Šta je novo?

Xiaomi based usisivači Mi Mop Pro/Essential, Roborock...

Meni se to dešavalo. Probao sam da produvam kanalić koji dovodi vodu, u samo uređaju to nije problem ali onaj u posudi malo teže.

Na kraju to trajalo oko mesec dana, pa je na oba prestalo da vlaži. Tad sam poslao u servis i dali su mi nov uređaj. S10+ je u pitanju

Hvala za info. Pratiću. Da li su u servisu pravili problem u smislu da spominju da je do vode i stvaranja kamenca?
Baš iz tog razloga sipam isključivo demineralizovanu vodu.

Česmovaču ja ne sipam ni u jedan uređaj. Ne mora ni demineralizovana, pošto je prodaju preskupo, može Rosa, Vlasina, ili neka druga niskomineralna voda. U marketima prodaju demineralizovanu skuplje nego ovu vodu, sumanuto.

Mi koristimo vodu iz mašine za sušenje veša. Posle skoro dve godine korišćenje te vode, nema nikakvih problema sa začepljenjem. Mop 2 pro je u pitanju

Česmovaču ne sipati ni u jedan uređaj.

Mi koristimo vodu iz mašine za sušenje veša. Posle skoro dve godine korišćenje te vode, nema nikakvih problema sa začepljenjem. Mop 2 pro je u pitanju
kako tu vodu? pa to nije voda sa pice

Mop 2 Pro je svakako ne pije, već je prosipa po plodovima :)

@Qiza ne bude mikro komada tkanine unutra?
Moja mašina je spojena na odvod, pa nikada nisam video kako ta voda izgleda.

U marketima prodaju demineralizovanu skuplje nego ovu vodu, sumanuto.
Ooo, da. Uzimam je za ovlazivac, pre je bilo tipa 100din 5L. Sad su povecali balon na 6L. Cena je 200din, nisam mogao da verujem pre neki dan kad sam video. Isto potpuno i u Lidlu i u Idei..

@PJ ima tu i tamo po nesto da pluta po njoj (sitno i ne mnogo) i sam sam se mislio da li ce doci do zacepljenja, ali izgleda da posto tkanina omeksa u dodiru sa vodom to nije problem jer nikad ne "zapekne" kao sto se dogodi sa kamencem i mineralima iz vode. A mozda sam i samo imao srece do sada, mozda mu se uskoro dogodi neki fataliti :)

Hvala za info. Pratiću. Da li su u servisu pravili problem u smislu da spominju da je do vode i stvaranja kamenca?
Baš iz tog razloga sipam isključivo demineralizovanu vodu.
Nisu mi ništa konkretno rekli, samo da je odobrena zamena ili da mi vrate novac.
S obzirom da je to bio 29. dan reklamacije, prihvatio sam zamenu oberučke jer je mnogo nezgodno kad se navikneš na robota pa ga odjednom nema. :D

U retrospektivi, više bi mi se isplatilo da sam uzeo 45k i sačekao mesec dana. Ko je znao kad će se tačno pojaviti nov model i da će koštati 25-30k.

I ja sam na savet forumaša počeo da stavljam samo demi vodu, videćemo da li će se opet desiti.

Ja cepam samo česmovaču uz neko sredstvo za parkete iz dm-a. Čekam da se pokvari pa da uzmem beli s20+, ovaj crni je magnet za prašinu 😀

То се пребрише моп крпом пре него што се постави на робота.

Ma ne, ja sve to sipam u Mićka i on ispušta leptiriće kad briše 😄

На прашњавог црног Мићка сам мислио, пребришем и њега успут пре него што поставим крпу испод. 2 у 1. :)

Hvala
Kod mene moze broj ponavljanja iste sobe da se poveća samo u Custome modu. Ali, tu ulazi i mopiranje. Ja želim samo usisavanje a tu opciju ne vidim pa zato i ne koristim.
Da li je ista apk za sve modele ili se razlikuje?

Prilozi

• 1000099465.jpg
    1000099465.jpg
    49.1 KB · Pregleda: 18
U marketima prodaju demineralizovanu skuplje nego ovu vodu, sumanuto.

Zimi trošim dosta demi vode za ovlaživanje prostora, pa kupujem u Metrou, na 20 kantica, cena je 102.17 dinara za 5 litara.

U grejnoj sezoni trošim 20-30 kantica mesečno. Kačio sam nedavno fotku kako izgleda kada ih istovarim u hodnik 🙄

Da li su dodaci za Xiaomi isti medju modelima ili se razlikuju?

Tipa da li ovo ide i na Mop 2 Ultra?

Ili ovo:

Moj savet, nakon nekoliko potrošenih usisivača, ne gomilajte ove "potrošne" delove jer originalni traju baš dugo i znatno su bolji od ovih zamenskih sa AE.
Hepa filter ako se umesto pranja povremeno usisa klasičnim usisivačem, traje večno. Originalna glavna četka se ne linja za razliku od ovih zamenskih, originalna bočna takođe traje i traje za razliku od zamenskih koje se raspadaju. Čak i krpe traju al valja ih imati više u opticaju

Ako je neko planirao kupovinu, ovo je odlicna cena.
IMG_6407.jpeg

A koji je ovo sajt?
Zalepio si nam sliku bez informacija.

Moj savet, nakon nekoliko potrošenih usisivača, ne gomilajte ove "potrošne" delove jer originalni traju baš dugo i znatno su bolji od ovih zamenskih sa AE.
Hepa filter ako se umesto pranja povremeno usisa klasičnim usisivačem, traje večno. Originalna glavna četka se ne linja za razliku od ovih zamenskih, originalna bočna takođe traje i traje za razliku od zamenskih koje se raspadaju. Čak i krpe traju al valja ih imati više u opticaju

Znači bolje je ne prati HEPA filter? Da li mu pranje skraćuje životni vek? U uputstvu za S20+ je kao metod održavanja navedeno pranje.

Ne prati, ja sam prvi upropastio, iako piše da se pere. Izlupam ih samo.

Takođe sa AliE mi je sve stiglo odlično, identično kao OEM, a uspeo sam da pronalazim i bolje od OEM, HEPA filter sa onom mrežicom. Glavna cetka postoji koja se rastavlja, ta mi deluje isto dosta bolja, mada na svemu nema nekih znaka habanja, kada izbroji robot resurs.

Bolje mi se pokazala silikonska četkica sa 5 krakova, u odnosu na OEM sa 3. Možete da probate.

Umesto pranja filtera samo izduvavanje. Ja sam uzeo sa alija onaj portabl kompresor duvaljku i sa tim svaku put izduvam sve filtere kad praznim od bilo kog uredjaja i siguro sam im produzio vek trajanja znacajno. Bitno je samo prazniti sto pre jer talozenje prasine na filteru i vlaga u prostoriji stvore pogodno tlo za budj i plesni sto na kraju upropasti filter.

Procitao sam na prethodnim stranama da S20+ ne radi dobro sa tepisima? Da li moze neko da pojasni u cemu je stvar?

Ne znam na šta misliš konkretno, ali ja sam zadovoljan kako usisava tepihe. Ima detekciju tepiha i mogućnost da automatski pojača usisavanje za jedan nivo (ako nije već podešen na maksimum) kada naiđe na tepih.

Vrh Dno