam siguran da li treba za opciju 2 jer radi pod Javom))... Ja, po difoltu, to uvek imam instalirano pa i ne razmisljam o tome.

zašto xiaomi eu rom nema više u ponudi romove kao pre već dosta manje, za neke nove telefone nema a nekad je bilo za sve

Nema zato sto, koliko znam, vise ne postoji verifikacija Google Play naloga i nije moguce automatski apdejtovati aplikacije vec to ide preko Aurore, Aptoida, ...ida... Narocito nema ROMova za MTK SoC-ove (nema uopste) koliko znam. Ne znam ni kako stoje sa Google Pay/Wallet opcijom. Da li je i ona onemogucena i u kojoj meri?

Xiaomi eu izbacuje samo romove za snapdragon varijante telefona, a za one sa mediatek ima ali se placa 🙂 https://www.patreon.com/xiaomieu
Azuriranja aplikacija idu normalno, ja mislim, a Google pay ne nigdje sa otkljucanim boorloaderom

ne znam kakve ima veze procesor sa xiaomi eu romom kada fabrički romovi mogu da se skinu i instaliraju, koja je razlika
sve više telefona ima helio procesor

Xiaomi eu izbacuje samo romove za snapdragon varijante telefona, a za one sa mediatek ima ali se placa 🙂 https://www.patreon.com/xiaomieu
Azuriranja aplikacija idu normalno, ja mislim, a Google pay ne nigdje sa otkljucanim boorloaderom
Gpay je radio letos sa otključanim butloaderom na xeu, ako se nije promenilo. Mada jesu bila baš česta ažuriranja onog xeu modula za to, tako da je postalo zamorno to više pratiti.

Brat ima Redmi Note 14 dao mi sa vidim kako da resim reklame, isao u setting pa tamo nasao neku opciju i ugasio, ugasio u temama jer je i tamo bilo, pa u fajl menadzeru i tamo isto ima, to sam video na nekom klipu na yt, medjutim reklame i dalje iskacu i bacaju te na neku aplikaciju i plej prodavnicu, udjes u setting on baci reklame, ubija znaci... Ne znam jel fasovao virus neki li sta da radi, zadnji Xiaomi mi je bio Mi A3, davno bese... Kako resiti to ?

Postoje načini da se odradi debloat, ali nepažnjom može da se napravi šteta. Probaj da ubaciš neki DNS (AdGuard, Cloudflare) da profiltrira koliko je moguće.

Nazad
Vrh Dno