bbK1ng
Čuven
- Učlanjen(a)
- 15.09.2002
- Poena
- 745
Nego, kako NEMA čišćenje tepiha? Pustiš ga na tepih i on stane?
Loše sam se izrazio.
Nema detekciju tepiha. Moraju ručno da se obeleže u App.
Ovde ima sažeto poređenje
Nego, kako NEMA čišćenje tepiha? Pustiš ga na tepih i on stane?
Uređaji koji imaju lidar(radar), mogu da mapiraju spratove, kao i prostorije na njima, bez problema. Xiaomi modeli sa oznakom S i X sami podele prostorije pa ti posle prepraviš ako ti ne odgovara. Kod tako podeljenih prostorija možeš robotu da zadaš da čisti samo određenu prostoriju, redosled čišćenja pojedinih prostorija, mod čišćenja za svaku prostoriju ponasosob i sl.Nisam samo skapirao kod ovih uredjaja da li je potredno da ih programiras kuda treba da idu ili mozes da ga pustis da "luta" sam i ako sam ide da li dovoljno dobro radi posao?
Da li imaju programiranje za recimo prizemlje i sprat posebno?
Uređaji koji imaju lidar(radar), mogu da mapiraju spratove, kao i prostorije na njima, bez problema. Xiaomi modeli sa oznakom S i X sami podele prostorije pa ti posle prepraviš ako ti ne odgovara. Kod tako podeljenih prostorija možeš robotu da zadaš da čisti samo određenu prostoriju, redosled čišćenja pojedinih prostorija, mod čišćenja za svaku prostoriju ponasosob i sl.
Usisivače koji nemaju opciju mapiranja bi trebalo zaobići jer oni svaki put iznova prave mapu i čiste kompletan sprat, što u praksi znači sporo i nepotrebno.
Odlično sam razumeo šta je bilo pitanje, shodno tome sam i rekao "mogu da mapiraju spratove, kao i prostorije na njima", i to može svaki xiaomi S i X serije. Mislim da može do 5 mapa da upamti.Pitanje za spratove se odnosilo na više mapa. Posebna mapa za prizemlje, posebna za sprat. Ručno ga preneseš.
Postoje modeli koji imaju mapiranje, ali nemaju mogućnost određivanja redosleda.
Tako je, preneseš ga na sprat koji želiš, pustiš i on prepozna na kom je spratu bez obzira da li si mu prethodno učitao mapu za taj sprat. S20+ je u pitanju, kao i S10.Наш Q7 се мало проврти и онда открије на којем је спрату. Мислили смо да ћемо узимати 2 робота, за сваки спрат али на крају је испало да је један сасвим довољан. Ионако морам да прегледам простор и расчистим мало пре него што га пустим у рад.
Vezano za skepticnostDrugari molim za savet, da li da uzmem Xiaomi S20+ ili IRobot Roomba i5?
I5 je skuplji za nekih 5k (30k i 35k).
U stanu imamo prag od kuhinje visok 1,5cm i tepih ce biti u dnevnoj verovatno iste visine.
Zena je navalila, ja sam generalno protiv jer sam skeptičan u mogućnosti ovih usisivača.
Svaki savet je dobrodosao. Hvala!
Bolji je x10+ od s20+? je li toliko znaci da ima dok?Bolji/noviji imaju i više mapa (spratovi) i deljenje mape na prostorije. Moraš da vidiš za konkretan model.
Svakako je važno da imaju odgovarajuću app, ti što se samo šetaju su realno beskorisni.
Ovako izgleda mapa na S5 Max. Ove podele po prostorijama uradiš sam. Crveno su obeleženi virtuelni zidovi i "no go" zone.
Svaki radni dan je podešena da se upali u pola 4 da očisti hodnike, kuhinju i trpezariju.
Vikednom u 11 hodnike.
Ostalo puštamo po potrebi i malo rasklonimo pre nego što krene (kučeće igračke i sl)
Jedan od razloga je što na zakazanom čišćenju ne može da ide 2x, već samo kada se ručno puštaju sobe.
Pogledajte prilog 465312
@PJ i mi gledamo modele sa samočišćenjem. Skoro bio na popustu Xiaomi X20+, srećom videh da uopšte nema čišćenje tepiha, pa sam odustao na vreme.
Čini mi se da je Xiaomi X10+ najbolje kod nas što ima, pa čekam njega na nekoj dobroj/boljoj ceni.
ubr, za te kvadrate na poslu, ta počenaš da gledaš one Makite od 2k+ eur![]()
Kakvi su utisci posle dužeg vremena? Kao neko ko je promenio dve generacije, da li se isplatila zamena?Poručio ja s20+ trebalo bi da stigne sutra ili prekosutra, a stari s10 će ići kod roditelja u stan. Videćemo da li ima napretka nekog osetnog, bitno mi je da jedino da sam uključi turbo kad naiđe na tepihe.
Da, baš, s20+ brže i tiše radi(turbo mod), brisanje radi odlično, usisavanje je bilo dobro i sa S10 ali ovde je još bolje jer detektuje tepihe pa tad palo turbo. Ono što se na oko baš vidi je koliko se s20+ brže orjentiše i zaobilazi prepreke u odnosu na s10. Baterija duplo bolja, oba sprata sa jednim punjenjem.Kakvi su utisci posle dužeg vremena? Kao neko ko je promenio dve generacije, da li se isplatila zamena?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari